Бихте ли се върнали в България?

• 204 537
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 445
Боже господи, ти наистина не си добре. Има ли област в която да не си компетентна? Май не.
NikoT, понеже наблюдавам един господин как и какво прави с бизнеса си, Та скоро ще изкупи цялото село. И бизнеса му  основно е малка фабрика. Има вече 5-6 имота в скъп район. Да ти кажа ли колко декларира заплата на работещите за него? И колко пенсия ще имат тези хора? И колко печалба декларира?
Как го наблюдаващ, дистанционно. Изпраща ти счетоводните си отчети ли?

Ходенето на ресторант четири звезди може да е лукс, но на нормално място си е ок. Средно да оставя 25-30 евро на вечеря и мога 20-30 дена в месеца да отида.

Искам и аз в такъв ресторант, ама попадам все в едни скъпи, скъпи.

# 2 446
Ако някой отрече и ситуацията по пътищата, правила, глоби и т.н. ще го призная за Мистър / Мисис Розови очила.

Titina,  2018 година жервите в Холандия (не само автомобилни, но и велосипеди, скутери, мотори и т.н) са 678. Холандия гони 17 милиона.
В България са 610. Колко сме ние? 6-6.5 милиона?
И, Хич, не те надценявам. При теб нещата са...”Няма такова нещо. Глупости.”. А и аз сигурно не съм си ходила от 15 години...Не знам. Информационно затъмнение.

NikoT, понеже наблюдавам един господин как и какво прави с бизнеса си, Та скоро ще изкупи цялото село. И бизнеса му  основно е малка фабрика. Има вече 5-6 имота в скъп район. Да ти кажа ли колко декларира заплата на работещите за него? И колко пенсия ще имат тези хора? И колко печалба декларира?

Ходенето на ресторант четири звезди може да е лукс, но на нормално място си е ок. Средно да оставя 25-30 евро на вечеря и мога 20-30 дена в месеца да отида. Да, но предпочитам тези пари да ги вложа в друго, защото ресторанта е ядеш и в тоалетната. На това му се вика приоритет.

Аз съм убедена, че на Nik ще му хареса в България. Основната причина? Харченето на английска заплата на Бг територия. И всеки ден може да са на ресторант.

. Калинке аз имам две малки или може би средни фабрики плюс по-дребни бази в провинцията. Заплатите, за които пиша са официални и данъците, които плащам са много сериозни за българските мащаби. Явно има хора всякакви, но колкото и да ти се струва невероятно повечето средни и големи фирми в България са на светло и така трябва да бъде. Аз се тревожа за дребните. Те по-трудно оцеляват.

# 2 447
  • Там,където се събуждам щастлива.
NikoT, прекрасно, че ти си на светло. Има надежда, значи.

Titina, мери си езика. Не знаеш от къде и защо знам, Та си задръж квалификациите за себе си.

# 2 448
Ами глоби има, друг е въпросът , че още ги има много от онези, на които им е достатъчно да бутнеш 50лв и си готов.
Камери има много, почти навсякъде.
Преди месец си бяхме в София и се престроих малко по-рано в една бус лента....еми дойде ми честитка със снимка за албума , както ми е любимо да казвам.

Цените на имотите са страшно надути. Гледахме тристаен и четиристаен апартамент в София , с цел отдаване под наем, в затворен комплекс, квартал средна хубост (нито в центъра , нито краен ) - Лагера и ни обявиха чудната сума от 1450€ на квадрат+ 30000€ за клетка в гараж. Отказахме “чудната” оферта и се преориентирахме към друга дестинация , където цените са далеч по-поносими , мястото е страхотно и вероятно ще има по-голяма гъвкавост по отношение отдаване .

# 2 449
  • MI
Ник, спри да сравняваш или никога няма да свикнеш. Приеми, че е напълно различно място, че няма база за сравнение, и виж харесва ли ви. Като цяло, не отделните детайли, виж просто къде и тримата се чувствате по-добре. А за това трябва малко време.

Оххххх, не ви ли омръзна, хора?! Или е бяло, или е черно и бой по врага. Rolling Eyes Да, безбожно скъпи са цените в София на фона на доходите и осбено ако сравним какво и в каква инфраструктура се предлага. За мен е балон, но само времето ще покаже права ли съм била. И да, има огромен проблем с движението по пътищата, не ме интересува кой какво видял, а статистиките:
https://www.uab.org/snews/v/932/Balgariia-otnovo-e-vtora-v-ES-po … tvi-v-katastrofi/
И да, има корупция, точно КАТ пък не са имунизирани от нея. Rolling Eyes И всъщност ако не искаш да не натровят или поне да ядеш пълни боклуци, в София не е чак толкова по-евтино да ядеш навън спрямо доходите, отколкото в Европа. Казвам го като човек с чувтвителен стомах.
И какво от това?! Може пък в крайна сметка други фактори да натежат и Ник и семейството му да се чувстват по-добре там, отколкото в Лондон. Само трябва да внимава и за останалите 2 в картинката да е така, не само за него.

# 2 450
Ами глоби има, друг е въпросът , че още ги има много от онези, на които им е достатъчно да бутнеш 50лв и си готов.
Камери има много, почти навсякъде.
Преди месец си бяхме в София и се престроих малко по-рано в една бус лента....еми дойде ми честитка със снимка за албума , както ми е любимо да казвам.

