Бихте ли се върнали в България?

• 204 504
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 460
  • The Land of the Free
Мисля ,че е време модератор да затвори темата.незнам защо сравнявате къде какво е ами навсякъде е различно има си плюсове и минуси и в България и в Джибути.Всеки сам си преценя къде да живее и никой не може да го съди ако за мен е по-добре да не живея в България това не значи че за някой друг ще е така.няма да променим света така с оплакване и плюене  или сравняване на живота в България и живота в Тамбукту във форума

# 2 461
Със снимката трудно, но в другите два варианта не е като да няма човешки фактор. Simple Smile Да не говорим, че не всички коли ги вдигат, нали така? Не знам конкретния холанец само се е хвалил или наистина е било така, просто казвам че е наистина наивно да се вярва, че няма начин за заобикаляне на закона в подобни случаи или че проблем няма. Точно с тези неща за съжаление има и то много сериозен.
Абсолютно всички коли ги вдигат, а скъпите ги проверяват много по-често. Всичко друго са митове и легенди.

# 2 462
  • Там,където се събуждам щастлива.
Със снимката трудно, но в другите два варианта не е като да няма човешки фактор. Simple Smile Да не говорим, че не всички коли ги вдигат, нали така? Не знам конкретния холанец само се е хвалил или наистина е било така, просто казвам че е наистина наивно да се вярва, че няма начин за заобикаляне на закона в подобни случаи или че проблем няма. Точно с тези неща за съжаление има и то много сериозен.
Абсолютно всички коли ги вдигат, а скъпите ги проверяват много по-често. Всичко друго са митове и легенди.

Да, да. В Търново затова наблягат на румънските.

# 2 463
Ех, тва Търновоооо, то там всичко с главата надолу Joy Joy Joy, а е такъв хубав град, мечтая да живея там! Обожавам го!
Ми че румънците извън законите ли да карат, такива ядове брахме с един пиян румънски шофьор на тир, точно на път за Търново! Не ни пускаше да минем пред него, караше по средата на платното, а по едно време спря насред пътя! Sick Тогава бях толкова притеснена, че звънях на 112!

# 2 464
  • MI
Щом казваш, ще вЕрваме. Като във вица „ти сега на кого вярваш, на очите си или на благоверната си жена, ммм?!”. Joy Както и че няма сив и черен сектоще повярвам щом трябва.

Че то този дето пита дали да се връща всъщност най-много сравнява, колкото и да му казваме че полза няняма. И като че лили има някакъв резон в това.

# 2 465
Ник, спри да сравняваш или никога няма да свикнеш. Приеми, че е напълно различно място, че няма база за сравнение, и виж харесва ли ви.

Оф, ти просто нищо не каза. Ами много ясно, че ако не ни хареса няма да стоим в БГ.

Адски глупаво нещо е да не се гледат детайлите. Щото човек трябва поне малко да се опитва да анализира - ок, не ми харесва - но защо? Жилището ли е? Транспортът ли е? Училищата ли са? Защото нищо не е "от бога дадено" - всичко се променя. Някои неща по-лесно, други по-трудно.

Като се изговарят детайлите има шанс да се направят рационални предложения за един или друг кусур.

Другото е new age хипстърия. "Изключи мозъка си, слей се със света. Оммм"

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 22:15 от N_ik

# 2 466
  • Canada
 Като стана дума за катастрофи - бай ви Местан осъдиха ли го или всичко се покри и забрави?

# 2 467
Днес, срещата с БГ действителността ми сервира ново двайсет. А1 ми отказаха договор за интернет. Не можело с чуждестранен паспорт  - трябвало БГ лична карта (а аз такава нямам).

Аз съм живял в 3 различни страни без да имам техни документи за самоличност. Сключвал съм договори за наем, ток, вода, интернет, застраховка за кола, ипотека. Абе всичко от което съм имал нужда. И никой не ме е питал имам ли местния документ за самоличност. То в някои от страните (напр. ЮК) такъв документ де факто няма. Но тук ударих греда.

Разбирам да беше държавно учреждение - това щях да го мина в графата "тука е така". Но в случая става дума за частна фирма. Ново двайсет.

Интересното е, че нямаше проблем да ми продадат предплатена СИМ карта срещу същия паспорт.

# 2 468
  • Там,където се събуждам щастлива.
Предплатените карти са голямо дърво. Дано не се налага много да я ползваш.

Polar bear, ти вицове ли разправяш за бай Местан? ...

# 2 469
  • ENGLAND
Днес, срещата с БГ действителността ми сервира ново двайсет. А1 ми отказаха договор за интернет. Не можело с чуждестранен паспорт  - трябвало БГ лична карта (а аз такава нямам).
ПО закон всеки български гражданин е длъжен да има валидна лична карта. Ето ти токущо дошъл и си в нарушение на закона. И на всичкото отгоре недоволстваш. Защо в другите страни спазваш закона, а тук не!?

# 2 470
Мисля ,че е време модератор да затвори темата.незнам защо сравнявате къде какво е ами навсякъде е различно има си плюсове и минуси и в България и в Джибути.Всеки сам си преценя къде да живее и никой не може да го съди ако за мен е по-добре да не живея в България това не значи че за някой друг ще е така.няма да променим света така с оплакване и плюене  или сравняване на живота в България и живота в Тамбукту във форума

Какво значи "оплакване и плюене  или сравняване на живота в България и живота в Тамбукту"? Има хора дето реално си задават този въпрос - да се връщат в БГ или не. За тях сравненията са важни. Това, че ти не си задаваш този въпрос не значи, че никой не си го задава. И щом на теб не ти е интересно - хайде да раздигаме седянката.

Апропо, реплики като тази са една хубава интродукция към манталитета на туземното население. Ако някой е забравил в странство - да си припомни.

# 2 471
  • MI
Оффф, едно е да видиш какъв е транспорта, съвсем друго е да се тръшкаш за трите бани и що точно такова жилище струва много в България. Ами сигурно защото не е типично, не е далеч от ума. Някои неща просто ги приемаш и толкова, иначе си блъскаш главата в стената. Но си свободен да си мрънкаш, не си единствен. Просто ми  напомняш на някои бивши колеги. Rolling Eyes 
Сега и бг лична карта ли нямаш?! В доста страни би имал проблем да сш договори без, не си в Ок вече. Свивай. Тук и свястна къща нямаше да ти наемат в твоята ситуация, та не мрънкай толкова..

# 2 472
ПО закон всеки български гражданин е длъжен да има валидна лична карта. Ето ти токущо дошъл и си в нарушение на закона. И на всичкото отгоре недоволстваш. Защо в другите страни спазваш закона, а тук не!?

Прибързваш с заключението си. Не съм български гражданин. Това е дълга история и не искам да я коментирам.

На кратко, ако това ти помага да вникнеш в ситуацията: чужденец говори местния език и иска да сключи договор за интернет. Но му отказват защото няма местен документ за самоличност.

Ето такова нещо за първи път ми се случва за над 20 години живот в различни страни.

# 2 473
  • MI
Без работа в България, вероятно и без регистрация. Никакъв шанс за какъвто и да е договор, логично. Каква точно е гаранцията за другата страна?!

# 2 474
Сега и бг лична карта ли нямаш?! В доста страни би имал проблем да сш договори без, не си в Ок вече. Свивай. Тук и свястна къща нямаше да ти наемат в твоята ситуация, та не мрънкай толкова..

Можеше да не се мориш толкова и да напишеш - "тука е така".

А иначе безкритичното приемане на всяка дивотия е една от причините БГ да е на дереджето в което е.

Общи условия

Активация на акаунт