Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 471
  • 676
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета, приемате ли нови попълнения?
На кратко след един мисед миналата година, сега пак съм бременна в 7с. с близнаци /плод на стимулация/, от петък всеки ден имам зацапвания, които изчезват след няколко избърсвания и на другия ден пак се появяват. Вече два пъти тичахме до болницата и казаха, че няма отлепвания, обаче зацапванията продължават, като все ден са все по-стряскащи. Днес имаше едно съсирече, даже.

# 136
Здравейте, и аз се включвам. От известно време надничам във форума.
В началото на 6-тата седмица имах не много силно кръвотечение (оказа се хематома) и от тогава си стоя вкъщи на утрогестан. Само дето не мога да се свъртам легнала по цял ден. Повечето време изкарвам седнала, понеже поне до вчера се опитвах и да работя по малко от вкъщи. Почти нямам кръв, само по понякога малки следи.
Сега обаче реших да отрежа работата доколкото е възможно и да се фокусирам върху възстановяването. От това което прочетох, изглежда хематомата се разкарва са около 5 седмици... Дано да е по-малко.
Това ми е трета бременност, имам едно прекасно 4-годишно момче и една неуспешна бременност преди 10 месеца. Затова бая съм притеснена - да не се получи като последния път.
Някой знае ли утрогестана за какво точно е изписва - нещо общо с хематомата, или по-скоро с развитието на плода?
Стискам палци на всички за най-добрия възможен изход - здрави бебета Simple Smile

# 137
Някой знае ли утрогестана за какво точно е изписва - нещо общо с хематомата, или по-скоро с развитието на плода?

Привет, alisbalis! И аз бях така - с хематом под плодния сак и кървене от 5 г.с, та до 8-9 г.с. Слава богу, изтече ли, резорбира ли се, но кървенето спря, поне засега (стигнах до 15 г.с.). Мен също ме спряха от работа и ми предписаха утрогестан - това е прогестеронов препарат, пих го, докато се формира плацентата. Аз пиех 3 х 2. Ако и твоят случай е сходен, дръж се, натискай се както са ти казали и дано мине по-скоро! Успех на всички!

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 19:24 от AnMary

# 138
Благодаря Abergene.
Натискам си парцалите, няма как. Дано всичко да се размине както при теб.
Хубав ден!

# 139
  • Пловдив
Момичета, не си правете експерименти, ако са ви казали да лежите-лежете ,не седете.

# 140
Момичета, моето малко съкровище се роди два дни преди термин - на 4-ти март, въпреки кървенето до 7-ми месец и ранните контракции. Не губете надежда  Hug

# 141
Момичета, моето малко съкровище се роди два дни преди термин - на 4-ти март, въпреки кървенето до 7-ми месец и ранните контракции. Не губете надежда  Hug

Каква прекрасна новина! Да сте живи и здрави, много щастие и любов! Simple Smile)) bouquet  Пожелавам на всички момичета лека и безпроблемна бременност, та и ние да можем да споделим добри новини скоро! Simple Smile))

# 142
  • Пловдив
Момичета, моето малко съкровище се роди два дни преди термин - на 4-ти март, въпреки кървенето до 7-ми месец и ранните контракции. Не губете надежда  Hug
Честито, да ви е живо и здраво съкровището и много радост да ви носи Simple Smile  bouquet bouquet bouquet

# 143
Добър вечер!
Извинявам се много, но съм съвсем нова тук и все още немога да се ориентирам кое къде трябва да пиша. Някой може ли да ме опъти към коя тема да се насоча. Имам сериозни притеснения, че правя спонтанен аборт в първи месец.
Благодаря предварително!

# 144
Здравейте искам да ви питам нещо. ПМ ми беше на 08.02, по принцип ми идва по рано. На 06.03 си направих тест и беше положителен, поле на 08.03 и пак беше положителен. Сега трябва да съм в 6 или 7 г.с. На 15.03почна кървене и много се притесни, добре че на другия ден имах час. Отидох и му казах за проблема. Прегледа ме на видеозон и ми казва че нищо не вижда сега. Отдясно се виждало нещо но не знаел какво е. Изписа ми утрогестан 3*2и нонспа 3*1. И нищо повече.до ден ги пия но к!ровенето проджава. Преди два дни даже изхвъхлях странни неща. Лежа к олкото се може повече и после на работа. Работя като касиерка. Гинеколога ми каза след 10 дена пак да ида на преглед. От вчера ми намаля кървенето но си продължава изобщо не спира. Много ми е притеснено. Гинеколога ми даде напрявление за Чхг и беше на стойност  594.7 mIU/ml. Много ви е притеснено и искам всичко да е наред с ембриона и да продължи развитието си. Вие какво ще каже, тези стойности нормални са. До кога ще имам това кървене? Какво да правя. Благодаря предварително.

# 145
Димана, на кой ден от закъснеието е това ЧХГ? По принцип изглежда добра стойност, но най-важно е да се удвоява на около 48 часа. В този смисъл една стойност, сама по себе си, не е достатъчна. Обилното кървене не е добър знак, но няма много какво да се направи, за съжаление. Просто пий хапчетата и почивай възможно най-много. Късмет  Hug

# 146
То кървенето не е обилно,то цапливо кървене вече. Теста ЧХГе правен на 16.03, т.е. 10 дена от закъснението.

# 147
Според мен стойностите са прекалено ниски за 10 дневно закъснение...при мен на 1 седмица бяха над 1000,но може би при всеки е различно,а и зависи от овълацията.Направи си нов кръвен тест,възможно най-рано и виж дали се покачва.При силно кървене най-добра терапия е болничен престой,24 часа лежане и инжекции но шпа и витамин Ц + утрогестана-конски дози 

# 148
  • София
Здравейте, след ин витро съм. Днес може би ще разбера повече какво става с мен. Последно ЧХГ 767, на 19 ден след трансфер или някъде 24 ден след овулация. Нараства бавно. Получих болки и кървене. Ако лежа, минава, ако отида до болницата, на следващия ден пак се почва. Втора седмица съм така. Иначе според калкулаторите май съм в 5 г.с.
Нямам сили да изчета предната тема, защото ми е притеснено, но се записвам при вас Simple Smile дано всичко ни се размине и да си продължим нормално Simple Smile успех, момичета  bouquet

# 149
  • Перник
Здравейте, след ин витро съм. Днес може би ще разбера повече какво става с мен. Последно ЧХГ 767, на 19 ден след трансфер или някъде 24 ден след овулация. Нараства бавно. Получих болки и кървене. Ако лежа, минава, ако отида до болницата, на следващия ден пак се почва. Втора седмица съм така. Иначе според калкулаторите май съм в 5 г.с.
Нямам сили да изчета предната тема, защото ми е притеснено, но се записвам при вас Simple Smile дано всичко ни се размине и да си продължим нормално Simple Smile успех, момичета  bouquet
Защо не си в болница? Аз имах кървене в 6 г.с. и ме приеха на системи и инжекции

Общи условия

Активация на акаунт