Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 480
  • 676
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Явно беше твърде рано да се направи нещо. Днес приключи. Дано да имам шанс за следващ път и да няма такива проблеми.

# 151
Аз днес приключих бременооста защото беше нарушена. Бях си направила още едно ЧХГ и беше спаднало. Много ми е кофти.

# 152
В петък направих инкомплетен аборт, от тогава имам напрежение на гърдите. Сега са много по напрегнати и болезнени. Днес до обяд не съм правила нищо тежко но имам пак кървене но не е нищо особено само на салфетката се вижда. Розова е кръвта, нямам съсиреци нищо. Преди два часа започва да ме наболява корема и кръста. Нормално ли е?

# 153
  • Пловдив
Извинявай,но в коя седмица абеше? До някъде е нормално. Имай предвид ,че след ревизията дават лекарства за предизвикват контракции, за да се свива матката. В зависимост от това, в коя седмица е била бременността и реакциите на тялото ти е възможно по-дълго кървене, контракции, напрежение в гърдите ...

# 154
Като правих аборта бях в 6седмица

# 155
  • Пловдив
Моето мнение, че всичко е наред. Няма от какво да се притесняваш. Предполагам лекарите са ти обяснили кога да чакаш цикъл и да се пазиш поне 2-3 цикъла. Ако все пак се притесняваш имаш право на безплатни консултации ,не само когато ти пише в епикризата , а и 30дни след изписването. Отиваш в спешния кабинет в съответното болнично заведение , в което си била и им обесняваш, преглеждат те .... Не се притеснявай и успех в бъдеще.

# 156
Здравейте, мацки. И аз да се запиша в групата.
С успешно второ инвитро съм. Ориентировъчно 6та седмица (ориентировъчно, щото по последен МЦ съм 6г.с + 4,ама плодното сакче отговаря на края на 5та г.с). Всичко супер, голямо щастие, забавих темпото на живот, но преди 4 дни, абсолютно от нищото получих обилен кръвоизлив. Съответно реших, че е края. След прием в болницата се установява отлепване на сакчето. Овладяха кръвоизлива, сложиха ме на системи и инжекции, кръвта от червена стана тъмнокафява, а на втория ден се появиха огрооомни съсиреци. Док ме погледна, сакчето си седеше на мястото, потвърди частично леко отлепване и нищо друго. Вчера ми остана само зацапване в леко кафяв цвят, а днес съвсем лекичко и ме изписаха с препоръки за лежане и обичайните хапове. Лошото обаче е, че усещам едни менструални болки. Док каза, че менструалните болки не са нормална част от бременността на тоя етап, и ако се засилят да се връщам в болницата. И сега се притеснявам, че тези болки са контракции, които могат отново да предизвикат кръвотечение. Аз да ви питам, как разпознавате контракциите на този ранен етап, и подобни ли са на менструални болки?

# 157
Аз пък знам, че болки тип менструални са характерни точно за първия триместър.
Аз имах такива плътно всеки ден до към 6 седмица. И в следващите седмици съм имала но по-рядко. През този период имах на 2 пъти кафяво зацапване за по един ден. От самото начало до сега пия 3×1 но-шпа, а в случай на нужда увеличавам бройката до 3×2 на ден.
Лежане и спокойствие до колкото е възможно  Hug

# 158
Днес доктора видя хематом с големина 15 мм след кървенето от миналата седмица. Нямам промяна в лекарствата, и продължавам да не бия фраксипарин. Каза, че ще го чакаме да се резорбира. Относно лежането, ми каза да не спазвам толкова крайно инвалиден режим, и че мога да се движа, но усетя ли дискомфорт, да си почивам. Аз обаче лично за себе си предпочитам да си лежа. Само се притеснявам с това да не преча на резорбирането на хематомчето.

# 159
Днес доктора видя хематом с големина 15 мм след кървенето от миналата седмица. Нямам промяна в лекарствата, и продължавам да не бия фраксипарин. Каза, че ще го чакаме да се резорбира. Относно лежането, ми каза да не спазвам толкова крайно инвалиден режим, и че мога да се движа, но усетя ли дискомфорт, да си почивам. Аз обаче лично за себе си предпочитам да си лежа. Само се притеснявам с това да не преча на резорбирането на хематомчето.
Не се притеснявай.Прави това,което те кара да си спокойна.Стискам палци! Simple Smile

# 160

Слушай лекарите и бъди спокойна. Всеки случай е индивидуален, разбира се, но аз бях с кървене заради хематом от 5 до 8 г.с., знам точно с какъв ужас ходиш до тоалетна всеки път, аз се бях отписала почти, но... да чукна на дърво, мина... Simple Smile дръж се, ако с плода всичко е наред, хематомът или ще се резорбира, или ще изтече, не се пренапрягай и не вдигай тежко и нещата ще се закрепят. Стискам палци!

# 161
За съжаление и при мен всичко приключи в 8 г. седмица миналата неделя. След двудневно кафеникаво зацапване, въпреки дуфастона, спазмалгона и но-шпа, всичко свърши за минути. На 40 години съм, имам 2 дечица след стимулации за овулация и бях много щастлива от спонтанното си забременяване, но не е било писано да се задържи. Много ми е тъжно, но такъв е животът.
Пазете се и се  грижете за себе си!

# 162
Здравейте,
Пиша ви с молба,ако някой може да ме ориентира.
Получих кървене в 13-та седмица, веднага отидох в спешното и ме приеха за 4 нощи и лечение с обичайните Утрогестан и Папаверин.
Течението отшумя и остана само доизчистването.
Сега съм в болнични и си лежа вкъщи,но исках да ви попотам дали според вас трябва дапродължавам с някакви лекарства,тъй като ме изписаха не са ми предписвали нищо.
Днес влизам в 14-та седмица и искам да съм сигурна,че вземам всички предпазни мерки.
Благодаря ви и пожелавам на всички спокойствие и сбъднати мечти.  Simple Smile

# 163
  • София
Смърфи_ета, уточнете това с гинеколог.
По време на първата ми бременност лежах две седмици в болница за задържане. След това у дома продължих да пия някои от медикаментите.

# 164
 Утрогестан и но шпа в никой случай не вредят,само ще ти помогнат.Утрогестана е за по-добро захващане на плодния сак,щом си имала кървене най-вероятно си имала и отлепяне.Питай,но със сигурност няма да си навредиш ако го пиеш

Общи условия

Активация на акаунт