Любов или пари?

• 16 708
  • 422
  •   1
Отговори
# 360
  • София

ПП откъде идва това "нейсе"??? И не мога да схвана защо толкова ме дразни (нищо лично, просто ми прави впечатление дори и в статии)!  Hug

В какъв смисъл откъде идва? Най обикновена частица, която се употребява в смисъл "както и да е, нека, от мен да мине..." често в езика и у класическите ни автори. Дори не е и много архаична...

На мен пък много ми допадат подобни newsm78

Употребяват я Иван Вазов и Ал. Константинов. Доколкото знам е турцизъм  Peace

# 361
  • гр.Пловдив
То пак добре, че в България на 30 може да си на нулата. Щото в САЩ имат един проблем- момите са не само на нулата, ами и под нулата, с примерно 50 хил. студентски кредит и още 20 хил. по кредитни карти, щото "веднъж се живее". И като се оженят, задълженията стават общи...

Ха-ха, това за мъжа е точно така:) ако на 30 е на нулата, то явно ги е изхарчил за глупости и е червен флаг.

И пак опираме до уж равенството на половете, обаче е нормално жената "да се наживее", но после ако може да има мъж, който да я подпре с едно финансово рамо.

Би ли обяснила простичко как ще се получи да си над нулата при средна работна заплата за висшист в Пловдив 850-900лв?
Незнам как ги вадите тези заплати,  и как се "събират" пари за жилища преди да удариш 30г та и след това без кредити,ипотеки или вашите да изпродадат ниви и вили на село:ooooh:

Глупости на търкалета!

# 362
авторката според мен си задава правилните въпроси.  Peace меркантилна или не, тя си държи на определен стандарт и не вижда възможност мъжът до нея да ѝ го осигури. не става въпрос за временна ситуация, а за принципното положение дали може да живее с мъж, който изкарва по-малко от нея, и, за който евентуално ще следва да отделя част от собствения си доход, ако са в едно домакинство (все пак няма как тя да си ходи в хубавия ресторант, а той да маа пържени яйца у дома). според мен ако не си изясни нещата сега, хвърлянето в дълбокото може да крие неприятни изненади, защото след появата на дете/деца дремещите конфликти имат свойството да придобиват слонски размери. за някои жени не е приемливо мъжът до тях да изкарва по-малко пари и ако тръгнат с нагласата, че нещата са поправими, а мъжът вземе, че не покрие тези очаквания, губят уважение към него, после идват и обвиненията, че е пасивен, неспособен да се грижи за семейството и т.н.
за мен не е лошо, че мисли за неродения петко - има си мечти и представи, следва си ги.
за едни въпроси от типа на "да сляза ли от мерцедеса, за да се кача в пежото по любов?" са неморални, меркантилни и т.н., но пък за други са си съвсем резонни, явно авторката е от вторите.

# 363
Много е лесно, аз преди да имам деца, всичките ми пари са отивали за тоалети, заведения и купон. Последна грижа ми е било да спестя за апартамент или нещо подобно. Чак когато създадеш семейство, почваш да търсиш някаква сигурност - преди това за какво ти е да се заробваш с дългосрочни планове. Crazy   

И аз така.

Лесно ви е на вас, момичета, но ние мъжете какво да кажем - ако живеем така, ето че няма да има коя да ни вземе, като авторката тук.
Пък и не само тя - вие например ако бяхте моми, щяхте ли да вземете мъж на 30, който всичките си пари дава за дрешки и купони, и няма ни жилище, ни суха пара, нищо.
Значи щерката няма да я мисля, ама моя синковец ако мисли да я кара така, защото "веднъж се живеело" ще трябва да си поговоря с него.

Е, аз поне бях материално осигурена, докато харчех и се веселях. Просто късмет и наследство на млада възраст, което си го имам все още, че и капе някой лев от него до ден днешен. Така че зависи от случаят.

За мен лично е по - важно мъжът да има потенциал - умствен, интелектуален и емоционален, а не какви материални придобивки има. С потенциалът си може да направи чудеса.

# 364
Ми с първия ми съпруг, в София, успяхме да съберем down payment за около 4 години. За нещастие тоя down payment си остана при него, ама така и не си е купил нещо, доколкото знам.

А иначе- "Незнам как ги вадите тези заплати"...

Когато знаеш да не пишеш "незнам" слято, някак попадаш в групата хора, които взимат прилични пари.

Разбира се, взимаш и ипотечен кредит, това не е някакво табу, обаче до 30 трябва двама работещи да могат да извадят едни 30% от цената на жилището.

А на 30 вече трябва да може да си намираш по-платените позиции и още по-добре, да те търсят вече за тях.

Анна-Бел, разбира се, че е въпрос на потенциал, иначе "имотни момчета"- дал Господ, ама после са доникъде...

# 365
Anna-Bell, ами ако не развие потенциала си и не му се получат “чудесата“ (не зависи само от него все пак, случват се и провали)? тогава току-виж се сдобил с  разочарована жена, която му натяква какъв неудачник е, как ѝ е съсипал живота с обещания и примамки и почва голямото реване по похабената младост.

# 366
  • София
Не, въобще не е лично, просто вече като има нет, хората се оплакват от проблемите си и се вижда, че извън БГ момичетата, които са се "наживяли" са си проблемни.

Иначе още като момиче са ме предупреждавали да внимавам с хора (мъже де...), които дават всичко за кефове.

Не бе, душа, питах те верно ли не живеете заедно с мъжа ти, гледате отделно две деца и се водите семейство?

# 367
Не, въобще не е лично, просто вече като има нет, хората се оплакват от проблемите си и се вижда, че извън БГ момичетата, които са се "наживяли" са си проблемни.

В какъв смисъл са проблемни?

Крис78, ако съм запомнила правилно, когато Ирис се е взела с нейния, тя е идвала от богато семейство, а той не е имал нищо. После ситуацията се е променила и човекът е постигнал много.

Когато аз се омъжих втори път, бях на 30 (или 31, не помня), а мъж ми с година по-малък. Нямаше жилище, но все пак имаше доста прилична сума в банката. Аз имах апартамент и не ми пречеше, че той не е ''собственик''. И с просто око се виждаше, че е амбициозен и грижовен, и няколко години по-късно мога да кажа, че работи здраво, за да живеем добре.

Точно така. Аз бях на 30, той малко по-малък, с творческа професия, заеми и ангажимент към майка, останала сама с жалка пенсия. Дали пък не бях на 32, пък той стана на 30 в годината, в която се запознахме?... Май така беше.
   За пет години с яко бачкане от негова страна (две от които в чужбина) изплувахме доста добре, родихме си дете... Аз никога не съм работила за много пари, но имам късмет с мъжете в живота си, явно Wink

Роналд, само ти ли не знаеш семейната история и статус на Мамасита?

# 368
Съвсем заедно живеем, Роналд- не сме ходили гаджета 5 години, докато се "опознаем". Напротив, родихме си дете, взехме си жилище...сега, дето се вика, обмисляме дали да почнем да ходим сериозно.

# 369
  • София
Аааа, ясно. Не, изобщо не съм в час с ничий истории  Mr. Green

# 370
Аааа, ясно. Не, изобщо не съм в час с ничий истории  Mr. Green

А жалко. Отдавна я моля да ни разкаже пак за семейния дух в родата на първия и мъж.

# 371

Иначе още като момиче са ме предупреждавали да внимавам с хора (мъже де...), които дават всичко за кефове.

Не бе, душа, питах те верно ли не живеете заедно с мъжа ти, гледате отделно две деца и се водите семейство?

Под живеене отделно, се има предвид младото семейство да не се навре в една къща с тъщата/свекървата, а да са самостоятелно (на квартира/в собствен апартамент етц), не се чете да живеят разделени един от друг, ако това е което те мъчи.

# 372
  • София

Под живеене отделно, се има предвид младото семейство да не се навре в една къща с тъщата/свекървата, а да са самостоятелно (на квартира/в собствен апартамент етц), не се чете да живеят разделени един от друг, ако това е което те мъчи.
Вече разбрах, но постът й звучеше сякаш живеят разделено с мъжа си.
Инак, да, за мен е недопустимо и не се е случвало да се сместват поколения, явно затова не ми дойде на ум. Много благодаря за разяснението, една мъка по-малко ми остана  hahaha.

# 373
  • Пловдив
Изчетох темата и ми е пределно ясно, че тук любов няма. Не мога да си представя, че в момент, когато трябва да летиш от щастие и буквално да не стъпваш по земята, ти ще стоиш и ще пресмяташ някакви сметки за години напред, които така или иначе ще излязат криви. Така или иначе "Ние предполагаме, но Господ разполага".И авторката непрекъснато си противоречи-разни изказвания от рода на "нищо не ни свързва в момента", "ако остане без работа ще го оставя"  newsm78 По този повод се чудих- Недай боже ако той се разболее след години и се наложи известно време да е без работа и без доходи- пак ли ще го оставиш? Защото какво става с екскурзиите, кремчетата и ресторантите? А не дай боже да се наложи да го гледаш за известно време ......НЕ откажи се, тази работа не е за теб, или поне той не е. Не се тръгва така да се прави семейство, това не е добро начало.

# 374
Защо трябва да си задаваме такива въпроси, които поставят проблем, а да не се радваме и благодарим за това, което имаме?

Общи условия

Активация на акаунт