Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 509
  • 676
  •   1
Отговори
# 195
През декември мисед,сега това.В повечко ми дойде,но третия път ще успея Simple Smile) Благодаря ви момичета

# 196
Здравейте момичета.   bouquet
Бременна съм в 8ма седмица и от началото съм на Утрогестан 2×2 вагинално. За сега е превантивно, предвид едно преждевременно раждане.  Praynig
Имам обаче проблем със стомаха.  Тежест и подуване.  А не прекалявам с храната.  Въпроса ми е- дали е страничен ефект от Уртрогестана? Чувството на тежест е много неприятно. 
Благодаря предварително! bouquet

# 197
Диди,аз съм на утрогестан и също имам тежест в стомаха.Почти не мога да се храня,но не зная дали има връзка с лекарството.

# 198
Диди,аз съм на утрогестан и също имам тежест в стомаха.Почти не мога да се храня,но не зная дали има връзка с лекарството.
Абсолютно същото чувство. Само съм закусвала днес, а стомаха вече ми е подут и ме боли около пъпа. Но болката е по-скоро като тежест. Чак позиви за повръщане ми докарва. В сряда съм на изследвания, ще говоря с гинеколожката.

# 199
Аз си го карам така.Не мисля да спирам лекарствата,търпя и само точа лиги по храната...и повръщам.
Пък и като гледам,не ям,не ям,ама не съм отслабнала и пупата ми расте.  Laughing
Аз бях казала,че ме боли корем,но в отговор получих,бебето е добре,боли ,не боли,в корема ти е Simple Smile
Диди,представям си,ако мога да ям  Shocked Shocked Shocked Преди 3 месеца бях 65кг...А до края  Laughing

# 200
Грис Халва здравей в кой месец си че и мен ме боли корема пия утрогестан витамини а и сега се мажа с клотримазол за гъбички появиха се от един антибиотик. Аз съм в14 седмица

# 201
Момичета,на мен за тежеста и болката в корема ми бяха казали,че матката расте и избутва червата нагоре и затова е чувството на тежест...и докато си растяла матката е възможно болки ниско долу пак заради растежа на бебето и матката.По време на бременност матката се увеличава многократно и няма как да няма болка и тежест.

# 202
През първата бременност нямах такива болки.   Peace
Но пък след това ми се появи проблем със стомаха.  Преди 4 месеца бях на преглед и уж нищо ми няма.  Ама пък сега е гадно чувството.  И корема се подува от малко храна.  Намрънках се. 
Извинете.   bouquet
П.п. Говорих с гинеколожката.  Нямало как да е от  Утрогестана.  В сряда ще обсъдим проблема.

# 203
Грис Халва здравей в кой месец си че и мен ме боли корема пия утрогестан витамини а и сега се мажа с клотримазол за гъбички появиха се от един антибиотик. Аз съм в14 седмица
Holl, в 11г.с съм с термин 30.12.2016  Wink

# 204
Holl, в 11г.с съм с термин 30.12.2016  Wink
Супер дано всички стигнем до края. Аз съм определена за 10.12 но от 20.11 трябва да сме в очакване

# 205
Здравейте момичета. 
Имам резултати от кръв и урина за сега. 
Всичко е в норма, с изключение на " гъби " в урината. 
Гинеколожката каза да изчакаме влагалищния секрет. Резултати от него ще имам най- късно в понеделник. 
Дали не е късно, как мислите?

# 206
Привет, момичета!
За съжаление и аз при вас. В началото на 6та седмица съм. Мин. седмица получих съвсем леко зацапване и при преглед не се установи нищо притеснително. Поради възрастта ми, обаче - 37 г. лекарката предписа утрогестан и нош па - предположи, че са ниски нива на прогестерона. И така, до преди 3 дни, когато сутринта си имах направо червено течение. Уплаших се, че всичко е свършило и бегом в АГ Надежда. Оттам ми казаха, че има леко отлепяне. Но сакчето си беше там и се виждаше и жълтото тяло. Странното е, че и 2те лекарки не препоръчаха лежане, а само да не вдигам тежко и да не преуморявам. Бях склонна да им вярвам, защото и аз мисля, че всичко е Божа работа. Но като  попрочетох темите се тук реших, че лежането може да ми е само от полза. И така, вече 3ти ден си лежа. И се надявам да устискам до понеделник, когато лекарката, при която по принцип ходя, ще си е вече в София. Уф, имам и други притеснения - нямам никакви бременни симптоми. По това време с първата бременност вече имах гадене и непоносимост към миризми, а сега нищо.

И много ме е яд, защото не подходихме достатъчно сериозно с мъжа ми - никакви изследвания и тестове не направихме преди да забременея, а може би е било добре.

Както и да е, каквото има да става, ще става. И за капак имам някакви обриви по тялото, които 2ма лекари дадоха различни диагнози. Не смея да пия и да се мажа с нищо, обаче, за тях преди да се видя с гинеколожката в понеделник.

# 207
Стела, то не е късно за изследвания. Особено за генетичните и за вирусология (листериози, уреаплазми и др). При мен от генетичните, например, ми излезе, че имам тромбофилия (склонност да образувам тромби). То всъщност всяка втора я има, но не знае, защото няма изследвания. Та тая тромбофилия налага да си бия инжекции всеки ден до след раждането за да разреждам кръвта. Ако някой го е бил казал това на майка ми навремето, е щяла да има 3 деца, а не само едно.
Често изскача и "неусвояване на фолиевата киселина", която предполагам знаеш, че е важна. Тогава също се вземат мерки.
Иначе за отлепването, лягаш, ограничаваш движения и всякакви напъни, пиеш но шпа 3 по 2 и утрогестан, може и витамин ц да пиеш, спира кървенето. След отлепването винаги се получава хематом. Важното е да не кърви. Кръвта в матката предизвиква контракции. Тяхната работа е да се оттърват от тази кръв, но често се оттървават и от още неукрепналия ембрион. Та който, квото ще да ти казва, ти лежи, пий здраво спазмолитици и вит Ц. Ще имаш зацапване още известно време, защото матката се чисти от кръвта, и ако се пазиш, всичко ще е наред.

# 208
Шошии, благодаря ти! bouquet
Да добутам до понеделник и да стигна до лекарката, във вторник още ще пусна каквото трябва. И за тромбофилията - хем знам от горчивия опит на най-добрата ми приятелка, ама ей на. Откакто лежа, нещата са уж под контрол с теченията - нищо няма, коремът също само от време на време ме заболява. Но до понеделник има толкова мнооого време...

Ти в коя седмица си?

# 209
Аз съм в 18та седмица. В 6та получих кръвоизлив. Отлепване на сакче. Бях една седмица в болница за задържане. Като ме изписваха доктора изсумтя строго "Прибираш се и лягаш. Само за тоалетна ставаш. През останалото време лежане!". И естествено аз гледах тъпо "Ама докторе..." - "Няма ама! Лягаш и не мърдаш! Има 3 варианта - 1ви - лежиш докато се разминат нещата и рязко намаляваш динамиката на живота, 2ри - кървене, контракции, обратно в болница за задържане, и на легло до термин, 3ти вариант...е най-лошия. Сама си избери!"
Цял месец си лежах. Зарязах и работа и всичко.
А изследванията ги направи при първа възможност! Още повече щом почваш проблемно! Често ранните, а и по - късните аборти са причинени от някой проблем, който пренебрегваме. Всяка лаборатория ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт