Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Спанакът/беше пресен,но и замразеният така щях да направя/ залях 10-ина листа с вряла вода за около 5-10мин.водата позеленя,извадих ги и ги сложих в съдът в който готвя на пара заедно с останалите продукти.Предложих го с картоф,морков и праз-много му хареса.Не знам дали има дете на което ще се хареса чист спанак.

След консултацията-Според педи Никола е с 500гр. по-тежък от колкото трябва да е и да съм го слагала на диета #Crazy наддал е 1300гр. и 2см.за 4седмици.Вече е 8700гр. и 70см. каза да спирам да давам кърма след пюретата и кашата,да давам само сутрин и вечер.Истината е,че от 3-4дни малчо сам се отказа от кърмата след кашата,но след плодовете си я иска,след зеленчуковото също.От утре ще започна да давам телешко,а след 10 дни и пилешко.Сякаш не ми се иска да спирам с кърменето,но и не желая да му разширя стомахчето и от сега да сме с наднормено тегло-стига ми,че аз цял живот се боря с кг. не бих го причинила и на него.А той въобще не изглежда шишкав,но е здрав и набит-едва успя да му забоде иглата в крачето,толкова здрави мускули има.И как няма да има като не спира да подскача,дори и седнал да го държа пак подскача-като пружинка е.Иначе всичко друго си му е наред.
Тази сутрин пристигна подаръкът който бях поръчала и веднага го накичих с играчки и сложих принца вътре-хареса му,цял час се занимава без да ме потърси-надявам се така да е и за напред.

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 271
Снощи Вики получи първият си Коледен подарък,но нали ставаше на 6 месеца,та съчетахме  Joy
Подаракът всъщност е от фирмата на ММ-дават купони да се купи подарък на всяко дете на работник.И му взехме това кученце-

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5+%D1%84%D … =1366&bih=634

Хареса го  Heart Eyes Аз мислех да взема някакъв "разказвач на приказки" да му говори,но тази година не намирам хубави.Предните години имаше много сладки,сега само някакво мече дето ми е грозновато.И Мики Маус,ама близо 100лв(на промоция)за такъв тип играчка не ми се дават  Rolling EyesА и незнам защо,но на разказвачите пише че са за над 3годишна възраст,даже на едно място с червени букви пишеше ЗАБРАНЕНО! за деца под 3 години  #Crazy Чак пък толкова newsm78 Кучето е за +6м.

От два дена не спира да мрънкя и да гризе всичко което докопа,още по настървено.Нощем спи неспокойно и се буди често.Май пак ни почнаха зъбите.Дано да спре скоро или да избиват вече Tired А,да, пак почна да ръмжи  hahaha и предният път като бяха почнали зъби така правеше.

Geri ATHINA нали от кашите се пълнеело повече.Защо не намалите кашите,вместо да спираш кърменето след хранене?

# 272
  • athina
СИБИЛ-имаме същото кученце,но говори на гръцки-много го харесва.И аз смятам да намаля кашата,днес накиснах половин доза брашно.

# 273
Здравейте,, момичета да ви питам има ли още мързеливи бебоци.,, които не се обръщат или сядат? newsm78

# 274
Евето и аз като Мимко-взимам го без значение от къде.
Геринчетов ние се обръщаме и от гръб на корем и обратно от две седмици горе долу, но иначе без помощ не можем да седим самички.

# 275
Геринцето, ние сме от мързеливите - мисля че преди седмица веднъж се е обърнал от гръб по корем и толкова. Седи сам съвсем за малко, може би минутка е много. В понеделник сме на педиатър за отделителната система, та и за това ще питам.
Спанак и грах не съм давала, а ми се ще. С пюретата и аз забоксувах. Сиренце изкисвам най- малко 24 часа предварително и смесвам със зеленчуковото пюре. Давам около един пръст дебело, два пръста широко, три пръста дълго (страааашна мярка ви казвам). Не съм въвела глутен още и не давам попара. Кърмя го 3/4 пъти  и ми е жал да махна още едно кърмене. Масълце също съм давала в пюре, защото от зехтина се оказа, че се запича.
Еве, сигурна съм, е ти знаеш най-добре и ако вътрешното ти усещане е, че трябва да увеличиш интензитета на захранването вероятно си права bouquet
Щях да пиша и някакви други работи ама забравих.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 18:06 от sisonder

# 276
Много съм се филмирала вече Rolling Eyesслед седмица става на 7м. Ние имаме само едно заместено хранене.(обедното)и там въвеждам всичко(вече ядем месо, риба, глутен,зеленчуци) като всеки ден се старая да давам различно.За сега не ми се иска да замествам още едно хранене Simple Smileа пък така и въвеждам всички храни според месеца

# 277
  • където ми е най-добре
GERINCETOVV ние сме май от най- най- мързеливите. Хем не се обръща, хем не иска даже. С моя помощ става 1-2 пъти да го излъжа, но после физическите усилия, които трябва да положи го вбесяват.... и си ляга детето за сън по корем. Хем инато хем мързеливо, ама си го обичам  Hug И аз се бях притеснила много. Все чета как децата се обръщат, а моето ттццъъъ. Лекарката вече го познава и вижда, че прави избирателно нещата. И нищо не казва, но сега и аз чакам на следващата консултация какво ще ме посъветва с това обръщане. В понеделник става на 7 месеца, ще видим!
Коледният подарък на Джан е вече в употреба. Едно "пиано" с мелодии и светлини. Доволно го бие и симулира свирене  Joy разбира се не минахме без нови дрехи. Не че няма космонавти/ескимоси, но още един няма да е зле, та и грейка с яке и някои блузки.... вече не ходя на пазар за себе си  Thinking

# 278
моят син пък иска само да ходи  Flutter иначе се обръща от гръб по корем,но седи около минутка само  Sad

# 279
GERINCETOVV и magoo, може би вече ги правите тези неща,но все пак да си кажа Simple Smile С дъщеря ми работим с рехабилитатор и за обръщане правим следните упражнения- бебето е по гръб, хващате го за краката и бавно почвате да въртите; същото като първото, но хващате бебето за ръцете; бавно търкаляне с пелена(чаршаф) върху леглото и последното се прави от двама души - бебето се слага в чаршаф, родителите вдигат чаршафа от към главата и краката(бебето е като в хамак във въздуха) и започват пак да го търкалят от едната страна на другата.
Най-добре е да се видят, но се надявам и обясненията да ви дадат представа горе-долу  Grinning

# 280
  • Русе / Банско
Мами здравейте , дано днес и при вас да е бил така слънчев деня както тук при нас  Grinning
Ние днес бяхме на консултация - на вече навършени 6 месеца е 8,200 кг и 70 см , наддал е 500 гр - педи каза че е много , ама.... нищо . Биха му и последната имунизация .  Следва да въведа месото , сирене , масло , хляб / сухари . И нещо което много ме учуди - каза че сутрин вече може да му давам каши , попари - т.е. да не е мляко , а стабилна закуска  newsm78 , аз си мислех че дълго време ще кара с мляко , пък то  Thinking  както и да е .

dancing_barefoot тези упражнения са много яки , стават и за игри . Милен може от гръб по корем , но не и обратно  Laughing Пробвах да сяда , но пада напред .
Хайде момичета , пиите по 1-2 чаши вино да ви е по-спокойна нощта  bouquet

# 281
Здравейте момичета, минавам само за споделя информацията от една книга за хранене, която четох.
"Сервирането на прекалено големи порции, както и постоянното предлагане на междинни закуски, води до лоши хранителни навици и дори до затлъстяване. За да определиш перфектната детска порция, нямаш нужда от кантар. Отговорът е в ръката на детето ти. детската порция трябва да се побира върху малката длан. Количеството пълнозърнести храни (кафяв ориз, макарони) трябва да е с големината на детско юмруче. Същото се отнася и за плодовете, зеленчуците и млякото. Парче сирене или кашкавал - колкото детски палец. Най-хубавото на тази мерителна система е, че действа независимо от възрастта на малчугана, защото ръката на детето расте заедно с апетита му Simple Smile."
надявам се да ви е полезно. поздрави

# 282
А това и за бебета ли важи  newsm78 Може би е за малко по-големи.Че като гледам юмручето на Вики,той трябва да пие по 50мл мляко ако спазва това правило Rolling Eyes

# 283
Ами  не пише. Книгата е 101 въпроса за детското хранене. Според мен като започнат да хапват описаните храни би трябвало да е валидно, изкл. кърма и АМ.

# 284
  • София
Ехоооооооо, къде сте мами и бебета? Приготвяте ли се за Коледа?
Да се похваля вчера успях да опаковам подаръците от дядо Коледа, от мама и тате и от бабите. Тази сутрин в София най- накрая слънцето прогони мъглата и ще се ходи на разходка и шопинг Simple Smile
Хубав ден от нас и Светли и прекрасни празници!

Общи условия

Активация на акаунт