Бихте ли се върнали в България?

• 205 082
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 315
По въпроса за българката - и аз го прочетох, като на мен лично ми направиха впечатление доста неща, които за мен са или преувеличени, или чиста измислица, но понеже не зная подробности, не мога да бъда сигурна. затова ще си остана с особено мнение.

Титина много говори и понякога не знае кога да спре! Вероятно като ми мине ще си изтрия поста....

"С безплатното здравеопазване в Канада си платих операцията в Германия" и "родих безплатно" в Тексас, защото съм "бедна", някак не ми се връзва с плюенето по канадското здравеопазване и хвалбите за финансово благополучие и то в три държави. Не само съм възмутена, а съм силно възмутена от арогантността на Титина и и цинизмът, с който призоваваше хората да не лъжели държавата! Съжалявам, че  още веднъж за тирадата, но не се сдържах. Twisted Evil

# 316
Ще го кажа за последно, дано го схванеш, въпреки, че искренно се съмнявам.
Родих безплатно в Тексас защото съпругът ми беше на ънимплоймънт иншурънс (предполагам ти е ясно какво е това, ако не простичко е - когато човк работи си внася иншурънс, когато остане без работа му дават пари, колкото да оцелее). Та с тези пари, които получавахме, забременях като дойдох в САЩ и шансове за работа нямах никакви, се квалифицирахме  за безплатно раждане.

Сега ми посочи къде е цинизмът ми...наистина не схващам. И къде съм излъгала държавата. За твое сведение за да те одобрят за нещо в Сащ минаваш орез проверка и декларираш всичко.

Ти какво общо имаш с моя опит с канадското здравеопазване, наистина е пълна скръб, щом лекар характеризира 8 см миома, като симптом от който европейките се оплакват. Щом лекар поставя диагнозата ти на база на интернет, щом имаш право да зададеш само един въпрос.- последните от опит на приятели с канадската здравна система.

Дали мога да си затварям устата и дали знам кога да спра не е твоя работа. Чудя се защо от първата си регистрация в този форум се занимаваш с мен. Оценявам, че съм ти интересна, но се поспри, става ли?

# 317
Реших.... Няма да си трия поста.....

При положение, че имаш "няколко бизнеса" в България, както и банкова сметка, съмнявам се, че си декларирала "всичко".

При положение, че тъпата и "пълна скръб" канадска система ти е платила операцията в Германия, нямаш право да я плюеш! А това за поставянето на диагноза по интернет и задаването на един въпрос е просто уникално!

Дразня се, много се дразня от хора като теб, с двойни стандарти. Когато имат интерес са бедни; като пишат У Форума - имат по сто бизнеса и ходят по конференции. Толкова ти липсват интегритет и морал, че дори не можеш да разбереш защо това, което пишеш е грозно!

Последна редакция: пн, 28 дек 2015, 22:36 от sophiemmaspencer

# 318
И влезе за да го съобщиш?

Съмнявам се дали пишеш като реален потребител. Има доста разминавания, като например...уж си лекар / медик/, а пишеш все в работно време, което няма как да се случи в Канада, не и в болница или лабиратория.
Уж имаш къща, а после изведнъж нае апартамент заради училището на детето, при условие, че училищата са по местоживеене...

Дори нямам намерение да си трия постовете...

# 319
  • SF
sophiemmaspencer, сега имаш ли нужда някой да се включи внезапно в диалога ви и да те съветва да спираш? Не те виждам да ми искаш мнението, нито да си готова да изпълниш каквито и идеи да ти давам. Дали ме разбираш правилно какво ти намеквам? Щото директно нищо не ти пиша, само намеквам нещо. Simple Smile Моля, не се притеснявай, няма да ти се бъркам, само напомням, че в такива моменти е неуместно и ненужно някой да се намесва.

# 320
При положение, че тъпата и "пълна скръб" канадска система ти е платила операцията в Германия, нямаш право да я плюеш!
Операцията си я платих сама, от къде реши, че канадската система ми я плати....или ти говорят звездите.

При положение, че имаш "няколко бизнеса" в България, както и банкова сметка, съмнявам се, че си декларирала "всичко"
Пак зездите ти говорят, има един бизнес, от който не вземам пари, но има глас в управителния съвет...сметките си ги закрих преди 10 години, когато напуснах България.

Като човек занимаващ се със законите, съм се научила абсолютно всичко да ми съответства на законите. Така спа спокойно.

определението си за морал гонзапази за себе си

# 321
И влезе за да го съобщиш?

Съмнявам се дали пишеш като реален потребител. Има доста разминавания, като например...уж си лекар / медик/, а пишеш все в работно време, което няма как да се случи в Канада, не и в болница или лабиратория.
Уж имаш къща, а после изведнъж нае апартамент заради училището на детето, при условие, че училищата са по местоживеене...

Дори нямам намерение да си трия постовете...

