Инвитро в Истанбул - тема 15

• 106 485
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, колко струва опаковката крион гел, до кой месец се слага и за колко пъти стига една опаковка. Благодаря за отговорите.

# 136
Здравейте момичета,
GeriNik честито радвам се на всички успели, особено от първия опит, но аз за съжаление не съм от тях.
Нашият случай се оказа препъни камък за ембриолозите на Бахчеджи.
Как протече всичко при нас: след перфектна /според мен/ стимулация и проследяване проведени от д-р Карликая, на пункцията извади 7 яйцеклетки /това в БГ не ми се беше случвало от години/ от които 6 зрели. Оплодиха се 4 от тях, на 2-ри ден Хюсние ми писа, че и четерите са ги замразили, аз се притесних защо толкова рано и я попитах, тя ми отговори, че док. така е поискал заради многото ми опити.
Последва един месец на противозачатъчни и следващия с лепенки Климара форте по схема от втори ден на МЦ, на 15-ия ден от началото на лепенките - преглед, изследване на прогестерон, инжекция Овитрел и продължаване на схемата с включване и на други лекарства - това беше в събота.
В понеделник Хюсние ми писа да се готвя за трансфер за следващия ден - явно беше предопределен да се случи на 3-ти ден, при положение, че бях подчертала, че при нас ембрионите са ОК до 3-ти ден и след това се скапват.
Във вторник ми беше трансфера на 3-ти ден от развитието на ембрионите /в понеделник ги бяха размразили/. Ембриолога ми каза че има 2 добри и 2 които изостават, че ще върнат добрите, а другите ще изчакат и ако наваксат ще ги замразят.
Един час след разговора с ембриолога док. реши, че ще върнат 3 ембриона - 1 добър и 2 не толкова според неговите думи, а четвъртото нямаше смисъл да се замразява.
На 13 ден от ЗЕТ резултата ми беше 0,8 - напълно отрицателен.
Сега очаквам коментар от док. дали според него след 17 пункции и 7 трансфера в 6 клиники за цялата ми кариера, изобщо има смисъл да продължаваме след като и в БГ, и при тях не можаха да ми отгледат хубави ембриони до 5-ти ден. Къде виждат причината за лошите ембриони, понеже сме с мъжки фактор, а уж той не е проблем за тях. А също дали някой от ембрионите които върнаха е имал потенциал, ако го бяха оставили до 5-ти ден /което е Божа работа, де/. Та, чакам си отговори.

Съжалявам, че поста стана доста дълъг, но наистина вече ми писна да се чувствам като опитно зайче.

P.S. На нас при старта на стимулацията док. каза, че ще им трябва свидетелство за брак - от църква или гражданско, аз му казах че нямаме такова. Той ми каза, че това е несериозно и трябва да измислим нещо, защото без него той не може да продължи. Когато попитах Хюсние тя каза, че трябва да го представим до трансфера. И така върнахме се в Бг за 2 дни подписахме и след 5 дни при следващия преглед им занесохме свидетелството.

Много благодаря за написаното Пингвинче. При мен проблема е същия смята се че ембрионите ми са некачествени чак при 5тото инвитро едно оцеля до бластоцист. При мен обаче навсякъде смятат че проблема е в качеството на яйцеклетките а не в спермата (макар че Спермограмите не са идеални). Това че искат свидетелство за брак тотално ме отказа като тази беше основната причина да се чудя за Бахчеджи. Избора е значи Мемориал Grinning

# 137
Здравейте всички:))
Geri, честито! Благодаря, че сподели! Нека всичко ви върви по вода!
Съжалявам за неуспешния опит, Pingvin4e:(((
Искам да ви питам този Crinone gel от кога се поставя? Явно още съм била под упойка и изобщо не помня разясненията за медикаментите.
Благодаря!

# 138
  • Бургас
Аз почнах да го слагам на следващата сутрин след пункцията сутрин и вечер,една опаковка съдържа 15 бр. стигат за 1 седмица 7 х 2  14 бр купувам го в момента от Одрин за 78 лири и доколкото си спомням ще го слагам до 12 седмица.

