Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Бях на лекция от "Моето дете", където ни развиха съвременните теории за хранене и захранване. Моята педиатърка пък е от "старата школа" - захранване най-късно на  5 месеца /не ме кефи в това отношение/. Тези два източника са обаче единодушно на мнение, че порцията на бебе на 6 месеца е 150 гр. и после ежемесечно нараства с по 10 гр. Само не ми е ясно как се побират 150 гр. храна върху бебешка длан. За това и не съм съгласна с тези обяснения - определено не са а деца в кърмаческа възраст. Разфасовките купешки пюрета и те са така от 125, 160, 190, 220 гр. за различните възрасти. Не мисля, че на Мадлен дланта би побрала повече от 30-40 гр.

# 286
Привет от нас!  Hug Загубихме се за малко, но Сиянчето имаше хремичка и бяха драми няколко нощи. Много му беше трудно на детенцето - хем му се спи, хем не може да диша. Като пръскаме физиологичен разтвор и дърпаме сополките, пак драма. Гледа ни укорително, тип "как може да ми го причинявате това"  Sad Добре, че от няколко дни е по-добре. Дано да не се случва пак скоро  Praynig За 2 дни с хремичка свали 120 гр.,  а за цял месец качва към 300 - 350 гр... Резултат - пак сме си твърдо под 7 кг.
Иначе от вчера изминава немалки разстояния като пълзи или по-скоро се приплъзва назад  Wink Оставям я при играчките в единия край на хола и след малко я намирам под масата в другия край на хола  Laughing Все по-бърза става. Имам си вече помощник в чистенето  hahaha Приплъзва се като се избутва с ръчички. За момента крачетата още не сме открили как да ги ползваме  Simple Smile
Иначе и ние вече сме готови с подаръците и очакваме празниците  Simple Smile Сега вече се прибират и разни приятели от чужбина за Коледа и е много хубаво  Simple Smile
Тревожи ме само, че на Сиянчето й се появиха някакви дребни пъпчици. Чудя се от какво са. Да не са от глутена  newsm78 Давах 20-тина дни преди да се появят. Сега го спрях, ще изчакам да се изчистят и ще пробвам пак. Дано не е някаква алергия  Praynig
Много  Heart Eyes от нас и пожелания за празнично настроение!  Hug

# 287
Катериче съчувствам ви. Оправяйте се бързо!
Аз се побърквам от притеснение...беба се изака със слуз и червени жилки. Педито ни каза да давам боигая и да спра всичко...да остане два-три дни само на кърма...а аз се чудя дали да не отнеса проба от акото в лбабоатория?!! Cry

# 288
  • София
Катериче, и ние бяхме хремави миналата седмица - много се мъчат малките душички. Бързо да се оправяте и да посрещнете празниците здрави и щастливи Simple Smile
За пъпчиците най- добре да ви види доктор. Дано да не е алергия  Praynig
Днес успяхме да напазаруваме сладкиши от Метро - повечето бяха намалени и бях много приятно изненадана. За съжаление не остана много време за разходка, но утре ще се възползваме от хубавото време.

Коконче, не искам да те плаша но баткото ни беше със същия проблем и се оказа алергия. Не е лоша идеята да пуснеш едно изследване да изключите някаква бактерия, салмонела и т.н и ако всичко е наред да промените диетата. Ако даваш сирене, масло или глутен ги спри. Т.к кърмиш е хубаво и ти да минеш на диета без млечни.
Лека вечер Simple Smile

# 289
Коконче, стискам палци и при вас бързо да се оправят нещата и нищо сериозно да не е!  Praynig

aYnaT, ако сме навън утре по топлото, може да ви се обадим  Wink

Лека нощ на всички мами и бебоци и дано всички здравички да посрещнем празниците!  Hug

# 290
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но ви чета при възможност. Бебе Димитър вече е на 6м и 20 дни (gargamdlka, нашите момчета май са астралнии близнаци;)))) на последната консултация от преди 10 дни тежеше 8,350 кг и е 70 см
 Тъкмо бяхме заместили обедното хранене със зеленчуково пюре, когато ни сложиха втори прием на синфлорикс, след който започва едно повръщане...чак до стомашни сокове;(...закрепи се и след 2 дни отново повърна. Реших, че е от пюретата, които аз правя...и двата въпросни дни имаше присъстващ картоф, а дори това беше първия му зеленчук. Реших, че е от него. След още един ден вдигна температура, а на следващия се оказа с варицела и така вече 8 дни подред, като последните 4 е и с кашлица, и хрема. На каката пък й е 5 пореден ден с пъпки. Освен това тя преминава през някакъв "градински" пубертет, който се изразява в това, че реве за всичко, не може да напрани избор и плаче-напр. ябълка или банан иска да яде-не знаела и надува гайдата. Въоръжила съм се с търпение, но е мн трудно;( Има ли някоя мама с кака или батко преминала през това и да даде някой съвет?!
Съжалявам за дългия пост.
Спокойна нощ

# 291
  • на пясъка при черупките от миди
Гледате ли На кафе?  Shocked

# 292
Не,какво дават?

# 293
  • на пясъка при черупките от миди
Току що родиха баш на живо едно бебе- с цезарово. Спуках се от реване  Blush явно хормоните ми са още в пик  Crazy

# 294
Току що родиха баш на живо едно бебе- с цезарово. Спуках се от реване  Blush явно хормоните ми са още в пик  Crazy
Ще гледам епизода в интернет,ако издържа да го гледам,че по-принцип доста се страхувам

# 295
  • athina
ХА ЗДРАВЕЙТЕ!!!

ОТ дни се каня да пиша,но моят син е на друго мнение!!!Тежко преживяхме тази имунизация-температура не вдигна,но реването и не спането са вече 5-ти ден.
Пожелавам на всички болни бързо оздравяване,а на мамите кураж и търпение.
Покрай подготовките за празниците едва ли ще имаме време за писане,за това пожелавам на всички Ви ВЕСЕЛА КОЛЕДА и честити именни дни!!!

bouquet bouquet bouquet

# 296
Здравейте дами,
Аз съм болна от 2-3 дни, ужасна хрема. Мисля, че не  в грип, а настинка, че ме надуха един ден. Мн се притеснявам да не заразя малчо. Като беше болем мм слагаше маска, ама едно е за два часа вечер, друго е по цял ден,та и през ноща,защото спя с малчо в една стая. Сложих я един ден, но не ми стигаше въздух и започваше да ми се вие свят и я махнах Sad дано не го разболея
Подготвяме се за празниците-под елхата е пълно с подаръци. Тази година за първи път ще празнуваме отделно бъдни вечер. Купих си точилка и ще правя баница с кисело зеле и лук-нещо като зелник. Simple Smile сетих се как преди половин година избягвахме да пишем ястия за да не ни се преяжда Simple Smile хи хи

Аз също няма да мога да пиша по празниците затова ви пожелавам весели празници!  Незабравими мигове със семеството, много топлина, много усмивки, много подаръци и не на последно място спокойни вечери с малчовците!

# 297
Момичета пожелавам ви весели празници, много топлина, любов и подаръци!

# 298
  • София
Привет, прекрасни мами и още по-прекрасни бебочета!  Hug

Пилешко, браво, мила мами!  bouquet Темичката ни е страхотна!

Еми аз като пиша по 1 пост на 1 темичка как да пиша по 2 реда, маминки… Сърце не ми дава Grinning

Карам си под ред: Коконче, Кашмирче, Гергамелка, Цветка, Inchoki, Гери, Сузи, Евето, Катериче, благодаря ви, мили мами!  Heart Eyes  Радвам се, че не досаждам и че четете моите романи  Hug

GERINCETOVV, Шантава Калинка, dancing_barefoot , shinzou, добре сте си дошли при нас!

