Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 503
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, здравейте!

Кажете ми моля какви плодове давате следобед- аз давам круша, ябълка и сини сливи, но ми се иска някакво по-голямо разнообразие. Дали прасковите са подходящи (имам замразени) или е прекалено рано? Чудя се и още дали са подходящи пасирани плодове от домашно приготвен компот? Вярно е, че вътре има захар, но ако плодовете се накиснат предварително във вода, няма ли да стане? Какво мислите

# 256
  • Пловдив
Пропуснала си банана, мисля. Според някои за праскови е рано, но пък има купешки пюрета 4+ и от праскови и от кайсии - аз дадох кайсии.
Това с изкисване на плодове от компот на мен не ми звучи ОК. Едни сварени във вода плодове - повечето им ценно е във водата или изчезнало при варенето, а пък после и да ги изкиснем в още прясна вода, ами то... нищо няма да остане - само въображение, че някога е имало плод. Зима е и няма много възможности, но по-добре сезонни и възможно по-свежи /не варени дълго и стерилизирани/, отколкото това.

# 257
  • athina
ДЕНИ-плодовете които давам аз-ябълки,круши,нектарини/ледчета/авокадо,тиква-правя всеки ден различни комбинации за да не му е едно и също.Сини сливи/сушени/купих,но все още не съм давала,банан давам,но го смесвам с домашната каша-установих,че с банан кашата му харесва най-много.Това са сезонните плодове-иначе ТУК можеш да намериш и ягоди,сливи,манго,ананас.Портокали и мандарини лекарката каза,че ще въвеждаме другият месец.
И аз не смятам добра идеята за плодове от компот.
Кашите не са задължителни,но не са и вредни-особено домашно приготвените. 

# 258
Здравейте мамчета...голяма мъка с нащо зъбче-второто, много се е поддуло и беба е ужасно и вечно хленчеща. Ние уж вкарахме и каша и месце , че даже и жълтък и глутен, но беба си иска да цоцка и това е! Вместо вече да е по сита-тя се събужда по два пъти да яде, а понякога и по три!
Да попитам дали някои е започнал да дава попарка? С какви сухарчета и сиренце? И по колко давате сиренце и по колко го държите във вода да се обезсоли?
Хе хе...те станаха сумати въпроси ама съм в чуденка newsm78
Лека вечер и нощ на всички!

# 259
въй като ви гледам какво меню имате аз все още не замествам хранене за съжаление  спрях захранването за половин месец заради гадния вирус  Sad в понеделник иначе ще продължа с въвеждането на месото ще дам заешко месо на Плазмон
прасковата специално е алерген особено при мен до към 13 години се изривах  и нея смятам да дам понататък с надеждата че няма да се изрине.иначе кайсия съм давала на сок и той с кеф си я пиеше и смятам кайсията като въведен плод без да съм дала на пюре
кашите не са вредни,но единственият недостатък им е че се пълнее от тях ако се дават постоянно.за това се препоръчват за захранване ако бебето не наддава много.
и аз като кокона се чудя какви сухари да взимам и колко сирене да сложа и масло колко?то май стана много въпроси  newsm78

# 260
Здравейте! Малко се позагубих тия дни, но пак съм тук.
Ппиппи, да оздравяваш.
Mrs Fiore Още от началото слагам краве масло. Много й харесва и без никакви реакции.
Немезида Чакаме ви в нашия отбор
deny Педи ми каза да давам праскова и кайсия от готови пюрета, защото са обработени за бебчетата. Та според мен изчакай с твоите.
Не бих дала плод от компот, то е разварено със захар и всичко му е отишло по дяволите.

Яница има едни леки люспички по главата.  Но не ги пипам, а и те не се виждат под косата, реша я с четка, че с гребен да не ги разраня. Много чисто бебе е - те даже й излязоха преди 1-2 месеца - и си викаам, че са заради чокитата, които й връзвам.

За Коледа й взехме едно пиано-жаба. Свирука там, има за връткане, свети - нещо като Смолянско стрелбище е . На кутията пише 12+, но аз си бях наумила да взимам нещо свиркащо.

Искам да въведа чушка - червена или зелена? Да я печа и да я беля ли, или да я варя... Какво да правя?

В едно от пюретата с пилешко видях, че има и малко домат. Та вече май го вкарахме. Та уж го смятах за опасна храна и щях да чакам.

# 261
  • София, Манастирски ливади
SisonderHug Благодаря за мнението ти!
Аз зор не си давам с това захранване. И без това се наложи да започна по-рано, отколкото ми се искаше. Но и според педиатъра напредвам бавно Mr. Green Ако трябва да се ръководя от детето, определно съм бавна. Бебето си поглъща всичко, явно наистина има нужда от храна, различна от АМ. Абе, ще си вървим бавно и славно. Няма да остане на АМ вечно.
Бях се засилила каши да давам, но като ви чета, май не е най-доброто хранене  newsm78
А да ви питам - плодовете за пюре (за тези, които правят домашни) след термична обработка ли ги давате или сурови?

# 262
Здравейте мами!Черпя ви виртуално,днес Вики става на 6 месеца  bouquet

# 263
  • athina
СИБИЛ-ЧЕСТИТО ВИ ШЕСТМЕСЕЧИЕ!!!

Плодовете аз ги давам пресни,но ако детето все още има колики е по-добре варени или на пара.АЗ приготвям всички зеленчуци на пара,а не варени,но това си е мой избор  Peace
И спанакът ни хареса hahaha
КОКОНЧЕ- HugБързо да се оправяте!Какво правите за повишаване хемоглобина на беба?

Днес правихме КОЛЕДНА фотосесия на НИКОЛА-страхотен Дядо КОЛЕДА излезе Joy

Хубав следобед!!!В 18.30ч. сме на консултация-нямам търпение да видя колко е наддал този месец.

# 264
  • на пясъка при черупките от миди
Гери, може ли да споделиш колко време държиш на пара круша?

# 265
Фиорче-5 минутки! Понемоите круши де...съвсем малко им трябва защото са масловки.
Гери  Hug
Хемоглубина го вдигаме с жълтък и месни пюренца!
Никой ли не дава попарка бе хора!
Сибил-честито! bouquet
Евето само банана и авокадото ги давам сурови!

# 266
  • athina
ФИОРЧЕ-Не съм правила круша на пара,веднъж правих ябълка и ми отне 5-6мин. Нямам уред за готвене на пара,а имам страхотна тенджера под налягане и приготвям зеленчуците в нея на пара-морковът и картофите ги приготвям в нея за 10мин.
Крушите масловки ги давам сурови-всъщност всички плодове давам сурови.

# 267
  • София, Манастирски ливади
Коконче, благодаря ти! Simple Smile За банана забравих че се дава само суров, то след термична не си го представям. Но авокадото като нищо бих дала след термична обработка. С него нямам опит, защото на голямата не съм давала въобще. То не помня дали преди 9-10 години е имало така, както сега. А от къде го купуваш - конкретно място или на случаен принцип? Питам, защото се старая да давам домашни зеленчуци или такива, за които знам как са отглеждани. Скоро и това ще ми мине, де Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Гери, как направи спанака - и него ли на пара? Аз днес купих и искам утре да дам на бебка.

# 268
  • на пясъка при черупките от миди
Гери, Коконче, много ви благодаря  Hug Мисля круша да сам на пара, че е един странен сорт по- твърдички и не виждам как ще ги пасирам смислено. Иначе и аз скоро смятам авокадо да включа, стига да намеря хубаво, че то са едни имам чувството набрани още на семка от дървото  ooooh!

# 269
Всички плодове давам сурови.
Авокадото взимам от всякъде - но го чакам да омекне. На парчета и с малко водичка и го пасирам. Добавям към зеленчук и към плод и каша.

Спанакът го изварих около 20 мин. Било хубаво първо да се попари, но... Директно го сварих и после пасирах. Давам го в съотношение 10% към нещо друго, че не е много на почит.

Общи условия

Активация на акаунт