Кървене по време на бременност - тема 4

• 97 783
  • 676
  •   1
Отговори
# 600
Ако има как,най-добре е да ви види лекар още сега!Мен са ме гледали до 12 седмица с вагинален ехограф,но аз по принцип си имах кървене с предишната бременност.Голям кръвоизлив не е за пренебрегване...ме са капчици само Sad Ако има как да си набавите утрогестан от България,много ще ви помогне.Успех и пишете 

# 601
Здравейте , нека се включа и аз в тъжната темичка Sad След инсеминация съм , в 6 г с и още чакам да чуя сърчице, но вчера ми се появи кафяво изтичане и бокли в областта на яйчниците и ниско долу. Естествено звъннах на гинеколога си, който не ми вдигна , не исках да ходя в спешното ( мислех се, че док ще ми върне обаждането ) И сама си увеличих дозата на утрогестана от 2х2, на 3х2 и нош па по същата схема 3х2. Днес ( док отново не ми вдига телефона ) , но болките отшумяха, кафеникавото е само на тол.  хартия. Мисля, че няма смисъл днес да ходя в спешното, ако зацапването не изчезне на пълно до понеделник, ще търся друг лекар.

# 602
Да се включа и аз. В момента карам 5г.с. От ову до сега съм с болки ниско долу, но не предменструални а по скоро болка като от натоварени мускули (понеже ходя доста на разходки) 10 дни след ову имах зацапване за 4 дни което премина от тъмно кафяво на светло розово и накрая на бяло течение. С 5 дни закъснение минах на доктор заради всички тези неразположения и каза, че на този етап всичко е наред и според него са не един, а два плодни сака. Гледа ме на вагинален, не ми каза колко мм са сакчетата и общо взето ми каза да си живея живота. За болките ми изписа бусколизин при нужда, но аз не го пия защото не са толкова силни и фолиева киселина. Следващия ми час е за 24.08 и така. Три дни по късно тоест вчера вечерта без да се усетя вдигнах кучето ми за секунда и хоп един час по късно зацапване - едно много малка светло бледа розова точка на бельото. Прилича точно на зацапването ми предния път, но от последните дни. Днес нямам нищо по бельото само при едно забърсване едно като бяло течение, но с лек цвят. За сега всичко е наред, почивам цял ден, че от утре работа и си чакам да дойде времето за преглед. Някой нещо познато да му се е случвало? Док ми каза при леко зацапване или болки да не се притеснявам изобщо и така.,

Чукове на съдбата Изчакай и звънни на личния си лекар. По принцип в ранните седмици имам чувството, че докторите изобщо не очакват да се задържат нещата. Все не дават надежди понеже са рискови седмици. Лежи и си  почивай. Утре се чуй с доктора си и го питай какво да правиш. В спешното по принцип казват да се ходи при по обилно течение, а не при зацапване понеже "било нормално".

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 16:21 от mira23

# 603
Аз горе долу от датата на евентуалната М до края на 5г.с имах бледо розово зацапване както казвате по-скоро бяло течение но с лек цвят. Болки нямах, единствено ПМС но док ми каза че е нормално. За зацапването първия път ми каза да не ме притеснява. После отидох с леко кървене (еднократно, но кървене, което да ти извади ангелите) Когато отидох при него беше спряло и той ми каза пак да не ме притеснява и нищо дори не ми изписа. (До тогава още нищо не се виждаше на ехографа) през това време аз си пуснах ЧХГ и прогестерон, който се оказа доста нисък. Малко следтоса когато вече се видя сакчето ми изписа утрогестан и дуфастон и още след 1то хапче ми спря зацапването. Към момента влизам в 7г.с и нямам никакво зацапване като изключим бяло течение, но то си е нормално

# 604
На мен явно бялото течение с лек цвят ми се появява вечер. През деня колкото и да се разхождам и т.н. нямам. Само вечер след целия ден жега като се разходя и като се върна вкъщи виждам, че има зацапване еднократно. Скоро ходих на док, видя сакчето, но ми каза да не се притеснявам при леки зацапвания. Имам леки болки и не знам дали да не се консултирам с друг лекар понеже бях в чужбина и съвсем скоро се върнах да живея в България нямам личен гинеколог. Не ми се ходи пак да ме гледа друг док на вагинален, но какво ще ме посъветвате дали да отида при друг заради това зацапване? Не е ли опасно толкова често да те гледат, понеже като отида със сигурност ще ме погледнат отново. Дияна Щом са ти изписали какво да пиеш и зацапването е спряло какво ще ме посъветваш?