# 139
Като Пати, нека свидетелството за брак да не е това което те отказва от някъде, доколкото знам в Мемориал е задължително. В Бахчеджи при мен се случи така, затова съм го описана, на други изобщо не им е искано, на трети един път са им казали, че трябва да занесат и повече не са питали.
Моя съвет е отиди и на двете места и прецени къде е твоето място.
Аз отидох в Бахчеджи защото бях чела, че не е задължително и заради всички истории на успели момичета след много неуспехи в Бг.
Е вече съм омъжена ( в което няма нищо лошо, ММ каза "ДА" без бой) и отново на кръстопът какво да правя.
Явно има момичета които не споделят неуспехите си ( казвайки си "Аз ли съм най- големия карък") и така се създава едино впечатление, че отиваш в Турция и успяваш.
Аз например до последно се мислех, че е станало и даже след отрицателния Шуър Чек на 12 ден си мислех, че може и да греши.
Така че, момичета споделяйте и радости и болки, това е много важно за всички които тръгват, а дори и за тези които са още в играта.
Успех на всички ни и щастлив финал, въпреки препятствията  Hug

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 09:23 от Pingvin4e

# 140
  • София
В Бахчеджи за първи път имах бластоцисти, при това отлични. Бяхме лесен случай, защото имам две спонтанни забременявания, едно дете, второто загубих заради инфекция в голяма седмица. Дори на първия преглед докторът се изненада, че не става по естествен начин, биха ми овитрел и ни пратиха да действаме.
Но ето, че и при двата трансфера не се получи. Поне ми предложи друг подход при втория, беше трансфер на естествен цикъл. Сега предлага нова стимулация, лапаро и хистероскопия, после трансфер, което не знам дали и кога ще стане.
Пожелавам успех на всички, независимо на какъв етап са.

# 141
 Pingvin4e, съжалявам че се е случило така при тебе, НО не се отказвай! Продължавай да се бориш!
Турците никога не са обещавали на 100 % успеваемост-такава няма никъде.  Когато аз ходих за първи път д-р Карликая ми каза "дори да направим отлични ембриони, няма гаранция че ще стане". Аз също не забременях с отличен ембрион, а "с ембрион който по-бавно се делеше". Той поиска да пробва и то взе, че се получи. Но не се отказвай. Неприятното е, че тук правим много стимулации, пункции и отиваме там и искаме от тях да станат нещата от първия път. Аз също познавам не успели при тях и върнали се в България и успяват тук. За брака е неприятно-но при тях е май задължително да си бракуван.
Успех и стискам палци следващия път да се похвалиш с положителен тест.  Peace

# 142
Привет на всички момичета. Нова съм във форума и пиша за първи път. Изчетох първите три и последните три теми и от всичко, което сте споделили в момента съм в страшна дилема дали да се захващам с инвитро процедура в България, тъй като след повече от 4 години неизяснен стерилитет, стимулирани контролирани полови контакти и четири неуспешни инсеминации, докторите в БГ вече ме насочват към инвитро.
Искам през декември да направя консултация и първичен преглед в Мемориал и писах мейл на Севда и Елис, но нямам отговор. Моля ви тези от вас, които комуникират с тях да ми кажат след колко време долу горе отговарят и дали да продължавам с мейлите или направо да звъня?

# 143
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте, момичета  Hug
Първо да пожелая успешни процедури и здрави дечица на всички борещи се жени  Praynig

Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвет за прогестероновите инжекции, помощта ви беше безценна за мен  bouquet
Рецептата вече е написана и е дадена на една съфорумка (рецептата е на нейно име), която ще ми закупи инжекциите. Въпросът ми е следния:
понеже съм и поръчала инжекции за 30 дни (на две рецепти за по 15 дни), необходим ли е друг документ освен рецептата, предвид по-голямото количество, за да не направят проблем на границата?

Предварително благодаря  bouquet

# 144
Здравейте, момичета  Hug
Първо да пожелая успешни процедури и здрави дечица на всички борещи се жени  Praynig

Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвет за прогестероновите инжекции, помощта ви беше безценна за мен  bouquet
Рецептата вече е написана и е дадена на една съфорумка (рецептата е на нейно име), която ще ми закупи инжекциите. Въпросът ми е следния:
понеже съм и поръчала инжекции за 30 дни (на две рецепти за по 15 дни), необходим ли е друг документ освен рецептата, предвид по-голямото количество, за да не направят проблем на границата?

