Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Здравейте мамита, аз съм от априлската тема... Честита Коледа и всичко най!!!

Пиша защото на нас ни откриха АБКМ и не можем да пием АМ. Имам една кутия Аптамил (от 6-12 месеца) и от нея съм взела само 1 мерителна лъжичка. Не му понася на бебо. Пробвахме и с други млека преди това, но пак не става. Ако някой ползва такова мляко, да му я дам. Не ми се иска да го изхвърлям. Да кажа пак, че съм във Варна. Дано някоя варненка го вземе. Пишете ми.

# 301
Весела Коледа на всички, много здраве и щастие Heart Eyes Heart Eyes🍀 Heart Eyes

# 302
  • София
Весела Коледа и от нас!
И сега да се оплача - от снощи бебка е с температура. Водихме я сутринта на доктор - казаха, че е лепнала вирус заради отслабен имунитет при никнене на зъбки. Предписаха и Коларгол капки и инхалации. Щяло да отмине за няколко дни.  Всичко хубаво, но сме планирали пътуване за извън БГ с тръгване утре и незнам какво да правя. Според лекарката няма проблем да пътуваме - не очаква да се стигне до антибиотик или усложнения. Много ми е притеснено и незнам как да постъпя.

# 303
  • където ми е най-добре
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!! Здраве и много щастливи мигове  santa2
aYnaT аз съм от пътуващите извън БГ с бебок. Не се притеснявайте. Единствено ще е проблем при пътуване със самолет, ако беба има проблем с нослето. Тогава неможе  да пътува.
Незабравима и весела първа Коледа на нашите бебчета  People Santa People Santa People Santa

PS Вземи си повечко физиологичен разтвор, панадол и куул пачове за всеки случай, аспиратор и т.н. и ще си най-спокойна. Приятно пътуване и скорошно оздравяване.

# 304
  • София
Magoo, благодаря за окуражителни те думи. Следобед бебка не е вдигала температура и е сравнително спокойна. Няма да пътуваме със самолет, а с кола и това донякъде ме успокоява, че ще можеш да спираме при нужда. За сега приготвям багажа- утре сутрин ще я мислим според състоянието на детето. Весели и спокойни празници от нас.

# 305
aYnaT, много неприятно  Sad Дано утре да е по-добре малечка  Praynig Мога да си представя, че ви е притеснено да тръгнете с болно бебенце на дълъг път, но дано всичко да мине по най-добрия начин и да се насладите на пътешествието  Heart Eyes

# 306
  • София
Катериче,  bouquet  Hug

# 307
Весела Коледа Simple Smile
Чета ви непрекъснато, но отдавна не съм писала:)
Натали става днес на шест месеца. Много иска вече да е голяма и да може да ходи, по корем хич не обича и ако имаме нахалството да я сложим тя веднага се обръща може би от около месец насам. Хаха.  Четох, че всички бебчета започват първо да се въртят от гръб по корем,  но ние - не : D Заместили сме храненето на обяд със зеленчукоо пюре - давам й предимно тиква, към която добавям тиквички, картофи, моркови... От няколко дни в шест й давам каша от елда с круша. Проблемът ни е, че много се запича. Откакто се е родила, дори когато беше изцяло на кърма се изхождаше през 3-4 дни и то със сироп Лактулоза, а когато се стигне до писъци и рев се принуждавах да й слагам свещички и да правя клизми Sad Надявах се, че като въведа рзхлабващи храни ще се оправим, но засега няма промяна,  само това, че изпражненията са й още по-твърди. Какво ли не сме опитали вечре, явно ще чакаме да си го надрасне. 
Весели празници :*

# 308
Коконче, стискам палци за най-добър изход. На мен ако ми кажат да го оставя само на кърма , 3-4 дни минимум ще си стои гладен. Просто ми се урегулира от заместените хранения и вече нямам толкова.....
Ооооо забравила съм да си постна горенаписаното. Весела коледа на всички.

# 309
Весела коледа! Желая на всички здраве, къщи пълни с любов и разбирателство, много щастие  и бебешки усмивки!

# 310
  • в матрицата
Здравейте момичета! Първо да ви почерпя виртуално за двойният ни рожвен ден днес - голямата и майка ми! Отметнах ме и този купон, голямо напрежение са тия РД, но пък толкова чакани!

Бебка започна често да се запича от както я захраних??? Преди си акаше почти след всяко хранене, сега може и по 4 дни, ако не ѝ помогна. А ѝ давам основно пюрета от тиква и круша, не знам как ще я караме. Отделно такива колики полупава, каквито като новородена нямаше. Такова пръцкане, превиване, чак до пищене стига. Такива проблеми с голямата не съм имала. Направо ме е страх да въвеждам нови храни! Гледам аз да правя пюретата, може би и това да е причина за коликите. Ох, не знам, ще се мъчим, ама се изчерпах от към идеи с какво да храня това бебече Sad. Весели празници от нас!!

# 311
Честита Коледа на всички и честит имен ден на празнуващите днес с пожелания за здраве преди всичко. Черпя ви виртуално за нашата кака именячка!
Катери, благодаря за милите думи и куража.
Варицелата поотшумява бавно, но последствията не са по-леки:(

# 312
Много съм притеснена.Дъщеря ми е на 6месеца и от няколко дни забелязвам подутина или нещо подобно на ляво последно ребро.Когато я храна през коремчето като си играем и направо усещам ребрата и все едно ще ги счупя.Другото което е че,когато я държа в ръце,тя не стои като вс. Бебета,ами ръцете и са назад като при играта "тип самолетче" с тях пази равновесие. А с една ръка не мога да я хвана защото заминава назад... не е стабилна . Не мога да я отуча.Карам я да ми хваща косата ,че да не и е ръката назад... Някой имал ли е подобен случай.Съмнявам се за най-лошото

# 313
Тони, да се притесняваме и да мислим най-лошото,  май е основна характеристика  на всяка майка. Аз лично не мисля, че тук някой може наистина да те успокои и единствено лекар може да го направи. Колкото по-бързо отидете, толкова по-бързо ще спреш да се измъчваш. От сърце ти желая всички притеснения да са напразни.    Hug

# 314
  • athina
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПАТЕРИЧКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ!!!

ТОНИ92-мисли позитивно и грабвай детето и на лекар,ако се наложи и на втори и на трети,вместо да седиш и да се филмираш.Каквото и да се окаже-надявам се НИЩО сериозно-колкото по-бързо се действа,толкова по-добре.Стискаме палци да се притесняваш НАПРАЗНО!!!

СУЗИ-При някои бебчета тиквата води до подуване,газове и запек.Пробвай авокадо-когато давам на Никола се изхожда 4-5-6 пъти на ден/нормално ако-не диария/ при него тиквата също действа отпускащо.Всъщност от както съм захранила детенцето ми се изхожда най-малко 3 пъти на ден.
Вече яде и месо,от утре ще давам и пилешко.Забелязах,че му харесват зеленийките и давам колкото се може повече от тях.

ТОВА ЗА СЕГА ОТ МЕН-ПРИНЦЪТ ОГЛАДНЯ.

ХУБАВ ДЕН!!!

Общи условия

Активация на акаунт