Кървене по време на бременност - тема 4

• 98 502
  • 676
  •   1
Отговори
# 420
Aко дa не дaвa Господ, пмодa е спрял рaзвитието си, нaли се сещaте, че ще носи мъртъв плод в себе си еднa седмицa. Товa е проблем.
Отидете нa друг доктор и кaквото е писaно.
Дaно другият доктор ви зaрaдвa.

# 421
Гестационните седмици започват да се броят от първия ден на последния цикъл, а не от датата на овулация или зачеване.Поне така съм чела.
Моят съвет е и да изчакате още седмица(поне при мен това беше един от съветите на лекаря) и също да се допитате за второ мнение задължително преди да предприемете аборт.Аз също го казвам от собствен опит.Преди година, когато загубих моето бебче бях в 8г.с. и както на 29.12 имаше бебе след 2 седмици лекарят ми каза, че е "кухо яйце".Отидох при друг лекар и той каза, че действително бебе има, но поради някаква причина 10 дни по-рано сърчицето е спряло.
Стискам палци при Вас всичко да е наред

# 422
И аз ви стискам силно палци! Потърсете задължително още едно мнение!!! Praynig

# 423
Skailes, и аз така знам, че се броят гестационните седмици. Но просто не се връзват нещата бебето да е спряло да се развива на 8 седмици, при положение че 8 седмица се падна на 26 декември, а на 23 декември при прегледа доктора каза, че жена ми е на 5 седмици. След това на 5 януари пак отидохме на преглед и бебето беше пораснало..

# 424
И аз като Ви смятах седмиците видях, че не съвпадат с тези които докторът Ви е казал.Задължително потърсете второ мнение

# 425
Отидете на второ мнение задължително. Може да изчакате една седмица, но психически дали ще издържите?
Пак от собствен опит, аз съм чакала два пъти по 10 дни преди да предприемем действия и ме уверяваха, че не е проблем. За съжаление 8-та седмица явно е критична в развитието на ембриона. Но понякога и апаратите и докторите грешат. Дано при вас всичко да е наред  Hug

# 426
Щом има зацапвате,трябва да ЮИЕ лекарства или да влезе в болница за задържане.Второто мнение трябва да го имате днес,а не след седмица!Ако има някакъв проблем трябва да се реши веднага,ако само чакате за аборт,може да чакате седмица.Порърсете лекар възможни най-скоро,зацапването идва от някъде,недейте така да чакате

# 427
Не знам дали е успокояващо, че това зацапване е кафяво, което би означавало, че е стара кръв. А и се появява само когато отива на тоалетна и се бърше.

# 428
Ами явно трябва да ви разкажа моя случай,исках да ви спестя притесненията Sad при предишната ми бременност се появи кафяво зацапване...съществуват бабини глупости от рода на "цветна бременност" и "белязване" да знаете,че не съществуват!!Всяко зацапване или кървене не е нормално и не трябва да го и а.Както казах и при мен се появи,пих хапчета 3 дни у дома но не се махаше.Появявяше се след тоалетна.Приех ме в болница с отлепяне на плоден сак,докато реагираха лекарите започнах да получавам зверски кръвоизливи.Всеки път си мислих че тива е края,но бебо беше упорит.Това продължи седмица и заради некомпетентни лекари,които ме изписаха след поредния кръвоизлив загубих бебето наистина.Просто в момента се самозаблуждавате,че не е много,че може да е нормално,но не е.И докато си пишем във форум губите,наистина ценно време.Ако и сте болница идете на спешен кабинет.При бременните не се иск направление за спешното,казвате че е бременна(може да не казвате че е спряло развитие според др лекар) да обясни,че има кафяво зацапване и ще и назначат нужната терапия.Кафявата кръв не значи стара кръв,по някой път води до страшното!

# 429
Вече е в болница на система. Лекарят каза да изчакаме да видим дали ще продължи зацапването. Ако продължи- кюртаж. Той искаше даже на момента кюртаж, но със сто зора настояхме да изчакаме 2-3 дни.

# 430
А каза ли развива ли се,какво се случва с бебето?Същия лекар ли я прие? Има едни хапчета утрогестан,които се пият за да се закрепи плода.Слагат се инжекции но шпа или папаверин...има много неща,които могат да се направят,но реши ли лекаря,да ви отпише случая нищо няма да направи.Стискам ви мнооооого силно палци,минала съм през това и ви разбием много добре Sad моля ви пишете,какво се случва

# 431
Да, същият лекар е. Наистина малко ми е неудобно да ви кажа, но тя в момента не е на най-доброто място за една жена и просто няма как да я види друг лекар....затова попитах дали може да се изчака седмица..дотогава може да я видя:(

# 432
Нали казахте,че сте от Сливен....то да ви кажа честно и не е желателно да се пътува,в смисъл и да искате да я закарате в др град,по-добре е да не го правите,а и по някой път и в големите градове лекарите не са стока:( аз обиколих София,приемат те като парче месо-нищо повече.Не преживяват болката с вас.За това след аборта като забременях не стъпих повече в същата болница.

# 433
Ако не е в затвора, по-добре намерете начин за др доктор.
Аз като прокървих, ходих при трима. Единият бе готов веднага за аборт, другите двама ми казаха да изчакам 3-4 дни.

# 434
Да се надяваме да се оправи всичко тези дни....ако не...ще се наложи да вземем решение.

ПС: Мишленце, там е.

Общи условия

Активация на акаунт