Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 459
  • 676
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, влязах в 5г.с . Миналата седмица бях на преглед , видяхме сакче. Доки каза, че има и някакво хематомче явно още не било закрепено добре. Изписа ми утрогестан и каза да се видим след 2 седмици. Днес обаче станах сутринта за хапчетата и след 2 часа трябваше да се оправям за работа. Отидох до тоалетната имах розово зацапване. Силно се притесних. Много мислих и реших да не отида на работа. Чакам да мога да се свържа с доктора за преглед. Зацапването беше в 4 сутринта. Сега сме сме вече 8 и 30 няма нищо. Много ми е притеснено , дано всичко е наред.
Лежи повече и можеш да пиеш но шпа, успокоява матката. Успех.
   Здравейте, минах преглед. Увеличи ми Утрогестана и каза една седмица почивка вкъщи. Чакаме другата седмица за преглед да видим ембрионче.Дано всичко е наред.                                       

# 121
Здравейте ,бременна съм в 14 г.с .Миналата седмица прокървих ,отидох на док и той ми изписа 3х2 бусколизин и 3х 2 но шпа.Сега 10 дни все още имам светло кафяво течение.Обадих се на док и той добави витамин ц и рутаскорбин.Някой пил ли го е това?Гледам в листовката пише,че не се ползва по време на бременност,но то на много лекарства,които пием го пише.На бусколизина също , а го пия от трансфера Simple Smile

# 122
  • Пловдив
Здравейте ,бременна съм в 14 г.с .Миналата седмица прокървих ,отидох на док и той ми изписа 3х2 бусколизин и 3х 2 но шпа.Сега 10 дни все още имам светло кафяво течение.Обадих се на док и той добави витамин ц и рутаскорбин.Някой пил ли го е това?Гледам в листовката пише,че не се ползва по време на бременност,но то на много лекарства,които пием го пише.На бусколизина също , а го пия от трансфера Simple Smile
Честно казано ,много ми са странни предписанията ти. Но-шпа ок , но и бусколизин -странно. Вит С няма да навреди ,но чак пък кръвоспиращо-доста голяма доза трябва да е, НО най-важното защо ти изписва кръвоспиращи и рутаскорбин най-вече ,като трябва да ти изпише лекарства за причината на кървенето? Все пак е лекар ,но аз бих направила консултация и с друг.

# 123
Честно казано ,много ми са странни предписанията ти. Но-шпа ок , но и бусколизин -странно. Вит С няма да навреди ,но чак пък кръвоспиращо-доста голяма доза трябва да е, НО най-важното защо ти изписва кръвоспиращи и рутаскорбин най-вече ,като трябва да ти изпише лекарства за причината на кървенето? Все пак е лекар ,но аз бих направила консултация и с друг.
Simple Smile Защото не видя причина за кървенето.Нямам отлепване или друг проблем,бебетата бяха добре.Не съм обяснила подробно,защото ме интересуваше рутаскорбина по-скоро. Simple Smile

# 124
  • Пловдив
Дори и да не вижда причина,по принцип предписват превантивно ( в зависи от случая ,но в повечето случаи утрогестан и подобни). Щом лекаря ти така е решил ок, но на мен ми стана странно голямото количество болкоуспокояващи - спазмолитици и рутаскорбина. За пръв път чух да изписват рутаскорбин на бременна и то за кафяво течение. Даваха рутаскорбин на сина ми ,защото имаше по едно време много кървене от носа. А колкото до течението ,щом си имала кървене ,след това седмица - две е възможно да има кафяво зацапване и пак ,казвам аз поне не съм чувала някой лекар да изписва кръвоспиращи лекарства за това.
Надявам се да нямаш проблеми ,спокойна бременност и си почивай - полежавай повечеч. Ако ти не се пазиш, никой лекар не може да ти помогне Wink

# 125
Здравейте,
Бременна съм в 12г.с. от 6г.с. започна моето ходене по мъките.
Първото ми лежане в болница никой не видя, че има два ембриона и че единият е тръгнал да пада и повлича другия, както и че имам цялостно отлепване от лявата страна. Започнах с утрогестан 2х3 и нош па и бусколизин 3х1, за жалост след две седмици отново кървене отивам на лекар и разбирате ли нищо ми нямало и вече реших, че трябва да вървя в Плевен т.к. „компетентните придошли доценти” в Търново явно не могат да ми помогнат. И отиваме с мъжът ми при проф. Томов, който беше силно обезпокоен от факта, че имам страхотно отлепяне и остатъци от още един ембрион и ме настаниха веднага в св.марина започнах с 2Х2 дуфастона 3Х1 нош па бусколизин инжекции и папаверин система ...задържаха се нещата всичко беше наред намалиха ми дозата на дуфастона и спряха инжекциите пиех нош па и бусколизин на хапчета. Изписаха ме прибрах се и хоп отново кръв, отново 3х2 дуфастона, добре че брат ми е доктор, за да ми поставя инжекциите и отново се оправих, отидох на лекар в Плевен отново и ми откриха полеп на канала на матката и се оказа че кървенето идвало от там и трябвало серклаж в 16г.с. тогава бях в 10. Нямах кървене известно време поуспокоих се и вече съм 12 седмица и отново кървене два дни преди прегледа отново хапчетата се увеличават и инжекции и ужас отново спря кървенето отивам на доктор от полепа било трябва да лежа намаля ми дуфастона хапчета за болката и ден след прегледа кървене 3ч през ноща, но този път не спря след дуфастона и в 7ч звъня на докторът и ми каза да пия отново 2 дуфастона и да започна 4 дни 2Х2 папаверин мускулно 3х1 нош па и бусколизин, за щастие след инжекциите кървенето спря напълно, но започнаха да ме смъдят очите предположихме че е от бусколизина звъня на докторът, той вече е вдигнал ръце от проблемите ми и не вдига, личната ми лекарка каза да спра бусколизина, защото води до загуба на зрението и увреждания в плода, имах една приятелка беше с бъбречна криза в 7месец и и поставяха бусколизин и започна да не вижда и веднага и го спряха така че смятам и аз да го спра. Много се тревожа, цялата съм надупкана от инжекции, пия дуфастона вече месец, а пише че е до 12г.с. която правя пълна в неделя, пия хомеопатични капки за повръщането, за ниското кръвно, прегнанс кеър 20витаминс, инжекции, много ме е страх дали не оказва някакво влияние. Какво е и това завързване на матката и изскубване на полепа в 16г.с. до тогава как ще изкарам с тези проблеми....моля ви дайте съвет, много се тревожа

# 126
  • Пловдив
Вместо бусколизин пии но-шпа и спазмалгон. Лежи и се постарай да се успокойш, защото с притеснение само ще си навредиш. Ако се притесняваш направи си консултация с друг лекар,но полипите наистина са причина за кървене, а щом са казали серклаж значи трябва. Положението не ти е леко,но наистина успокой се, на страха очите са големи.
Успех Simple Smile

# 127
Здравейте.Преди няколко дни разбра,че съм бременна.Тази сутрин като ходих до тоалетна видях едно миниатюрно топче кръв и розово течение,дали е не що притеснително?Да ходя ли в спешното?Нямам болки.Благодаря предварително!

# 128
  • Пловдив
В коя седмица си? По принцип всяко кръвотечение по време на бременност е нередно и има причина,дори и най-невинната- на датата на цикъла да се получи прокървяване или зацапване. Моя съвет е да пиеш но шпа,дори да нямаш болки. Не знам в коя седмица си ,но преди 7-9 (сърдечна пулсация) няма да направят кой знае какво. За твое спокойствие ,ако искаш отиди, особенно ,ако продължи.
Успех и спокойствие Wink

# 129
 Около 5 -та седмица съм и е рано за преглед,но това ме притесни.Вече спря но нз

# 130
  • Пловдив
Пии превантивно но шпа и си полежи. Никакво напъване,работа и седене права. Днес ,филмчета, спане ... Почивка Simple Smile

# 131
Хубаво звучи почивка,но имам бебе на 8 месеца и няма кой да я гледа.Дано да не продължи,ако продължи отивам в спешното

# 132
  • Пловдив
Да, за съжаление с малко бебе ще е трудно,но все някой ще трябва да те отмени ,ако имаш проблем. Надявам се вече всичко да е наред Wink

# 133
Да всичко е наред,незнам какво стана,но отмина

# 134
Здравейте момичета! Имам нужда от съвета ви! Незнам дали тук е мястото, но искрено се надявам да е. Имам редовен цикъл на 30 дни, но последният път ми закъсня с една седмица и освен това цикълът ми беше доста оскъден спрямо друг път. Винаги ме държи 6 дни и е много силно, а сега едва 4 като имаше огромна разлика и в цвят и количество. Освен разликата в цикъла често ми се гади, преяждат ми се неща, които по принцип мразя, коремът ми е подут, имам киселини, дразнят ме миризми, но не ме болят гърдите. Правих си домашен тест и беше отрицателен. Незнам дали да не си направя кръвен. Много искаме бебе, но понеже имам захарен диабет изчакваме с опитите понеже резултатите ми не са все още доататъчно добри. И сега незнам дали е възможно да съм бременна, а домашния тест да греши. Извинявам се ако поставям проблема си в неправилната тема, но ще бъда безкрайно благодарна за всяко мнение.

Общи условия

Активация на акаунт