По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 729
  • 412
  •   1
Отговори
# 150
Приготвям по нещо почти всеки ден, но не и по 3 основни. В момента във фурната се пекат картофи с кюфтета, а на котлона се вари супа. Ще имаме за днес и за утре.
Работя на смени и се старая, когато съм си вкъщи сутринта да сготвя/приготвя нещо. Ако не съм успяла, правя пица, паста, яйца или омлет вечерта набързо. Салата и мезе също поднасям понякога. Няма недоволни.   Simple Smile

# 151
Каймата за кебапчета и кърначета я правят пред мен. Wink
Месото също. Пазарувам от специално място. Sunglasses
За съжаление не умея да меся кайма. Някой ден може и да се науча.
Аз самата не харесвам да ям втори денедно и същото сготвено.

# 152
  • София
Нещо сериозно си се объркала, хахах: )
По три основни Всяка вечер, че и различни! Бооже, ние ядем и едно и също, и се готви така че да има два пъти, т.е. - вечерям днес и другиден, това което ядем утре ще ядем пак и в по-другиден и те така  Grinning

# 153
Три основни мога да сложа на масата само, ако имаме някакъв официален повод и гости. А ако мъжът ми случайно се обърка да ми каже, че едно и също няма да яде втори път, ще получи или тиган по главата или направление към хладилника да се спасява сам. Готвя не повече от два пъти седмично. Майките също дават от време на време по някоя манджа. Работя много, прибирам се късно и нямам време нон-стоп да съм на котлона. Ако мъжът ми има други претенции, просто се е объркал при избора на жена.

# 154
Готвя по едно ястие на 2 дни - за днес за вечеря и за утре. Ако някой иска нещо друго, го готвя друг ден. Всички ядат това, което съм сготвила. Като една гадна феминистка съм дала да се разбере, че след като никой друг вкъщи не може да готви и няма желание за това, менюто определям аз и готвя когато мога. Ако мъжът ми или децата в бъдеще, ако искат да готвят, да заповядат. Съответно аз не се бъркам на мъжа ми в ремонтите по къщата - какъв пирон, крушка, кран, дъски, патрон на врата - негов си избор, той ги сменя, той определя.

# 155
Оф, стигнах до тук и ....не мога просто....     Laughing

Честно казано, аз се чувствам крайно идиотски в тази ситуация, защото не обичам да готвя по задължение.

Т.е., ако на човек не му е в кръвта готвенето, че и което и да било друго занимание, то рано или късно ще му дотегне и ще го намрази.
Пък нали храната трябвало да бъде готвена с любов, за да бъде здравословна!  Wink

Но, половинката не го разбира това.
Обричала съм ги да ядат нездравословно, ако не готвя.

Ако пък обаче сготвя само едно нещо и той не го хареса, много демонстративно си взима нещо от хладилника, като прави кофти коментари пред детето, какви са му косурите на яденето...
Малкият пък копира, разбира се и после ходи го накарай да яде нещо, което не му е познато или още не е опитвал.

Исках да видя колко са излязли нещата от нормалното.
Благодаря на всички ви за отговорите!  Heart Eyes

П.П. половинката не готви - не умее, а и не иска
Не иска да готви, ама иска по три манджи на вечеря.....       Laughing
Честно, на такъв претенциозник, дето хем го сърби, хем го боли, не само че няма да му се разсърдя на демонстрациите, ами дори най-мило ще му предложа да заръфа и хладилника, ако му е сладко.

Много, ама много са излезли нещата извън нормалното.   

Пп:Сега отивам да дочета темата....

# 156
Готвя всеки ден по две неща, плюс десерт, салата, обяд на малкото за училище, но имам време, ако няма, ще зобят нещо от топлата витрина или ще се научат да се радват на кренвирши.

# 157
Винаги си личи , кога един мъж е свикнал да яде готвено. Свекърва ти добра готвачка ли е? Не е проблем да му готвиш, ако не ходиш на работа, ако работиш обаче се ограничете малко. Глези го от време на време, не всяка вечер. Например през почивните дни. Нали знаеш, че любовта на мъжа минава през стомаха. Моя приятел е същия. На първата ни среща даже разправяше, че обичал готвено, и си взимал от един ресторант. Много мило и смешно ми стана. Но аз пък обичам да готвя и да си хапвам и аз, не ми е проблем. Майка ми едно време ни готвеше за обед и вечеря различно, и аз съм си свикнала.  Даже се радвам като ми оценява готвенето, явно се справям добре.
Два пъти седмично ходим и на кръчма. Той има механа. Пийваме, хапваме малко за разнообразие.  Hug

# 158
От магазина...
- Ало, скъпи, картофите как ги искаш за вечеря ?!
- С месо...
- Така си и знаех ! Вече купих чипс с бекон...!

# 159
Готвя всеки ден по две неща, плюс десерт, салата, обяд на малкото за училище, но имам време, ако няма, ще зобят нещо от топлата витрина или ще се научат да се радват на кренвирши.

Паметта ли ме лъже или твоя беше максимата, че себеуважаващата се жена не готви в работните дни през седмицата?

# 160
  • София

Паметта ли ме лъже или твоя беше максимата, че себеуважаващата се жена не готви в работните дни през седмицата?

Не знам дали се себеуважавам Simple Smile, но физически ми е невъзможно да готвя през седмицата (прибирам се към 19:00ч., а държа най-късно 19:30 да сме на масата). За целта в неделя вечер готвя 3-4 неща, така че да има храна до четвъртък за обяд на големия. Четвъртък вечер вкъщи се ядат аламинути - спагети, пица, миш-маш, пържоли. В петък вечер обикновено децата гостуват на някоя баба, а ние ядем салата или риба (съвсем по християнски Wink). Готвя в събота сутрин, за да има до неделното голямо готвене.

Тук ми прави впечатление, че под готвене се разбира пържолата в тигана и слатата. Така и аз мога да готвя по 3 основни на вечеря, въпреки, че ми се струва леко безсмислена хамалогия.

Друго се чудя към тези, които не ядат 2 пъти едно и също - как правите пълнени чушки, примерно, или пък варите 1 литър боб. Не ми се връзва никак - загубеното е време е едно и също, а ефектът е изключително краткотраен. Не си представям да сготвя 4 чушки - средната ми тава събира 12 бр. и ме устройва - има храна за 3 пъти.

# 161
  • Пловдив
Друго се чудя към тези, които не ядат 2 пъти едно и също - как правите пълнени чушки, примерно, или пък варите 1 литър боб. Не ми се връзва никак - загубеното е време е едно и също, а ефектът е изключително краткотраен. Не си представям да сготвя 4 чушки - средната ми тава събира 12 бр. и ме устройва - има храна за 3 пъти.
12 чушки за три пъти?!!? Така и аз мога. Обаче аз готвя в "свинската" тава и стига мааааксимум за два пъти. Показвам всеизвестните снимки на моите чушки Simple Smile
Тава готова - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/94256 … 3&oe=56F2FB42
Ядено веднъж - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10062 … c&oe=56EA9A0B
Да не помислиш, че не е редовно, новата ми по-голяма тава - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12364 … 3&oe=56AE84FE

# 162
  • София
A-aa, Янтра, твоите чушки са всеизвестни! Laughing. Огладнявам като ги гледам! В такива количества готвя само като имаме гости от провинцията, а у вас вие сте цял футболен отбор Heart Eyes. На нас по ч ушка ни стига, че и остава от малкия.

Янтра, в послендия линк изброих 50 чушки! Ти не си човек, а машина! newsm20

# 163
Много отместихте темата, тя всъщност няма нищо общо с готвенето, затова слагам в скрит текст...
Скрит текст:
А колко боб да се готви на 1 път newsm78
Ние не сме претенциозни, ако остане дояждаме, но да сготвим за 3 дена боб няма да стане.
Не повече от 10 мин. отнема нарязването на нещата и слагането на печката. Докато човек се изкъпе и оправи е готово. Но през седмицата пак гледаме да е нещо по-бързо. Месо със салата е съвсем ок за нас.
На 3 дни правим супа за обяд, която за 2 и 3 ден детето я яде на крем супа.
Сега работя от вкъщи и готвя през деня, но преди го правехме след работа. Единият влиза директно в банята, другият започва готвенето, като излезе изкъпаният прави салата и довършва манджата. Макс час ни отнемаше.
Ако вечер няма време, сутрин.
Ако обаче всичко е на ръцете на един човек е трудничко. Не бих си правила и аз труда при липса на желание от другите вкъщи, поръчка на готово ядене в този случай.

# 164
  • Бургас
Аз стигнах само до тук:
Цитат
Но, все повече си давам сметка, че цялото време, което прекарвам в готвене, е точно времето, когато детето е вкъщи. И много често се улавям, да му казвам, когато ме пита нещо: "Не сега! Виждаш, че готвя".
И ще ти постна това стихче,пък дано ти повлияе някакси:
Заета мама

Ръцете ми заети бяха през деня.
Не можех да играя или да ти почета.
Когато молеше и канеше ме ти,
за теб минутка аз не отделих.

Днес кърпих дрехите и сготвих,после прах,
ти дотърча с рисунка и със весел смях
и каза:"Мамо,виж каква шега!"
Аз рекох:"Синко, чакай малко, не сега".

Внимавам хубаво да те завивам,
молитвата като си кажеш и излизам,