# 605
Иди при някой лекар, ти си избери при кой и му обясни цялата ситуация. От-до. Той ще прецени. Но не се тревожи. Такова бледо и еднократно не е страшно. Simple Smile успех

# 606
Мерси Дияна ще изчакам само и утре да видя вечерта без разходка как ще е и ако пак има зацапване вторник ще потърся второ мнение.

# 607
Здравейте,искам да разкажа за моя случай.След конизация и серклаж съм.Бременността ми е 27 седмица,в сряда миналата седмица ме изписаха от патология в Тина Киркова, имах кървене вливаха ми две банки гинипрал,пия магнерот три пъти по едно.Днес отново имам зацапване което е видимо само на хартията като се забърсвам при всяко ходене до wc.Утре сутрин ще звънна на докторката ми и сигурно пак ще лежа за задържане, нямам контакции с ниска плацента съм,която ще се вдигне,ме убеди докторката ми на последния преглед в петък. Моля за съвет и евентуално ако някой има подобен проблем,нека пише,благодаря и лека и спокойна вечер.
Здравей, ако зацапването е кафяво е остатъчна кръв от кървенето. Аз прокървих обилно на 4.7 в 9 г.с. и до днес имам кафяво зацапване по тоалетната хартия. Лежа, почивам и чакам да спре. Но доктора ме предупреди, че ако отново е червено да отида в болницата. При всички случаи ако си притеснена се обади на лекар.

И аз съм с такъв проблем Sad Появи ми се кафяво зацапване по тоалетната хартия без да никаква причина, чувствах се прекрасно, щастлива, бременна, в 16-та седмица и изведнъж е станала беля. Ниско разположена плацента и отлепяне Sad Доктора ми изписа Магнерот, Папаверин и Но шпа + лежане вкъщи. Каза, че не се оправя това, но ще се надяваме с нарастването на плода плацентата да се измести по-нагоре. Дали през цялата бременност ще се налага да лежа?

# 608
Здравейте, да ви споделя и аз за моя случай. Имах отлепване на в 8-ма г.с с кървене като при менструация, след което лежах болница  на Но Шпа, Папаверин и Утрогестан и ме стабилизираха. В продължение на 2 седмици нямах никакво кървене и изведнъж започна всеки ден кафяво зацапване и то не само след тоалетна - слузесто и като на конци и така вече шест дена. В деня на първото зацапване ме прегледаха и ми казаха, че хематома се чисти и е намалял и е нормално, ако е с кафяв цвят. Колко дълго се очаква според вас да продължи това кървене.?
Освен това ме наплашиха, че виждали в главата на плода повече течност, но на БХС щяло всичко да се види. Някой има ли с подобен случай? После  бременните трябва да сме спокойни...

# 609
Здравейте, да ви споделя и аз за моя случай. Имах отлепване на в 8-ма г.с с кървене като при менструация, след което лежах болница  на Но Шпа, Папаверин и Утрогестан и ме стабилизираха. В продължение на 2 седмици нямах никакво кървене и изведнъж започна всеки ден кафяво зацапване и то не само след тоалетна - слузесто и като на конци и така вече шест дена. В деня на първото зацапване ме прегледаха и ми казаха, че хематома се чисти и е намалял и е нормално, ако е с кафяв цвят. Колко дълго се очаква според вас да продължи това кървене.?
Освен това ме наплашиха, че виждали в главата на плода повече течност, но на БХС щяло всичко да се види. Някой има ли с подобен случай? После  бременните трябва да сме спокойни...

И те не знаят кога ще спре, според мен. Тези лекарства, които изписват са спазмолитици и си мисля, че просто трябва организма сам да си го изчисти. Докторът ми каза, че няма веднага да спре кървенето, но не каза и кога. Просто трябва да си лежим и да се пазим, защото 80 % от лечението било лежането Sad Иначе да...как да сме спокойни...до третия месец треперих да не стане нещо, влезнах в четвъртия и тъкмо се успокоих и се зарадвах и изведнъж отлепване на плацентата. Ужас направо Sad

# 610
Бях прокървила в 8г.с. от отлепен сак точно като при менструация като теб и след това 40дни ми се оттичаше кафява кръв.Дано при теб по бързо да спре че е много неприятно.

# 611
Да се включа и аз с новини за моето кървене. На кратко в Четвъртък бях на док и каза, че не е 100 процента сигурен, но може и да са две сакчета. В Събота започнах нова работа която е предимно движение и вечерта много бледо зацапване, Неделя вечерта също много бледо и Понеделник вечерта (вчера) повечко зацапване с тъмно кафяв чак черен цвят и говорих с док който ме прегледа, за да потвърди бременността и той каза да пия Дуфастон, при въпроса дали е опасно да продължа да работя каза, че е най добре първо да ме прегледат и от там отидох в болницата където ме прегледаха и казаха че има едно сакче, което за 5 дни от няколко мм вече е 1,55см и се е оразувало вече жълтъчно мехурче. Док каза, че най вероятно предполагаемото второ сакче е било хематом и в Събота вечерта е започнало да се изхвърля от организма. Каза, че вижда малка точка встрани от сакчето  и най вероятно е остатъка от хематома, който се "поглъща" от матката. Каза, че няма проблеми да работя, но и да почивам. След док имах още една малка точка зацапване, днес цял ден нямах нищо към 8 и нещо първо имаше по салфетката после отново леко зацапване което беше значително по малко от вчера. Та за сега така са нещата с моето кървене което се надявам скоро да спира и да не се обажда повече. Като цяло за кървенето на този етап се предполага, че е от хематома или от големите жеги. През деня на работа и после цяла вечер на лежанка. За сега ще изчакам още ден, два да си спре, ако не ми казаха на Дуфастон. Док каза, че с бебчо всичко е наред като го гледа и не вижда проблеми на този етап така, че стискам палци за всички скоро да забравим за кървене и проблеми, че спокойствие не се намира.

ПП: Извинявам се, че не можах да бъда много кратка.

# 612
Мира, преди време имах такъв проблем и аз като не му отдавах много внимание, тук във форума ми казаха да си пусна прогестерон кръвен тест и наистина се оказа доста нисък. За съжаление лекаря мо не го взе под внимание и сега затова бера ядове. Ходя и при друг лекар съответно. Съветвам те ей така за твое успокоение да си пуснеш. Стискам палци и успех както с новата работа така и с прекрасното бъдеще което те очаква Simple Smile

# 613
Мира, преди време имах такъв проблем и аз като не му отдавах много внимание, тук във форума ми казаха да си пусна прогестерон кръвен тест и наистина се оказа доста нисък. За съжаление лекаря мо не го взе под внимание и сега затова бера ядове. Ходя и при друг лекар съответно. Съветвам те ей така за твое успокоение да си пуснеш. Стискам палци и успех както с новата работа така и с прекрасното бъдеще което те очаква Simple Smile

Благодаря. Понеже има голяма вероятност в момента кървенето да е от изчистване на хематом ще изчакам. Зацапването много намаля и най вероятно от утре няма да го има, но обади ли се пак веднага ще си направя прогестерон и ще предприема по сериозни мерки.

# 614
Здравейте мами, аз съм в 7 седмица с кървене и лежане в къщи. Днес не издържах,станах малко да си забърша мивката и веднага прокървих. Искам да попитам защо се прави изследване на прогестерона и трябва ли да си направя някакви изследвания. Пия дуфастон и ношпа, все усещам болки ниско долу. Преди 5 дни бях в спешното и ми казаха че не виждат още зародиш в плодния сак, нормално ли е. Моля за съвети.

Общи условия

Активация на акаунт