Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 417
  • 676
  •   1
Отговори
# 330
Мимс, и аз имах зацапвания в различни цветове, да, и в розово и доки каза, че е на хормонална основа! Та ако не е кървене с ярка кръв, би трябвало и Дуфастонът да е достатъчен! Стискам палци!  Praynig

# 331
helios13, благодаря  Hug

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 13:36 от AnMary

# 332
Мимс, зацапването по време на бременност е винаги притеснително, но не винаги фатално. Просто си почивай и взимай Дуфастона. Огромна част от жените прокървяват по време на бременност, от тях, само 25%-30% губят плода, т.е. шансът всичко да се развие благополучно е голям  Peace Утрогестанът и Дуфастонът са едно и също нещо - прогестерон  bouquet

# 333
Дано, силно се надявам и вярвам да не се случва повече и след 2 седмици да чуем тоновете. Много е хубаво човек да чуе окуражителни думи в такъв момент. Благодаря  Hug bouquet

# 334
Аз също до последно се надявах по простата причина, че наистина много мои приятелки прокървиха доста по-обилно от мен и сега си играя с дечицата им! мен ме посъветваха да лежа докато не отида на преглед. Успех!
 За съжаление нямам още застраховка, понеже и те са по 500-600$ на месец и сами си плащаме.
Навсякъде ви чета за този хормон TSH или как беше, обърках го.. Но той къде и как се изследва? И какво е всъщност, на кой ден от цикъл?
Аз Мился този месец да изчакам и втория да пробваме и съответно тогава да си пусна някои хормони.( прогестерон, този въпросен хормон)

А иначе за витамини за цикъл вече ме е изстрах да взимам.. Този месец, в който забременях, пиех чай(билкова основа) + мака за регулиране на цикъл и овулацията ми закъсня за пръв път в живота ми с цяла седмица.. Съответно се съмнявам за презряла яйцеклетка, което може да е довели до този край.. Плода изоставаше с 2 седмици и сега вече не искам нищо да взимам, което би ми объркало цикъла отново. 

# 335
tonsss ,да разбирам ли, че при теб са се развили зле нещата  Confused

# 336
Тонс, тя Маката е малко опасна за жените. В смисъл, че разбърква хормоните. Аз не говоря за пиене наизуст. Нямах проблем с лутеалната, затова и не помня, но доста момичета си коригираха кратките или дълги фази. Можеш просто да разгледаш и да се поинтересуваш. Аз бях много скептична, докато не подобрих трикратно всичките ми показатели и успях да забременея.
Хубаво е да се направят някои изследвания, особено при вече претърпяна загуба, за да предотвратиш нова.

# 337
Да, сега понеделник съм на преглед (2 седмици след установяването, че плода вече го няма) и ще видим как е матката и всичко, мисля ЦМ да си направя и вече за хормона прогестерон и този въпросниq TSH...
mims. nikolaeva за съжаление при мен така се развиха нещата, но аз още в началото усещах, че нещо не е наред... много късната ову... принципно цикъла ми е 25 дни, а тогава ову-то ми беше тогава, после с всички пресмятания и късни овулациии все пак ми каза още 1 седмица изоставане, което нямаше откъде да се получи и според мен е било не добре развиващо се ембрионче, поради презряла яйцеклетка или нещо друго...
веднъж забременях веднага и имах прекрасна бременност,
втория път ми отне повече време, но спрях кърмата преди да започнем и хормоните ми бяха хаос, и това може да се е отразило, а и скормните ми 42-43кг, които все повече падат след този стрес.. и завърши не добре, но пак се утешавам, че е най-малкото зло... аз съм жива и здрава и мъжа ми е, ще дойде момента.. дори и кюретаж не се наложи, просто все едно не съм била бременна.. психически най-зле ми се отрази... Sad

ще погледна за лутеалната фаза, и с прогестерона като пусна, ще видим дали е бил той проблема, въпреки, че веднага след като прокъвих го почнах.

а маката, повече няма да я погледна!
и без това е ужасна и този чай ... четох, че това са страничните ефекти, но бях уверявана от доктора, че късна ову не е проблем, но късна ову ако така е бил организма ти планувал, а не като мен, заради някви отвари да го забавя...

# 338
Привет на всички ! Четох много по темата и малко се успокоих. Искам да споделя притеснението си с вас и да чуя и вашето мнение. В 6гс съм и вчера получих зацапване - леко розово към кафеникаво. Гинеколога ми каза да пия устрогестан 2 хапчета вечер. Днес зацапването продължва -не е обилно ,но има и кървене (съвсем леко). Чакам гинеколога ми да ми върне обаждане , а до тогава кажете , случвало ли ви се е ?

# 339
Привет на всички ! Четох много по темата и малко се успокоих. Искам да споделя притеснението си с вас и да чуя и вашето мнение. В 6гс съм и вчера получих зацапване - леко розово към кафеникаво. Гинеколога ми каза да пия устрогестан 2 хапчета вечер. Днес зацапването продължва -не е обилно ,но има и кървене (съвсем леко). Чакам гинеколога ми да ми върне обаждане , а до тогава кажете , случвало ли ви се е ?
На абсолютно всички в тази тема им се е случвало.
Пиеш утрогестана, но - шпа 3 по 2, витамин Ц и лежиш и почиваш. Това е единственото, което можеш да направиш. Но - шпа е за контракции (кървенето ти в момента предизвиква контракции, а но - шпа ги спира), витамин Цто намалява кървенето, и е от огроооомна важност да лежиш. Аз също прокървих в 6та, приеха ме в болница на системи със спазмолитици и коагуланти и 5 дни не ми даваха да се движа, освен до тоалетна. Сега съм 35та седмица Simple Smile

# 340
Благодаря ти мила за съвета , но вчера ходих на лекар и се оказа извънматочна Sad веднага ми направиха чхг , което се оказа мн мн малко за 6 гс - за това лекаря ми ми каза , че засега няма да ме оперира - каза, че от днес трябва да получа кръвотеч.( наподобяващо цикъл) и да започне изхвърлянето / почистване на организма- така и  стана - в пон пак ще съм на чхг и ще се чуя с него - стискайте палци да съм ОК и да се размина с операцията .

# 341
Здравейте!
Бих искала да споделя моя проблем. Бременна съм в края на 5 седмица, за сега сме видяли само сакче, което отговаряше като размери на седмицата. Прегледа беше с вагинален ехограф. На другия ден започна много оскъдно воднисто кафяво зацапвате, което вече четвърти ден се появявя. Много е малко и остава само петна по бельото, но не изчезва. На дуфастон съм от овулация. Възможно ли е да е от прегледа, как мислите?

# 342
Здравейте!
Бих искала да споделя моя проблем. Бременна съм в края на 5 седмица, за сега сме видяли само сакче, което отговаряше като размери на седмицата. Прегледа беше с вагинален ехограф. На другия ден започна много оскъдно воднисто кафяво зацапвате, което вече четвърти ден се появявя. Много е малко и остава само петна по бельото, но не изчезва. На дуфастон съм от овулация. Възможно ли е да е от прегледа, как мислите?
Отиди на преглед, там най - добре ще кажат, може да си е захапване само, но може да е и друго и да изисква повече внимание и лечение.

# 343
Здравейте,
Имам 6 дневно закъснение и положителен тест за бременност. Записала съм си час за АГ за този петък. Тази нощ имал леко зацапване - еднократно, червено , което забелязах на тоалетната хартия. Въпросът ми е трябва ли да се притеснявам и да отида веднага на доктор или да си изчакам часа за преглед?

# 344
  • София
Свържи се с лекаря задължително, дано не се увеличи. Но лекаря може да предпише подходящата терапия в случая, ако сметне, че има нужда. НЕ искам да те плаша и да се притесняваш излишно, защото и стреса вреди доста. Щом има зацапване е добре по-леко да се кара и по възможност да не си на работа.

Общи условия

Активация на акаунт