Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 483
  • 676
  •   1
Отговори
# 300
Захи, най-лошото на тези аборти е, че те скапват психически. Вкъщи е една тегава обстановка, въздухът е тъжък, всеки се е затворил в себе си.
Аз току-що си записах час при доктора. Още не кървя, но сигурно се спира от снощния Дуфастон. Колко време след спирането му се очаква да ми тръгне?
Какви изследвания ще правиш , освен спермограма на мъжа ти? Моят поне в това няма проблеми.
Дано да ми тръгне цикъла и да се изчистя с него, че тръпки ме побиват от още един кюретаж.

# 301
На мен на втория ден след спирането на дуфастона ми потече

# 302
Моите иследвания излезе че нивото на прогестерон е нисък докторката ми каза да пия дуфастона сутрин и вечер по едно

# 303
Здравейте и от мен момичета!Аз съм в ранна бременност (5,6сд) преди 4 дни ходих на доктор и видяхме точицата.Проблема е че имам кафеникаво зацапване и болки ниско долу и отзад кръста над опашката...док. ми изписа Дуфастон (3*1) и но-шпа...но ще се пръсна от тревога,все си мисля,че нещо не е наред...знам че така не помагам нито на мен нито на него,но се притеснявам,все пак ми е първа бременност и искам всичко да е наред!Проблема сега ми е че така искам да се движа,а не мога да върша дори нормални домакински работи..като парцал съм от както пия Дуфастон-а...на вас така ли ви действа? newsm78 baby_neutral bouquet bouquet bouquet

# 304
Пенелопе, много момичета сме минали за съжаление по този път с кафяво зацапване и кървене в началните седмици  Tired
Та от мен съвет: мнооого лежане! Целта си заслужава! Когато плодът закрепне, може и да ставаш и да си вършиш задълженията! Не знам дали ти е зле от дуфастона? Аз доста дуфастон съм изпила и не съм имала странични ефекти. И аз се чувствам зле като лежа повече, но това си е от залежаването и липсата на мускулен тонус, главата все ми се замайваше, краката направо ми трепереха, когато ходех до тоалетна, защото за известно време ставах само до WC през 2-3 часа Sad
А относно притесненията, тях си ги има, старай се да се владееш по мъничко, че да не вдигнеш кръвно например, което няма да е хубаво. И си мисли, че правиш всичко, което е по силите ти!
За домакинството: аз от март не съм мила прозорците и какво, здраве да е! Ще ми се наложи да викна жена да ги измие като свършим с ремонта, но това са бели кахъри  Hug

# 305
Пенелопе, много момичета сме минали за съжаление по този път с кафяво зацапване и кървене в началните седмици  Tired
Та от мен съвет: мнооого лежане! Целта си заслужава! Когато плодът закрепне, може и да ставаш и да си вършиш задълженията! Не знам дали ти е зле от дуфастона? Аз доста дуфастон съм изпила и не съм имала странични ефекти. И аз се чувствам зле като лежа повече, но това си е от залежаването и липсата на мускулен тонус, главата все ми се замайваше, краката направо ми трепереха, когато ходех до тоалетна, защото за известно време ставах само до WC през 2-3 часа Sad
А относно притесненията, тях си ги има, старай се да се владееш по мъничко, че да не вдигнеш кръвно например, което няма да е хубаво. И си мисли, че правиш всичко, което е по силите ти!
За домакинството: аз от март не съм мила прозорците и какво, здраве да е! Ще ми се наложи да викна жена да ги измие като свършим с ремонта, но това са бели кахъри  Hug

Така е...и ти си права!Задълженията ще изчакат!Дано само всичко да мине по-бързо защото изобщо не обичам за лежа,но и риска наистина си заслужава!!!Благодаря за отговора!  bouquet bouquet bouquet bouquet

# 306
Тук в 4ужбина изоп6то не те поглеждат до третия месец,вси4ко е в божиите рьце,никькви лекарства не ти предписват за задьржане Sadаз съшто процапах розово-кафяво в 5 гс за ден два за сега по4ти няма но не съм спокойна само си лежа и се моля,даже и на екограф не те гледат.  Sad

# 307
  • Лондон
Гига,в коя държава се намираш Hug

# 308
Аз съм в Италия Simple Smile

# 309
  • Лондон
Явно в повечето държави,разлчни от Бг,ситуацията е подобна.Аз съм в UK и мн добре те разбирам Hug

# 310
Ето ви един случай, в който българската майка може да се чувства по-привилегирована. В цяла Европа е така. До 3тия месец въобще не те смятат за бременна, и не ти обръщат внимание - дали ще прокървиш, дали ще имаш болки, все тая "природата така е решила". А след това те наблюдават акушерки, а на акушер гинеколог специалист се ходи в мноооого краен случай. Самото раждане също се извършва от акушерките. Прегледите са елементарни, ехограф я се ползва максимум 2 пъти, я не. А предписването на лекарства е абсолютно табу. Общо взето природата си знае работата.

# 311
  • Лондон
Българските майки трябва да се чувстват много привилегировани в това отношение.За съжаление човек осъзнава това,щом излезе от границите на родината ни.

# 312
Имаше една американка скоро, която беше публикувала някакъв труд как с българските които са бременни и които раждат се държали като животни и условията в България били абсолютно неприемливи. Като ви чета всички вас, които сте навънка съм много благодарна, че преди години не заминах и че в това положение съм точно в България.

# 313
Така е само се моля вси4ко да ми е наред и пожелавам на вси4ки щастлив завършек леко бременеене моми4ета Hug

# 314
Здравейте, аз съм Тони! Бременна съм с второ бебче, като първото мина без никакви проблеми както със забременяването, така и с бременността. Родих секцио и всичко беше наред, Но сега след доста месеци опити и нередовен цикъл, дължащ се на спиране на кърма и голямо отслабване за 1 година -8 кг. (Сега съм 43-44кг) най на края забременях с много късна овулация на 25ден положителен тест, което вероятно е реална ову на 27-28 ден. Считано по моя цикъл - трябваше да съм 8 седмица на самия преглед, но заради късната овулация доктора ми каза 6седмица, не се притесних за това. Чухме сърчицето и всичко беше наред, докатоооо Sad Sad Sad вече три дни кървя - розово до червеникаво само докато пишкам, изпускам нялолко капки. Бельото не се изпапва и не тече по принцип, но го има.. Понякога даже си мисля, че има и като тъкан, но не мога да определя. Със сигурност е розово-воднисто и понякога по-ярко. Нямам болки, освен нормалните леки прорязвания, които са през много часове в матката. Гърдите така и така не мога да определя дали са спрели да бъдат напрегнати, но това много ме разстройва. Не живея в България и едвам успях да си взема още
Един преглед в понеделник, но до тогава само се съжалявам в нас. По цял ден лежа
И се наливам с вода и се обадих на доктор да го помоля за прогестерон, който разбрах, че
Не може да навреди, така че исках да го вземам за всеки случай, ако проблема са хормоните, които още преди да забременея си играеха шегички с мен. Тук страничните ефекти са диария, поспаливост и подутост, което ще изтърпя естествено, но ви моля, според вас, дали всичко ще е наред, толкова ме е изстрах да не си го загубя.. Чаках го година Sad

Общи условия

Активация на акаунт