КГБ = Клуб на Готините Баби - 163.

• 56 195
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • в малка спретната къщурка
Добро утро!
Да сервирам чая

кафето

Сега нещо за раздвижване и тонус

[/b]

# 106
Добро утро, милимоички Hug.
Благодаря ви!!! bouquet
Вчера направихте ,,слънчев'' следобеда ми, въпреки дъжда, който заваля....
 След хубавото изкарване с вас ( орга _ _м за душата ми Wink Laughing...) продължих с още 2-3 часа релакс и сега съм ,,бяла и добра'' свежа като краставичка  bowuu

Фури, радвам се, че те виждам отново, поне виртуално.

К А Г, момичетата ще ти кажат паролата, че при мен е запаметена и не я помня...

Здравунка, толкова се радвам, че те видях..

Роска, приятно гостуване при милото ти момче...

Оправям из къщи, че вчера ми беше почивен ден и хващам пътя към залата... Трябва ми малко адреналин и със зор и пот да избия дяволите в мен.

П.П. Мернах нещо за китайски ресторант- казвайте по от далече кога ще е....
А и вкусния чийзкейк на Неделя чака ред кога ще го уважим...
Хич не ми се иска да изпускам такива хубавини...

Ставам да простирам.
Нека новият ден да започне СЕГА!
 На всеки да се случи това, което ще го зарадва и ще му сгрее душичката.

# 107
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен! Да не изпусна реда си след Джили Joy
Радвам се на срещата ви с Роси, а тя е хубавица на снимката Hug Други снимки има ли, да знам да влизам ли в албума!
Най-после и при нас заваля! Хората от кога го чакат, че насяха чесън, лук, а то - сухоооо! На мен си ми е по-добре без дъжд, ама никой не ме пита hahaha
Фури, къде беше зачезнала толкова време newsm78 Дано да е било само работата, а не отрицателни неща!
Джили, удивляваш ме! Как имаш волята преди обяд да ходиш в залата newsm78 Не могат ме замъкна на такоз място и с обещания, хелле пък преди обяд!
На всички прекрасна и успешна нова седмица!

ПП. Току що научих, че имало няколко вида чай:
   - Чай сия \ чакай сега\, Чай малко, Чай тук, Чай там, Чай шукарие... Joy

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 07:45 от Янче-то

# 108
  • София

Добрутро и от мен!

По ред на номерата или пък разбъркано, както се случи.  hahaha

Фури, браво за прекрасно свършената работа! Явявай се по-често при нас!  Hug

Янче, аз съм щракнала само Роси, съвсем импровизирано.  Hug

Фло, следващият път ще има специална фотосесия с теб.  Heart Eyes

Джили, ти си нашата гордост! Само така, действай си по задачките!  Hug

Чакаме да се появи Ихичка днес и да ни разкаже как е в нейния рай?  Hug

Сега нещо много красиво за начало на деня. Жак Превер, моля...

Скрит текст:
Жак Превер

И, като по чудо, оказва се, че
едно портокалово младо дръвче
е отрупано с плод. И, като по чудо,
към него спокойно върви един мъж,
който движи краката си не наведнъж,
а, като по чудо, един подир друг.
И, като по чудо, зад него се белва
една каменна къща с цветя в някаква делва.
И, като по чудо, мъжът стига дръвчето,
спира, откъсва си един портокал
и, като по чудо, го обелва, изяжда,
утолявайки тъй свойта утринна жажда,
изплюва му семките и хвърля кората
далече към пътя. И, като по чудо,
се усмихва на слънцето, което изгрява,
като по чудо, и го заслепява,
и той мига насреща му и се завръща
във бялата къща
и, като по чудо, във нея открива
още спяща жена си и тя е красива,
особено както е, като по чудо,
съвсем гола под слънцето, и той се навежда
и, като по чудо, възхитен, я разглежда,
а слънцето стопля я със свойте лъчи
и тя се усмихва и отваря очи,
и, като по чудо, той нежно поставя
въху бедрото ѝ свойта ръка
и леко я гали, и тя го оставя,
като по чудо, да действа така.
А високо
в небето
с посока –
морето,
като по чудо, едно прелетно ято
преминава над бялата къща, в която,
като по чудо, зад леката тента
мъжът и жената се любят в момента,
над тях двамината
и над градината,
и над портокаловото младо дръвче,
което, не знаейки какво туй влече,
като по чудо, сякаш нарочно
хвърля сянка над пътя в минутата точно,
в която, мърморейки, по него пристига
един Божи служител със нос в Божата книга;
и сякаш нарочно
той стъпва точно
върху кората, която мъжът
преди малко е хвърлил на селския път,
и както си мисли за рая и ада,
се подхлъзва и пада,
като по...
като подхлъзнало се черно кюре,
което е смятало, че постъпва добре
с това, че въздава
на Господа слава,
четейки молитви
в една утрин такава.

