По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 742
  • 412
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз пък това с трите дена годност на манджата ми е малко Sick. Най-много ако остане от вечеря, да се дояде на другия ден на обяд, и то малко неща - само леща и грах се сещам засега, и мусака... Повече време...почват да се развъждат гадини, вкусът се променя...бляк.

Чак пък гадини за 3 дена хайде хайде Stop Ако в твоя хладилник развъждаш гадини за 3 дена в манджа е друго. Освен леща и грах, се сещам за картофи, ориз, месо готвено... Доста храни издържат по 3 дни и нищо им няма, друг е върпоса дали всеки е съгласен да яде едно и също 3 поредни дни. Е има и храни които и на другия ден не стават за ядене, но това е отделно. Въпрос на време, финанси и предпочитания.

# 136
Скрит текст:
Vermilion , дай ми рецептата моля те  , съвсем сериозно .
Violet_2006 , аз лично ще се обидя , ако съм готвила цял ден и накрая да ме водят на ресторант , а не да ядат от това,  което съм приготвила ... Нима не е достатъчно вкусно , та предпочиташ ресторант . Ако ме оценяваш толкова много Simple Smile измий съдовете след мен , сложи ми питие след вечеря и купи десерт  , който ми е любим.
Ако все ти готвиш, не само няма да се обидиш, че ще те заведат на ресторант, ами първа ще тичаш в асансьора!
И ще си доволна, че на утрешния ден няма да висиш над печката. Grinning
Да, ама в случая Виолет е сготвила за пръв път, откакто е омъжена. Досега майка ѝ е готвила по 3-4 ястия и имали за цяла седмица. Peace

5-6 май бяха даже и може да го е хванал страх мъжа й  да пробва първия опит и да е решил да си отяде първо на вечеря "за последно".  Joy Във всеки случай, щом тя се чувства поласкана от вниманието, че я е извел, не виждам ние защо зорлем й намираме кусури на връзката на жената.

# 137
  • София
Лазанята на мъжа ми категорично не се разваля за три дена  Crossing Arms

# 138
  • София - Рим и обратно
Ми не знам, на мене ми е гнусно. Предпочитам да ядем аламинути и скара  2 дни, на третия нещо по-засукано, на четвъртия- пица и т.н.
Таис, на тая лазаня не й ли се раздува пастата? Обикновено би трябвало да се изяде още докато е топла.
На вкус и цвет, товарищ нет Peace

# 139
Покрай едно предаване се сетих, колко замразена храна - супи, спагети, ориз, картофи и какво ли още не се изяжда по заведенията...

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 17:35 от blackcat6

# 140
  • София
Кафе, не се. Обожавам лазаня и спагети, и ги ям и топли, и студени, абе всякакви. Изобщо аз съм добро прасе и гледам да не намирам кусури на готвенето на мъжо, че току виж ми връчил тиганите  hahaha

# 141
  • град-държава
Покрай едно предаване се сетих, колко замразена храна - супи, спагети, ориз, картофи и какво ли още не се изяжда по заведенията...
Колкото по-обемно е менюто в едно заведение, толкова по-малка е вероятността да се използват пресни продукти. Също така самите ястия да са сготвени, замразени и размразени преди сервиране.
Ако менюто се състои от малко на брой ястия и се мени според сезона, обикновено е заложено на свежи продукти и прясно приготвена храна.

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 19:13 от Vermilion`

# 142
За мен основно ястие е всичко,което е печено в тава във фурната или сготвено в тенджерата...Аламинути и печено на скара не е точно готвене ,а бързо правене на нещо за 20-30-мин....Става за "бърза помощ",когато ми се яде нещо точно такова или нямам много време,за да готвя друго.
В първото има повече работа-почистване,рязане,кълцане,овкусяване.Аз обичам повече супи и яхнии т.е. ястия в тенджера,а моя мъж и дете ястие в тава(то става и за вземане в кутия за работа/училище на другия ден за обяд).Каквото и да има винаги гледам да има и салата според сезона.Избягвам да правя десерти заради консумирането на захар т.е. правя рядко.Но пък обичам да приготвям хляб и хлебни нещица(милинки,тутманик,погачи и питки).
Така нареченото основно го правя в количество да се яде 2 пъти от него.

