Бихте ли се върнали в България?

• 204 476
  • 2 696
  •   1
Отговори
# 2 610
  • SF

На кратко, ако това ти помага да вникнеш в ситуацията: чужденец говори местния език и иска да сключи договор за интернет. Но му отказват защото няма местен документ за самоличност.

Ето такова нещо за първи път ми се случва за над 20 години живот в различни страни.

Аз съм съгласна с много от нещата, които казваш и разсъжденията ти се припокриват с моите.
Накратко: чуденка съм в Испания, говоря местния език и НЯМАМ право да сключвам договори, да наемам, да започвам работа, да предоставям такава, да развивам търговска дейност, да се лекувам, без да имам нужните документи. Без документи за отседналост, се водя турист в страната.
А договорите с туристи са едни други договори.
В Испания мога да ползвам само предплатени услуги, да не говорим за здравните застраховки на какви туристически цени ме пердашат.
Тоест, всяка държава си има различно отношение към поданиците си и към гостите си. Естествено, че надписът "Тук е само за испанци" не е политически коректен и не виси по вратите им.
Но витае и е уловимо.

Така че, България не е изкопаемо в това отношение.
А1 са австрийска компания. Виж дали нямаш някой познат, който говори езика, живее в Австрия, няма лична карта, но е сключил договор с тях. Ако имате такъв, това означава, че мерят с двоен аршин, което си е скрита дискриминация, доколкото може да се скрие.

# 2 611
И сега, ако дадете дефиниция, какво е да се мисли "нормално" ... Simple Smile надявам се не означава, че всеки с мнение различно от Вашето, мисли "ненормално" Wink
Ето кои неща са нормални според мен и мисля, че всеки, който не ги споделя е ненормален. Според мен е нормално когато човек отиде на гости някъде да се съобразява с правилата и порядките на домакина, и ако не му харесва да не ходи там. Според мен е нормално семейството да е съставено от мъж и жена, и съответно от баща и майка. Децата се раждат момченца или момиченца. Не е нормално да се твърди, че не е така и те щели да се определят когато пораснат кой пол са и въобще дали са някой от двата пола или са някакви третополови.

# 2 612
  • Там,където се събуждам щастлива.
Какво за ГхИЪРт Вилдърс? Той се е преселил в NikoT.

Да разбирам, че ако си роден в България, живял до 20_25 години, имаш имоти и плащаш данъци, грижиш се за рода (финансово и физически), която е там, но имаш чужд паспорт,Та  си гостенин? Всеки ден научаваме нови неща.

# 2 613
Какво за ГхИЪРт Вилдърс? Той се е преселил в NikoT.

Да разбирам, че ако си роден в България, живял до 20_25 години, имаш имоти и плащаш данъци, грижиш се за рода (финансово и физически), която е там, но имаш чужд паспорт,Та  си гостенин? Всеки ден научаваме нови неща.
Май ти каза, че ако постна какво е казал Далай Лама, ще имам проблеми в Холандия и Франция, и съответно белите хора не смеят да изказват мислите си на глас. Странно защо обаче негрите не ги е страх да кажат какво мислят. Ти сама знаеш, че ако някой бял призове за геноцид на негрите веднага ще го затворят. Ето ти двоен аршин. Цитирам пост на наша съфорумка: “Френски рапър призовава към геноцид над бялата раса и французите - "бесете бели хора, убивайте бели бебета, изгорете цяла Франция". За фейсбук и Туитър явно не е хейтспийч или изобщо някакъв проблем.
https://de.-reg.eu.350/2022-/panorama/20190530325101247-frankreich … r-rassismus-song/
" I f*ck France" френският рапър призовава към убийства на белите хора.
Заради песента си "Обесете белите" още миналата година си е имал работа със съда, която явно е завършила така, че сега пак изкарва такава песен, в която удушава бяла жена, явно заигравка с Франция. В новата песен "I f*ck France until agony", че ще подпали Франция и има намерение да сложи бомба под пантеона.”

