Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Четох, четох, четох и си поревах с всяка една от вас.
Във всяка история открих и по малко от себе си... и ви казвам честно - първото дете е изпитание, второто е наслада, а третото е подарък за мама... Радвам се, че позволих да ми се случи този подарък и си подарих време и за трите деца, време да спра и да видя усмивките и сълзите им, да ги чуя, да ги погаля веднъж повече дори... да разбера, че работохолизмът нито се яде, нито топли, нито те гушка...

# 196
И аз се разчувствах от всичко написано, и да ви призная ние с мм заедно без да съм бременна или пък вече с дете така и не сме живяли...а като гледам сестра му минава 30 и с нейния годеник още сякаш дори и планове за деца нямат-а са заедно повече от 10г...искам да кажа, че тези хора са свикнали почивните дни да спят до обяд, всеки да си следва неговите интереси-спорт, курсове, излизания и да са живи и здрави децата, дори и на мен някога ми липсва с мм това да сме 'млади' и да излезем заедно като двойка да потанцуваме:)
Днес хванах баткото и беба с една доза каша и ги заведох на свеки, която както знаете живее отсреща и се спотайва:) оставих й децата и й казах да им се порадва, прибрах се, казах на мм че сега е време да правим кекс  Joy ...правихме струвахме и точно се облякох и заредих да направя вечерята и свеки се развъня на мм, че беба мн плачела. А нашата през цялото време рев все едно я колят...и не ще са стои в свеки...ами такова да е положението- тя сама си го направи, досега трябваше това дете да е свикнало с нея, все пак баба им е и на двамата и ми е кофти...
А беба от 3.30 сутринта е заплакала днес. И в 15.30 следобед като видях, че няма да спи, я сложих в количката и с мен на фитнес. Няма такова блаженство момичета-да направиш нещо за себе си, което обичаш. Тези 30 мин по уредите бяха едно блаженство, беба сякаш разбра и ме изчака да си направя сериите. Сисондер ще ти е още по яка фигурата,споко:)
Та всичко това, за да ви кажа, че на човек му трябва много малко, за да набере сили и да вижда главно хубавото в едно майчинство
Аз пак съм с желязодефицитна анемия, желязото ми е 5, има ли друга кърмеща майка с подобна диагноза, дали можем да пием желязо на таблетки?
Лека мацки:)

# 197
От цялата емоция пропуснах да дам отчет Simple Smile

На 6м Алек е 7кг и 67см. Пораснал с 600гр и 4см. Биха ни последния пентаксим и хепатит B. Даохме и кръв и урина и имаме направлвние за нефролог. Изследванията са мн хубави. Вдигнал е хемоглобина на 118-моето ядене на месаци във всяко хранене и  пиенето на желязо дадоха ефект. Момичета това мойто дете направо ме изненадва-явно има доста висок праг на търпене на болка. Леко само плаче при ваксина, а като му взимаха кръв дори не се разтрои. Лаборанта беше учуден.
Мимко не знам как го правиш, но пробвай да сложиш колектора на първото сутрешно хранене и след 30мин го провери. Също така резервоарчето под дупето.

# 198
След поредната безсънна нощ днес отивам за АМ-мисля да давам за нощтното хранене, защото и без това съм с анемия- да я кърмя по - скоро сутрин и денем, за да не се изтощя тотално и аз. С баткото такива изпълнения не съм имала, 1 г и половина кърмен. Снощи я взех да спи при мен - през 2 часа ме събуждаше да яде по малко. Кърма има достатъчно, просто на мен ми писна да не спя по цели нощи. В крайна сметка правя на беба домашна храна и ще си я кърмя денем...дано поне така се успокои нощем, не знам някоя от вас минала ли е на такъв режим

# 199
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!!!

Наистина няма как човек да не се разчуства след прочетеното до тук. Hugна всички СИЛНИ мамчета.

