По колко основни ястия готвите за вечеря?

• 30 742
  • 412
  •   2
Отговори
# 120
Изненадва ме този въпрос.
Едно, разбира се, ако въобще и едно направим. Който иска, яде, който не иска - не. Как пък не съм се хванала да правя повече от едно, нямам ли си друга работа вечер   Crazy
У нас основно ястие е някаква храна, която е минала през топлинна обработка. Не ядем месо, т.е. според някои хора въобще никога не готвим основно.  Laughing

# 121
Това, че готвих, а вечеряхме в ресторант ми се стори много забавно.Днес оценихме моя труд както подобава. Храната според мен е годна за употреба до 3 дни след приготвянето и. Така, че и утре ще се насладим на вкусен обяд. Не е нужно да се приготвят няколко различни основни ястия само за вечеря, но храната трябва да е разнообразна и пълноценна всеки ден.

# 122
Основно е всяко ястие, което се поднася за обяд или вечеря и не е супа. За мен и лещата е основно, предполагам малцина имат протокол у тях си и сервират 1,2,3. Понякога готвя супа и основно, заради детето - то още не яде толкова неща, които обожавам, не мога да си съобразявам апетита с неговия.
Сега ми хрумна да се оплача от мъжа ми - никога няма претенции какво да готвя. Много ме нервира!!!

# 123
То хубаво, че домашно приготвеното е по-здравословно и се готви преди да се консумира,
но тази вечер за пореден път констатирах, че на всеки в чинията има различно ястие.

Причината е, че никой не яде това, което другият обича.
Затова обикновено готвя 3 различни основни. За малкия дори салатата е отделна от нашата, че има все още зеленчуци, които "хапят"  Wink Mr. Green и им се мръщи.

Понякога ми се завива свят, докато подготвя/сготвя всичко, а и всеки е свикнал с часа на вечерята.
Няма мърдане! Знаете какво е гладен мъж... ooooh!

Аз ли съм изпуснала нещата или и при вас е така?

Така е и у нас, братска душо, и аз изпуснах нещата Mr. Green
Готвя всеки ден за трима човека различно. Аз съм с тежки здравословни проблеми и си готвя според диетата. Синът ми е вегетарианец и не иска неизменното пилешко или риба, които правя за мен, а мъжът ми яде всичко и иска всичко. Мъжете са вечно гладни и не признават възражения, че аз не съм безплатна готвачка у дома, тъй като не работя. " Какво ще правиш цял ден, ако поне ядене не приготвиш?"- това е дежурният въпрос. Често и салатата е различна за всеки и ги правя отделно. Само десерт правя един и който иска, яде.

# 124
  • град-държава
Равноправието означава че жената вече не е под властта на мъжа.

Сега уточнете на кое му викате готвене, кое е основно ястие...щото по някои критерии истинско основно правя веднъж на 2 седмици, другото са аламинути или самоготвещи се ястия, които не се броят.

За мен всяко ястие, което отнема повече от час да се приготви е готвене.
И какво означава самоготвещо се ястие?
Моят специалитет е телешко варено на фурна. Слагам го около 7-8 вечерта и около 5 сутринта го изключвам.
Отнема време да го подготвя за готвене, а по време на самото готвене има етапи, които се следят и се правят някакви неща. Изглежда като да се готви само, но в крайна сметка му вися цяла нощ, а  като дам рецепта, когато ми поискат, досега май няма някой да се е навил да я пробва. Laughing

# 125
  • София
Скрит текст:
Равноправието означава че жената вече не е под властта на мъжа.

Сега уточнете на кое му викате готвене, кое е основно ястие...щото по някои критерии истинско основно правя веднъж на 2 седмици, другото са аламинути или самоготвещи се ястия, които не се броят.

За мен всяко ястие, което отнема повече от час да се приготви е готвене.
И какво означава самоготвещо се ястие?
Моят специалитет е телешко варено на фурна. Слагам го около 7-8 вечерта и около 5 сутринта го изключвам.
Отнема време да го подготвя за готвене, а по време на самото готвене има етапи, които се следят и се правят някакви неща. Изглежда като да се готви само, но в крайна сметка му вися цяла нощ, а  като дам рецепта, когато ми поискат, досега май няма някой да се е навил да я пробва. Laughing
И цяла нощ притичваш до печката за отделните етапи или го оставяш да си се готви само от 7 до 5ч.?

