Професионални серии за коса - тема 89

• 49 023
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Setony извинявам се, че не съм конкретизирала  Embarassed Simple Smile за консистенцията на този финиш питам: http://www.zlatnaribka.com/serum-za-tsafnali-kraishta-alterna-ca … it-end-mend-30-ml
основното е че като изпомпя от серума върху върха на пръстите си и след това като се опитам да го размажа по ръцете си и да нанеса на косата, става на "парцалчета" - т.е. не се разнася по ръцете, а по скоро се събира на отделни топченца, мъхчета или нещо такова. И не знам дали това е нормално, тъй като не ми се е случвало с други продукти.

# 136
Благодаря за темата  bouquet
1.Любимите ви финиши? Комбиниране, последователност на нанасяне, редуване?
 Олиото Макадамия,арагановото олио на Лакме, L2. В повечето случаи само олио, защото рядко суша със сешоар. Допълвам и кремчетата за къдрици на МШ  и Морокан,гелът на Лакме и и гелът Kinky Curly
2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.
Top 10 на Лакме - дава  много добър обем и плътност. Използвам я само когато си изправям косата.
3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
Маракеш не съм ползвала

Можете ли да споделите впечатления от тази маска
http://bg.strawberrynet.com/haircare/orofluido/mask/174062/#DETAIL

# 137
setony bouquet Oт олиото на Макадамия нещо не съм доволна, само аромата ми хареса.  Mr. Green  МилкШейк не съм пробала, а Нектара го имам. Искаше ми се нещо, което да сложа на измита коса и да си съхне сама, без да я суша или изправям с преса. Предимно клоня към Керастаз, може би и Чи. Преди малко разглеждах този серум. http://www.arlen.bg/product/1373/podhranvasht-sprey-za-iztoshten … -relax-125ml.htmlИмаш ли впечатления от него? Или някой от другите серуми на Керастаз? Май четох хубави отзиви и за това http://www.arlen.bg/product/1638/ultra-hidratirashto-mlyako-s-ha … e-milk-150ml.html  (Не съм ползвала никога нищо на Алтерна)

# 138
  • София
Благодаря за темата bouquet

1.Любимите ви финиши? Комбиниране, последователност на нанасяне, редуване?

Имам доста и всички си ги харесвам, но с времето ми омръзват и се изкушавам да поръчвам нови, а бавно хабя наличните Crazy В момента любими са ми оригиналната и лайт версията на Марокан (от юни още, така че дълго се задържаха в любими), двуфазния серум липидиум, олиото за обем Elixir ultime, спреят за блясък на Алтерна с бамук (зелена опаковка), аргановото олио на Лакме, Олео Релакс на Керастаз. След измиване процедирам горе долу така- нещо за скалпа (ампула, серум), крем за дължините, олио на краищата. Понякога използвам продукти за къдрици, защото имам чуплива коса и понякога спрей за плътност на Tigi или Керастаз Денсифик пяна.

2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.

Нямам любима, търся си термозащита за нанасяне на суха коса и подходяща за преса. Иначе ползвам нектар термик, цимент термик, крема Митик ойл с кимион, Invisible primer на Bumble..

3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

Не съм ги ползвала, освен свещта, която става и за мазане върху кожата. Тя е страхотна. Към момента не са ми ж списъка с желания.

# 139
Джейн Ди, благодаря за милото предложение, но аз съм сигурна, че ще ми хареса и проблема си остава в поръчването  Crazy Знам, че в айхърб го има, но като чуя за пощи (имаме една хахах) и митници (които дори не знам има ли ги в нашия град) и направо лошо ми става  Mr. Green
astravera, благодаря за комплимента, но вече с този косопад не само, че не е грива, ами е толкова рядка, че се поглеждам в огледалото само, когато я боядисвам  Cry
И аз съм така, но ако се намери някоя добра душа да ни поръча, а ние да и пратим парите..... smile3518 smile3518
Първо да благодаря на Фрея за старанието, темите са страхотно оформени  bouquet
За финиши - в момента имам на Чи, Лореал Липидиума, едно на Алфапарф за изправяне ( ужасен крем) Yellow което се води с арган и ужае невероятно дни наред,  едно на UNA супер силиконово и МШ плодовото мляко.
Относно редуването, по моя си логика винаги слагам първо олиата с идеята, че трябва да попият добре в косъма, а слагането преди това на крем или спрей ще го възпрепядстват  Joy Продължавам с крем и накрая спрей, но това в редки случаи, по принцип не слагам повече от един два вида. Като единствения спрей, които имам е термоспрея на Чи.
Не знам дали описанието е нужно, защото са обсъждани н темите, но накратко:
Косата ми е много третирана, обезцветявана, суха...Напоследък се възтанови много ( използвам много домашни маски) И мога да кажа че е нормален косъм, средно гъста, чуплива към къдрава със сухи връхчета.
На Чи имам оранжевия финиш, комбинирам го с Ш+М от серията, които са страхотни, но като финиш ми идва малко слаб, за нормални коси ще пасне добре.Липидиума ми е нов и съм го използвала веднъж, пак в комбинация с Ш+М и на първо четене ми хареса, много хидратирана и мека става косата, няма я сухотата ( засега) На Yellow финиша е подобен ( незнам дали е проф. козметика) но със страшно силна миризма....За Уната - страшно силиконов, чак ми изправя къдрите ако прекаля, но пък перфектно замаскира. Крема на Алфапарф хич не го харесвам, протеинов ли е незнам, като го купих не знаех протеин-хидратация и затова сега така стои. Много ми втвърдява косата, иначе наистина приглажда....
Термо както казах имам само на Чи, и както съм писала също не ми харесва заради фиксацията. Колко предпазва също е под въпрос, защото като прекаля с пресата цъфтежа е налице. Затова се интересувах по въпроса и в предишната тема и обмислям покупка на Секси-то  Grinning За черния петък няма да имам финансова възможност, но се надявам на Коледни намаления....
За Маракеш никога не съм се интересувала, мисля че за тоя ценови клас има и по добри продукти.
Сори за дългия пост  bouquet

# 140
Мерси, Вив  Hug аз също доста се харесах в оранжево  Grinning .
silviya.t, за съжаление този го нямам, иначе щях да дам описание/снимка.
Сис, Oleo Relax е много хубав серум и със страхотен аромат! Като консистенция не е така гъсто като Макадамията, но също се усеща подхранващо.Дава жилавост. На влажна коса се усеща като доста напоително, на суха трябва да се внимава с количеството, за да не утежни. Поне аз така го ползвам.Нанасям първо на длани и с тях разпределям.
Dancer , маската е хидратираща, с тежък ориенталски аромат на амбър и ванилия. Не всеки го харесва и е хубаво да го усетиш предварително. Ако не се лъжа и в бюти зон ги бяха пуснали. Разнася се лесно, дава и блясък и мекота, а уханието за харесващите го /за мен е великолепно/ е една голяма любов!

# 141
Мерси, Вив  Hug аз също доста се харесах в оранжево  Grinning .
silviya.t, за съжаление този го нямам, иначе щях да дам описание/снимка.
Сис, Oleo Relax е много хубав серум и със страхотен аромат! Като консистенция не е така гъсто като Макадамията, но също се усеща подхранващо.Дава жилавост. На влажна коса се усеща като доста напоително, на суха трябва да се внимава с количеството, за да не утежни. Поне аз така го ползвам.Нанасям първо на длани и с тях разпределям.
Dancer , маската е хидратираща, с тежък ориенталски аромат на амбър и ванилия. Не всеки го харесва и е хубаво да го усетиш предварително. Ако не се лъжа и в бюти зон ги бяха пуснали. Разнася се лесно, дава и блясък и мекота, а уханието за харесващите го /за мен е великолепно/ е една голяма любов!
Благодаря setony  bouquet

# 142
Благодаря ти setony  Hug bouquet Май това ще е покупката ми за Черния петък  Heart Eyes

# 143
Нахлувам в темата и признавам не съм чела назад ,обаче ме боядиса фризьорката с Иноа и от тогава косата ми е ужасно суха особено по краищата.Преди съм ползвала безамонячната на лореал Про ди джи ,като че не ми беше така косата.Мия се с Лореал Витамино колор и маската от същата серия слагам.Пръскам с термозащита ама ......дайте съвет моля.