По въпроса на авторката-никога не бих си причинила зора да правя 3 яденета персонално за всеки един член на семейството и то всяка вечер.Правя едно ядене,нарязвам салата и очаквам да се яде това.Такива фръцни и цупни не ги признавам ,а и никой не ми го е причинявал.
На който не му харесва(аз знам кой какво обича и какво не-мъжа ми яде всичко ,а дъщеря ми не яде гъби и някои други неща)Та ако на някой не му се яде това, може да си извади продукти от хладилника или от фризера,който е пълен с готови замразени неща(ползвам ги за по спешност понякога) да си дояде или приготви нещо сам без да ме занимава Naughty....Но няма да търпя фасони и такива коментари. Peace

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 19:41 от Zhani

# 143
Темата ме вдъхнови да врътна една мусака днес, у нас тя е сред любимите манджи. Може би, защото много рядко се случва да я правя (много ми мирише тая пуста кайма). Мъжът ми беше в шок като се прибра и още от вратата позна какво има във фуната Simple Smile

Моето готвене е от тези, които някои не броят за готвене - месо/риба на тиган за 5 минути и някаква гарнитура, супа или паста. Ако ги няма децата и толкова не правя. Една салата, сухи мръвки и сирена и едно хубаво вино са напълно достатъчни. Досега никой не се е оплакал от "готвенето" ми.

# 144
  • Пловдив
Авторката домакиня ли е или търчи и тя на работа  Rolling Eyes ?

Дес, нищо лично, ама въпросът ти опорочава темата.

Всъщност - не, не я опорочава.
Защото точно там е проблемът. Ако жената е домакиня, няма никакъв проблем през деня да си ошета къщата, да сготви тройно тристепенно меню, да отдели време и за себе си, даже да пийне кафе с приятелки. А вечерта да е свежа, съпричастна и свободна да изслуша служебните и училищни проблеми на любимите си хора.
Но при работещата, особено на пълен работен ден, жена, няма как да стане това. Аз не виждам и физически как изобщо е възможно. Или семейството си посвива претенциите, или се включва на помощ. Един неготвещ мъж спокойно може да нареже салатата. Скарата също е мъжка работа - там жените не трябва изобщо да се бъркат, защото я урочасват. Детето също е достатъчно голямо да помага в някои дейности - да измие зеленчуци, да нареже нещо, да подреди и отсервира масата...
Сядате, говорите и се споразумявате някак.
Да бе да! Като домакиня мога да те уверя, че няма как да се сготви тристепенно меню, да се изближе къщата, да се пие кафе с приятелки и  да се изръчка форума. И както не работя - мъжът помага. И ако не съм сготвила, и на него не му се готви, ядем каквото има - сандвичи или салата, пържени или варени яйца. Това е поне! веднъж седмично.

Да обясня - аз може да не работя и да стоя у нас да си отглеждам децата, но не съм домакиня, домакинството го върша колкото да не е без хич. Единствено готвя с кеф, вкусно и по много.

# 145
....особено с изръчкването на форума или по-точно на няколкото форума,фейсбука плюс някой и друг сериал. Joy

Mion,ако ти мирише много каймата може да ползваш соеви гранули във вид на кайма.Аз чат-пат ги слагам като заместител на каймата,хем и е по-здравословно( не е животински продукт).Като ги овкусиш хубаво с кимион и черен пипер никой няма разбере,че не е истинскa кайма.

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 23:31 от Zhani

# 146
А аз за мусака ползвам кайма от кебабчета или карначе.Така и за сармички. Не умея да меся кайма, но някой ден ще успея да направя пържените кюфтенца на баба с ритуално замесена кайма.

# 147
  • планетата Земя
Mion,ако ти мирише много каймата може да ползваш соеви гранули във вид на кайма.Аз чат-пат ги слагам като заместител на каймата,хем и е по-здравословно( не е животински продукт).
Соята здравословна?Тя е ГМО.Няма нищо здравословно

А аз за мусака ползвам кайма от кебабчета или карначе.Така и за сармички.
Не се ли притесняваш от нездравословните добавки в готовите кебапчета и кърначета?Аз като си представя какво слагат и ми призлява

Аз взимам месо и ми го мелят в магазина.Няма нищо сложно да си овкусиш каймата.Слагаш кимион,чер пипер,сол.Може и яйце.Зависи какво ще правиш с нея.Започни да пробваш и ще ти се получи

# 148
  • София - Рим и обратно
Аз също си меля месо в магазина. Не помня от кога не съм купувала готова кайма, тя наистина смърди, освен това е със странна лепкава консистенция ( предполагам заради консерванта). Вземам само телешко за кайма, свинската не ми харесва, мирише ми.
А соята никак не е здравословна, още ли има хора дето си го мислят?! И не само заради ГМО.

# 149
  • София
+1 за смляното месо от магазина... Напоследък каймите са много зле... Иначе за ястията - едно. Освен ако не е нещо неподходящо за малкия (пържено например) - тогава правя нещо отделно за него, но не нещо сложно - крем супичка, омлет и подобни, салата - задължително, според сезона. Със сигурност работеща жена надали има време да готви по няколко ястия и то, защото на някой не му харесва нещо. Ако сготвя нещо, което обичаме само аз и детето (а това са изключително редки случаи, защото ММ е добро прасенце) ММ се оправя сам и хапва нещо отделно. Може би много опира и до желание, но аз лично предпочитам да сготвя нещо за час и да си обърна внимание на детенцето и баща му.  Hug

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 10:03 от Kriss.P

Общи условия

Активация на акаунт