Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 495
  • 676
  •   1
Отговори
# 285
Но шпа е срещу контракции, Утрогестана е прогестерон, който е жизненоважен за бременността. Повечето момичета го пият и до края на бременността, наред с много други хапчета. Така че пий и си пей.

# 286
  • София
Не е задължително да те боли за да пиеш Но шпа. Аз също го пия в момента нямам болки но имах контракции и кървене. Според мен си го пий.

# 287
Здравейте, в 36г.с. съм и от две-три седмици имам периодично зацапване(кефеникаво-жълтеникав цвят) . Общо взето не е силно, остава само по хартията. А и в повечето случаи е еднократно, т. е. Има го сутринта и после два дни нищо няма.
Още при първия път отидох в болницата, там доктора каза, че имам изглаждане на шийката и даде да пия но шпа и биолектра за една седмица. После бях на друг лекар, който ми каза, че нямам никакво изглаждане на шийката и каза да пия само магнерот... Въпреки всичко зацапването си продължава...
Чакам резултат от микробиология, но чак в четвъртък, а вече много ме притеснява. Освен това имам веднъж увита пъпна връв, дали може да има някаква връзка между двете?
Изобщо за всякаква информация ще съм ви благодарна.

# 288
За съжаление и при мен нещата приключиха.
Днес, в 12г.с си имах час за редовна консултация. На ехографа се видя липса на сърдечна дейност. Бебчето е спряло да се развива, липсваше сърдечна дейност и развитието му беше спряло на 9.г.с Sad
Не знам как се е случило. При предишни прегледи всичко беше съвсем нормално, нямаше отлепване, имаше пулс до последно...и всичко спазвах толкова стриктно.
Нямах болка, нямах кървене, нямаше нищо, което да подскаже, че се случва нещо нередно.
Сега не съм сигурна как точно ще го преживея...

# 289
Ох, миличка!  Sad Съжалявам за загубата! Позволи си да потъгуваш.  Sad   Sad
Може да е имало някакви аномалии и до толкова да е успяло да се развие. Затова се счита, че до 12 седмица е критична фаза на бременността и процентът на аборти е най-висок. Ако си с отрицателен резус фактор, това също е опасно за бременността...

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 21:21 от helios13

# 290
Здравейте, мили сестри по съдба.
Ето ме и мен тук. Та моята история.....
През април месец тая година имах една неуспешна бременност и се наложи абразио. Имах доста дълго кръвотечение, около месец и половина и лекуващият ми лекар ми предписа хормони за нормализиране на баланса им. На него, не знам защо, но нещо му нямам много доверие. Течението не спираше и отидох при др доктор, който ми спря тези хапчета и най-накрая и течението спря. Вторият доктор каза да изчакаме 2-3 месеца и де дайстваме.  Аз не бях много навита, но мъжът ми настояваше и на своя глава действаше. Забременях от първия път. Тъй като първия път с бременността не се пазех много, ходех на тежка работа, този път още като ми закъсня два-три дни си направих тест, той показа 2 чертички.Пазех се доста да се развие бременността.  Към 4 г.с. отидох на преглед, но беше много рано да се каже каквото и да е, освен че има уголемяване на лигавицата на матката. В 5 г.с. получих кафеникаво оскъдно течение, предимно само като ходя до тоалетна и се бърша. Стреснах се и отидох пак на преглед. Каза че се вижда нещо много малко, но пак е мн рано да се каже каквото и да е, изписа ми Дуфастон, ношпа и витамини.   
Спря ми това кафеникаво течение за около 5-6 дни. Вчера вечерта отидох да пишкам и ужас - розово течение, след малко пак в тоалетната и ми тръгна като цикъл. Шашнах се, ужасно се разстроих, вече бяхме започнали да се радваме за бебче, макар да бе рано. В такава ранна бременност, още не съм на ЖК, се оказа че няма кой да ти обърне внимание. Телефони никой не двига, с триста зор намерих еди гинеколог на мои познати, който каза да изчакам вкъщи на легло до утре и на сутринта да отида за преглед. Кошмарна нощ  Cry
Какво друго да си мисля, освен най-лошото, повторна загуба на бременост. Мечти, нагласи, радости.... на пух и прах. Плакахме с мъжа ми, болеше, но.....
Сутринта тръгнах по докторите. Следех като гост постовете Ви и тук там имаше лъч надежда да се случи чудо и въпреки това кървене да се запази бременността. А да допълня, че като се събудих сутринта почти нямам течение, много е оскъдно.
При първият доктор (Аз си бях настроена вече за неговото мнение, първия път той ми направи абразиото)
като ме видя на видеозон и вагинален ми постанови "Спирай Дуфастона, в понеделник сутринта без да ядеш нищо и пиеш, ще дойдеш за почистване", т.е. неуспешна бременност.
Вторият доктор ме гледа също на ултразвук, той каза че вижда плоден сак, който не е с правилна форма, "рошав е" и няма жълто мехурче, но бременност още има, няма пулс на ембрион и такъв не виждал, но каза да изчакаме още няколко дни ида отида пак във вторник.
Третият доктор горе-долу каза същото като втория. Имало бременост, но била 50/50. Плодният сак бил в неправилна форма, бил деформиран.  Той също каза да изчакаме още 5 дни, да отида пак за да види има ли нещо.  Последните двама ми казаха да си пия хапчетата и да почивам повече.
Не знам дали има някаква надежда....Моля се. Усещах признаците на бременност, сега от напрежение ли, от нерви ли, нещо ми убягват.
Изчетох толкова много постове в различни форуми, че чак се смаях колко много проблемни бременности има.
Не искам да бъда расист точно в тоя момент, нека дечицата на всички да бъдат живи и здрави, но как така хората от малцинствата ги ръсят като гниди, подмятат ги като средство за печалба, а ние треперим докато стане, после докато го износиш, та до раждането.
На мен ми остава чакането до другата седмица. "Чистенето" , което първият доктор ми препоръчва, го отмятам. Ще изчакам мнението на останалите двама след 5-6 дни. Имам някаква надежда, но не смея много да я подклаждам.  Sad Sad

# 291
Съжалявам за случилото се. Разбирам как се чувстваш  Sad
Изчакай да мине периода, който лекарите са казали. За момента наистина е рано да се каже. Вярно е, че времето на очакване е ужасно дълго, но ти пожелавам накрая новините да са добри.
Не се отчайвай! И не губи надежда!  Hug

# 292
И аз минах през същото,мишленце..на всеки преглед нещата бяха на кантар,но с но шпа и утрогестан конски дози,закрепих  положението.Търси добър лекар,който си разбира от работата,че всеки аборт препоръчава,а моята бебка се роди жива и здрава.Аз кървях по малко до 7-8 седмица.

# 293
Оф... Надеждите ми съвсем се сринаха. Вчера цял ден никакво течение, тъкмо поех въздух и днес ставам, нещо като съсирек ми изтече, тъммочервен. Май няма да ме бъде и ще трябва да се примиря.  Sad
Ако не се получат нещата, ще ходя и аз с мъжа ми да си правим изследвания.

# 294
  • София
Ех, мишленце, и аз минах през това. При мен след трансфер, след ин витро. Само си изпадна и не ми правиха абразио. Просто, след като спрях лекарствата си премина в нормален цикъл. Но следях положението с кръвни тестове за чхг. По принцип е хубаво да се проследи, дори и да спада нивото на чхг, да се види, че си отива в ниските стойности и прегледа да потвърди, че нищо не е останало. Мисля, че се избягват излишни абразио, защото се изтънява лигавицата, има и други минуси.
Дано да е просто съсирек и да се закрепи положението. Нивото на чхг какво е?
И ако ходите по лекари, най-добре в репродуктивна клиника. Ако имаш възможност. Сигурно ще трябват хормонални, имунологични и генетични изследвания. Но е чудесно, че забременяваш естествено.

# 295
Интересно, че от тримата лекари, които посещавам, никой не ми направи изследвания. Явно за тях е мн рано за да правят някакви опити да задържат бременността. Чакат др седмица да видят дали организма сам ще го изхвърли. Аз вече не се и чувствам бременна. Преди имах една лека тежест в корема, чувство за пълнота.
А мъжът ми продължава да вярва, че има надежда 😞

# 296
Да,пропуснах да кажа,че през 2 дни правех изследване на ЧХГ и като гледах,че расте не и позволих да махнат бебето,макар и с неправилен плоден сак.

# 297
Задължително ли е при неправилен плоден сак да не се развият нещата?
Моят казаха, че е деформиран, неправилен и не се вижда вътре ембрион. По г.с. сметнато съм в 6-та, но самото зачатие е по-късно - преди 4 седмици. В това съм сигурна. Но не знам дали влияе на факта, че не се вижда ембрион.

# 298
Здравейте.
Вече нямам въпроси дали ще съм бременна или не  Sad
Одеве като ходих до тоалетна, ми изпадна съсирек плюс едно парче такова месесто, по-светло на цвят, почти бежаво като изключим кръвта по него.
Моята бременност приключи  Cry
Утре сутринта ще ида на доктор. Сега нямам все още кръвотечение, но предполагам го задържа Дуфастона, който и тази вечер пих.
За втори път ми се случва да загубя бременност в 5-6 седмица. някой да има предположения на какво може да се дължи. Уж всичко е наред.
Сега ми остава само да се надявам, ако може организма сам да изхвърли останалото, за да не се налага пак кюретаж. Притеснява ме, че ще ми е втори за тая година. Вие как мислите, възможно ли е в 6-та седмица да се изчистя от само себе си или пак ще ходя "под ножа"?

# 299
Здравеи мишленце и аз като теб януари в 6седмица направих аборт но несе наложи да ме чистят сега началото на месеца пак направих аборт пак в 6 седмица но понеже моята докторка я нямаше не дадох да ме чистят след прегледа ми при нея ми каза че всичко е изпаднало и няма да ме кюртира но от дуфастона и аз не кървях спрях го и започна едно кървене до петък сега сутринта съм на иследвания които моята докторка ми каза че е задължително да направя направи иследвания и ти и мъжът ти ако е съгласен защото моя се дърпа още си намира оправдания да не си направи спермограма тези аборти и физически и психически са ужасно нещо наскоро се видях с една позната която не живее в българия и от дума на дума ми дподели че тя има 5 спонтани аборта в следствие на които в германия са и обяднили че матката е свикнала да исхвърля плода и задържането при нова бременост ще е много трдно както тя каза ще трябва да го мъти като пиленцата затова трябва да си обърнем внимание докато е време

Общи условия

Активация на акаунт