Вчера имах невероятен ден-ходихме на гости на ГОЛЕМИТЕ ми момчета и като ги гледах четиримата заедно не можех да повярвам,че ми се случва всичко това.Чувствах се най-богатият човек на света.Трите големи деца толкова много се радваха и си играеха с малчо,а той ги награждаваше с най-големите усмивки и най-силният смях на които е способен/не го бях виждала толкова щастлив и доволен/ Най-големият/много гнуслив/ ми се оплака,че малчо е пръцнал върху него Joyобясних му,че така му е показал колко много го обича hahaha после се похвали на дядо си,че Никола го обича много тъй като се е изпръцкал два пъти докато го е държал.И най-готиното беше като се разменяха кой да го гушка си пожелаваха един на друг-ДАНО и при теб да пръцне!!!
Въобще не усетих как отлетяха часовете в които бяхме там-ЗАРЕДИХ БАТЕРИИТЕ,забравих,че предната нощ не бях спала,че колкото наближават празниците ме обзема носталгия и разни други мрачни мисли-снощи заспах уморена и доволна.

Днес ще правя една вкусна тортичка по случай утрешните ни 6 месеца.

ХУБАВ ДЕН и СЛЪНЧЕВИ БЕБЕШКИ УСМИВКИ!!!

# 200
Пилета Алекс имаше такъв режим. Започнах да не му давам нощем-2 седмици мъка, но на третата започна да става само веднъж нощем. Отначало като се събуди не заспива по 2-3 часа. Сега се буди, но заспива бързо с бибка и малко песнички Simple Smile От както аъм родила имам една единствена нощ, в която съм спала от 22:30 до 5 без да ставам. Няма кога да спя през деня. Знам колко е изтощително и напълно те разбирам, но стискай зъби ще премине този период

# 201
  • в матрицата
O, Карина напоследък вече яде или по скоро се успокоява на 1.30м -2 ч. Ставам, лягам, ставам ляга, така до към 5ч, когато аз ставам окончателно, а тя заспива и спи до 7 - 7.20ч. И с голямата бях така. Тя пък изпиваше огромно количество сок или вода през нощта. Абе, примирила съм се, до към 2г, 2.5г няма да има спане  Mr. Green И като си го знам, някак си съм спокойна, не ми тежи. Днес съм изцяло аз с бебка. Опитам се да и взема урина. В 8ч съм и залепила торбичката и до сега нито капка  Shocked

За ММ, да ви кажа, ако чакате някой да се сети, че и вие имате нужда - забравете. Аз за това директно си казвам. Давам му бебка и му казвам 30 мин съм off  Mr. Green а, бебка така да му се радва, като го види , изпада в истерия докато не я гушне. ММ вече стигна до там, да ходи приклекнал за да не го види Карина и да не почне да пищи, голяма забава са. Laughing Laughing Laughing
Хубав ден от нас!  Hug

# 202
  • athina
ХЕЙ,КЪДЕ СА ВСИЧКИ?

На вън е студено,но активността във форума е нулева-надявам се всички сте добре и се радвате на малките съкровища.
Малкият ми бонбон днес става на 6месеца-черпя Ви Hug Hug Hug
ПИЛЕТА-и аз съм с желязодефицитна анемия,но гледам да хапвам всичко за което се сетя и знам,че съдържа желязо,защото от таблетките получавам запек.От няколко вечери и при нас е като при вас,но предпочитам до го кърмя отколкото да давам АМ,пък и при мен е по-лесно,нямам второ дете и през деня си поспивам с Никола.Кураж и съм сигурна,че ще отмине и този период.
Малчо вижда баща си за около-2-3 часа на ден и в първият момент в който се прибере от работа го гледа с физиономия-КОЙ ПЪК СИ ТИ?-но след секунди започва да пищи от кеф и започва една игра на дивана.За 2часа сменям 2 лигавника мокри от "звучните балончета"

ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН!!!

# 203
Момичета на нас ни излезнаха резултатите и сега се ядосвам....хемоглобин - 99, хематокрит - 0,31, а и на всичкото отгоре и урината има някакъв проблем, но така и неразбрах какъв, защото док като го погледна каза:  Е е това не е проблем, пък и няма от къде да е!
Ако някоя от вас м и же да ми каже нещо по въпроса-ще съм много благодарна. Изследването е следното:урина-седимент 3-4еритр.ед.левк.,еп.кл.
А пък за хемоглобина ми каза: Ей ама вие майките с тая кърма! Айде захранвай го по-сериозно това дете, какво му даваш...само да опитва ли?!
Направо съм... #Crazy #Crazy #Crazy ooooh! ooooh!

