Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 435
  • 676
  •   1
Отговори
# 315
Здравей, Тони, и аз бях така, всъщност прокървявах до седми месец, но бебка се роди 2 дни преди термин... това че нямаш крампи е много положително! Стискай кълки още няколко седмици да се закрепи добре бебчо  Heart Eyes

# 316
За съжаление, в понеделник установихме, че всичко се е изчистило, дори няма нужда и от кюретаж.. Sad с нови сили и надежди след някой друг месец пак .. Дано не е хронично само

# 317
За съжаление, в понеделник установихме, че всичко се е изчистило, дори няма нужда и от кюретаж.. Sad с нови сили и надежди след някой друг месец пак .. Дано не е хронично само
Много съжеляжам за слу4илото се Sadпо принцип в такива ситуации когато сте в 4ужбина трябва да се ходи в спешна помощ, там нямат право да те върнат и те преглеждат, ако има шанс бебето му помагат с медикаменти, инжекции..

# 318
Ами може би е било за добро.. Един единствен месец овулацията ми беше източена с 1 седмица от чайове за фертилност и все си мисля и дори се надявам това да е причината, презряла яйцеклетка. Нямах нужда от кюретаж, все още кървя и идеята и страха за новите опите вече са на лице. Тук един дпктор каза 2, другия 3 месеца.. Гледам, че повечето не чакат. Съвет от вас?

# 319
Ами може би е било за добро.. Един единствен месец овулацията ми беше източена с 1 седмица от чайове за фертилност и все си мисля и дори се надявам това да е причината, презряла яйцеклетка. Нямах нужда от кюретаж, все още кървя и идеята и страха за новите опите вече са на лице. Тук един дпктор каза 2, другия 3 месеца.. Гледам, че повечето не чакат. Съвет от вас?
Да след 2 месеца можеш да запо4неш с опитите,не се притеснявай не се страхувай вси4ко ще бъде наред такива неща се слу4ват постоянно, колкото по бързо преодолееш миналото толкова по добре за теб,създай благоприятна атмосвера за новото на4ало Hug

# 320
Няма да се отчайваме!
Аз съм готова и още такава мъка да преживея в името да имам второ детенце така здраво и игриво!!! Това е целта все пак Simple Smile и дано все по-малко жени изпитват това, особено когато са желани и чакани бебета Simple Smile

# 321
Много съжеляжам за слу4илото се Sadпо принцип в такива ситуации когато сте в 4ужбина трябва да се ходи в спешна помощ, там нямат право да те върнат и те преглеждат, ако има шанс бебето му помагат с медикаменти, инжекции..

Мен точно в чужбина са ме връщали от спешното. Бях със спукана киста и жестоки болки, но дори не ме прегледаха, защото "не съм изглеждала като достатъчно спешен случай"  #Crazy Трябваше да платя 100€ и да чакам още два дена за частен спешен прием, на който се видя, че се е спукала кистата. Слава Богу, не беше за операция и течността се разорбира сама, но не ми се мисли, ако беше сериозно Sick Това става във Виена  Naughty

# 322
Мен точно в чужбина са ме връщали от спешното. Бях със спукана киста и жестоки болки, но дори не ме прегледаха, защото "не съм изглеждала като достатъчно спешен случай"  #Crazy Трябваше да платя 100€ и да чакам още два дена за частен спешен прием, на който се видя, че се е спукала кистата. Слава Богу, не беше за операция и течността се разорбира сама, но не ми се мисли, ако беше сериозно Sick Това става във Виена  Naughty
[/quote]                                                                                                                                                       Тука в Италия има закон,4е нямат право да те върнат от спешното... да плашташ ако нямаш осигуровки но те преглеждат!без зна4ение каква народност си,за Австрия не знам.И между другото много добро отношение към пациентите,това са моите впе4атления.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 17:32 от Гига

# 323
Здравейте! Аз съм съвсем нова във форума. Изчетох сумати съобщения в последните дни и даже се учудих колко много момичета имаме същият проблем. Ще ви разкажа какво ми се случи на мен, но все пак имайте предвид, че всяко тяло е различно и при мен нямаше Хепи енд, но при други виждам, че всичко е било наред. Първо да ви кажа, че живея в Барселона, имам два гинеколога един частен и един държавен и въпреки това, тук в първите месеци на бременността никой не обръща внимание на болките ти. Когато разбрах че съм бременна бях в края на 4та седмица. Имах кафяво течение и силни болки в ляв яйчник..от време на време болките преминаваха в десен яйчник и после пак в ляв. Никога не съм имала здравословни проблеми, всички кръвни тестове които си правих преди да започнем да търсим бременност бяха в нормата. Отидох още на следващия ден на гинеколог (частния...за държавния ми дадоха час за края на 9тата седмица, така ми се полагало по закон и ако съм имала проблем да ходя в бърза помощ). Бях притеснена заради кафявото течение и болките и единственото което ми предписа гинеколога беше парацетамол и витамин В9. Отидох И в бърза помощ и там същата история...ходи си на работа, няма проблем. На следващия ден прокървях леко и отново отидохме в бърза помощ...там друг гинеколог даже ни се скара че сме отишли за глупости. Че те нищо не можели да направят, едвам виждали сака,бил много малък и само матката била надебеляла. Бях в 5та седмица. Изпратиха ме в къщи и да си пия парацетамол. Бях толкова изплашена че писах на частния ми лекар, след като изчетох вашите съобщения, дали да не почна да пия прогестерон. И той "ами, да няма да е лошо, маже да помогне, започни да го пиеш". Не стигнах да го изпия защото няколко часа по късно болките се усилиха и започнах да кървя по силно...в началото бяха няколко капчици, после лъжички и накрая цели коаголи. Като стигнахме в бърза помощ ме държаха един час в чакалнята...и накрая като влезнах ме гледаха на екограф и ми казаха че всичко съм изхвърлила и вече нямало нищо останало. Взеха ми и кръв да потвърдят. Аз изпаднах в шок, поисках да ми дадат болнични един ден поне, не можех още да се осъзная а лекарят ме изгледа все едно му бях поискала пари...накрая се съгласи да ми даде един ден почивка...и този ден е днес. Стоя си в къщи и още не мога да осъзная какво стана и защо го изгубих...питах ги в бърза помощ защо не ми дадоха прогестерон а лекарят ми казва "няма смисъл, човешкото тяло е умно и по добре да изхвърли плода ако е дефектен". Та тук в Барселона до третия месец не си мърдат пръста за нищо...божа работа и скръстват ръце..а за да ти направят изследвания трябва да имаш поне три спонтанни аборта... Мъжът ми е каталунец и мен не ме третираха различно заради това че съм българка..просто такива им били процедурите.

# 324
Аз в Америка също не бях взета на сериозно, което в момента ме кара да си откривам хиляди причини и болести... минавам покрай последствие от секцио, че вече няма да имам деца, до това, че съм придобила тромбофилия и какво ли още не.. за един единствен преглед дадохме $750 + $150 прогестерон, а сега в понеделник (2 седмици след случката) ще отида да проверя дали съм изчистена.. още $300.. това са ужасяващи суми, и всички съмнения, които получих от спонтанния аборт, не мога да си позволя да ги изчистя.. ще се надявам след цикъл-два, когато започнем отново, просто това да е бил лош късмет(яйцеклетка) и всичко да мине добре.. истината е, че наистина няма какво толкова да се направи, и ако природата е решила, че няма да е достатъчно здраво, мисля, че ни предпазва от доста по-тежки изпитания, които биха били.
Аз живея на малко местенце в САЩ и тук има 3 доктора ( гинеколози ), които всеки един ми каза да чакам съотвенто или 1цикъл или нищо, 2 цикъла и третия доктор 3 цикъла... Мен по-скоро ме е изстрах не от повторен аборт, а от това да се случи в късна седмица напрвимер 22-24седм., или пък да се роди с проблеми...
За съжаление дори и докторите не биха ми дали отговор на този въпрос.

винаги съм страдала от къса лутеална фаза -8 до 10 дни, но веднъж родих детенце така и сега уж пия Б6, но най-много до 10-11 дни, което пак е къса.. Според вас, проблем ли е? да изследвам ли лутеинизиращия хормон и прогестерона?

# 325
Tonsss, застраховка нямате ли?  Според мен ЛХ няма нужда да изследваш, защото щом си забременяла, значи овулираш. Прогестеронът обаче има смисъл, особено, ако си с къса ЛФ, а вече и загуба на бременност. Не се филмирай толкова, това, че не се е закрепило в началото, не значи, че ще абортираш в 22-23 седмица  Hug Давай смело напред, ще стане пак и ще си го износиш докрай  bouquet

# 326
Тонс, има една тема "Витамини и добавки подобряващи МЦ...". Там има много момичета с подобен проблем с къса ЛФ, която са коригирали с правилните добавки. Денис е много отзивчива и веднага ще помогне с мнение.
Аз не съм много съгласна с мотото на Запада "Тя природата си знае работата". Ако беше така то тогава трябва да оставяме онкоболните да мрат като мухи, щото видиш ли, природата ги предпазвала... Аз също прокървих в 6та г.с. Не бяха капки, беше силен кръвоизлив. Както си стоях права и дрехите ми почервеняха от кръв. Като видях огромното количество си помислих, че това е края - просто беше невъзможно при такива реки от кръв и съсиреци да запазя бременността си. Веднага ме приеха в клиника, 5 дни на системи и никакви движения. Оказа се, че сакчето почти се е отлепило. Е, след доста системи и двуседмично лежане нещата се позакрепиха. Позакрепиха се дотолкова, че сега съм 34 г.с. и една малка госпожица прави шпагати в корема ми. Живот и здраве, всичко да е наред, скоро ще се появи на бял свят. Но ако бях разчитала на природата...надали щеше да има хепиенд!
Още в началото на бременността бях изследвана за всичко. Откриха ми тромбофилия (която всяка втора има, но за съжаление не знае) - в продължение на 8 месеца съм на инжекции всеки ден. Хванахме и едно високо TSH, което често причинява ранни аборти. Веднага бяха взети мерки и беше коригирано. Това ако беше в чужбина никога нямаше да се случи, и вероятността да задържа бременността, щеше да граничи с минимума. Не ми го побира главата - тези държави имат толкова пари, толкова специалисти, толкова големи бюджети, страхотна технология и накрая те изоставят на природата. България няма пари, няма бюджети, няма техника и все пак няма да зарежат една бременна (говоря конкретно за следене на бременност), която се мъчи. Уникален парадокс!
Затова момичета пазете се, питайте, четете, изисквайте, не се оставяйте на "природата"!

# 327
Здравейте, момичета. Моля за мнения и съвети! Бях на лекар преди 2 дни, който установи бременност в матката в 5г.с, до тогава пиех дуфастон заради пробождания, които веднага след първия прием на хапчето спряха. Снощи обаче получих розово течение( със същата гъстота като бялото течение), след това няколко пъти ходих до тоалетна, но нямаше нищо, днес също всичко е нормално поне за сега. Обадих се на лекаря и ми каза, че  не е мн хубаво това, каза веднага да приема 4 хапчета дуфастон и после по 1 на 8 часа, докато отида на следващ предлед, който е на 17ти. Споделете мнения моля.

# 328
Мимс, дуфастонът е за задържане и е ок, аз го пих до 3-4 месец. По принцип предписват и Утрогестан вагинално, но не знам дали трябва сама да си го предпишеш ...
Шошии, и аз мисля като теб! Ако плодът е зле, природата ще си го изхвърли, каквото и да правим. НО ако проблемът е страничен, ето хормони, или плацента, сакче, то има как да се даде сериозен шанс на бременността! И аз не разбирам защо на запад масово действат на принципа: каквото е писано да стане   newsm78  Наистина не ги разбирам. А ето сега и проблемът с абортите в Полша. Знам, че тук толкова жени се борим за детенце, но не е нормално в 21 век да си длъжна да задържиш бебе, резултат от изнасилване или с установени вродени аномалии Sad

# 329
helios13, да знам, че е за задържане, но може ли и това розово зацапване да не е нещо сериозно или задължително е признак на НЕхубаво нещо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт