Професионални серии за коса - тема 89

• 49 005
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно първия въпрос-ползвам олиото на Макадамия,много съм доволна.По втория въпрос-нямам богат опит с термозащитите,в момента ползвам Нектара,може да се каже,че съм доволна,но смятам да опитам и Цимента.По третия въпрос-нищо не съм опитвала на тази марка.
Все още съм новобранка в тази област. Joy

# 61
Момичета, какво ще е намалението (в %) на черния петък? И на всички продукти ли или на някои серии например?
Аз съм си набелязала някои неща, но ми трябват спешно и не знам дали да чакам до тогава? Ако и намалението не е голямо...
Някой знае ли каква реално е разликата между маската на Лореал Série Expert Fiberceutic за тънка и за силна, груба коса? Ползвала съм тази за тънка коса, но сега се чудя дали да не пробвам и другата за груба коса.... Някой да ги е ползвал и двете? Да ги сравни, моля.....
Освен това искам да пробвам серията Pureology, но се двоумя коя точно - хидратиращата или Strength Curе? Може ли някой, който ги е ползвал да ги сравни... Интересува ме втората дали се усеща като протеинова и да заплита и пресушава? Благодаря ви предварително...
По въпросите от темата:
-любими финиши - Л2, крем за блясък на Алтерна и сатенения финиш на Shu Uemura
-арганово олио на Лакме и коприната на Chi
-термозащита нямам любима, в момента ползвам на Joiko, но не съм впечатлена...

# 62
Фрея, благодаря за голямото старание! Темата става все по-изчерпателна!  bouquet

1.Любимите ви финиши? Комбиниране, последователност на нанасяне, редуване?
Обикновено нанасям някакво мляко/крем + олио за връхчетата. Косата ми в момента е в много лош период, с нищо не изглежда добре, съответно нищо от наличното не ме радва като ефект и съм в процес на търсене на нови подходящи продукти.

2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.
Нямам любима термозащита. Преса не позвам. Преди често стилизирах със сешоар, но не съм ползвала термозащити, което го отчитам като голям минус в грижите за коса. В момента сешоара също съм свела до мин.

3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали на косата ви?
 Не съм ползвала. Хвърлила съм око на олиото Kahm Smoothing Treatment, дори когато го пуснаха в рибата питах за него в темата, но никой не се включи с мнение.
И тук имам едно питане към Линда, т.к. тя спомена, че го е пробвала. Линде, моля те да опишеш олиото – според теб дали ще е достатъчно, за да подреди и изглади косата, ако не се ползва сешоар?   Също искам да те помоля да го сравниш със спрея с кенди на Алтерна, т.к. се двоумя между двата продукта.  Това, което момичета по-горе описват за силния ориенталски аромат на Kahm  серията, обаче мен никак се ме радва, защото трудно издържам такива аромати.

# 63
http://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-kahm-dalgotrayno- … g-treatment-60-ml
Edora, ето това съм пробвала аз, но то е крем. В комбинация с червената серия Маракеш, но след издухване със сешоара (не с четка, само сушене) ми изправи всички чупки, косата беше омекотена и подвижна, но аромата наистина е силен. Кендито си е спрей-олио, подхранва, дава блясък и най-важното за мен обира обема по дължините, където моята коса е склонна към хвърчене. Ползвам го предимно на суха коса. Ако трябва да избера бих взела Кендито (така и направих Mr. Green), радвам се че от рибата нямаха наличен тогава крема kahm и си го спестих, доволна съм от финишите си. Дано съм те ориентирала малко Hug

# 64
  • Щастлива мама на 3 слънца
благодаря за темата
1.Любимите ви финиши? Комбиниране, последователност на нанасяне, редуване? още търся . Всчико харесвам след баня ,но на следващия ден е много страшно положението
2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка. търся си още ..всъщност не ползвам сешоар
3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви? не съм ползвала

