Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 499
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Мимко, браво за резултатите!  Simple Smile
Пилета, да не те стряскам, но нашият опит с шишетата не беше много добър доста време. Като съвсем мъничка бях оставила един път да нахранят Сиянчето с изцедена кърма от шише докато гледах финалното представление на каката на завършването на детската градина. Проблеми нямаше. Последваха няколко месеца само кърмене. Е, после като стана ясно, че не й стига кърмата, започнах да опитвам да дохранвам с никакъв успех... Не искаше нищо от шише - нито кърма, нито АМ. В чудо се видяхме. А беба почти не наддаваше, не пълнеше памперса, явно беше гладна. Накрая ме посъветваха да опитам шишетата на доктор Браун - моделирали се от бебето, подобно на гърдата  newsm78 Аз видимо особена разлика с другите шишета не виждам, но факт, че с малко повече упорство Сиянчето започна да пие от тях. И сега съм само с такива шишета. Така че, ако не иска беба някое шише, винаги може да пробваш с друг вид с надеждата да й хареса. Първо провери обаче дали ще пие кърма от шишето. Ако пие, може просто да опиташ с друг вид АМ  Wink

# 226
  • където ми е най-добре
Добро утро! Преди точно 1 седмица съм пускала компютъра и с изненада  установих сега.... поста съм забравила да го публикувам  #2gunfire  много яростно натиснах backspace, само дето и отчета при педи изтрих.
Честити първи зъбчета на малката госпожица Михаела!
За хлебопекарна много се замислих покрай малчо. Най-вероятно ще си купя следващият месец. За този месец съм намислила мултикукър. Да видим  Wink
Ние сме също с шишетата на dr. Brown's. Първо бяхме с Аvent, после пробвах на NUK и накрая Brown's.
Отчета след консултация - с 600гр. повече и 2 см. пораснал /11,820кг. на 72см./. Минахме момента с кръв и урина, а на нефролог ще сме края на месеца или догодина. Изследванията изглеждат добре, но утре ще отидем да ни ги разшифроват.
Имаме две заместени хранения - на обяд пюренце, следобед каша. Започнахме месни пюрета - заешкото претърпя пълен провал. След него даже ми отказваше да яде няколко дни и чакаше с нетърпение кашата. Минахме на пуешко - горе-долу върви. Вижте с кашата е друго нещо. Там има само "ааамммм амммм" и отворена уста. Понеже Джан не пие особено вода /макс.20мл/ реших да правя компот от половин ябълка. Сипвам го в неразливаща се чаша и му давам да си пие. Така изпива 60-100мл. за деня и свиква с чашата. На вкус компота не бих го пила - преварена вода, леко кисела с малко аромат. Ползвахме и мрежата за плодове и зеленчуци. Засега само с ябълка и круша и наистина му е забавно  Grinning
Преди малко г-ца Станкулова плаши с мъгли, но показа и високи температури. Захващам се с гладене и малко коледно домакинстване, за да сме готови после за излизане, че ако е познала с мъглите .... лошо ни се пише цял ден вътре.
Приятен ден на всички!

# 227
Magoo, много сте големи. Браво на вас  Heart Eyes
За мултикукър-а - много е удобно. Аз само така й готвя на беба. Слагам, каквото реша, в уреда и излизам на някъде. Като се върна всичко е готово и топличко, само трябва да пасирам  Simple Smile
За хлебопекарната аз се въздържам от подобна покупка, защото все ми се струва, че би означавала по няколко килца отгоре за всички вкъщи  newsm78
Ох, момичета, тази нощ Сиянчето много неспокойна беше. Само скимтя през час-два, горкичката. На сън беше, де. Чак в 7 ч. я нахранихме. Но толкова неспокойна никога не е била... Да не вадим и ние някое зъбче  Thinking

# 228
  • Русе / Банско
magoo тази г-ца Станкулова и мене ме плаши с тази мъгли , надявам се , че тука при нас на Банско е по-високо и мъглите до към 10 часа са се разкарали , иначе ако е както при нашите в Русе - нон стоп мъгли .... незнам какво правят майките там . Ужас !
Говорейки за шишетата - аз съм му взела на Tommee Tippee заради формата на бибероната - наподобявала гърдата и зърното , когато почна да намалява кърмата дохранвах с АМ и не съм имала проблем .
Понеже при мен няма др бебета , ще споделя режима на хранене , за да кажете вие как се движите
след 4 дни ще е на 6 месеца

