Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
И аз съм от хората,които препоръчват хлебопекарната.Купихме нашата преди 6-7 години.Тогава живеехме в Гърция и първоначално хлябът там изобщо не ни хареса,затова почнахме да си месим.Препоръчвам тези на Мулинекс,явно са здрави Mr. Green
Определено не бих казала че ще се напълнее ако имате хлебопекарна.Хляб и тестени продукти се хапват от всички,без значение дали са купешки или домашни.Според мен даже по-добре домашни,защото може да се ползва пълнозърнесто брашно и със сигурност ще знаеш какво има в хлябът NaughtyПочти никога не ползваме функцията за печене,много време отнема а и от вътре е прекалено меко хлебчето.В повечето случаи слагаме продуктите в машината,и след 20-тина мин. взимаме готовото тесто и го правим каквото сме решеле-хляб,малки питки,мекици,всякякви закуски.

Дядо Коледа мисля да донесе на Вики от тези плюшените "разказвачи на приказки"Но още не съм си харесала окончателно.Това ще е под елхата,ще има и други неща,но мисля да изчакам първо да минат празниците и да видим роднините какво ще подарят.Да не се окаже че ще има 2бр от едно и също Joy

За племенниците(4бр. момчета) вече сме почти готови.За малките-количка с дистанционно-волан,за другият музикална играчка,за най-големият анцуг на Барселона(млад футболен фен)
за другият още не сме взели.Майка му като я питах от какво има нужда ми каза че ще се радва на някаква настолна игра(дългите зимни слетобеди,когато братчето му спи)Разглеждах настолни игри и се отвратих! Sick Такива извратени неща са измислили за дечицата!
Например това http://www.hippoland.net/igra-gramadan-glavan

Иначе педиятърката провери как кляка и стъпва Вики и каза "Даа,Дядо Коледа НЯМА да му донесе бънджи.Нещо друго ще донесе." Та явно ни е рано за такива неща,а и аз и без това бях малко против.Но поне педи убеди и ММ така Joy

Вики днес прави опити за пълзене,не особено успешни но напредваме.Сгъва коленца под коремчето за първи път.Иначе е хитрец,като го сложа на постелката на която пълзи и му сложа примамка пред него(топка,дрънкалка-нещо любимо) и той като не може да се придвижи напред се научи да хваща подложката и да си я придърпва,докато примамката стигне до него Crazy

# 241
  • athina
ДОБЪР ДЕН НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ!!!

http://topratiriosas.gr/index.php/features/parkokrebata/aaaa2012 … 04-305-306-detail

Ето това е нашият КОЛЕДЕН ПОДАРЪК.Много ЦЕННА според мен вещ-осигурява спокойствие на мама до към 2-2 и нещо години-когато дребчо се научава сам да излиза от кошарката Joy
Може да се използва и като легло при пътувания.

Момичета МОЛЯ за съвет-днес за първи път ще дам каша от ЕЛДА кажете ми-тези от вас които са давали вече-с какво я комбинирахте?Не вярвам,че чиста ще му хареса.Оризовата я смесвах с банан и се чудя сега тази с какво да я смесвам.ДАВАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
Вчера купих спанак и сега трябва да го почистя и да го сготвя.Смятам утре да дам на Никола,вече яде и грах и много му хареса.Още умувам за червеното цвекло-някоя от вас давала ли е и как се прие,а глава от целина дали ще се хареса?

ХУБАВ И ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 242
  • Пловдив
Елдата смеси пак с плод. Аз не съм давала.
Цвекло давам от седмица. Приема се добре. Акото е червено - да не се изненадаш.
Нямам възможност да пиша повече.

# 243
  • София
Гери, аз давам на Яна елда от няколко дни. Аз купувам био елда- сурова. Накисвам една голяма супена лъжица с връх във вода от сутринта. Преди да я сваря я измивам добре и варя до разваряване. Комбинирам я с плод - 1/2 от готово пюре, сварен домашен плод на пара, намачкан банан. Разреждам и с 30мл АМ.

Мисля да предложа оризова каша днес, а в следващите дни и просо. Другият месец ще въведен глутен с овесени ядки и най- накрая комбинираните зърнени каши. С баткото процедирах по същия начин като сутрин съм давала много рядко попара - правех му царевичен грис с масло и сирене, къс-кус със сирене, и овесени ядки със сирене.
Вие откога мислите да въвеждате сутрешната закуска?

# 244
aYnaT, аз вече мисля да въвеждам закуска, но се колебая какво. Попара ще давам от време на време, но много ми харесаха твоите идеи. Кажи ми, много моля, какви овесени ядки мислиш да даваш и откъде ги взимаш? Също и царевичната грис - сподели, много моля, какъв вид и марка ползваш  Wink Такива неща на Рая не съм давала. А кус-кус-ът не е хомогенна смес. Мислиш ли, че вече е ок да даваме?

Гери, и аз слагам червено цвекло в пюренцата и Сиси си ги яде. Тя обаче, да ми е жива и здравичка, почти нищо не отказва  Heart Eyes

Ето и как хапваме ние:
8.30 - 9 ч. - 180 мл. АМ (толкова е водата, с АМ е повече)
12 ч. - 120 мл. АМ и половин или едно малко плодово пюренце на Хип (колкото си пожелае, ако е голямо бурканче - половинка)
15 ч. - 200 гр. зеленчуково пюре (обикновено домашно)
18 ч. - каша (правя я с 90 мл. вода и добавям остатъка от сутрешното плодово пюре или просто пасирам плод) - общо става около 200-220 гр.
21 ч. - 220 мл. АМ (толкова е водата)

Въобще доста ядем май, но още нямаме 7 кг., а сме на 7 месеца  newsm78
За плодовото пюре - то не замества хранене, трябва да се предложи на бебето кърма или АМ  Simple Smile

# 245
Искам да попитам,кашите задължителни ли са  newsm78 .Четеейки тук се бях подготвила да правя безглутенови каши,но май ще ги пропуснем.Следвам съветите на педи,за сега нямаме разминаване във мненията за захранване.Та тя до сега ни беше казала на обед зеленчук,слетобедна закуска плод+млекце.И сега последният път каза че вече може да въведем глутен и плодовото пюре да е с овесени ядки(смлени)Каши така и не е споменавала,оризова,от елда..Та се чудя дали изпускаме нещо или по преценка на доки може и без каши Rolling Eyes

Днес моето зверче е невероятен мрънльо  Tired Каквото и да правим все е недоволен и никак не успявам да му угодя.

# 246
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета, някоя от вас слага ли гхи, кокосово масло или друга мазнина в пюретата?

# 247
  • Русе / Банско
Mrs Fiore - аз съм от Банско , педи ни е Александрова и ходихме на дерматолог в болницата в Разлог - при Наков . От време на време пак се появяват , може да отидем пак . Мисля , че не е от храната - и двамата доктори го отрекоха .
Незнам дали са задължителни кашите , но имам приятелка бебето й е на 7 месеца и още не му е давала .

мойто бебе от няколко нощи все се буди към 4-5 часа и голяма игра голямо нещо , едни приказки ,едни въртели обикаля цялото креватче . През деня спи много ли - незнам - общо около 1,5-2 часа .

# 248
  • където ми е най-добре
Момичета, някоя от вас слага ли гхи, кокосово масло или друга мазнина в пюретата?
слагам на Holle бебешко олио - олио от рапица, слънчогледово олио, олио от конопено семе (студенопресовано) поне това пише, че е съдържанието му.
 denica_marinova абонирана съм за сутрешно ставане в 5ч. От няколко дни /2/ става в 4ч. Ставането на малчо се изразява в сутрешна бомба чрез напъване и няма как да го оставя. След това си описала какво следва...дъра-бъра, малко игри.

# 249
  • София, Манастирски ливади
Като ви чета, повечето сте доста напред със захранването. Аз съм въвела само зеленчуково пюре на обяд и то 5-6 зеленчука. Днес за сефте дадох плод следобяд - ябълка. Може би ще трябва по-интензивно да въвеждам. Миналата седмица педиатъра каза жълтък да въвеждам, аз още плодове не съм дала, нито каши.
Иначе нашият режим е следния:
7:00 - 180мл АМ (това е само водата);
11:00 - ~150гр зеленчуково пюре с разтворено в него 30мл АМ;
15:00 - 170-180мл АМ;
19:00 - 160-170мл АМ;
23:00 - 200мл АМ;

# 250
Аз съм до никъде със захранването. Даже не съм почнала. Малкият си цоцка, когато си поиска. Grinning След празниците се мятаме и ние с пюренцата.

# 251
  • София
Катериче, все още не съм заместила закуската - споделих какво давах на баткото и как възнамерявам да процедирам и с девойката. Преди 8 години съм купувала обикновен царевичен грис и овесени ядки от магазина. Сега може би ще взема от някой био магазин. За кус-кус давах на Плазмон един много ситничък - не съм го пасирала, но баткото е захранен с глутен доста късно - на 10 месеца и не му е било проблем.
Мазнина слагам по няколко капки в зеленчуковото пюре - засега студено пресован зехтин, но имам и кокосово масло и мисля да редувам зехтина с него. След месец, два ще въведа и гхи - обикновено масло по късно.
Лека вечер от мен  bouquet

# 252
Катериче, защо мислиш че си хапва душицата доста - аз като ви гледам имате едно ядене по-малко от нас и ние през нощта не ядем? Фъстъчето яде на около 3 часа и това си е.
Сибилче, аз не зная кое е задължително, но каша почти не давам - много рядко по 1-2 лъжици в плодовото пюре. Купила съм някаква готова на Хипп и това е. Еквилибристиките с домашните каши (елда, просо и т.н.) ще ги почна като въведа закуската. Там мисля като най-важно хапване за деня и да е най-калорично.
Относно цвеклото - аз въведох, но точно тогава се появиха едни петънца като лишейчета под гушката и подмишничката и реших, че е от цвеклото (но може и да греша) мазах два дни с Цителиум на Адерма и завяхнаха. По-натам ще пробвам пак.
Евето, не ми се струва сериозен мотив за по-интензивно захранване, това че някои от момичетата били напред. По-скоро се вслушвай в детенцето и в твоето усещане. Някой майки захраниха, защото на дечицата не им стигаше кърмата, други, за да заместят хранене, трети още са на кърма и си се наслаждават един на друг. Мисълта ми е да си следвате вашия ритъм. Тя и моята педи ме съветваше да започвам с глутена, но планирам да изчакам.
Жана Ина не зная дали за същите пъпчици става въпрос, но фъстъчето има съвсеееем дребни грапавини по бузите като пъпчици, но са толкова дребни, че не им отдавам зачение.

# 253
  • athina
ДОБЪР ДЕН!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ КОИТО НОСЯТ ИМЕНАТА ДАНИЕЛА,ДАНИЕЛ И ДАНАИЛ-БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Вчера направих кашата с брашно от елда и я смесих с банан-хареса я.Накиснах 1с.л.брашно в 150мл.вода и следобед я сварих-бързо и лесно и няма натрапчивият вкус на елда.БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА И ОТГОВОРИТЕ ВИ!!!

Вчера си купих електронна везна за кухнята и като претеглих количеството-пюре и каша-което изяжда Никола в грамове-ИЗНЕНАДА-250гр и после за десерт суче hahahaЖИВ И ЗДРАВ ДА МИ Е хапва си.До този момент не ми е отказал нищо от това което съм му приготвила.Утре сме на консултация и ще видим как сме с килограмите.

ХУБАВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЕМ,А ПЪК НИЕ ОТИВАМЕ НА РАЗХОДКА bouquet bouquet bouquet

# 254
До колкото знам кашата не е от най-полезните неща-така че Sibil не си изписнала нищо. За следобяда давам плодово пюре, разредено с кърма и слагам една -две чаени лъжици готова каша на Хип от царевица или ориз за да се сгъсти и това е.

Общи условия

Активация на акаунт