Любов или пари?

• 16 726
  • 422
  •   1
Отговори
# 330
На мен пък ми е интересно как на млади години за финансите се мисли главно като път към някакъв лайфстайл, вместо като на възможност да се сдобиеш с активи, така че дори да не хвърчиш високо, да не може да паднеш ниско.

Със сигурност доста хора между 20 и 30 си пропиляват доста сериозно финансовите възможности...

# 331
Много е лесно, аз преди да имам деца, всичките ми пари са отивали за тоалети, заведения и купон. Последна грижа ми е било да спестя за апартамент или нещо подобно. Чак когато създадеш семейство, почваш да търсиш някаква сигурност - преди това за какво ти е да се заробваш с дългосрочни планове. Crazy   

# 332
Де да знам, като си се взехме с втория мъж, имахме настрана комбинирано кинти като за down payment за апартамент и не сме се чудили откъде да го подхванем. На 30 е срамота да си на нулата финансово, имал си поне 6-7 години само за бачкане плюс някакво финансово планиране. И това- въпреки че аз имах доста голямо финансово сътресение.

То и затова като се срещнахме, 2 години по-късно вече гледаме общо 2 деца и си живеем отделно, а не се чудим и маем дали сме един за друг.

Съответно, дори стандартът временно да падне, пак имаме някакви възможности и активи и едва ли ще се изпокараме, по-скоро ще се мобилизираме и пак ще се върнем на позиции.

# 333
Чакай сега, като се взехме с втория мъж и ние бяхме на друго ниво Wink Ама аз точно до 30 не съм трупала никакви материални активи и това не ми е пречило да си живея екстра. То не само че не съм заделяла тогава, ами не ми и стигаха  Mr. Green

# 334
За мен е доста страстоубийствено да "живея", знаейки, че някой ден ще трябва да има свиване, "посвещаване"...предпочитам на принципа "отдалеко, да е леко".

# 335
С който и мъж да се хванеш, има вероятност да се разочароваш. Сега от какво точно са подробности...

Това е гениална мисъл Laughing

Много е лесно, аз преди да имам деца, всичките ми пари са отивали за тоалети, заведения и купон. Последна грижа ми е било да спестя за апартамент или нещо подобно. Чак когато създадеш семейство, почваш да търсиш някаква сигурност - преди това за какво ти е да се заробваш с дългосрочни планове. Crazy   

И аз така.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 10:45 от Iris04

# 336
  • В полите на Пирин планина
Някои явно живеят в един различен свят ...
Повечето хора се чудят как да свържат двата края в рамките на месеца, ама нейсе ...

Сега Сирената ще ми обясни, че не сме достатъчно активни, перспективни и напористи. Или пък, че не сме достатъчно умни  newsm78

# 337
Аз говоря за млади, нахъсени девойки без деца в да кажем не съвсем умрял град. И за младежите де. Никой не зависи от теб, може да бачкаш и по 12 часа на ден, да сменяш работа, да се буташ. Просто нямаш извинение на 30 да си доникъде. Неориентирана работа...

# 338
  А кога ще купонясват? Всъщност може, то в тая възраст е нищо да отидеш на работа направо от бара, като си спомня.

# 339
Купонът е от 18 до 22-23. Не часа, години. Не стига ли? Или се очаква цяло десетилетие да живееш като от списание? На 25 ще пукнеш, ако не потребяваш лъскаво и марково?

Да не говорим, че на сегашните 30-годишни работните години съвпадат точно с бум на всякакви фирми и индустрии, разширяване на електроника и технологии. Нормално е да използваш 7-те години плодородие, за да се подготвиш за 7-те години суша.

# 340
На мен пък ми е интересно как на млади години за финансите се мисли главно като път към някакъв лайфстайл, вместо като на възможност да се сдобиеш с активи, така че дори да не хвърчиш високо, да не може да паднеш ниско.
Определено ще помисля и върху това, благодаря.

За момента повечето от средствата, които изкарвам ги влагам в бизнеса ми, опитвам се да го разраствам, защото започнах с малко.

# 341
Някои явно живеят в един различен свят ...
Повечето хора се чудят как да свържат двата края в рамките на месеца, ама нейсе ...

Сега Сирената ще ми обясни, че не сме достатъчно активни, перспективни и напористи. Или пък, че не сме достатъчно умни  newsm78

Нали? Несъизмерим със системите за измерване на планетата ни!

Който както си го направи, но всички са лидери и директори, кой ще работи? Стига глупости! Балансът е важен и не трябва да сме алчни, че да го променяме! Много материално започнахме да се ориентираме, консуматорско и безпринципно!

ПП откъде идва това "нейсе"??? И не мога да схвана защо толкова ме дразни (нищо лично, просто ми прави впечатление дори и в статии)!  Hug

# 342
  • София

То и затова като се срещнахме, 2 години по-късно вече гледаме общо 2 деца и си живеем отделно, а не се чудим и маем дали сме един за друг.

извинявай за въпроса, ако е много личен, но как така живеете отделно с мъжа ти? Rolling Eyes

# 343
  • В полите на Пирин планина
Pure_nature, човек без да иска понякога употребява паразитни изрази :

Скрит текст:
нѐйсе

нареч. Разг. Както и да е; така да бъде (за изразяване на съгласие или примиряване с някакъв факт). Не исках да заминава, ама нейсе.

Наистина не може всички да сме началници и всички да живеем в столицата. Аз и не искам и съм се примирила с по-ниското заплащане - средно като за страната.  Mr. Green

# 344
По-скоро имам предвид, че доста младежи още не са се научили да си искат парите, работят за безперспективни работодатели, хабят нерви, вместо да се преместят. Виждала съм момичета буквално да се раздават за 500 лева заплата. Не се местят, не си искат повече, не учат нещо ново.

И понеже родих на 26 и половина, принудително си забавих кариерата, но отстрани ясно се виждаше, че момичетата, които отложиха раждането с години, точно в тоя момент дадоха много газ. Така че ако нямаш дете преди 30, нямаш извинение да не дадеш газ с работата- няма нужда чак да си директор.

Общи условия

Активация на акаунт