Професионални серии за коса - тема 89

• 48 990
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Ама че принцескова тема Flutter Фрей благодарности за все повече нарастващото ти старание! Hug
1. Ето ги моите финиши (+крема на марокан Hug)
Скрит текст:
Всички си харесвам много, винаги ползвам САМО по един в зависимост от продуктите в банята, които съм ползвала. Позволявам си да не е термо всеки път, защото суша на хладка струя, а всички се водят, че предпазват и от топлина.Както се вижда са предимно с хидратираща насоченост най-общо казано. Ако има значение, млякото на Милкшейк, Липидиума и спрея Сахара ги имам за втори път. Другите купих след голямо ровене по стари теми и ревюта и ги отсях от доста набелязани - не съжалявам изобщо. Heart Eyes
2. Термозащитите са ми бамбуковата Алтерна и Нектара, и двете си обичам страшно много и доста често си ползвам точно тях, чувствам подхранване, омекотяване, дават блясък и гъвкавост.
Чакам само Чаровничка и който друг, ако го има, да споделят за спрея Марокан, ако няма никаква фиксация ще го взема сигурно и него.

С това моята уиш листа на финиши като цяло е мисия изпълнена! Party

3. Маракеш пробвах първо от тестери - червените original шампоан и балсам. Съчетах с мостра на крема от серията Kahm и ефекта като цяло беше на хидратирана, подвижна и поизправена, явно от крема, коса. После взех серията Kahm обаче рибата нямаха крема, него най исках, та не виждам особена разлика с червените. Като цяло не са силна хидратация, както писах веднъж от типа на Наши са ми, но по-леки, обаче със силен, чувствен ориенталски аромат. Пробвах и спрея им за блясък...ами даде блясък, ама като на намазана с маслена маска коса, много тежък ми дойде.
Руса мама, срам ме беше да призная, но ми се скъса пликчето, в което ми прати крема, а косата ми не беше за миене, че да го пробвам, и като се беше размазал замина. Embarassed та него не съм пробвала.

Епона, може ли да те помоля за няколко думи за спрея на Милкшейк, сега имам млякото, но по стари отзиви в темата и по блогове е все обичан,та много му се чудя и на него. Това като цяло май е любимата ми марка, никога не ме изненадва с резултата, без значение в какъв момент е косата ми. Heart Eyes

Денси  Hug

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 11:13 от Анонимен

# 16
1.Любимите ви финиши? Аргановото олио на Алта мода винаги имам от него.Невероятен аромат  и много ми омекотява косата .Сега пробвах и от мостричките олиото на Марокан за тънка коса.Имам чувството ,че косата ми го поглъща и няма как да прекаля с него.Хареса ми определено и ще се взима и в по голям вариант Simple Smile Наскоро взех и спрея за блясък на Keune .Страхотен е.Косата ми буквално блести .Все се вглеждам да открия блестящи частици в него  Joy .Има лека степен на фиксация.Не съм забелязала да ми отежнява коса.Използван е и само веднъж де .

2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар?Не използвам много термо защити.Най вече ползвах на Лореал Митик Ойл много ми допада аромата и.Сега използвам на Марокан Ойл .И това ме подсеща да отговоря на Линда  , че е страхотно.На моята тънка коса много добре стои.Няма втвърдяване и фиксация поне аз не усещам такава.Косата ми е мека и придава съвсем лек блясък .Харесва ми определено.Един минус малко ми мирише на алкохол/спирт/ ако се прекали с пръскането което си мисля ,че се дължи на парфюмния аромат .

3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви?Не съм ги използвала .Загледах ги но предпочитам други неща и не са ми в листа с желаните от мен продукти .

Някой в предната тема коментира шампоана и балсама за блясък на Алтерна ,че ги е изпробвал при фризьорката си.И според мен са подходящи за тънки коси.Впечатлиха ме при първа проба.Придадоха на косата ми обем и блясък.В последствие обема се загуби но блясъка и мекотата на косата ми не са се загубили.За черния петък съм набелязала именно тях  Joy .
Къде може да се намери маската за блясък от тази серия?В Арлен има само крем .Хммм .
Забравих да напиша май ,че разговарях с фризьорката ми и тя твърдо отказа да ме обезцвети и да ми съсипва косата. Sad  Crossing Arms .

# 17
  • София
Freya, сърдечни благодарности за темата!  bouquet

1.Любимите ви финиши? Комбиниране, последователност на нанасяне, редуване?
Любимите ми финиши са - олиото на Марокан - light, олиото на Макадамия, Кенди спрея на Алтерна, Хидратиращото мляко на Алтерна, балсама без отмиване на Редкен Анти снап, Олео релакс на Керастаз, Lengthening еликсира на Алтерна, който е и със термо защита. Винаги използвам финишите на влажна коса, рядко повече от един.
2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.
Любимите ми термозащити са Perfect iron spray от Хайверената серия на Алтерна - не втвърдява косата, не утежнява, икономичен продукт, лесно се нанася. Има лека фиксация. K formale на Керастаз, когато искам по-силна фиксация - не клечкосва, но леко втвърдява. Косата с него е гъвкава и подвижна. Не използвам преса, рядко ползвам маша. Сешоар също ползвам много рядко и то само в корените - тогава използвам Еликсира на Алтерна.
3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви? - Нищо на бранда не съм използвала и нямам интерес на този етап.

# 18
  • София
Здравейте Simple Smile Благодаря за новата тема  bouquet

По въпросите за запис:
1. В момента имам Л2 на Лакме и олиото на Мароканойл. Аз съм сигурно единствената, която не харесва Л2 или поне не виждам особен ефект от него, да не кажа никакъв. Олиото пък като че ли ми утежнява. За протокола-косата ми е нормална към суха, тънък косъм, напоследък склонна към цъфтежи, етажирана, боядисвам в 8-ца с Иноа веднъж на два месеца, като естествения ми цвят е 7.
От прочетеното в темата в последните дни съм набелязала два продукта-Кенди спрея на Алтерна (мнението на Денси, че обира обема по дължините, ме спечели  bouquet) и крема на Лореал Липидиум, за който прочетох няколко отзива, че се справя превъзходно с цъфтежите. Дано ми допаднат и дано не утежняват.

2. За термозащита ползвам крема на Чи с червената помпичка. Не съм доволна! Или аз не слагам необходимото количество или просто не пази от топлината, защото се сдобих с порядъчно количество цъфтежи в последните два месеца. При мен сушенето е с четка с горещ въздух. От около 4 месеца не ползвам преса, но честно казано, както казах, косата ми не е в по-добро състояние. Така че издирвам хубава термозащита. Четох хубави неща за Нектар термика и за Митик ойл. Лореал липидиум двукомпонентният крем не може да се ползва самостоятелно и в тази роля, нали? Ще съм благдарна някой с подобна на моята коса да сподели опит Simple Smile

3. Не съм ползвала нищо на Маракеш. Подозирам, че толкова масла в състава при мен ще доведат до недобър резултат и затова не съм мераклия за проби на тази марка.

Многа се чудя на серума за растеж на Митик ойл. Бях се навила и Линда с омазняването в корените ме разколеба. Някой беше ползвал и него, и Инициалиста, връщах се, но не успях да намеря този коментар. Моля отново за сравнение, за да финализирам списъка с покупките за Черния петък  Hug  Blush

# 19
Freya, страхотна тема, чудесно настроение ми създаде  bouquet Много ми хареса и оформлението, доста прегледно стана като включи и акцентите, сърдечни благодарности!  bouquet
Любими са ми крема Липидиум Лореал, олиото Макадамия, коприната Чи и от скоро Редкен анти-снап  Heart Eyes Ето и моите, като нектара и цимента също не са лоши, но май не са ми любими чак  Thinking
Скрит текст:
2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.
За сешоар Липидиум и Цимент, за маша категорично спрея Секси хеър (умалях да го хваля, дано и на вас ви допада  Flutter) и бамбуковата Алтерна Кенди .
3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
Имам мостра на червеното олио, но все не стигам до него, а и нещо самата марка не ми представлява интерес  Thinking

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 11:49 от Inked Mom

# 20
Чудесна тема!  bouquet

Пробвала съм доста финиши, но май любимия ми остава Коприната на Чи и двойния серум на Лореал.
Имам опит само с Нектара - от него косата ми става гладка, лъскава и еластична, но не съм сигурна дали предпазва достатъчно и от преса, понеже се и понакъсва от време на време.  newsm78 В чуденка съм за термото Митик ойл или Липидиум. Събирам отзиви и май ще забърша едно за Черния петък  Twisted Evil Joy
Не съм ползвала нищо на тази марка, но и нямам намерение.

Многа се чудя на серума за растеж на Митик ойл. Бях се навила и Линда с омазняването в корените ме разколеба. Някой беше ползвал и него, и Инициалиста, връщах се, но не успях да намеря този коментар. Моля отново за сравнение, за да финализирам списъка с покупките за Черния петък  Hug  Blush
Скоро си купих серума (до сега не съм ползвала грижи за скалпа) и след 2-3 нанасяния не забелязвам да има дори и минимално омазняване, а моята коса се омазнява бързичко. Иначе има приятен аромат  Heart Eyes

# 21
Фрея темата ни става все по-красива  bouquet
1.Коприната на Чи ми е любима,напоследък и детанглъра с цитрус и нероли,който слагам в деня ,когато не си мия косата (мия я през ден) ,усещам я подхранена с него.Имам и Лис Ънлимитед на лореал,който дава хубав блясък,но е много лек за косата ми.Чакам черния петък-набелязала съм кенди ойл на алтерна,мисля и Митик олиото или крема липидиум.
2.Преса не използвам ,за сешоар използвам нектар термика,мисля да го поддържам в постоянна наличност,а ми се иска да взема и цимента и да ги редувам.
3.На Маракеш нямам нищо,не са ми и в уиш листата,като знам колко неща искам да пробвам едва ли някога ще стигна и до тях.....

# 22
Току що свърших двойния серум на Лореал. В началото не ми хареса, но впоследствие видях ползата от него  Simple Smile
На влажна коса слагам винаги или Л2, или протеиновия спрей на Афоджи, след него-червената коприна, двойния серум, или някое от олиата на Наши, Морокан или Макадамия.
Имам само термозащитата на Осис +. Рядко я използвам, повече в зимните месеци за сешоар.
Ползвала съм от мостри хидратиращата серия. Хареса ми, напомня ми по действие на Макадамия.
Страхотна тема  bouquet

# 23
Здравейте, дами,

поздравления за чудесната тема и прекрасните коси, които видях  Simple Smile Много се запалих и аз да започна да се грижа професионално за косата си, ще съм ви благодарна за насоки.
От две години се боря със себорея, мисля, че вече положението вече е овладяно.
Косата ми е гъста, кестенява, боядисана, по-скоро суха, дълга, чуплива.

В момента ползвам шампоан за себорея, след това маска за боядисана коса, накрая понякога слагам ампули за чувствителен скалп.

Моля, кажете какво да си взема като начало, но ако може така да ми го напишете по-детайлно, като за човек, който нищо не разбира  Laughing С всичките му там маски, мазила, финиши и т.н.
Благодаря предварително.

# 24
Фрея, оформлението на темата е надминало дори предишните. Доста си си поиграла, но е много лесно така човек да се ориентира в по-старите теми.  Супер е. bouquet

Финиши имам много, но не от всички съм доволна. Любими са ми серумът на Алтерна срещу цъфтеж, серумът с арган на Чи, еликсирът на Редкен за цъфтящи краища и изтощени дължини, новият еликсир на Керастаз за обем, аргановото масло на Наши  и др.

Харесвам много Морокана, но се бях притеснила, че писах ,че пре мен няма твърдост и фиксация, а после някой сподели нещо различно. Сега виждам, че ефектът и при Чаровна е като при мен. Други любими термозащити са ми Алтерна Iron и Кюн със сребърната опаковка. И при трите ми харесва, че добре ми пазят косата, без да я омазняват или втвърдяват прекалено. Тези, които изброих са ми за преди преса за суха коса. Ако ще суша само със сешоар ползвам най-често Цимент термика /новия, който много повече ми харесва от стария/ .

Подхранващите шампоан и балсам с конопено и арганово масло, но нещо не ми се пени шампоанът като хората, малко ми заплита, а след това балсамът някак не ми разплита добре и се налага да слагам повечко финиши. По-нататък пак ще им дам шанс.

Чаровна,
браво на фризьорката ти. Рядкост са като нея. Hug

Момичета, от сега още списъкът ми за Черния петък се състои от 12 продукта. Blush И вие ли сте така?

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 12:27 от Феерия

# 25
Фрея,  bouquet!

1.Това имам в момента + няколко отливки
Скрит текст:

В ляво са ми любимите финиши, в средата неизпробвани и малко тествани засега, както и такива, които бих взела само на добра оферта.Съответно в посока дясно от Шваркопф и ДжМО не бих повторила.
В шишето на Митик ойл-а е олиото на Алфапарф (Абсолют).Иначе Митик си ми е от любимите, Лис на Лореал също.Нямам ги в момента, старая се да не прекалявам   Laughing.

Най-често смесвам кремообразен и олио финиш - както ми дойде отвътре.Нямам конкретна схема.

2.Нямам любима термозащита.Харесвам Цимента(може би защото си внушавам, че е "лечебен" Laughing), Нектара и Митик ойл изобщо не ми допаднаха - някак се губи гъвкавостта на косата.
 Надявам се крема Абсолют Лип. да ми пасне, досега съм го пробвала само веднъж (ами забравих, че го имам  Blush). Крема Дисциплин съм си наумила, че ще ми е по мярка  Joy , с две ръце се моля да не е намален в петък  Tired.Много ми се ще да се въздържа от покупки.

Суша предимно със сешоар и не изправям, предпочитам небрежни чупки и вълни.

3.Маракеш не съм заглеждала дори.

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 12:25 от ZlatE®

# 26
Момичета,утре искам да пускам поръчка и моля з отзиви за следните продкти:

Alterna Caviar Repairx Instant Recovery Shampoo

Интензивно възстановяваща маска  без вредни съставки за суха и изтощена коса  с екстракти от хайвер и морски растения Alterna Caviar Repairx Instant Recovery Masque -

Безвреден възстановяващ протеинов крем за суха и изтощена коса с екстракт от хайвер и морски растения Alterna Repairx  Protein Cream

Безвреден спрей за моментално възстановяване и блясък с екстракт от хайвер Alterna Caviar Rapid Repair Spray

# 27
  • Пловдив
Много добре оформена тема!

1. Любим финиш ми е Нектар Термик. Изискванията ми за финиш са да омекотява и да подрежда косата, и Нектар термик се справя блестящо. След него задължително слагам олио - обикновено на влажна коса. Използвам олиото на Наши и на Макадамия. Скоро ще взема и Кенди ойл.

2. Досега друга термозащита освен Нектар термик май не се сещам да съм ползвала. Онзи ден си взех и термоспрея на Sexi Hair и след два пъти ползване преди сешоар мога да кажа, че се отразява добре на косата ми. Въпреки че е мазен, не утежнява по никакъв начин косъма. А и добре изглажда. Предполагам, че с преса също ще се оформи добре косата.
Всъщност по едно време преди 2-3 години ползвах и лилавата топка на Тиджи, но нещо не бях впечатлена и я размених.

3. На Маракеш не съм ползвала нищо, но отдавна съм ги загледала и с удоволствие бих опитала 2-3 серии - интересни са ми серията с подправките, мандарина и слива, и кокос.

# 28
Здравейте, момичета!
 Надявам се приемате нови попълнения в страхотната тема. Чета Ви от последните няколко теми и се опитвам да прочета и старите. Не съм ползвала досега професионална козметика за коса, но откакто започнах да Ви чета си купих на Кюн за суха коса Сатин Ойл Ш+Б, термото на Напура, Ш S2 и S00 на Напура и ампулите на Лореал за косопад. Та засега ще продължа да Ви чета и да събирам отзиви.
1. Все още не съм сигурна кое точно са финиши  Embarassed - ползвам Арганово олио и едно олио с ким на Кардашиян - мирише много хубаво и на мен ми допада. И двете ги слагам на влажна коса.
2. Ползвала съм само термо защитата на Напура - като леко олио е и мирише на ванилия, не ми харесва особено, като че ли косата ми губи подвижност с нея
3. Не съм ползвала нищо на Маракеш
Новата тема е страхотна!

# 29
  • Пловдив
Чудесна нова тема  bouquet Фрея, отлично си се постарала Simple Smile Това с описанието на въпросите към всяка тема, много ми хареса. Често се връщам да препрочитам назад и вече ще е много лесно.
1. В момента имам : двата варианта на Марокан, серум Олео Релакс, Макадамия, олиото за силно подхранване на Алтерна и СС на Керастаз. Слагам винаги едно от тях на влажна коса, понякога и на суха. И аз не се разбирам с кремообразните финиши,  но упорито си търся нещо, което да прибира фризитата, да подхранва и подрежда косата. До сега не съм случила на такъв. В този ред на мисли искам да попитам за:
- Серум за ултра блясък и изглаждане на косата с кокосово и соево масло от Sexy Hair
- Хидратиращ крем O'right със зелен чай

2. Не ползвам преса/сешоар и нямам нищо в момента, но мисля да си взема Philip Kingsley Daily Damage Defence Extrem

3. Нямам опит с МАРАКЕШ. Имам мостри, но не съм ги тествала.

Общи условия

Активация на акаунт