Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 447
  • 676
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ти, Deer, права си и спокойствието е много важно. Стремя се да съм много позитивна и в повечето случаи успявам.

# 106
Аз прокървявах периодично до началото на 7-ми месец. Последно ми зацапа в 28 гс... В края на шести месец ми сложиха диагноза хиперчувствителна матка. Докторът ми каза, че зацапванията и отлепванията, които съм имала се дължат на това. На практика, матката ми започва да контрахира при най-малката стимулация.
Късметлийка, колко ти е шийката? Моята на няколко пъти през бременността се поскъсяваше и после се възстановяваше сама  Thinking

# 107
Snowche, да ти кажа честно само един път ми я измериха с коремен ехограф и казаха 1.3 см., но аз имам една конизация. Обаче знам, че най-точно се измерва с трансвагинален ехограф, така че може и да е по-дълга. Моята матка също е много чувствителна, много се надявам да спрат тези зацапвания, че ме стряскат много. Твоята шийка колко е дълга?

# 108
О, 1,3 см е много малко. Наистина трябва да те видят с всгинален, за да потвърдят или отхвърлят! За серклаж говорили ли сте?

Мен само с вагинален ми я мерят, но винаги е била над 4 см...

# 109
Момичета в много от случаите кървенето по време на бременност се дължи на тромбофилия. Попитайте за това изследване и си го направете , за да сте спокойни.

# 110
Здравейте момичета, бременна съм в 10 г.с. (по-точно утре влизам в нея). Получих леко зацапване в 6 г.с. заради леко отлепване, лежах 4 дни в болница, слагаха ми инджекции но-шпа и ми предписаха утрогестан сутрин и вечер по три, първо го пиех, после вагинално. Изписаха ме със вече спряло кървене. Седмица след това ходих на преглед, всичко си беше наред, казаха ми че няма вече никакво отлепване, че дори не е и необходимо вече толкова много да лежа, че трябва да се пазя разбира се, но мога да си върша обичайните ежедневни задачи. Намалиха ми и утрогестана на 2 таблетки вечер вагинално. Притеснението ми е, че преди малко като ходих до тоалетна на превръзката (нося заради утрогестана) имаше едно петънце, което не беше с жълтеникавия цвят, който е от изтичането на утрогестана, а стоеше някак една идея по-тъмно. Забелязваше се просто на самата превръзка. Не мога да определя дали е кръв, не беше чрвено, но не ми хареса. Утре ще се чуя с лекаря ми, но просто в момента се притенсих и искам да чуя вашето мнение, на някоя случвало ли и и се е? На хартията като се избърсах нямаше абсолютно нищо. Пускала съм си изследвания за тромбофилия и имам някакви минимални откленения, заради които пия аспирин протект.
Също така имам раничка на шийката на матката и са ми казвали, че заради нея понякога може да имам кървене, но не знам, питесних се... Ще се радвам да чуя коментарите ви. Благодаря!

# 111
  • Варна
Здравейтв, бих искала и аз да се запиша, просто за малко кураж... И така - все още не съм доказано бременна, лежа си и се надявам да имам шанс след положителен тест на 02.02. Прокървих след болки тази сутрин, на прегледа не се видя нещо, освен дебела лигавица, предписаха ми дуфастон, утре ще си пусна кръвен тест за бета Чхг и във вторник на преглед.
Силно се надявам да се развият добре нещата, успех на всички!

# 112
Шарки, стискам ти палци всичко да е наред  Peace
Но в сряда пак си пусни по същото време бета ЧХГ, да проследиш дали се удвоява.

# 113
Здравейте момичета аз след седмично карвене преди две седмици направих спонтанен аборт несе наложи кюртаж защото докторката каза че всичко е изпаднало нее останало нищо в матката каза ми че след като спре карвенето може веднага да правим опити за забременяване ако някои е изпадал в подобна ситуация моля за съвет благидаря предварително

# 114
Захи, съжалявам за случилото се. Най-вероятно сама си се изчистила. Проследете дебелината на лигавицата и моя съвет е да изчакаш поне един цикъл, за да се нормализират хормоналните нива.

Момичета, след като от 10дни нямах никакво зацапване, снощи пропуснах последния прием на утрогестана и тази сутрин-хоп, малко бледо кафяво зацапване. Сигурна съм, че е от пропуска на хапчетата. Аз съм на 3х2 утрогестан през устата. Дано не се повтори. Вече съм в 15седмица, дано отлепването на плацентата да се е запълнило и да го няма. Явно обаче скоро няма да се спира утрогестана.Как сте, момичета? Надявам се сте добре, пазете се!

# 115
  • Варна
Здравейте момичета, с доста силно кървене съм, с 10 дневно закъснение и чхг е 18.23, дали имам шанс, как мислите?

# 116
Дами помагайте. 
На 8 декември ми беше последния цикъл. Януари месец не дойде и в края на месеца си направих тест. Веднага показа 2 черти... Ходих на лекар и док ми каза че е много ранна бременност. Т.е. плода е много малък за седмиците в които би трябвало да съм. Днес ходих и при друг лекар за второ мнение. Той казва, че не се вижда плод. Та шах и мат. Опасява се за кухо яйце, а първата лекарка даже и утрогестан ми изписа.

# 117
Шарки, сигурна ли си за закъснението? Как е засечена овулацията? За 10-дневно закъснение, уви, е много нисък резултат... Единствената надежда е да не си в реално толкова дълго закъснение, т.е. О да е била по-късно. Но кървенето и то обилно не е добър знак. Не искам да те отчайвам - просто споделям мнение. Пусни пак ЧХГ след 48 часа за всеки случай  Peace

# 118
Здравейте, влязах в 5г.с . Миналата седмица бях на преглед , видяхме сакче. Доки каза, че има и някакво хематомче явно още не било закрепено добре. Изписа ми утрогестан и каза да се видим след 2 седмици. Днес обаче станах сутринта за хапчетата и след 2 часа трябваше да се оправям за работа. Отидох до тоалетната имах розово зацапване. Силно се притесних. Много мислих и реших да не отида на работа. Чакам да мога да се свържа с доктора за преглед. Зацапването беше в 4 сутринта. Сега сме сме вече 8 и 30 няма нищо. Много ми е притеснено , дано всичко е наред.

# 119
  • Перник
Здравейте, влязах в 5г.с . Миналата седмица бях на преглед , видяхме сакче. Доки каза, че има и някакво хематомче явно още не било закрепено добре. Изписа ми утрогестан и каза да се видим след 2 седмици. Днес обаче станах сутринта за хапчетата и след 2 часа трябваше да се оправям за работа. Отидох до тоалетната имах розово зацапване. Силно се притесних. Много мислих и реших да не отида на работа. Чакам да мога да се свържа с доктора за преглед. Зацапването беше в 4 сутринта. Сега сме сме вече 8 и 30 няма нищо. Много ми е притеснено , дано всичко е наред.
Лежи повече и можеш да пиеш но шпа, успокоява матката. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт