Дали е каша или пък пюре, ред е на ЮНЧЕТО с лъжичка да яде.

• 56 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
 Сузи, фъстъчко също беше все запечен откакто захраних. Дори тук бях споделила, че захрамвам само с разслабващи храни и пак си е запечен. След 1000 варианта установих,че се изхожда много по-лесно, ако приема повече вода. И тъй като бебето ме гледа все едно му вадя зъб, когато му давам вода или чай, си реших проблема като правя пюретата с мноооого вода. Е стават доста редички, но успях. Вече ходи всеки ден и акото е мекичко, а не като заешки барабонки (извинете за откровеността, но дано съм била полезна).
Тони92, мисля, че е най-добре да посетите с малката госпожица личната ви лекарка, която да ви насочи за специалист. Когато се притесних, че моят дебеланчо не се обръща, отидохме на лекар, за да определят дали няма някаква степен на мускулна слабост, но стана ясно, че е просто дебеличък и мързелив   Laughing
Честито ви за празниците и весело посрещане

# 316
Тони92, и аз мисля, че най-добре е да отидете при специалист. И аз се притеснявах, че Сиянчето си извива на вътре крачетата и си платих допълнителен преглед при един от най-препоръчваните ортопеди. Оказа се, че всичко е на ред. Бебка си има пълна подвижност на глезенчетата, а от там насетне щяла да изправи крачетата чак като ги осъзнаела и започнела да стъпва на тях  Wink Сега ми е спокойно. Много се надявам и при вас да има добри новини  Praynig

Весело посрещане на Новата година на мами и бебоци!  Hug Hug Hug

# 317
  • Горна Оряховица
здравейте Wink
 скоро не съм писала нали се записах студентка и сега подготвям едни курсови работи. нямам време за нищо. захранваме се вече почти месец, отначало малката лапаше лакомо пюретата(само домашни, 1 път съм давала купешко), но сега изгуби интерес.храним се по половин час и повече все се дърпа и не си отваря устата пробвах всякакъв вариант на пюрета но все едно не е гладна. иска си млякото. започвам половин час по-рано, за да не е гладна. в повечето случай изяда всичко, но е голяма мъка. кашата и кисела следобед си ги изяжда набързо. явно защото са сладки. дали е период някакъв се чудя.не обърнах внимание да изгуби желание, когато започнах да давам плод следобед. аз й давам пюре към 10.30-11 защото 1вото хранене е към 7.30-8. скоро мисля да започна с попара в 10.30-11, но първо глутена трябва да въведа Wink. Вие сирене/извара давате ли? Четох, че по-късно се въвеждали. С какво ще я давам тая попара само чай хляб и масло ли...
И за кисел да ви питам. Направих 2 дозички, че за една смешна работа да цапам тенджерите. Сложих я в хладилника и я дадох на следващия ден.(царевично нишесте без добавки и аромати+вода и плод). Мисълта ми е дали е проблем да стои в хладилник или на стайна темп. трябва да е?

# 318
  • athina
ХЕЙ МОМИЧЕТА,КАК СТЕ?
Покрай деца и подготовки за празниците не ни остава никакво време за компютър и писане.Надявам се след нова година да имаме повече свободно време и да си "говорим" по-честичко.

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА,ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ СЪКРОВИЩА ДАРЯВАЩИ НИ ВСЕКИДНЕВНО С МИЛИОНИ УСМИВКИ.МНОГО ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО В СЕМЕЙСТВАТА НИ И СБЪДВАНЕ НА ПОНЕ ЕДНА МЕЧТА ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА!!!

bouquet bouquet bouquet

# 319
  • в матрицата
Здравейте момичета! Точите ли новогодишни баници??? Mr. Green .
Гери, Сисондер, благодаря да идеите. Почнах и сокчета да давам, определено ги предпочита пред водата. За сега има напредък с акането, но не смея да се радвам. Като си спомня какви кошмари преживях с голямата, треска ме тресе. Ние утре поемаме на път. За късмет ще хванем страшен студ. В хотела уж било топло - дано! Ще помъкна духалка, спални чувалчета, че остава само да простудя Карина!
Пожелавам ви една незабравима новогодишна вечер! Нека всичко лошо остане в старата година и да се надяваме, че Новата ще е мирна и здрава! Весело изкарване на всички! Heart Eyes

# 320
Джейни, аз всичко, което оставям за следващия ден (отделна дозичка, от която бебе не е хапвала), го слагам в хладилника. Иначе попарката си я правя с малко масълце, сиренце (около 2/3 от големината на кибритена кутийка), 1 сухар, топла водичка и съвсем малко захар (просто посолявам отгоре). Хапва си я Сияна и доста смешно придъвква  Laughing Педиатърката ни посъветва, ако първото хранене е към/ след 7.30-8 ч., да започваме направо с попарата. Така и правим  Wink На второто хранене давам плодовото пюренце с млекце.
Браво на теб за студентството!  Simple Smile Какво записа?

Суза, и Сияна въобще вода не иска. Сърди се и бута шишето с две ръце, като разбере, че е вода. Даже и протестира  ooooh! И аз гледам да слагам повечко водичка в пюретата, кашите, а даже и в млякото по този повод. Иначе проблем с изхождането за момента нямаме. Дано така да продължи  Praynig

Гери, благодаря за хубавите пожелания!  bouquet

Да ви кажа Сияна, след като 7 месеца и половина я чаках да започне да гука, а тя едва от време на време казваше някое "ау-ууу", сега от 5 дни като се разприказва... По цял ден, а и през нощта като се събуди, е едно: "ла-ла-да-ба-ба-мааа" и други подобни. Бърбори много важно и с авторитет сякаш цял живот е приказвала  hahaha Много е сладка и много й се радвам  Grinning Дори и когато през нощта споделя нещо  Wink

Весело посрещане на на Новата година, момичета! Дано да е много добра и пълна само с хубави изненади, много споделени усмивки и прекрасни мигове сред приятели!  Simple Smile
Ние сме на вилата в планината и малко ми е притеснено как ще се справим с температурите от минус 20 градуса, които обещават за днес. А така ми се искаше да отидем до хижа Мальовица. Май обаче няма да посмея с бебка на тези температури. Да видим, де. Поне мисля да я повозя на шейна за пръв път  Heart Eyes

# 321
Весело посрещане на новата година и ви пожелавам да не преяждате, макар че аз самата едва ли ще успея.
Катериче, Сузи и другите пътуващи мами с бебоци, адмирации за смелостта в тези студове да се качите на високо.
Момичета, как въведохте глутена? В цяла порция или постепено?

# 322
Честита нова година мами и бебчовци.
Много здраве и късмет

# 323
  • София
Честита Нова Година и от мен! Бъдете здрави, щастливи, много обичани и обичащи и се радвайте и ценете всеки миг прекаран с любимите хора. Годините минават бързо, часовете бавно... За много години Simple Smile

# 324
  • Горна Оряховица
Джейни, аз всичко, което оставям за следващия ден (отделна дозичка, от която бебе не е хапвала), го слагам в хладилника. Иначе попарката си я правя с малко масълце, сиренце (около 2/3 от големината на кибритена кутийка), 1 сухар, топла водичка и съвсем малко захар (просто посолявам отгоре). Хапва си я Сияна и доста смешно придъвква  Laughing Педиатърката ни посъветва, ако първото хранене е към/ след 7.30-8 ч., да започваме направо с попарата. Така и правим  Wink На второто хранене давам плодовото пюренце с млекце.
Браво на теб за студентството!  Simple Smile Какво записа?

Суза, и Сияна въобще вода не иска. Сърди се и бута шишето с две ръце, като разбере, че е вода. Даже и протестира  ooooh! И аз гледам да слагам повечко водичка в пюретата, кашите, а даже и в млякото по този повод. Иначе проблем с изхождането за момента нямаме. Дано така да продължи  Praynig

Гери, благодаря за хубавите пожелания!  bouquet

Да ви кажа Сияна, след като 7 месеца и половина я чаках да започне да гука, а тя едва от време на време казваше някое "ау-ууу", сега от 5 дни като се разприказва... По цял ден, а и през нощта като се събуди, е едно: "ла-ла-да-ба-ба-мааа" и други подобни. Бърбори много важно и с авторитет сякаш цял живот е приказвала  hahaha Много е сладка и много й се радвам  Grinning Дори и когато през нощта споделя нещо  Wink

Весело посрещане на на Новата година, момичета! Дано да е много добра и пълна само с хубави изненади, много споделени усмивки и прекрасни мигове сред приятели!  Simple Smile
Ние сме на вилата в планината и малко ми е притеснено как ще се справим с температурите от минус 20 градуса, които обещават за днес. А така ми се искаше да отидем до хижа Мальовица. Май обаче няма да посмея с бебка на тези температури. Да видим, де. Поне мисля да я повозя на шейна за пръв път  Heart Eyes
Честита Нова Година  на всички Hug
Записах мениджмънт на човешките ресурси...нямах голям избор само 3 специалности бяха в моето направление, но пък бях от последните възползвали се майки от 2880 лв. за записано редовно!
Катеринче, а на коя марка даваш сирене. Четох сега за млека, сирена и извари. Сиренето се препоръчвало уж след 8-9 м., прясното мляко към 12 м. и се се чудя с това сирене какво да правя. Ти как го въведе по малко трохички или направо 2/3?

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 11:52 от Jeini

# 325
Честита Нова Година момичета! И аз се чудя тая попара как да давам мислих с вода да я правя масло,но сиренето кога трябва да го въведа  newsm78 как я давате кажете рецептата
Катериче и Богито нещеше до 6 месец вода.почнах да го лъжа с лъжичка му давах вода леко претоплена и почна да я пие,но само вечер му давам през другото време не иска.да ви кажа че бебета се чувстват жадни след баня пробвай да дадеш тогава Wink

# 326
Честита нова година на всички . Аз освен да се запиша в темичката Simple Smile Сигурно сте ме забравили вече ,че не съм писала от последната тема Юнски мами ,но по следите ви открих Simple Smile За водата да кажа ние чак сега пропихме горе-долу вода а сме вече на 7 месеца и половина почти . Мойто чудо е много активно и ми взима всички сили денем  Crazy Представям си като съвсем проходи как ще е  ooooh!

# 327
  • София
ЗА много години, момичета! Дано сме живи и здрави всички! Хубава година!
Аз с нетърпение чакам да дойде понеделник и да си влезем в делничен ритъм, че се уморих от празници. От Игнажден Валерия не иска да яде нищо почти... голям зор беше - хранихме се по цял ден през 15 минути, имахме една две истерични нощи, хем гладна, хем не иска... лудост... но празниците са към края си и нашите истерии засега също... Днес се сдоби с първото си зъбче моята малка маймунка и си похапна като за световно. Много съм щастлива и адски уморена.

# 328
За много години и от нас!  Simple Smile Бъдете много здрави, щастливи и обичани!  Heart Eyes Радвайте се на хубавите неща във всеки един ден  Hug

Маги, честито зъбче! Дано нещата бързо да се нормализират при вас  Praynig

aYnaT, къде сте и как е Янчето? Заминахте ли на пътешествие или си останахте в БГ?

Сисондерче, глутена аз го въведох, както и всичко останало - постепенно. Направих го с глутенова каша. Първият ден - 1 лъжичка от глутеновата каша и останалото от вече въведена каша до необходимата доза. Вторият ден - 2 лъжички и така. Мисля на 4-5 ден дадох вече изцяло глутен  Wink

Шинзу, мерси за идеята  Hug При нас обаче трудно ще стане, защото веднага след банята Сияна си пие вечерното мляко и отива в леглото. Напоследък все имам чувството, че млекцето не й стига. Днес даже й дадох 240 мл. АМ (това е само водата). Всичко го глътна много бързо. И още да й дадях щеше да го изпие  newsm78

Джейни, моята педиатърка ми каза да започвам със сиренето на 6 навършени месеца. Аз давам краве сирене. Нямам точно определена марка. Просто отивам в специализираните магазини само за сирене, кашкавал и млечни продукти и искам най-доброто, като дори казвам, че е за малко бебе. Разбира се, по-голямата част от сиренето ние я изяждаме, защото иначе ще се развали - малечка по малко хапва. Следващият път, ако ми е по-близо друг от този тип магазини, купувам от там - съответно марката е различна. Не съм особено стриктна в това отношение. В началото дадох сирене колкото грахово зърно и постепенно увеличих количеството  Wink
Браво за следването! С кеф да си го учиш, да си го завършиш и практикуваш  Hug

Теди, добре дошла обратно!  Hug Включвай се по-често тук. Иначе е чудесно, че си имаш активно бебенце. Аз с нетърпение чакам Сианчето да си пропълзи добре и напред. Тогава ще й е много по-интересно и ще се забавлява и сама  Simple Smile Кака й пропълзя още на 6 месеца и половина и гонеше баща си около масата  hahaha Разбира се, тогава очите ни трябва да са на четири какво ще намерят и лапнат бебоците  Wink

# 329
Честита Нова 2016 година на всички! Пожелавам здраве във всеки дом! След прекрасната 2015 донесла ни прекрасните слънчица, нека новата е още по-здрава и вълшебна!

Общи условия

Активация на акаунт