Майчинството счетоводно-67

• 38 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • В полите на Пирин планина
Мисълта ми беше има ли някакво ограничение или лимит за броя ползвани платени болнични за календарна година?

Непрекъснат до 180 календарни дни с ЛКК.

# 61
Ако не си ползвала за годината  никакви, съм ги смятала точно от 7 г.с до 45 дневният са 180 дни  Wink

# 62
Ако не си ползвала за годината  никакви, съм ги смятала точно от 7 г.с до 45 дневният са 180 дни  Wink
Точно това се чудих - дали в тия 180 дни влизат и въпросните 45 дни преди раждане, но вече разбрах 180 + 45 за цялата бременност. Мерси за информацията.

# 63
Момичета, в малко специфична ситуация съм и се нуждая от съвет.
В момента съм в 45ти ден от бременността си, съответно остават 235 дена  Praynig Но съм с прокървявания и отлепване и от 16.11. съм в болничен. Издаден ми е от ЛЛ - първо за една седмица, в момента съм в неговото продължение, т.е. 2ра седмица.
Лекарите ме съветват да започна да взимам болнични от ЛКК, но тогава излиза, че няма да ми стигнат 10 дена. Не знам какво да правя  Confused
От ин витро клиниката казаха, че ако направя прекъсване от 1 ден, могат да ми издадат болничен за 14 дена. Аз прочетох, че това прекъсване може да е под формата на платена отпуска, но от там казват, че не може. Трябва да си е работен ден  Thinking
Какво бихте ме посъветвали - да карам без прекъсване от 1 ден и след това да минавам ТЕЛК за оставащите 10 дена или да направя прекъсване от 1 ден, да получа 14дневен болничен от клиниката и след това да взимам от ЛКК?

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 12:30 от мишолинка

# 64
  • София
Прекъсването може да е събота и неделя, след това може да вземеш болничен от личния лекар и от 9 г. с . Може да се запишеш на ЖК, откъдето ти издават за 1 месец. Аз така правех

# 65
Прекъсването може да е събота и неделя, след това може да вземеш болничен от личния лекар и от 9 г. с . Може да се запишеш на ЖК, откъдето ти издават за 1 месец. Аз така правех

Не съм сигурна, защото книжката в момента не е в мен, но мисля че текущият ми болничен е до неделя включително. Това означава, че прекъсването трябва да е в понеделник, но не знам дали това прекъсване може да е платен отпуск или трябва да си е работен ден.
Освен това ЛЛ е казал на ММ, че повече болнични не може да ми дава, тъй като ми е дал вече 14 дена. Насочва ме към ЖК. А реално е много рано да се запиша на ЖК, тъй като днес съм само в 6г.с. и 3 дена. Нямаме още пулс  Confused
До колкото се ориентирах, по-добре сега да взема от АГ/ин витро клиниката болничен за 14 дена и след това живот и здраве  Praynig, дано ме запишат на ЖК и от там с ЛЛК ми дадат 30дневен  Rolling Eyes
Ох, дано се разбира какво имам предвид  Rolling Eyes

# 66
  • София
От ин-витро клиниката са можели да ти издадат 30 дни след пункция, а сега могат да ти издадат и 30 дни/взимала съм от Надежда, пишат все едно си лежала 3 дни в болницата.
Иначе прекъсването може да е платен отпуск, да.

# 67
От ин-витро клиниката са можели да ти издадат 30 дни след пункция, а сега могат да ти издадат и 30 дни/взимала съм от Надежда, пишат все едно си лежала 3 дни в болницата.
Иначе прекъсването може да е платен отпуск, да.

Аз съм след ЗЕТ, а и в клиниката на д-р Владимиров мисля, че няма опция за лежане/прием.
Притесняваше ме дали този 1 ден платен отпуск ще се отрази на евентуалното майчинство, но основното беше дали може въпросното прекъсване да е платена отпуска, защото тази сутрин така са обяснили на ММ.
Благодаря ти, ivankaka  bouquet
Дано стигна до майчинство  Praynig

# 68
  • Варна
Тя платената отпуска се подава в декл.1 в клетката за работни дни,така,че не виждам проблем да си прекъснете болничните с платен отпуск  Peace

# 69
Е що да не ти стигнат, то се брои за календарна година .........от другата година , пак  Peace

На мен не ми стигнаха и накрая преди 45 дневният си пуснах 3-4 дни май бяха отпуск- никакъв проблем нямаше  newsm78

# 70
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Е що да не ти стигнат, то се брои за календарна година .........от другата година , пак  Peace

На мен не ми стигнаха и накрая преди 45 дневният си пуснах 3-4 дни май бяха отпуск- никакъв проблем нямаше  newsm78

Щото като влезе в 2016, а са без прекъсване 180-то дни не се брои наново  Wink

# 71
Привет,
Аз отново с въпрос, че с тези болнични ще се побъркам вече. :newsm78 ooooh! Когато си болничен по общо заболяване, болничния се изчислява 18 месеца назад и се смята 80% от брутното възнаграждение или от нетното. И когато си в продължителен болничен какво се случва с осигуровките, коити работодателя е плащал до сега? Кой ги плаща докато си болничен?

# 72
Болничния се плаща върху по малкото от двете 80% от брутото или нетното възнаграждение.

Работодателя плаща само здравни осигуровки за периодите на временна неработоспособност, други не се дължат.

# 73
  • Варна
Принципа е - 80% от брутото,но не повече от нетното  Peace
Работодателя плаща осигуровките по време на болничен,но са само здравни

# 74
Подготвям си заявлението за ползване на майчинство и не съм сигурна, как да сметна датите за ползване. Последния болничен (от педиатъра до 135 дни) е до 24.12.2015 г. включително. От коя дата следва да започне майчинството и съответно до кога?

Общи условия

Активация на акаунт