Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

  • 52 287
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
  • Мнения: 44 293
Пиле с картофи,тирамису.

# 646
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
топли сандвичи с шунка и кашкавал
салата с киноа и рукола
баница с праз и сирене
печен домашен суджук
айрян
хляб с квас

# 647
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Вчера:
- кус кус с масло, сирене и прясно мляко;
- талапия филе плакия в Крок Пот-а;
- талапия филе с броколи, дом. сос, лук и моркови в тенджера за малкия;
- разядка (настъргано сирене, заквасена сметана, зехтин, пресен чесън и червен кромид);
- зелена салата.

Днес:
- кесадия с чедър, дом. сос и босилеково песто;
- яхния от червена леща и карфиол (с много чушка, лук и моркови);
- салата от авокадо, краставици, домати и зелен лук;
 - варена царевица.

Плодове за тези два дни - малини, къпини, праскови, круши, ябълки, боровинки и портокали.

# 648
  • Мнения: 2 760
Снощи салата "Сельодка под шуба" и пържени кюфтета.
Днес има от още салатата и ще направя панирани броколи.
Слагаш ли моркови в тази салата?

Този път ги спестих. Иначе я правя както моите колежки рускини са ми показвали - на дъното се слага селдата и лука, поръсват се със сол и се натискат с лъжица - да се омесят и да не люти много лукът, после всичко останало се настъргва на ренде и се полива най-отгоре с майонезата, нищо не се натиска с лъжица освен рибата и лукът, майонезата притиска продуктите колкото трябва. Трябват няколко часа да стегне и да се омесят вкусовете, най-добре една нощ или повече. Затова правя по две дози, втората винаги е по-вкусна.

# 649
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
Може ли да ми дадеш твоята рецепта?...И начина на подредба...Рецепти много,но до сега не съм чела,че трябва да се притиска така рибата и лука Thinking Един наш близък руснак ми каза,че моркови не се слагат...и рибата беше по средата.Ти от къде взимаш рибата? Той ми каза,че най-хубава била от Т маркет.

# 650
  • Мнения: 2 760
Разбира се  bouquet Рецептите са много, както и за тяхната салата "Оливие", дето ние я наричаме руска  Laughing

Тази, която аз правя по указания на нашите рускини, е с обикновена селда, не розова, вземам филета от Кауфланд, при нас няма Т маркет.
Нарязвам рибата, нарязвам червен лук, натискам със сол да омекне. Отгоре настъргвам картофите, после морковите, ако ще слагам и яйца, ги слагам. Покривам с цвекло и най-отгоре майонеза, която при неминуемото си разтичане надолу увлича розовото от цвеклото и става красиво, ако е в прозрачен съд.

За нас, българите, може да се добавят и настъргани кисели краставици, но само да не чуят колежките, ще ме линчуват  Laughing все едно на българска баница да добавиш аншоа  Sick

# 651
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
Мерси за рецептата,ще направя скоро...При предишния ми опит нещо сгафих,подредбата бе друга...А защо да не може кисели краставички? Братушките много ги уважават Wink

# 652
  • Мнения: 2 532
Печено пиле и картофено пюре.

# 653
  • Стара Загора
  • Мнения: 5 759
Днес - боб яхния .

# 654
  • Мнения: 2 760
Doli, не знам за кисели краставички, явно не е традиция да се слагат в тази салата. Успех и дано ти хареса!



Снощи само подреждах масата с купени неща:

Маслини, кьопоолу, филе, салата Перла и каквото беше останало от броколито.

Тази вечер салата ряпа с моркови
кюфтета с праз на фурна с доматен сос



# 655
  • Sofia
  • Мнения: 29 114
бананов шейк
сладкиш с извара
бобена крем супа
печена наденица

# 656
  • Варна
  • Мнения: 374
Снощи: сач със свински джоланчета и лук
Днес: шоколадов сладкиш с майонеза
И пица Simple Smile

# 657
  • в Кошера
  • Мнения: 2 341
Пиле с ориз, шоколадови и ванилови мъфини.

# 658
  • Мнения: 3 794
Кюфтета с грах яхния (никога не съм правила)
Пържоли от котлет на фурна и салата айсберг с разни неща  Mr. Green

# 659
  • София
  • Мнения: 12 579
Пиле в сладко-кисел сос и ориз
Тази вечер ще правя крем брюле

Общи условия

Активация на акаунт