Pebby, denica_marinova, добре дошли на вас!  Hug

На големи патерички макар да честитя на нашите прекрасни мъничета:
Сузи, Мимко, aYnat, сибил, честита половин годинка на вашите съкровища! Гери, честит имен ден на принц Никола! Нека бъдат здрави, много да ви радват, да растат безгрижни и щастливи! Бъдете здрави и вие покрай тях! Heart Eyes

Гери,
Скрит текст:
и аз съм като теб, давам си да цока след хранене, нямам намерение да замествам хранене до 7ми месец поне. Не знам защо обаче на мен ми казаха за плодовете -> първо цокат, после даваш плод (като за десерт), аз процедирам така засега, но каши още не съм въвеждала, което според мен е от значение. Желязо не са ни изписали, според мен първо виж резултатите от изследванията на малчо, след това давай желязо. Аз така бих направила. За приспиването ти е много уместен въпросът – и ние до скоро бяхме така, но ММ вече се научи и той да я приспива. Когато си е вкъщи /пр уикенди/, задължително му давам на него да я приспива – ще й пее ли, ще я гушка ли, ще я шшштка ли, негова си работа, само и само беба да свикне с него, и той да е уверен, че няма проблем да я приспи сам. Беба спи по 3 пъти/ден, понякога само по 2, зависи на обед колко часа е спала. И ние бяхме зле с оригването, беше започнала и много често да връща по малко (а като по-малка въобще не ми е повръщала), но, за моя голяма радост, скоро не е повръщала. Мисля, че е период на свикване, мила. И просто се израства. И аз бих намалила кашата, а не кърмата.

Deny,
Скрит текст:
не мажа със специален колд-крем, вече си иградих навик като излизаме да й мажа личицето с кокосово масло. То е подходящо и за слънце, и за студ. Поне на нея много добре й действа, т.к. постоянно й се зачервяваха бузките, и й изсъхваше кожичката. 

Сузи,
Скрит текст:
Мерси за отговора! Hug обаче аз пак имам въпрос за тези токсини. То ясно, че диета не мога да спазвам сега, но се чудя: ако тялото отделя токсини, в кърмата ли отиват?  newsm78 Защото аз съм голям любител на СПА и честичко ходим уикендите, и вече се притеснявам, че като ползвам сауна вредя на беба Thinking Оххх, как ме присети за сърбите и техните плескавици, и дюлева ракия (че и шопската салата им беше превъзходна!) ехххх, че хубави спомени  Sunglasses Браво на вашата кака! Grinning И тя си мисли за сестричката, при това напълно логично Grinning  Heart Eyes Сега за
вземането на урина, за който още не е успял -> една мама от фб беше написала за следното: погалваш леко с влажен пръст под коремчето на беба и се изпишква за секунди. Тествах го, мами: и при двата пъти (първият не успях да го залепя както трябва колекторчето) се изпишка точно след 10-15 секунди Wink, та не пречи да се пробва.

Еveto,
Скрит текст:
аз лично успоредно не мисля да въвеждам, т.е. зеленчук/плод едновременно, т.к. все пак трябва да се следи за реакция. Обаче напоследък започнах много по-бързо да въвеждам – давам нещо ново (пр:синя слива), ако до 3 дни няма реакция, давам нещо друго ново. Така мисля да въведа и кашите (ориз, елда), както и още няколко зеленчука и да почвам месото. Надявам се, че вече си добре и гадната хрема е зад гърба ти. За плодовите пюрета – правя ги варени на пара и пасирани. Само бананът и авокадото мисля да давам сурови. И ние сме с контейнерчета на Авент, там си има скала и по нея гледам приблизително. 

Лято,
Скрит текст:
че какво ви пречи да отидете някъде, какво като кърмиш? Ние с ММ имаме ли възможност, гледаме да се махнем уикенда от София, много се разтоварваме, а и на беба също много й харесва да сменя обстановката  Simple Smile дано така остане и занапред!  Praynig  Heart Eyes

Sonyta, Sibil ,
Скрит текст:
за излизането според мен няма нищо по-важно (визирам чистене, пране, подреждане и т.н.) от това бебчо да е на въздух, когато позволява времето. Това е мое мнение, разбира се. Откакто беба се е родила, до сега (6 месеца и половина), сме пропуснали само 4-5 дни /или валеше, или беше хремава, или имаше ужасна мъгла/. Излизаме ние всеки ден (дори навън да е -2), минимум по 2 часа, беба обикновено спи по това време (м/у 12-15h). Слънце, въздух, закаляване, всичкото е здраве. Инак на курса също ни посъветваха всеки ден, поне по 2 часа/ден да е навън. И аз съм зарязвала вкъщи все едно, че бомба е паднала, само и само да си излезнем в нашето си време за излизане. После като се приберем си подреждам, чистя, или пък вечерта след като беба заспи.

Гергамелка,
Скрит текст:
Браво на юнака за крачето! Браво и на грижовна и силна мама! Hug Страхотни новини! Heart Eyes Бързо оздравяване на теб! Няма да си мислиш, че и малчо ще се разболее, само хубави нещица в главата на мама, и ще видиш как всичко ще е на 6!Дай Боже!  Praynig

Mimko,
Скрит текст:
и нашата беба е голям фен на книгите (дори тези без картинки)  Grinning За гащите – не съм носила страстоубийки, хич не са ми удобни, нося си моето си бельо отпреди, дори докато бях бременна и след това без проблем. Прашки вече не нося толкова, освен ако не се налага. Браво на теб за свалените килца! Hug

Пилетка,
Скрит текст:
Стискам палци и аз за мечтата! Hug Като се замисля, и аз трябва да си поставя нова цел/да си измисля нова мечта, сега след като най-съкровената ми се сбъдна тази година  Heart Eyes И аз съм като теб – постоянно я гушкам и мачкам беба, толкооова ми е сладичка  Heart Eyes За шишетата, аз се убедих вече на 100% -> не е шишето, мила, не е шишето Grinning Хич не ги подценявайте мъниците, много добре знаят кое какво се прави и какво му е предназначението, ама вече стигаме до въпроса с желанието Wink това от опит го установих Simple Smile Значи, и аз като теб намалих сладкото на макс!, само шоколад по малко и мед с орехи по повече, също така намалих и хляба, и за месец някъде се оказала, че съм свалила 1кг  Simple Smile Останаха още 9 Laughing

Mrs Fiore,
Скрит текст:
И аз съм голям фен на йогата, почвам я след Нова Година. За изследванията на 6 месеца – са кръв, урина и нефролог. Аз обаче казах на педи за мое късогледство и проблеми с очите ,та тя ми даде направление и за офталмолог. Вчера бяхме тъкмо, засега всичко е 6, дай Боже така и занапред!  Praynig  Страхотен пост беше написала за теб, бебе, майчинство, работа! Много общо намерих в думите ти! Абсолютно си права!  bouquet

Коконче,
Скрит текст:
мила мами, първо честито ви зъбче! Heart Eyes Да са здравички и белички всички зъбчета на малкото Мишле! Hug За изследванията – и ние имаме отклонения някакви (лимфоцити, неутрофилни левкоцити), но педи каза, че при бебенца било нормално да има отклонения. За хемоглобина на бебка -> вие докъде сте стигнали със захранването? Почна ли да даваш месце или зеленийки (както Гери е писала)? Силно силно стискам палци това с акото да не е нещо притеснително и всичко с бебка да е наред! Praynig