Превод от френски: Валери Петров

# 109
ДОБРО УТРО , МОМИЧЕТА!

Мъдра и пълна с добри вести седмица! Усмихнат понеделник!

"Колкото повече любов, мъдрост, красота и доброта откриете в себе си, толкова повече ще ги забелязвате в околния свят.”
                                                                                        Майка Тереза

"Когато житейските проблеми изглеждат непреодолими, огледай се и виж с какво се справят другите хора. Може да се окаже, че си направо късметлия."
                           Ан Ландърс

"Избери равновесието, хармонията и мира, и те ще се изявяват в твоя Живот."
                           Луиз Хей

И нещо “ за отскок” и настроение

Какво видяха очите ми – на хоризонта се е появила нашата Фурийка. Hug Hug Hug Пък и по-по- най ранобудна. Heart Eyes И с чайче и с кафе ни почерпила / Сигурно вече е спретнала колета за «Раздай топлина».  Възхищавам ви се на вас дарителките /на топлина и любов/ Hug Hug Hugи се самокритикувам  Embarassed Embarassed Embarassed, че и аз трябва да се размърдам и заразя от вашата всеотдайност. Аплодисменти Hug Hug Hug. Който го може , го може.

Трябва ли да казвам ,че /благородно/ ви завиждам за вчерашната среща , на която поради липсата ми в София на се дотътрих.

Мога да напиша цял трактат за пресищане с неща , които са хубави , ама в голямо количество... Става въпрос за райските ми ябълки. Като отидохне във Ваввара , намерих 2щайги прекрасно узрели и трябваше спешно да се провежда акция "Раздай нататък..." Снощи за капак си направих експеримент и сварих сладко/ пюре/ от райски ябълки , червени боровинки (имах замразени) и поради късния час и липсата на портокал импровизирах и сложих ликьор от мандарини ( собствено производство - от дивите ни мандарини, които не стават за ядене) Рапорт даден.

# 110
И пак от погледа ми във Фейсбука :

“На 23 ноември имен ден празнуват всички, които носят имената Александър, Александра, Александрина, Алекс, Алекса, Алексей, Алексея, Алексия, Сашо, Сашко, Саша, Сашка, Алеко.

Честит имен ден! Да бъдат здрави, щастливи и обичани!

# 111
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро, че май и добър ден вече. Много ме е яд, че пак ви изпуснах за срещата. Не съм влизала тези дни, и сега разбирам, че и среща се е заформила. Ще трябва да си създам навик през почивните дни да надзъртам, да не изпускам такива хубавини. Радвам се, че сте били толкова голяма група и сте изкарали прекрасно.

Иха, ами щом казваш - да почерпя за моето малко слънчице Александър, да ми е жив и здрав и все така обичлив. Явно два именни дни ще му празнуваме - колкото повече, толкова по-добре.

Как преживяхте вчерашните урагани? При мен резултатът е едно отнесено одеало - тъкмо го изпрах и метнах на терасата да съхне. Дори не съм разбрала кога го е отнесъл вихърът. Здраве да е, тъкмо мислех някаква олекотена завивка да купувам, ето ти и повод Simple Smile

Фло, благодаря, че питаш за моя Алекс. Гледаме се само по скайпа, и то ако той е "в настроение". Издържа няколко минутки пред компютъра, колкото да ми каже "Здрасти, баба Льохка" /така ми вика  Joy/ и хуква да беснее. В събота беше малко по-кротък и реши, че може и няколко песнички от детската градина да ми изпее. Научил е на български "Зайченцето бяло". Иначе не му се говори много много на български, макар че всичко разбира. Надявам се като дойде през лятото за повече време да проговори и маминия език. Записали са го на българска детска градина, но никак не са доволни. Учителката, възрастна дама, явно далеч от тази професия, няма никакъв подход и не може да им привлече вниманието /а дечицата са по на 2-3 годинки/. Та се замислят дали има смисъл да го тормозят насила да ходи или да изчакат да поизрасне още малко. Та това около него. Мама пък се е писала доброволка покрай бежанците и почти няма свободно време. Два пъти в седмицата помага на дечица с домашните в училище, през останалите дни с възрастните, кой каквато нужда има, я на лекар, я на пазар, я до някоя служба - трудно им е на хората с езика.