Laughing Laughing

Смешна си! Нищо от това, което съм писала тук не е лъжа и може да се провери.

Есме, съгласна със с теб. За съжаление, не можах да се сдържа, защото ми дойде вповече морализаторството на Титина. Колко било грозно да се лъже държавата, когато много хора нямат избор, за да си изкарат хляба се налага да приемат неблагоприятни условия за работа. За да се изхранят. Не за да спестят някой лев.

# 322
С безплатното здравеопазване в Канада си платих операцията в Германия. На оплакванията ми в Канада ми отговаряха, че от такива неща се оплакват всички европейки....благодаря на такава безплатност.

Да, звездите ми говорят!

Есме, спирам!  Laughing

# 323
  • SF
Аз не искам да лъжа никаква държава - нито моята, нито нечия чужда. Нямам и познати, които искат да лъжат държавата. Но защо ли повечето от тях се осигуряват на минимума за професията им и приемат тези условия на работодателите си??? Може би такава ни е държавата - иска да я лъжат.
Не вярвам някой да откаже заплата от 1800 лева, само защото шефовете не искат да го осигуряват на повече от 430. Винаги имаш опцията да се доосигуряваш сам, ако искаш и на 2400.
Не сме лъжци. Бедни сме и сме съгласни да ядем всякакъв хляб.

# 324
  • Bristol
Не знам в Канада точно каква е процедурата, но да кажа за Англия, защото същите изказвания за доктори ползващи Интернет съм чела. Това е база данни, до която имаш достъп благодарение на интернета. Плащат се луди пари, за да имаш достъп до нея. Базата данни се подновява ежедневно в зависимост от резултатите от новите изследвания и публикации, новооткрити странични ефекти на лекарства и тн. Страшно много информация, знания и опит са събрани и не е евтин достъпа. Аз само бях чувала, че има подобни бази данни, докато не започнах да работя в инженерен бизнес и получих достъп до подобна инженерна база. Колкото и да гугълвате, тази информация я няма свободно в Интернета. И за мен беше странно, но е факт. Хубаво е да се знае това, преди да говорите просто за "диагноза на база на интернет".

# 325
Хубаво е да се знае това, преди да говорите просто за "диагноза на база на интернет".
За да бъда съвсм точна, приятелка отива при личния си лекар, с оплаквания, които е имала и майка и (майка и е починала преди година, и приятелката ми се опитва ако и има нещо да бъде открито навреме)...след като я изслушва коментарът на "лекарят" е..а за тази болест има много написано в Интернет, погледни там.

Предполагам, че е имал предвид точно базата данни , до която всеки човек има достъп

# 326
ЕЖК. Много достоверна информация. Да не говорим, че има кодекс, по който могат да се наложат наказания при недобросъвестно изпълнение на служебните задължения.

# 327
Що на теб друг ли ти каза?  newsm78 защо си мислиш,че знаеш всичко...предполагам си във всеки кабинет
То и лекарска колегия има и опитай се да съдиш лекар, ще останеш изненадана как документите изчезват точно от лекарската колегия...и за това не ми е казала една жена. Изчезнаха не само моите документи, но и досиетата на членовете на семейството ми...да и за Канада става дума.

# 328
Титина, ясно ми е, че канадското здравеопазване не е идеално, но кое ли е? Трудно ми е обаче да повярвам, че все на българи им се случват тези неща. Ти говориш за много сериозни неща. Адвокатът ти не заведе ли дело? Предполагам си се консултирала с адвокат. Щом са ви изчезнали досиетата, има си пътеки. Щом така детайлно познаваш законите, как си се оставила и не си си потърсила правата? Не се заяждам, наистина не разбирам!

# 329
Просто адвокатът за да задейства нещата имаше нужда от досието ми, там брше информацията, с издледвания, снимки..и изчезна. Точно от лекарската колегия (или както там се казва). Просто липсваше и никой не можеше да каже къде е. Ако нямаш доказателства няма как да влезеш в съда и ще е само наливане на средства и губене на време - това  от разговорите с няколко адвоката. Пих една студена вода...
Знам законите в др области, няма как да познавам здравната система, едва от посещенията при личния си лекар.
Не мисля, че проблеми имат само българите, имам колеги ходеха си в Китай на лекар, колега на съпруга ми се отиде до Хърватска за второ мнение и се оказа Не болен. Както и в първия си пост казах, предполагам, че имат и добри специалисти. Проблемът , който аз съм срещнала е в липсата на достъп до тези специалисти.
Имам приятели, работещи в системата...знам за случай в които съветват пациентите си, как да "излъжат" системата, за да имат достъп до специалист.
Приятел с раково заболяване, е бил посъветван да каже симптоми които няма, защото достъпа до специалист беше за след 7 месеца след установяване на заболяването. Подсказаните симптоми и посещение на спешното,му помогнаха да получи час за специалист след седмица.

Общи условия

Активация на акаунт