Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 513
  • 676
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Здравейте, момичета. С щастливата новина се сдобих и аз тази седмица. Но заедно с нея са и притесненията ми. В 7г.с. съм и от 3 дни, като пишкам сутрин, виждам няколко кафеви капки. Бях на лекар. Изписа Утрогестан и Но Шпа. Всичко добре, до снощи. Вчера съм лежала цял ден и вечерта към 22ч, усетих да потича нещо. Беше алено, не много, но много стряскащо. Повече не е имало през нощта. Сутринта се изстрелях при АГ и тя каза да почивам, плодното сакче е там...ми аз лежа и то си покапва. Sad А преди малко в тоалетната отново ми потече кафяво. Имали ли сте го няколко дни и без сериозни притеснения и последици, или просто всяка жена е индивидуална?

# 211
Прейър, ако прочетеш назад в темата, ще видиш много изписано по въпроса. Аз самата на няколко пъти съм писала, че след като се появи някакво кървене, което спре, следва матката да започне да се чисти от кръвта в нея. При мен това отне месец! Цял месец имах кафяво зацапване. Това е нормално.

# 212
  • Бургас
Всичко съм изчела и всички тук споделяме еднакво притеснение. Просто го чакам вече над 3 години и изведнъж, и то нормално е чудо за мен. Та затова сега треперя при всяко нещо. Обаче от тук прочетох, че е хубаво да сменя Утрогестана през устата, защото го слагам отдолу. Ще взема да опитам Simple Smile.

# 213
Утрогестана го пиеш, ако си на антикуагуланти ги спираш. Може да включиш и витамин Ц - намалява кървенето. Но шпа 3 по 2 е добре, защото кръвта в матката води до контракции. Матката ще се чисти известно време. Стига кръвта да е кафява, всичко е наред.

# 214
Да се оплача и тук - оказах се с високи стойности за рубеола. При мен май е това причината за кървенето. Моля ви, стискайте палци инфекцията да е стара и това да са просто изградени антитела.

# 215
  • София
Здравейте, на всички bouquet
Положението е следното, трябваше да ми дойде към 15 май, но не ми дойде... Чаках още 5-6 дни, но пак не ми дойде и си купих тест, който показа две ясни черти. Бременноста ми не беше планувана тъй, че изпитах доста емоция Simple Smile Но след няколко дни отивам до тоалетна и виждам кафяво зацапване. Записах си час и лекарката видя сакче с жив плод, имаше и пулс, според нея бях в 6 г.с.(вече в 7 може би). Каза ми и че имам много леко отлепване и от там е кървенето. Изписа ми Утрогестан 1 сутрин и 3 вечер. Не ми каза да лежа, но чета че много други жени ги съветват именно това. Пих ги известно време ту спира ту пак започва. Но много ми се гади от хапчето днес не съм спирала да повръщам и съответно не мога да ги пия... Sick Попитах я за вагиналния вид, но получих отговор, по-добре да ги пия през устата. Какви рискове могат да крият вагиналните?

# 216
Аз незнам да има негативни страни слагането вагинално.На мен ми падаше кръвното,като го пиех и постоянно бях отпаднала,затова го слагах вагинално.Така изкарах до 30 и някоя седмица...пък и вагинално,помага на шийката.

# 217
  • София
Заради кървенето казват да се пие. Но ако не е силно (кървенето или зацапването), по-добре вагинално, отколкото пък въобще да не се ползва. И почивка и лежане докато се закрепи!
При ин витрото изписват даже по-високи дози. (3х2 през устата или 2х3 вагинално (сутрин и вечер) ) Но там е друго.

# 218
Момичета на мен доктора ми каза както искам аз.  пих сутрин по 3 вечер си ги слагах. сега ги намаляме за сега няма проблем дано и да няма. Но трябва много почивка аз ставах само до тоалетна и да сготвя нещо набързо. Успех на всички  Hug

# 219
Здравейте момичета,надявам се да ви помогне това , което ще напиша. С първата си бременност прокървих в около 10 седмица (не си спомням добре) и първият месец карах цветна бременност.Кървенето ми беше съпроводено с болки ,типична менструация , а бебето беше чакано 2 години.Предписаха ми Дуфастон, Нош-па и лежане .Изкарах една проблемна бремнност с ужасни контракции и с щастлив край, родих преждевременно нормално и сега имам дъщеря на почти 8 години. В момента съм отново сън бременна, всичко се повтаря ,ужасни контракции, лежане , милиони лекарства и този път кървене през цялата бременност , вече съм почти 8 ми месец и всеки месец имам кафяво кървене с изключение на предпоследният път когато беше червено , заради което и шийката ми е скъсена. Вече лежа повече от месец , но гледам напред и броя дните до началото на 9-ти месец.
Пожелавам на всички един прекрасен край и внимателно избирайте лекарите си и ги слушайте.

# 220
  • Sofia, Bulgaria
охх и аз да си споделя мъката  Cry
Снощи след полов акт получих кървене и веднага тичах в Майчин Дом. 26г.с съм и нещата не са хич розови. При качването на магарето изтече малко течност белезникава и при проба се оказаха околоплодни води, но беше не повече от 50гр. Сега лежа на системи поне контракциите спряха, но искат да израждат преждевременно... дано ни се размине и се окаже фалшива тревога или поне не инфекция. Къса ми се сърцето, а всички казват само да съм спокойна, за да нямам контракциии и да изнервям бебето  Cry Cry Cry

# 221
Бени, много неприятно  Sick Лежи си и опитай да спиш, колкото можеш повече... По принцип толкова малко изтичане не е предпоставка за раждане, дай боже да закрепите положението - водите могат да се възстановят. Стискам палци  Hug

# 222
охх и аз да си споделя мъката  Cry
Снощи след полов акт получих кървене и веднага тичах в Майчин Дом. 26г.с съм и нещата не са хич розови. При качването на магарето изтече малко течност белезникава и при проба се оказаха околоплодни води, но беше не повече от 50гр. Сега лежа на системи поне контракциите спряха, но искат да израждат преждевременно... дано ни се размине и се окаже фалшива тревога или поне не инфекция. Къса ми се сърцето, а всички казват само да съм спокойна, за да нямам контракциии и да изнервям бебето  Cry Cry Cry
Дано всичко да е с добър край и всички да сте добре. Желая ти го от сърце  Hug

# 223
  • София
При мен кървенето спря изведнъж поне за сега, но се появи жълто течение понякого и прозрачно, продължавам да си пия хапчетата макар, че от тях се чуствам ужасно все едно някой ме е хванал за гушата... Страх ме е всеки път като ида до тоалетна какво ще видя ...
Стискам палци на всички да си гушнем накрая бебенцата !

# 224
Muhmututurka и при мен така стана и повече не се появи. За течението питах гинеколога, пуснахме микробиология и си излезе чиста. Но заради кървенето съм трети месец плътно на легло, първите два даже се хранех в леглото, сега третия ставам да ям в кухнята, никакви разходки и къпане с топла вода.

Общи условия

Активация на акаунт