Мами, не остана време сега да ви поразкажа за нас, затова ще гледам да е набързичко, а след Нова Година повече. Бебка на 6 месеца бе: 7550гр, 65.5см (+650гр, 1.5см). Биха й втори прием на Пентаксим, слава Богу без никакви реакции. Има дни, в които по цял ден си играе самичка и дни, в които изисква непрекъснато внимание.  Въртим се здравата ние, по корем, по гръб, по корем, на 360 градуса, и усилено пълзим назад. От няколко седмици вдига дупето, стои на коленца и ръце, и започва да го поклаща напред-назад, напред-назад  Laughing много е сладичка!  Heart Eyes Практически почти през целия ден стои по корем. Постоянно я гушкам и целувам, а тя ме скубе, хапе, смуче, щипе и драска Grinning Умира за баща си, само като се прибере от работа, виде ли го и започва да крещи  Laughing  Heart Eyes Чудя се дали някога и на мен така ще се зарадва, но не мога още да експериментирам като напр да ме няма цял ден  Grinning Не съм заместила хранене, давах до скоро само по 100мл зеленчуково пюре, след което давам да цока; а следобед давам 40-50мл плод. Досега е пробвала картоф, морков, тиква, тиквичка (домашни пюрета с домашни продукти), пащърнак купешки, ябълка (домашна), круша и слива (купешки). Слава Богу! всичко ми яде, и ние като Гери Heart Eyes дано така продължава и занапред!  Praynig От скоро почнах да давам по 120мл на обед, тъй като се убедих, че си отглеждам бозайниче вкъщи  Grinning колкото и пюре да й дам, пак си цока след това и то доста Simple Smile Няколко дни подред се будеше много често и се хванах за главата какво, защо, но вчера разбрах, маминки от къде е неспокойството на бебка - имаме си вече зъбче  Heart Eyes Дай Боже все така да ги изкарва!  Praynig По отношение на работа, майчинство, бебе, чувства, размисли, страсти, има много какво да кажа, но ще е след Нова Година, че трябва вече да се приготвям за Бъдни вечер Simple Smile Днес ще сме си вкъщи тримката  Heart Eyes, утре заминаваме за Сливен (при единия дядо, на ММ баща му). Връщаме се за 2 дена, след което за 4 дена заминаваме за с.Баня до Банско, където, здраве и живот, ще посрещнем Нова Година с нашите, сестра ми и нейното семейство.

Мили мами и прекрасни бебенца, желая на Вас и на семействата Ви весело посрещане на Рождество Христово и Нова Година!!! Бъдете здрави, много щастливи, нека само топлина, уют, мир, хармония и спокойствие да цари в домовете Ви! Прегръщам Ви всички! Two Hearts

# 299
Пандичка, Hug Браво за сваленото килце и честито ви първо зъбче!  Grinning Все по-безпроблемно да ви никнат!

Ралито, хайде, бързо да свършват тези болести и да сте мнооого здравички през новата година  Hug За каката - на мен ми се струва някаква проява на ревност, може би не съвсем осъзната. Мъничките душички не винаги им е лесно да обяснят какво чувстват. Според мен, опитай да й отделяш малко повечко време и да я гушкаш повече, да си говорите. Ще се израсте това. Дано да е по-бързо  Praynig

Аз се консултирах с дерматолог за пъпчиците на Сиянчето - не било хранителна алергия. Явно аз прекалено много се взирам  Grinning Пак си давам глутен. Още не съм започнала да давам закуска обаче, защото все още й се запушва от време на време нослето на Сиси и сутрин се буди по-раничко - към 7.30-8 ч. Ако стана на готвя закуска по това време, ще разбудя всички в почивните дни. А в останалите - по това време оправям каката за училище. Ще изчакам още ден-два, дано да се нормализират нещата и да започне пак по-късничко да става за закуска. Ако пък не се случи това, мисля да давам попарка/ кус-кус или каквото друго реша на второто хранене, а плодовото пюренце да го давам изцяло в комбинация с кашата на предпоследното хранене за деня  Wink

Много весели празници на всички и много здраве, щастие и усмивки през 2016 година!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт