Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 498
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Катериче, добре е - благодаря! Всичко мина леко и вече е добре - от Понеделник на училище Simple Smile. Лека вечер на всички

# 211
Здравейте мацки някой ме беше питал как правя кашата от елда (от брашното)и се сетих, че не съм писала...по принцип пише 2 с.л. с връх, завират в малко вода и се бърка до желаната гъстота...установих, че е по добре ако я сложа в бульон, в който съм варила зеленчуци. Става й по вкусно на беба. И после винаги я смесвам с пюре-обикнивено тиква.
Аз да ви питам-след като сте въвели мн зеленчуци, ориз и елда примерно-кога мислите глутен?аз май съм му се наканила преди месото да го сложа. Така ще мога скоро и попарки да правя живот и здраве. Нооо агитирам мм да си вземем хлебопекарна-тези бебешки сухари не ми вдъхват нещо доверие
Благодаря ви за подкрепата, тази вечер прекарах 30мл ам преди кърмата, та да е по-калорично и да спинка беба.
Лека от нас

# 212
Нашата педи днес даде зелена светлина за месо и глутен.На почти 6 месеца е Вики.Глутена-финно смляни овесени ядки,на кашичка и с плодово пюре.Месото със селенчуците,през ден.Ще започна със заек,после пате-домашни от село.
Взеха ни кръв и урина за изследване и имаме направление за кардиолог(бях писала преди,още си чакаме часът.)и нефролог-профилактично.Днес ще идем на нефролог.
Иначе всичко му е супер.
Ваксините сме ги сложили всички (за сега) още предният път,следващата е чак Април месец  Whistling

# 213
  • на пясъка при черупките от миди
Нефрологът по здравна каса ли се полага? Изобщо има ли къде да се провери кои са задължителните прегледи и изследвания на бебоците  newsm78

# 214
Ами незнам на какво имаме право  Laughing
Каза,че на 6 месечна възраст се прави това изследване профилактично.Но пък така и не ни е пращала на ортопед изобщо.Нито след раждането,нито на 6 месеца,та си го заведох на частно,за собствено успокоение Rolling Eyes

# 215
aYnaT, много се радвам!!!  Hug

Фиорче, нефрологът е по здравна каса. На 6 месеца освен него се полага кръв и урина  Wink

Пилета, ние вкарахме глутена преди 2 седмици и пуешко месо преди 4 дни  Simple Smile 

Със Сиянчето до момента няма други притеснения след вчерашната ваксина. Трите пъпчици, които й излязоха вчера на клепача, завехнаха  Wink

# 216
здравейте момичета!колко време мина не мога да се добера до компа и не съм писала от няколко теми.радвам се че поддържате темата  Simple Smile Боги ес вирусен бронхит ие на АБ цели 11дена.за втори път спрях захранването първият път заради алергията от картофа.наша Педи ми каза че трябва да въведа глутена до 7 месец и искам да питам мога ли да го въведа преди него плодовете?минахме зеленчуците и кашите почнах месото ,но се разболя и понеже остана да въведа заешкото и телешкото искам след това да дам глутена и тогава плодовете вие какво мислите? влизам и в фб групата,но нямам много време  за съжаление

# 217
  • София
Пилета, аз питах за кашата. Благодаря ти много.
Иначе за бебешките сухари и аз не съм им фен (така и никога не са яли големите, с тях си сушах хляб на фурна). Имам хлебопекарна отскоро и мисля да правя хляб, като предеседи ден-два режа на тънки филиики и суша във фурната, прибирам в платнена торбичка и така...

# 218
Маги само да те предупредя да внимаваш с тоз сушен хляб къде го съхраняваш, з тото свеки навремето ми бе нахранила баткото с червеи(малки като тези в черешите), правила му попара със сушен от нея хляб/който не знам преди колко време бе препичала и сушила/, идеше ми да я напердаша тогава, то изпълненията им с храненето на баткото какви ли не бяха-направо си се чудя като се познавам каква съм как издържах година и 3 месеца преди да я разрева и да й заявя, че харесва й или не-аз съм жена на сина й...винаги ми е било интересно тя като толкова плюе собствената си свеки защо не се стреми да е по-добра от нея, ама това е друга тема  #Crazy
Имам въпрос за майките които имат опит с даването на кърма и на ам. Значи беба кърма от шише яде...поне примерно преди 2 месеца е яла и то с охота. Сега се чудя ам з тото е ам ли не го иска, или з тото е от шише? Мн се тревожа живи и здрави за нг как ще я оставям с батко й на майка у нас, като тя е абонирана за цицито....

# 219
Аз давах и кърма,и АМ от шише.Ядеше всичко детето.Но при мен проблемът беше липсата на кърма(към 3-ти месец свърши окончателно).Та докато се мъчех да кърмя и да дохранвам,вместо да е изцяло на АМ,явно е бил гладен милият и каквото му дам в шише все му се нахвърляше  Joy

Според мен,щом е пила от шише,би трябвало и сега да пие newsm78 Не че ще помни,но просто ако не й харесва,вероятно нямаше да й харесва и първият път.А вода не даваш ли?А кога пробва да й дадеш АМ,на гладно или след кърмене?Може да не е била гладна Rolling Eyes Rolling Eyes

# 220
Гаргамелче успях от 4-тия път.
piletta Радвам се, че най - после някой си призна, че му се спинка. Поздравления за решението и дано имаш успех.
Млякото може да й мирише нещо. Смеси го с кърма?
shinzou Дано оздравяваа бързо.
sibil1987 Казаха ми, че заешкото се пасира трудно. Кажи как е било при теб.
aYnaT Ти ме разби с тоя виц. Откраднах го за фб.
denica_marinova Добре дошла!!

Нашите изследвания са прекрасни. Чак педи беше във възторг от хемоглобина на бебинка - 120. Ем какъв да й е - аз влязох да раждам с 130(без диети, витамини)

Яница също умира за баща си. Когато си дойде от работа ни навестява за 4-5 мин. и запътвайки се към банята Яница почва да плаче, мрънка и да протяга ръце. Аз също си му я връчвам от време на време. Казвам - тя ти се води на твое име - гледайте се.

А тая тема със сухарите ме заинтригува. И ние имаме хлебопекарна, но тя си е на свеки и си има 1 доза и само това прави. Споделете ми, моля, рецепта за хляб и после какво точно да го правя.
И между другото аз съм що- годе сносен готвач, малко мърляв, но пък става вкусно. И за сметка на това не мога да режа филии.Мрън.. Мрън.. Много ми е трудно и така си и останах, живеем с нарязан. Та сега ще имам предизвикателство пред себе си - щом отхвърлихте купешките сухари.

Днес дадох четвърт жълтъче в пюре от пащърнак. Допадна й. О ,онзи ден съм дала с едно пуешко и ориз (купешка му работа). Та и оризът въведохме.  И сега смятамам да дам от оризовите каши - нз защо се дават, но има в комбинация с по-различни плодове и затова.
 Мрънкане от битов характер:
Скрит текст:
  С Мм Се сджавкахме за битовизъм и всичко завърши с купчина мои дрехи в средата на коридора, а той си пренареди 82-те тениски и 43-те къси панталони( все неща от най-първа необходемост в този сезон). Еми, омръзна ми - 9 месеца живея тук и дрехите ми седят на няколко закачалки и 1 единствен рафт, а неговите са в самостоятелен гардероб, под спалнята и под още един диван. Не, че имам много, но са обемисти и ми трябва пространство, а все ми е студено и си примъквам някой неща от майка ми. Та сега играе сърдит. Но да вземе да се укроти, защото ако си донеса обувките ще се наложи да върви настрани от кутии. И не - не живеем на тясно. Напротив. Много просторно и широко е. Но имаме и  наследени мебели, които вършат работа, но не достатъчна. Трябва ни голям гардероб. И така. Та ся обмислям да му скоча, за да ми "прости" Simple Smile

# 221
Мимко Simple Smile в нас аз подреждам всичко. Апартамента не е малък, но за да си съберем всичко и да знаем къде е, трябва да се хвърлят излишните неща (примерно скъсан панталон или чорапи) и да се подрежда. Знам всичко къде е и небстига, че съм отделила време да му подредя шкафа (не издържах на това как той беше направил) пък и иска всичко да е на удобноно място Simple Smile хи хи...колко пъти се заканвам " повече аз нищо няма да прибирам!" и си оставам само със заканата.
Няма как да не прости Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Пилета моята свеки каточели си е взела забележка от нейното свеки, въпреки, че никога не ми се жалвала от нея. Това не значи, че не намира с какво да ме ядоса

Момичета не знам какво ми става-почти съм заместила и храненето в 17 и така намалявайки пътите, в които се кърмим ми стана някак тъжно. След време няма да се кърмим и няма да се гушкаме така докато хапва Sad

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 07:00 от gergamelka

# 222
  • в матрицата
Добро утро в този сънчев леден ден! Вчера извевохме беба от БГ - е вярно во Сърбия, но сефтосахме паспорта Mr. Green Ма колко вкусно готвят братята сърби, още ми е тежко!
Сега по наболелите теми - Пилета има ли ефект оп АМ? Спите ли повече? При нас от 2 дни започна да яде към 23.30 и после чак към 4.00ч. Буди се или по-точно сестра ѝ я буди към 7.00 , но яде чак към 8:8.30. Ние май сме най-елетантните тук Laughing Няма 6 кг това мишле - 5.870кг и 64 см. Но е в супер форма. Чета, че имате прекрасни резултати от изследвания - браво! Аз урина не знам как ще взема....
За НГ сме на хотел за 2 вечери с беба. Аз от сега съв се примирила, че няма да празнувам, но пък ще съм си гушнала най-сладкото бебе на свена и така ще посрещнем НГ! Нови години ще има много, но Карина ще е бебе само на тази! За това изобщо не се протеснявам. Ако, е в настроение може до ресторанта да скочим за едно наздраве с компанията. Абе, това да е проблема!
Днес ще пускаме дъъъългото писмо до Дядо Коледа. Каката поръча и за Карина: " нещо подходящо за бебета над 6 месеца" пише  Mr. Green. Веселба! Целувки от нас!

# 223
~Mimko~ Заешкото наистина се пасира трудно,но предполагам и другите не-мазни меса са така  Rolling Eyes Аз го сварих добре и пасирах с малко от водата.Стана малко по-грубо пюре.Сега е замразено на ледчета,но мисля като варя зеленчук,към който ще го добавя,да го пасирам заедно със зеленчука още веднъж.Като цяло,Вики няма проблем с едро пасирани пюрета,някои неща не ги догаждам съвсем.Например морковът и ориза са с бучици.Детето си ги яде без проблем,но ме притеснява,че може да ме у по-тежко на стомахчето после Rolling Eyes

Виц от фейса
Ние сме щастливо семейство.Татко работи а мама е красива....А когато се наспи е и добра! Mr. Green

# 224
  • Горна Оряховица
 Hug аз се включвам да споделя за хлебопекарната. вече 1 година ползвам, зарибих 3-ма познати и роднини да си вземат (от лидъл  за цена-качество е страхотна и е с 2 бъркалки) моята рецепта е френски мисля се водеше хляба  и е с брашно на софия мел утвърден стандарт не знам дали го има на малък пакет, аз взех 20 кг. 570 гр брашно, 300 мл мляко/вода, 1 яйце, зехтин.масло или олио 20 гр, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар, най-отгоре суха мая на Йоткер(с други съм пробвала огромен провал става). по принцип рецептата е с 600 гр. брашно, но много бухва и се опира в тавана Simple Smile коричката на средно препечен е хрупкава. за сухари обаче ще очаквам да споделите идей  Blush
п.с това е за 1000 гр. хляб Wink

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 23:04 от Jeini

Общи условия

Активация на акаунт