# 65
1.1. Аргановото олио на Наши - блясък,мекота,подреденост. Обаче се полакомих като видях хубавия му ефект и след 4 месеца нон-стоп ползване вече не виждам същия ефект. Сега съм му дала почивка и съм го заменила с:
1.2 коприната на чи  Laughing - общо взето сравнително достоен заместник на нашито - блясък, мекота, подреденост /на 2рия ден са ми малко сухи краищата обаче.. пълно щастие нямало  Rolling Eyes /
1.3. Марокан за тънки коси - от това олио ефект никакъв не съм видяла... Дори имаше момент, в който помислих, че не слагам достатъчно и като прекалих, усетих косата си утежнена.. отказах се от този продукт.
1.4. сметаната на Милкшейк - само веднъж съм я ползвала, тъй като ми е най-новата придобивка, но дори и от едно ползване ми хареса.
1.5. Млякото с 12 ефекта на Милкшейк - и него само веднъж съм ползвала поради същата причина и дори го сложих на суха коса след като я бях изправила с преса вече - придаде й мекота и блясък Simple Smile Т.е. ще си ги използвам с кеф  Mr. Green
Слагам ги както ми падне.... без строго определени правила.
2.Любимата ви термозащита/термозащити за преса и за сешоар? С кратко описание към всяка.
2.1. флуид за изправяне/ сушене на косата Напура - идея нямам дали има термозащита.. така ми казаха като го купувах Simple Smile факт обаче, че когато суша с четка и сешоар го ползвам и косата ми е завидно по пригладена и права.
2.2. цимента на керастас - Обикновено го съчетавам с аргановото олио на наши или коприната на Чи.
2.3. Ландол термозащита - лека текстура, не утежнява изобщо. Не знам дали бих повторила покупката.. Взех го, защото го дават, че предпазва прическата от влагата - е не е вярно. Или поне при мен няма този ефект. Не е лош продукт, но съм сигурна, че има и по-добри Simple Smile
2.4. Спрея на секси хеър за преса - да подчертая, че косата ми е тънка, средно гъста. Нанасям след като съм изсушила със сешоар с цел да предпазя косата от пресата като разделям косата на 2 реда и пръскам всеки по отделно и ако прекаля фиксацията ми идва силна и косата остава еднааа "твърда"... не мога да го опиша, но все едно съм прекалила с лак за коса. Придава завиден блясък иначе Simple Smile
3. Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали на косата ви?
Не съм и май не мисля да ползвам. Нещо не ме изкушават Simple Smile

Извинявам се за чаршафа предварително.
И имам въпрос относно алтерна серума за цъфтящи краища. Момичетата, които го имат, бихте ми казали каква е консистенцията му, тъй като аз го поръчах от златна рибка преди 3 месеца, но ми прави впечатление, че стои малко на "бели парцалчета" - не е точно хомогенна смес и от тогава не съм го ползвала Simple Smile . И се притеснявам дали не е с изтекъл срок или нещо подобно? Благодаря Simple Smile

# 66
http://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-kahm-dalgotrayno- … g-treatment-60-ml
Edora, ето това съм пробвала аз, но то е крем. В комбинация с червената серия Маракеш, но след издухване със сешоара (не с четка, само сушене) ми изправи всички чупки, косата беше омекотена и подвижна, но аромата наистина е силен. Кендито си е спрей-олио, подхранва, дава блясък и най-важното за мен обира обема по дължините, където моята коса е склонна към хвърчене. Ползвам го предимно на суха коса. Ако трябва да избера бих взела Кендито (така и направих Mr. Green), радвам се че от рибата нямаха наличен тогава крема kahm и си го спестих, доволна съм от финишите си. Дано съм те ориентирала малко Hug
Точно за този продукт питах, Линде. Моята коса също се разхвърчава по дължините, ако не я стилизирам със сешоар. Мисля, че ми реши дилемата и ще взема кендито  Hug.
Скоро се връщам на работа след отпуска по майчинство. Вече нямам това време, което преди отделях за сешоари и прически. Решила сам да я нося небрежно начупена, вълниста и искам да се заредя с продукти, с които дори и без стилизиране косата би изглеждала добре.  

# 67
Линда за термото на марокан да напиша не съм го използвала върху суха коса.
Споделям с вас резултат на косата измита с бамбуковя за блясък , балсама от същта серия и напръскана със спрея на марокан.Прилагам снимка да покажа.Ще помоля да не ме  цитирате защото ще е махна по късно .
Скрит текст:
Simple Smile
Вижда ми се много бляскава и здрава косата .Или само така ми се струва  Joy .Личи си ,че е мека и не е твърда или на клечки . И целият този блясък идва о Алтерна Бамбук shine и термото на марокан.Как да не е влюбен човек в тези продукти.Радвам се ,че ви открих и макар да съм нова и от това лято да използвам професионални продукти се чувствам пристрастена.Благодаря ви ,че ви има .Най - хубавата тема  bouquet
И да ви попитам серията на Алтерна бамбук за блясък с коя маска е хубаво да я комбинирам ?

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 16:30 от Анонимен

# 68
  • Пловдив
По първи въпрос за финишите купих все неща похвалени от вас Митик ойл, арган на Мароканойл, на Алцина арган с гроздови семки и тн, от всички съм доволна за сега редувам ги след измиване.
По втори въпрос почти не суша често косата си и не ползвам преса, но на щерката прекрасната й коса съм взела Секси хеър термото и мисля от черния петък и това на Напура да й купя.
По трети въпрос взех хидратиращите ш+б на Маракеш с лилавия етикет и сме мнооого доволни освен приятната миризма косата ми е мека и хидратирана ухае приятно в добро съчетание с парфюма ми!

# 69
Бях си решила да стоя далече от вас , понеже сте разорителки  Heart Eyes , издържах 3-4 теми, но не мога за повече и това си е  Hug
Фреяbouquet

След доста пробване в момента имам налични тези :
Скрит текст:
- сори за фона, ама само там имаше свободно място  Laughing
Може би СС кремчето на Керастаз не трябваше да добавям към снимката, понеже не ми е сред най-любимите продукти, но е налично в шкафа, така че го щракнах и него.

Тези за къдрици след доста проби и грешки съм ги свела до най-благоприятния за мен минимум , това са оформящите продукти, които към момента ми се отразяват по най-добрия начин.
Скрит текст:

След измиване нанасям продуктите в следния ред : спрей , хидратиращ крем/балсам без отмиване , олио финиш , продукт за къдрици, ако ще суша с дифузер - термозащита.
Хващам произволно, нямам установен ред на комбиниране или заучени съчетания на продукти, карам на усещане и донякъде се съобразявам със сериите, с които съм мила в банята  Wink
Та в този ред на писаници - да ви похваля серумчето на Pureology за цъфтящи краища в синята опаковка.Невероятен за мен  Heart Eyes , чакам и пълноразмерна опаковка  Blush

Рядко ползвам сещоар , та чак любима термозащита нямам , тях избягвам да ги трупам, понеже не са ми приоритет. Харесвам Нектар термик  Heart Eyes , Цимента също, но не чак толкова.
Някой питаше за термото на Мароканойл - има лека фиксация , при прекаляване с количеството се усеща и матира косъма , освен това има тежък аромат, който за съжаление е доста далече от този на другите им продукти. Иначе предпазва много добре от топлина, харесвам си го  Crazy

3.Кои продукти/серии на Маракеш сте ползвали и как се отразяват на косата ви?
Изобщо не съм ги ползвала, не ми представляват и интерес , ама никакъв  Mr. Green

Лунна пътека , аз съм ползвала двете серии на Pureology , Strength cure я заредих онзи ден в комплект шампоан и балсам за втори път  Heart Eyes
Хидратиращата ми допада горе-долу, хидратира добре, но косъма лигавее доста при изплакване и ми отнема обема. Освен това усещах едно леко изпръхване на връхчетата, т.е. хем е лигава косата в банята, хем след това хидратацията не е съвсем достатъчна, т.е. като силиконов филм и подлъгващо усещане за добро действие върху косата.
Виж финиша от серията е страхотен - мнооого ми е любим, веднага прибира бухналите крайчета и дава много добър блясък  Flutter

Strength cure е протеиновата им серия. Подобно на Редкен Екстрийм я усещам - шампоанът заплита съвсем леко, прави много хубава и богата пяна , с хубав аромат, икономичен е.Напомпва косъма и косата се усеща по-плътна и тежка веднага. Балсама омекотява, разплита и също при отмиване дава усещане за жилавост. Сред любимите ми е , протеинова, но с много "меко"  Laughing действие.

Най-любима тяхна серия ми е Presious oils  Heart Eyes Няма такъв аромат  Heart Eyes Това са ми любимите продукти евър  Heart Eyes , балансирана серия е , с масла и малко кератин. Купих онзи ден за трети път  Blush Препоръчвам  Peace
Ползвала съм продуктите в комбинация шампоан + балсам, маските не съм пробвала  Peace

# 70
  • Велико Търново
Радвам се, че отново си тук, Джейн Hug
Напоследък много съм ги размислила Pureology, а ти съвсем ме размисли със сериите Presious oils и Strength cure - коя от двете би била според теб по-подходяща за моята коса - тънък косъм, средна гъстота, държа да имам обем Wink

# 71
3. Ползвала съм Подхранващ шампоан с конопено и арганово масло, както и балсама. Много съм доволна от въздействието и аромата им.

Голяма благодарност към Фрея за отделеното време и старание! Направила е истинска енциклопедия! За новаци като мен това е благодат! bouquet

# 72
Бисквитка ,  Hug
Мисля, че синята серия би ти харесала повече, само заради обема  Wink Адамантчето също много я харесва, тя е с доста различна от моята коса, може да се включи с мнение , ако ще те ориентира по-добре.
Иначе и двете серии биха ти допаднали, сигурна съм  Peace Ако решиш, пиши ми ЛС , ще ти пратя да ги пробваш преди да си ги вземеш.

DqVoLsKi_ChArOvNa , косата ти наистина изглежда много здрава и с много блясък / аз него го свързвам със здрава коса / , не ти се привижда  Laughing

Редактирам се , сега се загледах , балсамът Редкен Екстрийм е на много добра цена в Парфимо  Blush

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 10:10 от Анонимен

# 73
  • София
Ех, момичета, толкова обичам тази темичка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Най-разорителската и прекрасна  Mr. Green

Чаровна
, косата ти е просто разкошна! Има огромна разлика от преди, когато ти беше дълга и ползваше проф. продукти предпазливо  Crazy  Сега е много, много хубава, с блясък, гладка и подхранена  Hug

Моят списък за Черния петък задължително ще включи спрей на Секси хеър за преса. Но още не съм ориентирана кой точно е той  Embarassed

Да не съм назад, щракнах и аз моите финиши, като искам да кажа, че имам още някои, които не са в оригинални опаковки, а от размяна, отливки, затова и не съм ги сложила тук  Crazy както и някои от тези все още не съм пробвала,  ужас  Embarassed

Скрит текст:

Днес смятам да се измия с Бамбуците за блясък, да пробвам и Кенди олиото, като ще изправя косата със сешоар, за да видя дали ще прибере бухване в дължините, което при мен е огромен проблем и никога и с нищо не съм успяла да го овладея  ooooh! Линде, мисли му, ако не стане  Mr. Green  Hug

# 74
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета,коментирано е,но ако не ми е проблем да споделите мнение-ДПШ удачно ли е да го използвам преди боядисване?Два пъти месечно удачно ли е?Благодаря на отзовалите се!!!!

Общи условия

Активация на акаунт