Предварително благодаря  bouquet
Пънче-мънче, бих искала да попитам в кои случаи са необходими тези прогестеронови инжекции? Мислех, че поддържаща терапия след трансфер е само крион гел. Освен това мисля, че някой беше писал за някакво депо, не помня точното наименование, което е мускулна инжекция в случай, че прокървиш. Малко се оплетох, Crazy. Мисля, че имам нужда от повечко обяснения. Blush

# 145
  • В сърцето на любимия човек
Аз съм пациент на българска клиника и тук изписват Утрогестан, който помага на повечето пациенти и поддържа добри нива на прогестерона, обаче за съжаление аз не усвоявам добре. Изследван ми е прогестерон по време на прием на максималната изписвана доза Утрогестан и стойността му е малко над средата, при положение, че трябва да е на горна и над горна граница, симулираща бременност.
Това налага допълваща терапия с мускулни инжекции (ежедневни) + депо, в случай на изкървяване, каквото ми се случи два пъти и за съжаление и двете бременности не се развиха Tired

# 146
Аз съм пациент на българска клиника и тук изписват Утрогестан, който помага на повечето пациенти и поддържа добри нива на прогестерона, обаче за съжаление аз не усвоявам добре. Изследван ми е прогестерон по време на прием на максималната изписвана доза Утрогестан и стойността му е малко над средата, при положение, че трябва да е на горна и над горна граница, симулираща бременност.
Това налага допълваща терапия с мускулни инжекции (ежедневни) + депо, в случай на изкървяване, каквото ми се случи два пъти и за съжаление и двете бременности не се развиха Tired

Дано с тези инжекции успееш.  Praynig. Как е пълното наименование на това депо?

# 147
Добре дошла, @MARION@
Изчакай, Елис и Севда отговарят при първа възможност. Е, ако отговора се бави с дни, тогава е хубаво да пишеш пак. Успех!

# 148
Добре дошла, Марион  Laughing
Изчакай ден-два и ако няма отговор, направо звънкай. Виждала съм как всекидневно пощите им полудяват от съобщения. Когато си записвах час за първоначален преглед, първо звъннах на Севда и по тел се уговорихме, какви документи да пратя по e-mail. И аз като теб нямам ин витро процедури в РБ, след неуспешна инсеминация, без колебания се насочих към Мемориал. При мен чудото се случи от първия път.  Heart Eyes Успех!!

# 149
Марион, добре дошла!

Гери, страхотна новина  Heart Eyes
Пингвинче, не се отказвай - ясно, че е трудно и разочароващо, но... ще стане! Ще видиш!
Кати, моят избор също е Мемориал и знай, че щом тук в БГ са ти казали некачествени яйцеклетки, това в превод означава повече пари за клиниките за донорска яйцеклетка. Причините за некачествени яйцеклетки са:

- стартиране на опит с високо ФСХ
- неправилно проведена стимулация с медикаменти
-неправилно проследяване на стимулацията и никакви корекции в нейния ход
-вадене на незрели яйцеклетки и въпреки това преминават към Икси или Инвитро, за да ти вземат парите.

Проблемът не е в теб, а в лекарите, които в БГ са превърнали репродуктивните проблеми на хората в страхотен начин за изкарване на пари и само на пари. Тук няма морал!!!

В това което казвам съм абсолютно и на 100 процента убедена, но не мога да го докажа. Жалко, че никой доктор или човек от този мръсен бизнес няма да излезе и да каже за безумията, които се извършват в клиниките, защото според мен няма пациент, който да може да докаже вината на въпросните клиники.

Сключете брак с мъжа ти и смело напред към Турция. Хората там гледат на работата си с достойнство.

Професорката е вече на работа и нищо не изпуска от поглед. Много са двойките, които са сключили брак, за да направят опит в Мемориал. Ние с моят съпруг сме едни от тях.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 15:13 от Dundy Sladurska

Общи условия

Активация на акаунт