Спирам, че май се олях - и аз като Светалчо, от къде тръгнах, къде стигнах Simple Smile
Хубав ден, бъдете здрави  Hug Hug Hug

# 112
Пак аз Simple Smile Едно стихотворение от Дамян Дамянов, припомних си го, насладете му се и вие
Скрит текст:
Приятели

Много бяха. Имах ги с дузина.
Скъпи, верни, на живот и смърт.
Днес ги гледам - шепа, неколцина.
Четри-пет на пръсти се броят.
Оредяха, все по оредяват.
В лесен час-безброй, но в мъчен, ах,
само тук-там още някой става
да ме подкрепи измежду тях.
Аз ли ги разгоних, те ли - мене?
Служба, пост - какво ни раздели?
Времето ли хората променя,
друго ли? Не знам. Но ме боли.
Може би през ситното решето
сее ни животецът така,
че остават само тези, дето
само в скръб подават си ръка?
Може би най-верните остават -
тези дето могат или не
да те пренесат и през жарава
с неопожарени рамене.
Много бяха. Шепа са. Къде ги?
Нищо, да са живи, да съм жив?
Гледам ги все в раменете, тегля:
само шест ми трябват, шест-
ковчегът да ми носят, без да им тежи!

Дамян Дамянов

# 113
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

# 114
  • София
Хайде и аз в компанията на ЗДРАВКА, ГРЕТИ, ЛУСИ, ФУРИЙКА, ДЖИЛИ, ЯНЧЕТО, МАРИНА, ИХИЧКА, МАМСИ и ЖАБКАТА.
Колективна благодарност за кафетата, чайчето, пожеланията, умните мисли, песните и стиховете, но най ви благодаря, че като си отворя очите и още рошава, по нощница и неумита сядам пред лапчо и знам, че все ще има някоя от вас на мегдана да си поговорим, да ме накара да се усмихна. newsm51

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ И НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ. НЕКА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ! МАМСИ, ДА ТЕ РАДВА ТВОЯ АЛЕКС! НАЗДРАВЕ БАБО ЛЬОХКА Simple Smile

Е, как може да ми е толкова хубаво с вас.
Прочетох две съвсем различни стихотворения, а всяко по своему ме стисна за гърлото. Май съм много ревлива напоследък. Всъщност, аз и от младини съм си такава. Когато се налага съм скала непробиваема, ама иначе - ревла...

ДЖИЛИ, маа краци некъде, а аз продължавам фитнеса с ютията. Браво за упоритостта ти, миличка. smile3525

МАРИНКА, това изпълнение ми едно от любимите. Слушах го вчера. Днес пак Simple Smile

МАМСИ, и при малката ми внучка май по трудно върви българският, защото с голямата идваха много често, а сега по-рядко. Аз не млъквам като са при нас, но все пак може би не е достатъчно. Кати ходи на БГ училище, но там нещата вървят по-тегаво. Материала ли е по-скучен, или госпожата не може да им ангажира вниманието, не знам. В австрийското училище ходи с голямо желание, а в наш'то, малко по-насила. Мама е непреклонна и здраво работи с нея. Браво на твоето момиче, че се е захванало с нелека задача. А за вчера, хубаво си мислех да ти звънна, ама що ли не го направих?

ИХИЧКА, попривършвате ли работата в райските градини? Лятото, когато нямаше работа надойдохме, ама защо сега ни нЕма newsm78 Викай SOS ако трябва Simple Smile

ЖАБКЕ, теб не те мисля. При теб е топличко, а при нас - ураганни ветрове, вчера дъжд, но днес се ядва.

ФУРИЙКЕ, радвам се на появата ти. Не се и съмнявам в количествата изплетени шапки, шалове и ръкавици. Аз ще се отчета само с няколко шапкошала, че започвам да плета за един благотворителен базар, организиран от една военна мацка, а и в темата се появиха малки госпожички, та и за тях. Елинка на Шпунци даже цвят ми е определила за сестричката си, малката Мишонка Simple Smile Елица също е дала заявка. Пратила ми е модел, трябва да се справя до Коледа.

ЯНЕ, мисля за Анжи, сряда наближава. Стискам палци, всичко с очичките ѝ да е наред.

ГРЕТИ, ЛУСИ, ЗДРАВЧЕ, за вас Hug Hug Hug

Хубав ден.

