Майчинството счетоводно-67

• 38 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Да,може да ползвате 50%,но ако работите или ако в някакъв вид отпуск Simple Smile

# 46
Добре, благодаря за отговорите!

# 47
  • Пловдив
да ми се заплаща "на ръка"  и да продължа да се водя в майчинство при стария работодател, като ще вземам 170 лева;

В този случай ще си взимаш пълно майчинство 340 лв+на ръка от новия работодател.Но пък детето не може да е на ясла.За да е на ясла,ти трябва да се водиш в отпуск,болничен или на работа.Като ще имаш право на 170 лв майчинство като работеща майка.Не може да си в майчинство
Какво ще избереш решаваш ти,според това как преценяш новия работодател.На мен и трите предложения ми се струват несериозни.Сериозен,стабилен,с перспектива пък-вариант 1-без договор и на черно,вариант 2-шут на борсата и от там я камилата,я камиларя,вариант 3-как на МРЗ,пак ще има нещо на сиво
Може би вариант 3 е най-читав.Към заплатата ще взимаш и 170 лв майчинство.Защо не ти харесва този вариант?

# 48
е тя за да получава половината майчинство не трябва ли да се върне на работа по правоотношението по което е била в майчинство. При новият работодател ще е на съвсем нов договор  newsm78 newsm78

# 49
За мен също звучи несериозно този работодател...

За съжаление явно е много разпространено, дано не ми се налага някога да усетя  ooooh!

При новият работодател също може да си получава половината от обезщетението като работеща майка.

# 50
  • Пловдив
При новият работодател ще е на съвсем нов договор  newsm78 newsm78

Да,и какво от това?

# 51
Ами, аз прочетох, че при нов работодател иска да започне и за това питах  Peace

# 52
Благодаря на всички за мненията.
Просто освен тези трите варианти, не виждам други. Новият работодател не ми е поставял ултиматум, просто ми разясни каква е ситуацията - те наемат хора по европрограми, за да има пари и за достатъчно бонуси над основната заплата. Ако ме наеме на МРЗ, после няма да може да ме пренаеме по европрограма, понеже вече ще съм съм "стар" служител.
Ако правилно съм разбрала 50% майчинството се запазва при смяна на работата? А мога ли да съм на борсата преди да са изтекли 2-тр години? И какви оари се вземат на борсата, как се изчисляват?

# 53
  • Пловдив
Ако правилно съм разбрала 50% майчинството се запазва при смяна на работата? да А мога ли да съм на борсата преди да са изтекли 2-тр години? да И какви оари се вземат на борсата, как се изчисляват?

Обезщетението от борсата ти зависи от това как си освободена.Ако е по взаимно съгласие,ще взимаш 4 м по 140 лв.Ако си съкратена,ще е според осигуровките ти и стажа ти.Но ти си майка на дете под 3 г и могат да те съкратят само с разрешение на Инспекцията на труда

Ами, аз прочетох, че при нов работодател иска да започне и за това питах  Peace

Няма значение,че е нов работодател.Нов,стар,тя ще е работеща майка на дете с възраст 1- 2 г и ще има право на 170 лв майчинство от НОИ  Peace

# 54
Добро утро!Имам едно питане-болничния ми преди термин беше до 13 ноември,но аз родих на 2 ноември и ми беше издаден нов болничен от болницата от 2.11-42 дни.И сега се чудя този втория как ще ми се изплати целия или без дните който се застъпват  Confused Благодаря предварително и хубав ден на всички  Peace

# 55
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Без дните, които се застъпват.Няма как да получиш два пъти пари за един и същ период.

# 56
Здравейте,
Мен ме интересува възможно ли е да се излезе в болнични/платени/ още в самото начала на бременността, примерно още във втория месец?

# 57
  • Варна
Стига да има кой да ви ги издаде  Mr. Green

# 58
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако лекарят ти прецени, че имаш нужда.

# 59
Мисълта ми беше има ли някакво ограничение или лимит за броя ползвани платени болнични за календарна година?

Общи условия

Активация на акаунт