# 204
За хемоглобина на мен ми изписа педито желязо още преди 2 месеца. Пия го заради Алекс и отделно ям мн месо. Каза,че като почнем жълтъка ще се вдигне още.

# 205
  • athina
КОКОНКА- Hug Hug Hug
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ!!!
Урината най-вероятно не е била стерилна,а за хемоглобина-нашата лекарка още на предната консултация ни изписа желязо/без да сме правили изследвания/,защото бебетата изцяло на кърма са склонни към анемия тъй като в майчиното мляко няма достатъчно желязо и калций.Аз приемам допълнително калций от 2-ят месец.Не се притеснявай,питай дали е нужно да даваш и ти желязо на бебка и започвай да даваш месо-ние започваме с телешко когато станем на 6,5месеца.до тогава давам разни зеленийки като:зелен фасул,магданоз,целина,спанак.
Стискам Ви палци и спокойно-децата ни са по-силни от колкото си мислим Hug Hug Hug

# 206
Коконче,  Praynig бързо да вдигнете хемоглобина. Детенцето на кумците ни дълго време имаше желязодефицитна анемия и му даваха желязо. При него обаче основната храна си беше кърмата до годинка и половина. Просто не искаше друго да яде детето и това си е. Не се притеснявай, те затова са кръвните изследвания на 6 месеца, за да може да се реагира на време  Hug

И ние бяхме днес на консултация. Сиянчето е вече 6950 гр и 68 см.  Heart Eyes Сложиха й последния синфлорикс. Доста се притеснявам, защото предните пъти при тази ваксина беше много неспокойна, а при втория прием избиха и пъпчици... За момента е ок, но пак й избиха пъпчици на единия клепач  Sad Много се надявам с това да се разминем  Praynig
Иначе ни казаха, че беба си е добре. Вече да започваме с попарка сутрин. Следващата консултация ще ни бъде след 2 месеца. Следваща ваксина - след половин година  Wink

Hug за всички и дано всички бебчовци да започват да спинкат повече и да дават възможност за почивка и на мама и тати  Simple Smile

# 207
  • София
-Здрасти, съседе! Как е бебето?
- Бебето е добре, ама ние двамата се смачкахме от недоспиване. Ужасно се чувствам.
- Мими как е?
- Аз съм Мими! Гошо изглежда още по-зле...

Не можах да се въздържа да не го споделя с вас Simple Smile
И отчет от днес - Яна вече е на 6 месеца, 9,200 и 70см. Имаме изцяло заместено обедно хранене и започвам от утре да добавям четвърт жълтък към пюрето през ден. Плодови пюрета отказва - не и харесват. Ще пробвам да дам каша+пюре да видим как ще се приеме.

Гери, честита ви половин годинка Simple Smile
Катериче, честит празник и на вас Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 18:38 от aYnaT

# 208
  • Русе / Банско
Мамииии от кога ви търся  Joy Следях темата докато бях бременна  ,  нооо после нямах  време да пиша и .... така . Казвам се Деница на 30 г. от Русе , но живеем на Банско - тук работим/работех . Синът ми - първо дете ми е ,  се казва Милен роден на 18.06  в Русе .  Д,ве седмици след като се роди се прибрахме на Банско и сме си само тримата . В началото ме беше страх , мислех си че няма да се справим , ама ейго на почти на 6 месеца стана и си е добре детето  ooooh!  и ние сме добре , от време на време ме накачат лудите , особенно  скуката тук може да те убие . Най - хубавото е , че няма баби да мрънкат , и двете са далеко , най-лошото е , че и да ни се иска да излезем няма как . Малкия отказа нощното хранене още след първите седмици , сутрешното към 4 часа го отказа към 3 месец - на АМ е , кърмата ми спря на втората седмица . От средата на 4-и месец е захранен , скоро ще почне и месните пюрета . Еми това е от мен мами , включвам се и аз в групата .  bouquet  И с две ръце подкрепям една дама , която каза че няма нищо по-хубаво от това след като приспя и двете деца - едното на 6м другото на 34 год , да си налея една-две чаши виноооо . Хайде лека и спокойна вечер .

# 209
aYnaT,   bouquet Как е Алекс?
Честита половин годинка на Яна и на Никола!  party041
Добре дошла на Деница да си споделяме радости и някои по-трудни моменти тук Hug

Общи условия

Активация на акаунт