Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 440
  • 790
  •   1
Отговори
# 60
 eli_burgaseli, Лупуса го изследвай в Турция. В предишните теми сме писали за него. Това е изследване, което най-добре е да изследва при тях. Така ме посъветва една лекарка хематолог от Александровска. Мисля че струваше около 100 лири преди две години.
Успех! Peace

# 61
Здравейте, имам нужда от помощ или съвет. Трябва да си закупя Интралипид 20%, но в Русе го няма никъде и най-забавното е, че ако искам вливка трябва да си направя на място в Щерев.  Sick
Ура, интралипидът го намерих, но имам друг въпрос: някоя от вас купувала ли е Prednisone без рецепта в Турция?
Благодаря за отговорите.

# 62
Момичета, които купувахте лекарства от Одрин, има ли кринон гел? В предишните теми пише, че има във всяка аптека. Трябват ми 3 кутии, някой ако продава, още по-добре.

# 63
Момичета, явно днес ще е мн объркан ден. Искам да попитам дали някоя от вас е успяла да си направи интравенозни вливки на интралипид в Истанбул и къде. В Мемориал ми отказаха, но за такъв отговор вече ме бяха подготвили други девойки от форума. Благодаря за помощта.  bouquet

# 64
Здравейте,отдавна ви чета радвам се и плача с вас,реших се и аз да споделя моята заплетена ситуация. На 35 год. съм, с 4 ИКСИ процедури в Бг клиники, мъжки фактор, ИЯР, с един яйчник, септември се озовахме в Истанбул, в клиника Бахчечи при др. Карликая започнахме стимулация от втори ден по 150 единици мерионал и гонал, преглед на 7 ден 4 фоликули тръгнали, но не са достатъчно големи за дните си, продължаваме само с мерионал, преглед на 12 ден фоликулите са по малки от 7 ден, прекратихме стимулацията, с уговорка купувам си от там мерионал за другия цикъл и в Бг да ме следят и да им пращам резултати от изследвания и снимки от прегледите. На втори ден от цикъла, хормоните завишени на ехографа се видяха 3 задържани фоликули, изпращам резултатите на Хюсние и доктора казал малко са завишени но от довечера започваш 150 единици мерионал и след шест дни да се видим. Аз отказах според мен беше обречено, със задържани фоликули да стане нещо. Изписаха ми противозачатъчни да пия 21 дни и пак преглед. Вече 3 цикъл след стимулацията хормоните са в норма, и въпроса сега на къде. Правилно ли е постъпил доктора, в главата ми е голяма какафония. Извинявам се за дългия пост,но споделена болка, половин болка.  Hugbouquetbouquet

# 65
Здравейте момичета  Hug
Решили сме догодина да опитаме в Истанбул и сега дилемата ми е къде. Аз съм над 35г. с почти ИЯР и не реагирам на стимулации. Според д-р Персенска няма смисъл да ме тъпчат с хормони и предпочита да правим инвитро на ЕЦ, но честно казано това много ме умаря, а и не дава резултат  Cry
Моля, дайте ми съвет (може и на лични) коя от клиниките се занимава с такива като моите случаи и колко време се чака за първичен преглед.
Знам, че тези въпроси са задавани многократно и се опитах да изчета няколко теми, но информацията е толкова много, че не мога да я синтезирам  Blush
Благодаря ви много предварително  Hug

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 16:19 от Nachita_Nachita

# 66
Аз препоръчвам Мемориал, защото там правих опит. Нямам наблюдения върху другите. Не съм плащала първичен преглед, беше безплатен за българи и май още е. Правихме само спермограма 230 тл. На мен опит с лекарства и хотел, и разни покупки ми излезна към 8 000 лв. Бях с умерена стимулация.
Доколкото съм чела и в Мемориал правят с ИЯР, но май фсх-то не трябва да е много високо.

# 67
Аз препоръчвам Мемориал, защото там правих опит. Нямам наблюдения върху другите. Не съм плащала първичен преглед, беше безплатен за българи и май още е. Правихме само спермограма 230 тл. На мен опит с лекарства и хотел, и разни покупки ми излезна към 8 000 лв. Бях с умерена стимулация.
Доколкото съм чела и в Мемориал правят с ИЯР, но май фсх-то не трябва да е много високо.
Благодаря  Hug
Четох, че в Бахчечи се заемат със случаи, в които има много неуспешни опити. Трудно ми е да избера, а и нямам много време, защото годинките ми напредват. В България имам вече няколко неуспешни опита, ембрионите ми оцеляват и до 5 ден, а резултат няма  Sad
Клиниката, която посещавам в БГ е наистина може би най-добрата за БГ, но не мога да избягам от чувството, че ни карат на масовка. В Турция има ли такова усещане?