Две-три страници назад аз също зададох въпрос, свързан с бооята за коса Иноа, но за съжаление никой не отговори. Това, което разбрах аз е, че след боядисване с Иноа трябва да се използва специален шампоан, иначе ефектът може да бъде разочароващ. Може би точно това е станало и с твоята коса. Видях какъв е въпросният шампоан, но не се продава никъде. Имам купена боя Иноа, която не смея да използвам докато не разбера с какво да я отмия.

Аз ще помоля още веднъж момичетата (ако има такива), които са използвали тази боя за коса да споделят какви точно са й особеностите, за да стне всичко както трябва. Междувременно мисля да се консултирам и с фризьор, но трябва да намеря такъв, който работи или е работил точно с Иноа.

# 144
  • София
Аз използвам Иноа, но не се боядисвам сама, защото ми правят балеаж и омбре с нея. наистина измиват с Иноа шампоан, но според мен просто, защото имат и такъв в салона. Последният път даже ми се стори, че ме измиха с Терапист на Керастаз, усетих същия аромат, но забравих да питам. Не вярвам да е нещо свръх различно, или специално.
За боядисването писах и в предната тема. Няма разлика с другите бои и нанасянето. Накрая като изтекат 30те минути леко я емулсифират и след 2-3 минути измиват.

# 145
Мен са ме боядисвали с Иноа в салон, по-специалното беше, че ми масажираха косата. Шампоанът и маската бяха Иноа.

# 146
Към повечето, да не кажа към всички марки професионални бои има шампоан и балсам, които са специално направени за след боя, за да запечатат цвета. Кидра, Пол Мичъл, с тези марки последно се боядисвах и за двете имаше такива Ш+Б.
Сетони, страхотен цвят!!!

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 21:33 от Kölsches Mädel

# 147
Писах по-назад за боята Иноа, ползвам от години. Първо при фризьор, после сама се боядисвах у нас... Въобще не е задължително да се ползват шампоан и маска/балсам Иноа... Всека друга серия за боядисани коси става да се ползва, аз даже не винаги ползвам и серии за боядисана коса... Тези серии просто запазват цвета по-дълго, макар че и това е много относително... Иноа е безамонячна и не е от най-трайните, но не цапа при миене и има хубави цветове.... Peace

# 148
Бисквитка ,  Hug
Мисля, че синята серия би ти харесала повече, само заради обема  Wink Адамантчето също много я харесва, тя е с доста различна от моята коса, може да се включи с мнение , ако ще те ориентира по-добре.
Иначе и двете серии биха ти допаднали, сигурна съм  Peace Ако решиш, пиши ми ЛС , ще ти пратя да ги пробваш преди да си ги вземеш.
  Да, харесвам я и макар да е протеинова, аз не усещам озсушаване от нея, напротив. Пробвала съм, благодарение на Жана bouquet и Precious oils и също много ми хареса, тя се усеща по омекотяваща и хидратираща. Simple Smile

Фрея, благодаря за старанието, определено акцентите в старите теми са много полезни така bouquet

1. Финиши ползвам по 2-3 наведнъж, преди и по 5-6 слагах. Любими са ми хидратиращата маска на Наши, Олиото на Мароканойл.
2. Термозащита в монента основно ползвам Кератин Термика и съм доволна, въобще термотата на Керастаз ги харесвам, иска ми се да си взема обаче някоя на Алтерна и събирам мнения. Трябва ми за преса.
3. Маракеш не съм ползвала Simple Smile

# 149
Ако държите да е нещо с тази насоченост, удачен вариант е това http://www.simbg.com/color-seal.html
Предполагам, че няма да е проблем различната марка на боята. Аз съм го използвала и с тази и с други марки и разлика не виждам. Разлика не виждам и със запазване на цвета и т.н
Хубавото е, че е еднократна доза.

Общи условия

Активация на акаунт