Бихте ли се върнали в България?

• 205 178
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Canada
Това може и да работи в Квебек, но не и при нас. Там им дават помощи докато учат. Не познавам българи в Албърта на социал.

# 2 011
За Калгари знам за 2-ма, но да, по-често срещано е в др провинции.
И в Албърта дават помощи докато се учи, защото помощта е в зависимост от дохода.

# 2 012
  • Canada
И тия двамата какво правят учат ли или са на EI? На черно ли работят?Докато учиш, да, но не и за да легнеш и да се обръщаш от кълка на кълка. За това не знам да плащат на някого.

# 2 013
Предполагам работят на черно, но не работят нищо официално...

# 2 014
Ей, Титина, голяма омраза към тази Канада! Любопитно ми е какво толкова ти се е случило в тази държава, че винаги описваш всичко в черни краски. Струи някаква зле прикрита неудовлетвореност...Канадците са толкова толерантни и дружелюбни, на мравката път правят. От моя страна заслужават само адмирации...
Знам, че дават около 100 долара на седмица (Квебек), ако учиш френски по някакви държавни програми. С 400 долара на месец предполагам яко ще се разбогатееш......

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 03:12 от fmino

# 2 015
Не ми преписвай твой мисли  ако обичаш. Научи се да четеш, четенето с разбиране се учи в началното училище.

Казвам, че има хора използващи системата и живеещи на социални помощи, ти разбираш дали обичам или не дадена държава. Казах, че и циганите използват системата.... по твоята логика не обичам и България. Много ограничено мислене.

# 2 016
ПрИписвам.

# 2 017
Не позна.  преписвай - повелително наклонение, ед.ч.

# 2 018
За да емигрираш в Канада не можеш просто да си хванеш самолета и да цъфнеш тук. Да не говорим да си търсиш легално работа.
Това не пречи след това да се цъфне на социални помощи.

Но иначе да, интервюто отсява хората.

Точно казано, Titina. И за съжаление, тези които цъфват на социални помощи не са малко. Не знам как е в Канада, но мога да кажа за Германия. Тук системата го позволява и много се възползват от това. И тук не става въпрос за това да "гледаш на някой в паничката", а за това че хора в трудоспособна възраст, стоят и чакат на помощи. И че именно това не одобрявам. И не виждам, Polar Bear, кое точно от това те подразни за да отговаряш с такъв тон. Както и преди бях писала, всеки си има причината, за да е " навън ". Но не по този начин. На мен специално не ми е приятно да слушам по новините или да чета във вестниците как българите тук не работят, а чакат на помощи. Или как на незнам колко отново на българи децата им са в България, но вземат детски от тук.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 09:11 от Inna74

# 2 019
  • Най-красивата страна
Канада не е за всеки.На мен например не ми хареса климата.
Отидох на гости през зимата и се върнах преди да ми изтече визата,защото се разболях там .Зверски студ-до -40.После се лекувах тук и се възстановявах 2 месеца.
Държавата може да предлага много добри условия,но климата е суров.

Живяхме в Германия 10години .Познавам българи с добри професии,на които 7000евро заплата не им харесваше.
Виждала съм и такива ,които живееха с 1000евро на месец и бяха много доволни.
Вярно е това,че доста хора там се възползват от системата и вземат помощи.Някои въобще не рабтят.

# 2 020
https://kaksepishe.com/prepisvam-pripisvam/

Ето за Титина да си коригира грешката, а не да дуе инатлива уста....
Вени, попаднала си на двайсетте дни през годината, когато е нимус 30 градуса. Аз не бих отишла точно в този период на гости в Канада, защото освен зимни спортове няма какво да видиш. А и със сигурност не си била подходящо облечена, за да се разболееш така.

# 2 021
По твоята уста недей съди за другите. Мери си приказките, преди да си получила адекватен отговор.

Няма как да кажеш, че температурите са ниски само 20 дни. Има статистика за тази цел.

Вени, колкото и да са ниски температурите навън, вътре е топло, а общественият транспорт цепи секундата.

# 2 022
Много ти е трудно да прочетеш какво съм написала - злобата наистина те заслепява. Написах, че 20 дни в годината е -30 градуса и наистина студено. Хайде пак се пробвай!

# 2 023
Мен злобата, теб простотията

И вземи погледни тълковният речник за значението на думите.

# 2 024
Аз повече не желая да участвам в тази група. Ужасявам се от начина на комуникация, която има тук. На Добър Час на Всички (връщащи се или заминаващи от България)...

Общи условия

Активация на акаунт