# 68
Аз лично не останах с такова впечатление за масовка

# 69
За себе си също мога да кажа, че не усетих масовка. Стимулираха ме по-различно от двата пъти в Бг. Пак имах 4 яйцеклетки, колкото са ми вадили и тук, но се чувствах все едно не съм в стимулация. Много съм доволна от доктор Юксел Сахин който ме преглеждаше много обстойно и реагираха всеки път според нивото на кръвните изследвания. Знам, че ако правя втори опит там ще променят отново нещата, но се надявам да успея от първия. Тази седмица видяхме точицата в сакчето и чакам с нетърпение да чуем сърчице. Praynig

# 70
За себе си също мога да кажа, че не усетих масовка. Стимулираха ме по-различно от двата пъти в Бг. Пак имах 4 яйцеклетки, колкото са ми вадили и тук, но се чувствах все едно не съм в стимулация. Много съм доволна от доктор Юксел Сахин който ме преглеждаше много обстойно и реагираха всеки път според нивото на кръвните изследвания. Знам, че ако правя втори опит там ще променят отново нещата, но се надявам да успея от първия. Тази седмица видяхме точицата в сакчето и чакам с нетърпение да чуем сърчице. Praynig
Пожелавам ти много късмет и успех  Hug

# 71
Благодаря ти! Hug Ти пробвай смело там. Поне ще знаеш, че си пробвала на най-добрите места. Ембриологията им е много добре и правят леки стимулации.

# 72
Моля, споделете как стой въпросът със цветна снимка в Echomar! Трябва ли предварително да си запазя ден и час? Или просто отивам в избран от мен ден и я правя? Предварително изискват ли нещо - диета, прием на течности? Колко време отнема/изисква и каква е актуалната цена?
Започна да ме тресе едно притеснение, въпреки че вече 2 пъти съм правила тук.

# 73
Благодаря  Hug
Четох, че в Бахчечи се заемат със случаи, в които има много неуспешни опити. Трудно ми е да избера, а и нямам много време, защото годинките ми напредват. В България имам вече няколко неуспешни опита, ембрионите ми оцеляват и до 5 ден, а резултат няма  Sad
Клиниката, която посещавам в БГ е наистина може би най-добрата за БГ, но не мога да избягам от чувството, че ни карат на масовка. В Турция има ли такова усещане?

След всичко, което изчетох на три различни езика и въпреки, че все още не съм била на преглед в Мемориал - препоръчвам Мемориал. Причините за мен са ясни - професионализъм, работа в екип и не на последно място не карат пациентите да се чувстват виновни, че нещо на тях не им е наред, а търсят причината в себе си. Благодарение на двата чуждестранни езика, които владея мога да кажа, че моите надежди са в Мемориал и очаквам с нетърпение прегледа. Вярвам, че там ще ми помогнат да се сдобия с мечтаната рожба.

За съжаление в БГ ме взеха за слонче касичка, което определено не ми е приятно. Благодарна съм обаче, че разбрах истината рано и не ми се налагаше да съм със съсипана нервна система, разрушени надежди и емоции, които могат да струват моето здраве.
Имам възможност да отида и на друго място, но след щателно проучване - моето място със сигурност е Мемориал и се надявам да не ме разочароват.
Повярвай ми, чак сега разбрах от изисканите ми изследвания, че съм с ИЯР и явно с мъжки фактор, алергии към химия и каквото се сетиш. Знам, че ако там не стане. Никаде няма да се случи. на това разчитам.

Ако се сдобия с рожба, то ще си е цяло чудо и благодарение на хората там. Да не говорим, че след опита тук в БГ, уж на лека стимулация - всички хормони в момента са ми нагоре с краката.

# 74
............... и не на последно място не карат пациентите да се чувстват виновни, че нещо на тях не им е наред, а търсят причината в себе си.

Ето това е, което най-много боли! Да правиш опит след опит  и да мислиш, че причината е изцяло и само в теб, защото ето на, при други се получава.
Ще почета и аз още малко, ще сондирам мнения и може би наистина ще се насоча към Мемориал.
Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт