Черен списък на нотариусите в България

• 5 539
  • 4
  •   1
Отговори
ЧЕРЕН СПИСЪК НА НОТАРИУСИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

1. Нотариус Енчо Илиев Енчев (367) - район София

2. Нотариус Елка Георгиева Димитрова (495) - район Попово

Здравейте на всички. С тази тема бих искала да споделя моето голямо разочарование от един нотариус в София, а именно Енчо Илиев Енчев (367). Надявам се всички, които имат подобен лош опит да го споделят тук за да избегнем негативните и унизителни понякога моменти.

Изключително нелюбезни хора особено възрастната секретарка на въпросния нотариус. Моя близка завери документ преди мен за 6 лв., а на мен за същия документ ми поискаха 60 лв. и след като попитах защо - нотариуса, който според запознати много рядко се мярка в кантората си въобще не ми даде смислено обяснение. Почуствах се дискриминирана, на всичко отгоре ме обидиха, че съм била авантаджийка която иска да мине метър и да плати по-малко. Говориха ми на висок тон и се държаха заповеднически. Явно на това място отношението към клиентите е останало някъде в далечното минало.
Никога повече няма да стъпя там. Моля Ви ако някоя от Вас е попаднала в подобна грозна ситуация да пише за да избегнем такива моменти, които не заслужаваме.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 21:29 от stoqnkakos

# 1
Тази тема е изключително полезна!
stoqnkakos, има тарифа за таксите, които могат да събират нотариусите. Трябва да провериш какво точно удостоверяване са ти правили и каква е таксата, която се дължи за него. Можеш да се оплачеш от нотариуса в Нотариалната камара, а също и да си искаш разликата в сумата, ако наистина ти е взел повече.

http://www.notary-chamber.org/files/TARIFA_za_notarialnite_taksi … lnata_dejnost.pdf

За успокоение - да ти вземе завишена такса е най-малката вреда, която един нотариус може да ти нанесе. Имала съм случаи на нотариуси, замесени в имотни измами. Един такъв нотариус е Елка Димитрова от Попово. Искаше да изповядва сделка, за която твърдеше, че няма никакви документи при себе си и лъжеше едната от страните за съдържанието на проекта на нотариалния акт. Има и други като нея. Така, че тази тема може да бъде много полезна.

# 2
Нотариус Росица Колева Табакова гр. Варна - на подобно чудо досега не се бяхме натъквали...изключително лошо отношение, претупване на сделки, нежелание каквото и да било от нейна страна за дискутиране на въпроси. Безобразно високи такси.Изключително непрофесионално отношение! Не препоръчвам и не бих посетила никога повече!

# 3
Мнение за Нотариус Енчо Енчев - София, ул Хубавка 8.
От години ползвах кантората, най-често за пълномощни и нотариални заверки и не само. Винаги бяха бързи и експедитивни. Отидох и сега при тях, като имах пълномощно от майка ми, която като наследник на мъжа си, искаше да продаде чрез мен 3 автомобила на по 15-20 години и 1 мотор, завещани и от мъжа и, за крупната сума от 7200 лв общо. Помощник-нотариуса много набързо прегледа документите и отказа да изповяда сделката, тъй като (?) Завещателя бил лишил друг наследник със Завещанието си, и сигурно това завещание вече било оспорено.... Версиите на тази кантора, която явно се пази да работи със Завещания....са меко казани смешни. Разбирам, че не обичат да работят със сделки, при които има обявено от друг нотариус редовно и проверено Завещание, вписано и в съответния държавен регистър, но версиите които развиха пред мен са грозни. Почувствах се като престъпник. Предлагам нотариуса и неговия помощник да инициират промяна в Законодателството на държавата и Завещанията да бъдат забранени в тази държава. След отказа на нотариуса отидох до първия най-близък друг Нотариус и след като си провери Завещанието, другия Нотариус изповяда сделката без проблеми. Разочарована съм от загубеното време при Нотариус Енчев, но най-вече съм възмутена, че ни накараха да се почувстваме като престъпници!!! Съжалявам и че с години съм им била клиент, но за елементарни неща, от които без да се напъват много-много, са ми взимали едни добри такси.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 23:56 от dani zaharieva

# 4
  • София /Абсурдистан
Предстои ми ползване на такива услуги, ще следя темата.

Общи условия

Активация на акаунт