8:30-9 ч - 180 мл АМ
       12 ч - каша на Hipp 160 гр / или зеленч. пюре
       16 ч - плодово пюре 120 гр
       18 ч - 180 мл АМ
       22 ч -  210 мл АМ

Знам , че при всички е различно и че всяко бебе си е за себе си
Дали сгреших като му взех плодова каша и я давам за обяд ? Преди давах оризова и понякога я смесвах със зеленчуково пюре .
Давали ли сте елда - чиста ли я давате или я свесвате с пюре ?   #Crazy newsm78

# 229
  • София
Magoo, голямо бебче - да ти е много здраво и послушно. Успокоих се, че не сме най- големите Simple Smile

Катериче, снощи Яна също беше много неспокойна - то не беше пъшкане, проплаква, нослето и се запушва... Тази сутрин не иска да яде.. Явно ще си имаме зъбче скоро.

Деница, по принцип кашата се дава следобед с плодовото пюре. Наобед се дават зеленчукови пюренца.

# 230
И Алекс не спа от 2 до 5, стана за хапване в 6:20 и после до 7 едвам се успахме.
Деница нашият режим е:
6-6:30-кърма
9:30-кърма
13-13:30-зеленчуково пюре
17-17:30-плодово пюре с кърма и малко каша-колкото да се сгъсти
20:30-21 кърма
Не съм мн запозната, но не даваш ли много АМ. За 6 навършени месеца би трябвало 160-170мл АМ. Поне това аз знам. Всеки месец увеличаваш с 10мл (или гр ако е пюре)

# 231
  • София, Манастирски ливади
Цяла седмица не намерих 5 мин да ви драсна някой ред  Embarassed

Водих Магдалена на консултация преди седмица и резултата е +500гр и +3см, което значи на 6 месеца -  8.000кг и 68см. Сложиха и последната 6-валентна ваксина и сега почивка от ваксини до годинката  Whistling
Имам направление за нефролог и за кръв и урина. Вече 4-ти ден се боря за урината, но без успех - памперса е мокър, но в джаджата няма капка  Rolling Eyes. Направлението е до края на годината и ако не успея с тази урина ще заведа Маги само за кръв и на нефролог, пък урината януари пак.
Зместила съм обедното хранене със зеленчукови пюрета, следва да започна и със следобедната каша/пюре. Чудя се, обаче, дали да не вкарам още малко зеленчуци и тогава плодова каша/пюре или някак успоредно...дайте съвет, мами?!?
Педи ме съветва да давам 2 пъти на ден сокове между храненията, но аз не мисля да го правя. Вие давате ли?

Лелееее, Magoo, какъв размер бебешор си имаш  Laughing Сигурно е само за мачкане и целуване  Crazy Crazy Crazy Жив и здрав да ти е!  Hug

Хлебопекарна нямам и няма да купувам. Аз и без това меся постоянно (имам планетарен миксер), та ако и такова чудо имаме ще падне страшно плюскане на хляб и всякакви хлебни. За бебешките сухарни не се бях замислила. С голямата щерка не съм правила, а съм купувала готови и то обикновени, а не бебешки. Сега не ми пречи да меся и да суша после и ще се радвам някой да сподели рецепта. Само да не завъдя и аз червеи, като случая на Piletta  Joy

Сега малко да ви помрънкам и помърморя...Болна съм  Cry Само хрема, но е зверска. В лицето изглеждам като катастрофирала жигула - подути клепачи, едното око сълзи нон-стоп, червен и разранен нос, боли ме глава, цялата къща е в сополиви салфетки и кихам все едно от стомаха, с такава сила... Гледам да не се завирам в бебето, ама как да стане. Слагах маски, тя ги дърпа, а като й се спи и е кисела и ако се появя с маската настава рев  Grinning. Успява да ми я докопа за част от секундата. Едно ми е отнесено, нямам сили да изведа детето и ме е яд, защото времето е мн хубаво. А трябва да намеря сили и да сготвя, че няма нищо за ядене в къщи  Tired Tired Дано само не е вирус, че много ще ме е яд да си заразя детето. Е, оплаках ви се!