Глоби има, не е както казва Калинка да няма, ама все още има и такива, които ни глоби ги спират, ни нищо.... карат като бесни, не могат да карат, лигли се качили на джипове....блъскат хора, заминават човешки животи! Все още има какво да се направи за контрола, има още много, много, не е като да няма..... и аз не одобрявам жертвите по пътя, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че глоби няма! Паякът вдига масово коли паркирали не където трябва....работят и през нощта! Whistling

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 17:34 от mimi.7299

# 2 451
Titina, мери си езика. Не знаеш от къде и защо знам, Та си задръж квалификациите за себе си.
Е как да не знам...от твоите писания: една братовчедка ми каза, един холндец ми каза, една съседка ми каза....и подобни.
Твоите примери са от една съседка ми каза. А нещата, които ги пишеш са далеч от действителността. Надявам се да влезе и др учител от Холандия, та да лъсне и истината за там.

nelig , корупция има, но това е благодаряние на хората. Каква копупция може да има като си получиш снимката за неправилно изпреварване, или за сложена скоба, или за вдигната кола - отиваш и плащаш

# 2 452
  • MI
Със снимката трудно, но в другите два варианта не е като да няма човешки фактор. Simple Smile Да не говорим, че не всички коли ги вдигат, нали така? Не знам конкретния холанец само се е хвалил или наистина е било така, просто казвам че е наистина наивно да се вярва, че няма начин за заобикаляне на закона в подобни случаи или че проблем няма. Точно с тези неща за съжаление има и то много сериозен.

# 2 453
  • Там,където се събуждам щастлива.
Със снимката трудно, но в другите два варианта не е като да няма човешки фактор. Simple Smile Да не говорим, че не всички коли ги вдигат, нали така? Не знам конкретния холанец само се е хвалил или наистина е било така, просто казвам че е наистина наивно да се вярва, че няма начин за заобикаляне на закона в подобни случаи или че проблем няма. Точно с тези неща за съжаление има и то много сериозен.

Напълно сериозен си беше, защото присъствах на разговора със сестра ми, която щеше да работи за него. Той се беше свързал с хора, които имат лицензи, но беше забравил, че в дадения бранш всички се познават и се свързаха помежду си, за да обсъдят рисковете за тях.

# 2 454
Това не е заобикаляне на закона. Всеки закон си има , аз го наричам "вратички", който ти позволяват да използваш някакви преференции. Трябва много добро познаване на закона, за да ги намериш. За това се използват адвокати специалисти, или експерт-счотоводители. Те знаят къде са слабостите в закона и ка могат да се използват.
Така е не само в България и навсякъде по света.  Нормална бизнес практика е, всеки бизнес се стреми да снижи разходите и да увеличи печалбата.

Ако разглеждаме корупцията сама по себе си, да съществува. Ще е глупаво ако кажа, че няма. Проблемът, поне за мен, е че в България има дори и на ниските нива. Да правила съм нарушение, да спирали са ме, да и изненадата на полицаят, като ме попита"А сега какво ще правим?", беше огромна като му казах, че има една единственна възможност , да ми напише акт. Нито му дадох пари, а той щото много бързеше и акт не ми написа. Та зависи от нас самите дали ще я има или не. Докато сме склонни да плащаме на ръка, вместо да си платим на държавата, ще съществува

А специално за скобите, не мисля, че може да стане. Плащаш електронно, като няма второ плащане , те получават сигнал от системата, отиват и слагат скобата. Имаш 6 часа и вдигат колата. Като сложат скобата, получаваш съобщение....мисля си, че заради едни 30 лв ( толкова е глобата), никой няма да си изграе да преправя системата. Да глобиха ни, ама така трябва, като не съм изрядна.

# 2 455
Аз имам усещането, че за много от вас България се изчерпва със София. Контролът там може да е по-висок за скорост и паркиране, но по малките градове и селата е трагедия. А сравненията са неизбежни, поне в началото, няма как за броени дни да изключиш няколко години битие.

# 2 456
  • MI
Титина, най-малкото с нужните познанства наистина ще ти се размине. Мързи ме в момента да мисля други варианти точно за скобите, но да кажем че ми е увредено мисленето вече и само подозирам нередности. Лошото е, че обикновено не ме опровергава реалността...
Ясно е, че ното холандци, нито някоя друга нация е съставена от супер честни и почтени хора, пък ноеако нас юг сме родени мошеници. Просто като отавиш вратичка за някой приятел, през нея се мушва бая народ. Същото е с контрола за спазване на законите, като липсва и уж изрядните холандци например се възползват по същия начин като наш Ганьо.

# 2 457
Аз имам усещането, че за много от вас България се изчерпва със София. Контролът там може да е по-висок за скорост и паркиране, но по малките градове и селата е трагедия.
Аз не говоря за Сф......!При нас много строго се следи паркирането, сума ти познати изгоряха с паяците... и не знам за какви 30 лв става въпрос, ама дружката си одсвободи колата за доста повече...! Че май и акт и писаха....
Онзи ден на майка ми и дръпнали чантата пред голям магазин в София, с пари, документи, ключове. След няколко часа полицаи ѝ донесли на адреса нещата! Тя се е развикала при кражбата, но на мястото никой не е реагирал, но двамата полицаи са видяли инцидента и са хукнали след тях, без тя да разбере изобщо. Майка ми е поискала да се отблагодари, категорично са отказали. Не са всички такива, но все още има и хора и служители...!

# 2 458
Във всяка страна има проблеми и хубави страни на живота... Разковничето мисля е да се намери баланса между навиците (от страната в която сме живяли  в последните години) и очакванията които имаме при престоя в Бългрия. Това е трудният момент.

# 2 459
Във всяка страна има проблеми и хубави страни на живота... Разковничето мисля е да се намери баланса между навиците (от страната в която сме живяли  в последните години) и очакванията които имаме при престоя в Бългрия. Това е трудният момент.
Еми да, и аз това се чудя какво сме седнали да се убеждаваме къде било по добре, на едно място едни работи са по добре, на друго други....всеки да си живее там където му харесва и където е щастлив! Flutter

Общи условия

Активация на акаунт