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 17:13 от Анонимен

# 2 614
Не мислите ли, че прекалено много се отклонихме основния въпрос, а именно - бихте ли се върнали в България?
За себе си мога да кажа -  за в бъдеще незнам, но на този етап не, не бих

# 2 615
Не мислите ли, че прекалено много се отклонихме основния въпрос, а именно - бихте ли се върнали в България?
За себе си мога да кажа -  за в бъдеще незнам, но на този етап не, не бих
Това са факти точно по темата. Има хора, които не искат децата им да ги обработват за джендъри или пък да учат с примати. Като е ясно, че не в цяла Европа е така, но има градове където стават неприятни за отглеждане на малки деца. Самоцитирам се: “Наскоро едни далечни познати се преместиха от Лондон в София точно заради училищата. В Англия освен, че не са учили нищо в училище, е било пълно с всякакви приматчета, чиито родители не благоволяват да ги възпитават нормално. Други познати се върнаха от Париж, защото в детската градина започнали да преобличат момченцето им в женски дрехи. Разбира се за тях е важно детето им да отрасне в нормална среда.”

# 2 616
NikoТ, приписваш ми думи, които не съм казала (страх за какво мислят). Казвам, че ако някой си позволи да използва подобен дискриминиращ език ще има проблеми. Твоите цитати и думи по отношение на други раси са определено дискриминиращи. Били примати, глупави, мюслита и т.н. Дано нямаш деца, защото този пример за начин на мислене е отровен. По-горе стана въпрос за Вилдърс, който е холандски политик, националист. Преди време си позволи само думата “мароканци” да спомене и вече години е по съдилища. Да, има позиция по отношение на мюсюлманите, но тя е предимно свързана с тези с криминални прояви, радикализирани, начин на достъп до страната и т.н. Дори той не си позволява да нарече някого “тъп”. На последните избори за него гласуваха предимно хора с ниско образование и неподходящи да са на работни места. Това говори достатъчно.
Има специална държавна ангенцив, където можеш да подадеш сигнал и се взимат мерки. И на място се взимат мерки. Преди години имах един ученик, който не учеше и беше получил слаба оценка. В яда си беше пуснал в Туитър пост с дискриминиращ отенък. Колеги го бяха видяли и веднага сигнализирали директорката, Училището му се видя тясно.

Честно казано започвам да не разбирам какво и защо така се цели с подвеждащи / преувеличени новини по отношение на някои неща свързани с децата. Карбовски направи онова предаване за българското дете в Холандия, като не беше направил никакво разследване на документи, разпитал детето и т.н. И всички “Ау, Ау”. Същото с “ превръщат ги в джендъри”. Как става тоя номер биологически и химически в тялото е друга работа, но никой не говори за това.
Непонятното е, че интелигентни хора се връзват. Бях в Норвегия и родата вместо да ме пита какво съм видяла, каква е природата и т.н. ме питаха дали по улиците е масово с обратни с деца, джендъри и т.н.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 20:21 от Kalinka

# 2 617
Напомням, че чужбината не е само Европа 😉
А расизмът съществува навсякъде, само че не демонстративно.

# 2 618
NikoТ, приписваш ми думи, които не съм казала (страх за какво мислят). Казвам, че ако някой си позволи да използва подобен дискриминиращ език ще има проблеми. Твоите цитати и думи по отношение на други раси са определено дискриминиращи. Били примати, глупави, мюслита и т.н. Дано нямаш деца, защото този пример за начин на мислене е отровен. По-горе стана въпрос за Вилдър, който е холандски политик, националист. Преди време се позволи само думата “мароканци” да спомене и вече години е по съдилища. Има специална държавна ангенцив, където можеш да подадеш сигнал и се взимат мерки. И на място се взимат мерки. Преди години имах един ученик, който не учеше и беше получил слаба оценка. В яда си беше пуснал в Туитър пост с дискриминиращ отенък. Колеги го бяха видяли и веднага сигнализирали директорката, Училището му се видя тясно.

Честно казано започвам да не разбирам какво и защо така се цели с подвеждащи / преувеличени новини по отношение на някои неща свързани с децата. Карбовски направи онова предаване за българското дете в Холандия, като не беше направил никакво разследване на документи, разпитал детето и т.н. И всички “Ау, Ау”. Същото с “ превръщат ги в джендъри”. Как става тоя номер биологически и химически в тялото е друга работа, но никой не говори за това.
Непонятното е, че интелигентни хора се връзват. Бях в Норвегия и родата вместо да ме пита какво съм видяла, каква е природата и т.н. ме питаха дали по улиците е масово с обратни с деца, джендъри и т.н.
Кажи какво би станало, ако бял каже такова нещо за негрите. Ще влезе в затвора, нали. Негъра обаче никой не го гони. Защо??? ‘’Френски рапър призовава към геноцид над бялата раса и французите - "бесете бели хора, убивайте бели бебета, изгорете цяла Франция". За фейсбук и Туитър явно не е хейтспийч или изобщо някакъв проблем.
https://de.-reg.eu.350/2022-/panorama/20190530325101247-frankreich … r-rassismus-song/
Заради песента си "Обесете белите" още миналата година си е имал работа със съда, която явно е завършила така, че сега пак изкарва такава песен, в която удушава бяла жена, явно заигравка с Франция. В новата песен "I f*ck France until agony", че ще подпали Франция и има намерение да сложи бомба под пантеона.”
П.П. Тити то вече и IQ теста почнаха да го обявяват за расистки нищо, че показва просто истината. . П.П.2 Аз и по-горе писах, че считам за нормално в Кения всички да са негри и в парламента им да няма бели. Също-така считам, че не трябва белите да асимилират негрите там и не трябва да изнасилват и убиват почти безнаказано. Също така мисля, че Париж и Лондон трябва да останат бели градове,  точно както Найроби ще остане черен град. Само че след 50 години Найроби ще си е изцяло черен (както трябва и да бъде), а Лондон също ще е тъмно черен. Това вече не е нормално. В момента белите англичани в Лондон са по-малко от 50%, а след 50 години, ще са десет.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 20:39 от Анонимен

# 2 619
Тити, как е изразен при вас расизма?

# 2 620
Тити, как е изразен при вас расизма?
Не отговаряш на питането ми. Защо? Пак ще попитам нормално ли е това: “Френски рапър призовава към геноцид над бялата раса и французите - "бесете бели хора, убивайте бели бебета, изгорете цяла Франция". За фейсбук и Туитър явно не е хейтспийч или изобщо някакъв проблем.
П.П. И това: “Иракският мигрант, изнасилил 10-годишно момче в басейн, твърдейки, че е имал „спешни сексуални нужди“, беше оправдан.
Шокиращо, съдът реши, че възрастният иракчанин може да не е разбрал, че детето не иска да бъде изнасилено.
Амир А., на 20 години, бил във Виена през декември миналата година като част от пътуване, насърчаващо интеграцията.
Когато 10-годишното момче отишло при душовете, иракчанинът го избутал в една от тоалетните кабинки и брутално го изнасилил. След това спокойно се върнал в басейна и продължил да се гмурка. Там го намерили и полицаите, които били извикани от спасителите след оплакването на детето.
Момчето е получило тежки анални наранявания и е било лекувано в болница. Все още страда от посттравматично стресово разстройство.
Пред полицията Амир А. заявил, че имал „неотложни сексуални нужди“, понеже жена му останала в Ирак и не бил правил секс 4 месеца.

Съдът го признава за виновен и го осъжда на 6 години затвор.

Въпреки това, в един неочакван и шокиращ обрат, Върховният съд на Австрия отмени присъдата, приемайки твърденията на адвоката, че иракчанинът не е разбрал, че детето казва „не“.”

# 2 621
  • някъде в орбита...
NikoT, понякога е добре да спре човек да повтаря и намила до припадък, а и "дракането" не помага. Но пък помагат разумни доводи и добра аргументация.

# 2 622
NikoT, това, което аз знам е, че има бели изнасилвачи, мюсюлмани изнасилвачи, евреи изнасилвачи и т.н. Един изнасилвач получава присъда според деянието си, а не цвета на кожата. Какво, що и как някой е осъден или оправдан не е на мен да обсъждам и дори коментирам, защото не съм в системата.

Този рапър какво да коментирам? Белите рапъри с расистки текстове в затвора ли са? Тук имаше един, който имаше някаква песен и солено го глобиха. Скоро не се е чувал. Явно си е взел поука.

# 2 623
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Аз започвам да се съмнявам, че за Nik е задължителна тази регистрация

“Гражданите на ЕС могат да пребивават в Република България с валидна лична карта или паспорт до три месеца след влизане в страната, след което трябва да кандидатстват  да получат удостоверение за продължително пребиваване.”

Той на практика непрекъснато ще излиза от страната. От кога ще ги изчисляват тези три месеца? И на практика и жена му може да е така.

Скрит текст:
По принцип е така - как ще ги броят тези 3 месеца не е ясно. Но ние ще минем през процедурата. Просто тя не е като
да си изкараш адресна регистрация в Германия (маса хора във форума не могат да осмислят разликата между лична карта и адресна регистрация). В Германия - това става буквално за 10 минути и не се изискват никакви документи освен чуждите ти документи за самоличност (т.е. става с БГ паспорт).

Скрит текст:
Ама тук е важно да се поства, а пък дали има елементарно разбиране по темата е второстепенно.
Не е баш така - за адресна регистрация в германия се изисква и сключен договор за наем, или писмо от хотела в който си отседнал, или писмо от познати/роднини, че си отседнал при тях. А когато ние се регистрирахме, искаха да се покаже и договор за работа! И точно тогава промениха и закона, че за банкова сметка да се открие в германия, трябва и адресна регистрация. Само няколко дни преди да сменят закона за откриване на банкова сметка, ние си бяхме открили банкова сметка без адресна регистрация!

# 2 624
NikoT, това, което аз знам е, че има бели изнасилвачи, мюсюлмани изнасилвачи, евреи изнасилвачи и т.н. Един изнасилвач получава присъда според деянието си, а не цвета на кожата. Какво, що и как някой е осъден или оправдан не е на мен да обсъждам и дори коментирам, защото не съм в системата.

Този рапър какво да коментирам? Белите рапъри с расистки текстове в затвора ли са? Тук имаше един, който имаше някаква песен и солено го глобиха. Скоро не се е чувал. Явно си е взел поука.

. Моля те провери дали този бял е пял “бесете черните хора, убивайте черни бебета, изгорете цяла Африка.”. И дори да имаше такъв нямаше да присъства във фейсбук и туитър, а щеше да е в затвора. Имам приятел, който е гинеколог в Стокхолм и е женен за българка. Купи вече два апартамента в София. След като се пенсионира ще дойде да живее в България. Дори и в момента ходи в София почти всеки месец за по няколко дни. Той ми каза, че Швеция е била страхотна преди години и никога не би си помислил да живее другаде, но напоследък ставала все по-зле. Последните няколко години при него идват много изнасилени от имигранти шведки като някои от тях са били непълнолетни. Каза, че му е абсолютно забранено да съобщава това на пресата. На разследващите полицаи, които поемат случаите, също. Ако се разприказва, ще бъде уволнен и няма да си намери никъде работа. Говорим за десетки жени годишно. То отдавна е практика в повечето западни страни да не се съобщава броя на престъпленията извършени от имигранти, защото хората разберат ли истината ще стане страшно. Меркел веднага ще падне, а и не само тя.

Общи условия

Активация на акаунт