# 232
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Нашият режим:
6.30-7ч-кърма
10-10.30-плодово пюре,кърма колкото иска
13.30-14ч.-зеленчуково пюре и пак кърма
17-17.30-оризова каша/домашна/с банан,кърма
20.30-21ч.-кърмене
около 2ч. се буди за кърма,но не всяка вечер.

МАГОО-да ти е жив и здрав големият мъж!!!
Изглежда снощи е била "бебешката нощ"-още няма изгледи за озъбване и не знам какво му става-не е всяка нощ така.От около седмица се буди към 4.30-5ч.да ака и докато го преобуя се разсънва и му се играе-гушкам го при нас и така заспива веднага докато дойде време за закуска.
Пюретата смилам/пасирам в чопър и винаги са гладки.НЕ съм привърженик на попарите,и педиатрите тук сухарите и хлябът не ги включват в бебешкото меню така,че и аз няма да ги давам.

ХУБАВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 233
Здравейте,
От два дни и Виктор е много неспокоен, направо не мога да го позная. Браво на децата, колко са пораснали. Ех и аз си пожелавам да се източим малко, че 62 см на 6 м. за момче мъничко ми се струват.
Деница, храненията са ви ок според мен, но и аз мисля, че кашичката за следобед. При нас е следното - 6 ч -кърма, 9/10 ч кърма, 12/13ч зеленчук+ сирене или жълтъче, 15/16/17 ч. плодово пюре и18/19/20 ч кърма, ако е ял към 6 в 21 има още едо кърмене. Общо взето вслулвам се в хлапето. Каша съм въвела, но не давам, защото мисля че ще го надуе още, а не ми се ще , все пак е 8,250 и е като човечето на Мишелин. Само за мачкане ми е. За нова година ще сме си в къщи , а за коледа при нашите - традиционно.

# 234
  • където ми е най-добре
Моят бебок не е толкова пухкав колкото човек може да си представи  Laughing
Режимът е следният:
м/у 06:00 и 06:30 - 210 АМ
10:00 (10:30) - 150 АМ
13:30 (14:00) - зеленчуково/месно пюре
17:00 (17:30) - каша
20:30 - 210 АМ /може и по-малко да изяде
От днес започвам въвеждането на глутен. Леко леко.... да видим как ще е.

# 235
denica_marinova нашият режим е подобен.Само и аз мисля че кашата трябва да е след обяд,а на обяд зеленчук+месо(когато се яде месо)
Ето нашият режим,часовете са ориентировъчни.
8,30    - 180млАМ
11,30  - Зеленчуково пюре 100мл(скоро ще давам и месо)+50мл АМ.Още не сме заместили съвсем
14,30  -Плодово пюре 60-70мл.+100млАМ
17,30  -180мл АМ
20,30  -180мл АМ

Вики е на 6 месеца,тежи 7950гр,65см висок. Flutter

Захранването го почнахме на 4 месеца и 15 дена някъде,но още не съм заместила.Още тогава си казах че не бързам.Отначало му давах да опитва само,от около месец вече хапва повече.Скоро ще заместя съвсем,мисля че Вики няма да има проблем,ще си хапва пюрето.Но заради коликите не бързам,че като почнахме пюретата се върнаха и пак е на капки еспумизан.С млякото го държаха три месеца яки колики,почина си малко и сега пак го мъчат.Но все пак е доста по-добре от преди  Mr. Green

# 236
Момичета, минавам на кратко! Имат ли бебоците ви още корички над голямата фонтанела? А някое бебче да има единични ситни пъпки по долния клепач?

# 237
  • Русе / Банско
Аз давам каша на обяд по препоръка на педито , като си мислех , че като е по-тежка храна е нормално да е на обед . Пък и часовете за хранене са удобни , но днес ще дам каша за следобедно .
Мими няма такива неща по фонтанелата , главата му винаги е била чиста . Преди време имаше по тялото едни като лишеи - дерматологът каза че са херпеси , просто си се появяват , не каза причина . Мажа с мометазон и фенистил капки . Мисля че тези неща при вас са нормални , но питай пиди за крем за мазане .
Преди няколко дни имахме проблем - след смяна на наакан памперс - почервенял и понадут тестис като претъркан и дупето яката червено и на пъпчици . Ужас - подсечен . Никога не ни се беше случвало това , сутринта му сложих памперс на пуфис - до сега не съм ги ползвала , и ефекта беше  #Crazy . Както и да е де , до другия ден нищо му нямаше , да кажа че съм много доволна от бебешки крем на галафарм Македонски е , супер мазен и лесно се нанася , попива бързо ! А памперси ползвам от Лидъл - супер са , ползвала съм на Памперс (пропускаха отстрани) и на Бочко (мн дебели)  ,но аз лично съм мн доволна от лидълските .
Айде мами , хубав и слънчев ден  bouquet 

# 238
  • на пясъка при черупките от миди
Аз давам каша на обяд по препоръка на педито , като си мислех , че като е по-тежка храна е нормално да е на обед . Пък и часовете за хранене са удобни , но днес ще дам каша за следобедно .
Мими няма такива неща по фонтанелата , главата му винаги е била чиста . Преди време имаше по тялото едни като лишеи - дерматологът каза че са херпеси , просто си се появяват , не каза причина . Мажа с мометазон и фенистил капки . Мисля че тези неща при вас са нормални , но питай пиди за крем за мазане .
Преди няколко дни имахме проблем - след смяна на наакан памперс - почервенял и понадут тестис като претъркан и дупето яката червено и на пъпчици . Ужас - подсечен . Никога не ни се беше случвало това , сутринта му сложих памперс на пуфис - до сега не съм ги ползвала , и ефекта беше  #Crazy . Както и да е де , до другия ден нищо му нямаше , да кажа че съм много доволна от бебешки крем на галафарм Македонски е , супер мазен и лесно се нанася , попива бързо ! А памперси ползвам от Лидъл - супер са , ползвала съм на Памперс (пропускаха отстрани) и на Бочко (мн дебели)  ,но аз лично съм мн доволна от лидълските .
Айде мами , хубав и слънчев ден  bouquet 

Може ли да споделиш при кой дерматолог си ходила и дали си водолна? От вчера и двете сме с лишее. Личното ми мнение е, че най- вероятно е от храна, ама нито съм сменяла при мен, нито при нея  Tired

Търсех във форума мнения за педиатри, но гледам че се въртят около две с крайно противоречиви мнения...

# 239
  • Пловдив
Здравейте,най-накрая да се включа,голямо боледуване изкарах  Cry и още не съм се излекувала  #Cussing out
Бебка все още я кърмя 6, 9-10, 12-13 ,17 , 20 за лягане и след това 12 и 3  Laughing голямо ядене  baby_neutral
Има ли още бебета на кърма  Simple Smile
За памперсите,ние сме с пуфис и съм доволна.И при нас памперс започнаха да пропускат отстрани,хем 4-ка вземам за 8кг бебе,не е да са и малки.
Какво ще донесе дядо Коледа на бебчовците ви?Аз много се чудя какво да и взема,най-много се заиграва с книжките и играчки от плат  Heart Eyes май ще накупя още такива.Иска ми се още неща да взема и затова давайте идеи  santa2
За лишейте,аз имам всяка есен и пролет.Минават от само себе си,единствено трябва да бъде мазан с хидратиращи мазила,безобидно мазило е какаовото масло и спокойно може да се прилага и при бебета.Толкова години се мъчих да се излекувам,но така и не успях,оказа се че е предразположение на организма когато има липса на витамини и снижен имунитет.Дано се справите с проблема  Peace
Да се оплача,че въобще не излизаме  ooooh! хич не мога да се огранизирам,а и с тази болест направо съм скапана.
И аз съм се наточила да взимаме хлебопекарна  Blush колкото сме дебели с моя мъж сега,ще станем още повече  Tired Но заради бебка,да знам какво има в хляба и.

Общи условия

Активация на акаунт