# 115

Привет, привет красавици!Честита ни нова тема-благодаря Жабче!
 И нас вятърът не ни пожали-ама ние с ММ-му противодействахме-отидохме на вилата-аз боядисах външната врата-нищо, че се блъскаше-все си представях, че ще се счупят стъклата-но слава Богу-даже и коридора измазах с вар-предния път пробвах с фасаген-латекс ли-не ми хареса а сега уж по-добре. ММ малко външна мазилка направи и дообра мушмулите, че много боклуци правят-направихме си гала обяд-все едно, че сме на пикник и обрулени от есенния вятър се прибрахме късен след обед-положих глава за малко и усетих, че съм дремнала-умората си казва своето.
  А Вие мили дружки през това време сте били на приятна среща-радвам Ви се от сърце-заредени до следващия повод. Луси-снимката е страхотна!Приятни емоции при синчето-винаги като си в София ми напомняш за моите софийски срещи със синчето ни-но уви....
  През изминалата седмица посетих нашето Тракийско дружество в чест на християнското семейство-гостува ни поетесата Елена Алекова-много докосващи душата стихове слушахме-авторски рецитал-пяха и нашите тракийци та чак ме разплакаха с първата си песен за звездите....Отпразнувахме и рождения ден на майка -беше щастлива сред нас-боядисах и косата-кака пък и спретна нов тоалет-от мен празничната вечеря-малки човешки радости. 
  И аз като теб Фло-много обичам да приседна рано, рано да Ви нагледам. Днес си доказах, че мога да се поглезя-спах до 9 часа-почивен ден ми е а и времето беше дъждовно. Джили-радвам ти се на упоритостта-колкото до преди обед тренировките и от 7 30 съм ходила на йога-много е зареждащо ама напоследък-само с километрите вървене пеш се задоволявам. Янче-нека при Анжелка всичко е наред и да и върви много с дядовите ботички.
  Май се поувлякох-нали не гоня час-кой като мен.
  Приятен ден за всички и седмица с много положителни емоции!!!

# 116

ПП. Току що научих, че имало няколко вида чай:
   - Чай сия \ чакай сега\, Чай малко, Чай тук, Чай там, Чай шукарие... Joy

smile3532
Браво, Яне! Хайде да се залавяме да сбъдваме съня ми за морето летоска. Ми там трябва ред да се запази. Ние сме с предимство.
 sun

# 117
Прибира се жената в къщи, твърдо решена да скрои номер на мъжа си. Написала следната бележка:
-Жоре, всичко свърши. Писна ми, не издържам вече, край! Напускам те..
Оставила бележката на масата, скрила се и зачакала..
Прибира се съпругът, прочита бележката и веднага взима телефона и звъни..
-Скъпа, напуснах я тая мойта вещица, трябваше да го направя още преди пет години, когато те срещнах. Сега съм само твой, след десет минути съм при теб..
Взел бележката, дописал нещо и бързо се изнизал. Жена му, разстроена от ефекта на шегата си, излязла от скривалището си и едвам сдържайки сълзите си прочела написаното:
-Виждаха ти се краката , отивам за хляб.

smile3532 smile3534 newsm53

# 118
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ах, Маринка, жива да си, че ми припомни това прекрасно стихотворение! Беше ни любимо в студенските години, колегите от френска филология го превеждаха...

Фурииии, ама ка се бях затъжила за теб! Ами бива ли да ни изоставяш толкова дълго време!

Вчерашната среща беше много топла, ведра и зареждаща - може би заради енергията, която носи Луси, а може би от нашата радост, че я виждаме.

Имам 5 много красиви патладжана, направо перфектни, като картинка.
Кажете ми някаква рецепта за мариновани за зимата - не мога да избера сама. Или ми се струват много мазни, или много безвкусни рецептите, които прегледах. Някога имах много хубава рецепта, ама къде съм я затрила - редяха се с магданоз, чесън, чер пипер и бахар, ама само това съм запомнила.

Дидимити, честита да е майка ти, жива и здрава, по-дълго да е до теб!

Честито на всички именяци! Да са живи и здрави и да красят това хубаво име!

Здравче, вицът е трепач!

# 119
Светълчо, майка ми прави патладжани, нищо особено като рецепта, но стават вкусни.
Рецептата е за 7 кг патладжани. Нарязват се на кръгчета и се пържат в олио. Маринатата се прави от 1 ч.ч. захар, сол на вкус и 750 мл оцет. Ако е много силен оцетът се разрежда с малко вода. Пържат се, слагат се в маринатата и като е готово следващото пържило, предишните се изваждат отстрани да се отцедят. След това се редят в бурканчета, между патладжаните се реди магданоз и чесън. Стерилизират се. В последно време тя ги слага в кутийки във фризера. Слага им само магданоз. Като ги размрази добавя чесън.

Общи условия

Активация на акаунт