Бихте ли се върнали в България?

• 205 011
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 270
Ще се върна, още малко ми остава, свързано е с придобиване на определена квалификация и набирането на стаж, вече сме решили. Плюсовете са повече от минусите. Докато е по-млад човек, му се пътува, не му се седи на едно място, но идва време, когато си казваш, че си видял достатъчно и намираш смисъл в други неща. Пък и държавата, в която дойдох, вече не е същата, а тенденциите са да се върви към влошаване.
Мдаа затова се чудя , как се заричат част от съфорумките ,че никога няма да се върнат в България.Толкова бързо променящ  се става света /не само Европа/, че им се чудя на категоричността.
Вече никъде  не е , нито спокойно , нито толкова розово.Напротив след години може точно Б-я да е едно много по спокойно място за живот.Така че , никога не казвай никога.Не ти Рада Тон , а по принцип тези които толкова категорично се заричат.

# 271
С последното съм много съгласна. Живеем в интересно време, динамично и непредвидимо.

# 272
Спокойствието е доста относително и не зависи със сигурност само от държавата. Ако имаш добра и сигурна работа и ако като характер си лесно приспособим, ще се чувстваш спокоен почти навсякъде по света. Иначе съм съгласна, че човек не трябва да се зарича, всичко се променя и не винаги е така както ни харесва на нас Simple Smile

# 273
Спокойствието е доста относително и не зависи със сигурност само от държавата. Ако имаш добра и сигурна работа и ако като характер си лесно приспособим, ще се чувстваш спокоен почти навсякъде по света. Иначе съм съгласна, че човек не трябва да се зарича, всичко се променя и не винаги е така както ни харесва на нас Simple Smile
Да за всеки понятията спокойствие и сигурност са различни .Затова всеки да си ги анализира по свое виждане.Мисълта ми е , че днес за българите България ни е едва ли не кошмарно място/леко пресилено го написах , но ../ , а след някоя друга година може да е обратното .Така , че това заричане ми идва в повече , пък дори и да е било  заради емиграция  брак с чужденец ..

# 274
Ами аз имам приятели в България, които живеят добре и са доволни, имат хубава работа и сигурност и нямат проблем с малките неуредици. Така че не всички в България искат да живеят в чужбина, в това няма нищо лошо. А човек като се зарича изобщо не го приемам чак толкова окончателно, то изразява по-скоро моментното състояние на духа и не трябва да се хващаме толкова буквално за думите Simple Smile

# 275
И през ум не ми е минавало до сега. Не се заричам, не знам какво ще се случи след години, но не съм го планирала за обозримото бъдеще.
Историята е кръговрат, не се надявам, а съм сигурна, че след определено време България ще се превърне в мечтана за живот дори от чужденците, но няма да бъде в моята младост, може и в моя живот да не се случи. Така че смятам да възпитавам децата си да познават и обичат България, а ако е рекъл Господ, може те да се върнат един ден.

# 276
Мдаа затова се чудя , как се заричат част от съфорумките ,че никога няма да се върнат в България.

За съжаление и най-голямото гето тук е по-добре от който и да е софийски квартал.
И като капак с ББ на власт - решението е забутан американски щат пред варианта Бг.

# 277
  • Seattle-USA
Kогато тръгнахме за САЩ, не планирахме да се връщаме. Поехме риск, взехме еднопосочни билети, 4 чанти и заминахме. Нямахме деца и бяхме далеч под 30 WinkСега имаме деца, пуснали сме корени и сме по по скоро близо до 50, отколкото до 30:) Планираме всичко, заседнали сме, помъдрели сме Laughing
Като се заричаме има тежест. Това че на момента ми е харесало нещо в някоя държава, не значи че ще хукна да се местя, връщам и подобно.  Това че съм израснала в България е по скоро сантиментално усещане отколкото рационално решение за връщане. Знам, че няма да се върна или за тези които се хващат на думата, не планираме връщане.

# 278
Мдаа затова се чудя , как се заричат част от съфорумките ,че никога няма да се върнат в България.

За съжаление и най-голямото гето тук е по-добре от който и да е софийски квартал.
Глупости на търкалета...явно не си виждал/а гето

# 279

Социални жилища. Милиарди се изсипаха по време на Келтския тигър за събаряне на високите им блокове и построяване на фамилни къщички. Пътят ми за Икеа минава през този квартал, води се най-голямото гето в Дъблин.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 01:29 от Нeм

# 280
Явно не правиш разлика между социални жилища и гето.

Много късмет ще ти е нужен ако замръкнеш в гетото.

# 281
Както винаги не четеш.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 04:06 от Нeм

# 282
Както винаги не четеш.

Както жинаги обобщаваш:

Социални жилища.... води се най-голямото гето в Дъблин.

Явно не правиш разлика между социални жилища и гето.

Много късмет ще ти е нужен ако замръкнеш в гетото.

Та сега за гето ли си имала предвид в първия си пост...или социално жилище...Изясняваш си понятията и тогава слагаш етикети.

# 283
  • UK
Няма такава злоба като българската. Rolling Eyes То е оглеждане, то е преценяване, завист, клюки, негативизъм. Тези неща са по-мръсни от гетата.

# 284
Няма такава злоба като българската. Rolling Eyes То е оглеждане, то е преценяване, завист, клюки, негативизъм. Тези неща са по-мръсни от гетата.

Напълно съм съгласна   Peace

Общи условия

Активация на акаунт