По темата - проблема на авторката не е в готвенето. Интересно ми е кога успява да готви по 3 на ден?

# 126
Vermilion , дай ми рецептата моля те  , съвсем сериозно .
Violet_2006 , аз лично ще се обидя , ако съм готвила цял ден и накрая да ме водят на ресторант , а не да ядат от това,  което съм приготвила ... Нима не е достатъчно вкусно , та предпочиташ ресторант . Ако ме оценяваш толкова много Simple Smile измий съдовете след мен , сложи ми питие след вечеря и купи десерт  , който ми е любим.

# 127
Ако цял ден съм се старала в кухнята, превеждала съм някоя засукана рецепта от френски и съм я свела до приятна за вкуса манджа и накрая любимият ми поиска да ме заведе на ресторант, още в понеделник сутрин ще посетя трето отделение на Софийския районен съд.

# 128
Може готвеното да са го яли на обяд, а за вечеря - ресторант.

# 129
Може готвеното да са го яли на обяд, а за вечеря - ресторант.

Не - оставили са го за обяд на другия ден, и ще има и за следващия. Въпроса е защо не са го яли същата вечер докато е било прясно?
Това, че готвих, а вечеряхме в ресторант ми се стори много забавно.Днес оценихме моя труд както подобава. Храната според мен е годна за употреба до 3 дни след приготвянето и. Така, че и утре ще се насладим на вкусен обяд. Не е нужно да се приготвят няколко различни основни ястия само за вечеря, но храната трябва да е разнообразна и пълноценна всеки ден.
Важното е че на авторката и е забавно да готви и после да отидат на ресторант да хапнат  Mr. Green

# 130
Ама сте и вие. А може мъжа ѝ да не е очарован от готварските ѝ умения и тактично ѝ намеква да си "почине" от готвенето. Joy
Виолет, шегувам се, да не се разсърдиш. Макар че аз ще се обидя ако моето ядене е оставено за незнайно кога и вместо да оцени усилието ми като го изяде, ме отведе на...ресторант. newsm78

# 131
  • София - Рим и обратно
Аз пък това с трите дена годност на манджата ми е малко Sick. Най-много ако остане от вечеря, да се дояде на другия ден на обяд, и то малко неща - само леща и грах се сещам засега, и мусака... Повече време...почват да се развъждат гадини, вкусът се променя...бляк.

# 132
  • София
Violet_2006 , аз лично ще се обидя , ако съм готвила цял ден и накрая да ме водят на ресторант , а не да ядат от това,  което съм приготвила ... Нима не е достатъчно вкусно , та предпочиташ ресторант . Ако ме оценяваш толкова много Simple Smile измий съдовете след мен , сложи ми питие след вечеря и купи десерт  , който ми е любим.
Ако все ти готвиш, не само няма да се обидиш, че ще те заведат на ресторант, ами първа ще тичаш в асансьора!
И ще си доволна, че на утрешния ден няма да висиш над печката. Grinning

# 133
Аз пък това с трите дена годност на манджата ми е малко Sick. Най-много ако остане от вечеря, да се дояде на другия ден на обяд, и то малко неща - само леща и грах се сещам засега, и мусака... Повече време...почват да се развъждат гадини, вкусът се променя...бляк.

Да бе за три дена ще се завъдят гадини, а за два не, сигурно.. Чак пък толкова, и по 4-5 дни съм яла едно и също в безпарични години и не съм умряла. Даже и месо, държано в хладилник няма да се развали за три дни със сигурност. Вкуса може и да се променя малко, но това са капризи, а не доводи за годност за консумация.

# 134
Ако все ти готвиш, не само няма да се обидиш, че ще те заведат на ресторант, ами първа ще тичаш в асансьора!
И ще си доволна, че на утрешния ден няма да висиш над печката. Grinning
Да, ама в случая Виолет е сготвила за пръв път, откакто е омъжена. Досега майка ѝ е готвила по 3-4 ястия и имали за цяла седмица. Peace

Общи условия

Активация на акаунт