Любители на котки – Тема 100

• 42 723
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
А специална, вятър. На улицата я намерих като бебе Simple Smile Сега 5кг. късмет Simple Smile
Има една порода Норвежка горска котка, прилича на тях сякаш, но едва ли е такова ....

# 166
Хе-хе. Супер коте! 5 кг не е толкова много, но от козинката изглежда доста охранена.  Simple Smile

# 167
 Здравейте и от нас, надявам се приемате нови попълнения. Малко повече от два месеца се гледаме с наша Персияна и ви чета редовно. Много благодарности за темите и линковете, помогнаха ни не в едно отношение. Купихме я от магазин, от който знаех, че не трябва да купувам, но влязох по настояване на детето и просто не й устояхме, а и тя си ни избра. Естествено налъгаха ни, животинчето беше с бълхи, ушна краста и убедена съм хранена е с накиснат хляб. От там нататък благодарение на прочетеното тук и ветеринарят разбира се, Персичка е щастливо, здраво коте на точно 4 месеца вече.
Сега сме на етап обмисляне на кастрация. Изчетох за и против мнения, ползите и т.н., но честно казано се обърках на каква възраст е най-добре да я направим. Според ветеринарят трябва да е преди първото разгонване и дори каза, че в момента е в подходяща възраст. Ако я направим около 6 месечна възраст късно ли ще е според вас  Rolling Eyes

Ето я и нея, не е много добра снимката. Нещо май не се справям с качването на снимки тук ...

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 18:46 от ivss

# 168
Здравейте и от нас, надявам се приемате нови попълнения. Малко повече от два месеца се гледаме с наша Персияна и ви чета редовно. Много благодарности за темите и линковете, помогнаха ни не в едно отношение. Купихме я от магазин, от който знаех, че не трябва да купувам, но влязох по настояване на детето и просто не й устояхме, а и тя си ни избра. Естествено налъгаха ни, животинчето беше с бълхи, ушна краста и убедена съм хранена е с накиснат хляб. От там нататък благодарение на прочетеното тук и ветеринарят разбира се, Персичка е щастливо, здраво коте на точно 4 месеца вече.
Сега сме на етап обмисляне на кастрация. Изчетох за и против мнения, ползите и т.н., но честно казано се обърках на каква възраст е най-добре да я направим. Според ветеринарят трябва да е преди първото разгонване и дори каза, че в момента е в подходяща възраст. Ако я направим около 6 месечна възраст късно ли ще е според вас  :roll

За мен сте направили едно добро, като сте я взели от зоомагазин. Кото ги гледам милите животинки, като затворници ми иде да ги купя всичките. И нашата първа котешка любов ни избра в зоомагазина, просто протегна лапичка и ни спечели завинаги. За съжаление вече е само в сърцата ни.... newsm45, но това е друга тема. Относно кастрирането, ако не бъркам е добре да е след първото разгонване. Другите момичета ще кажат.  newsm78  Желая много хубави моменти заедно  newsm76 newsm76

# 169
Ооо, още една сива красота  Heart Eyes Добре сте дошли ! Относно кастрирането, моята котана я кастрирахме някъде на 7-8 месечна възраст , но беше преживяла едно разгонване вече . Като цяли и аз знам ,че е добре преди първото разгонване да се кастрират, но тъй като госпожицата е намерена , нямаше как да знаем на колко е точно .

# 170
  • Варна
А специална, вятър. На улицата я намерих като бебе Simple Smile Сега 5кг. късмет Simple Smile
Heart Eyes
Добре дошли, ivss и сладка котка!
Моите са кастрирани около седмия-осмия месец. Само едната се разгони малко по-рано, но и това не е сигурно, защото първоначално ѝ определиха по-малка месечна възраст в едната клиника. Около шестия месец е добре. Никакъв проблем нямаше и не последва от това, че се е разгонила веднъж-дваж преди кастрацията. Добре гледаното домашно коте има голяма вероятност по-рано да съзрее за любов.  Simple Smile
И на мен много ми е жал за животинките в зоомагазините. И ми се иска на момента да ги купя и един вид, спася, но на тяхно място веднага ще дойдат други.
В един зоомагазин пуснаха кученцето да потича по коридорите и то веднага започна да се закача с клиентите. Душичка.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 19:06 от Стейси Грей

# 171
  • София
За мен решението е само едно. Бойкот на зоомагазините, в които се продават кучета и котки. Не купувам храна от такива магазини.  Stop

# 172
Има една порода Норвежка горска котка, прилича на тях сякаш, но едва ли е такова ....
Прекрасна е, истински и се радвам на стойките. Обичам всички котки и животни изобщо, но тази е уникална  smile3501 Яйце и аз ще пробвам да дам на "малката", почти три килограмова пет месечна Тина. Вета ме съветваше още при Мойра, когато давам нещо ново, да е постепенно. Като при бебетата, особено гранулите. Да не сменям рязко храната, а да давам от новата по малко  smile3538 Правих тази грешка преди, сега внимавам повече и се уча от грешките си.

# 173
  • София
Мира Иванова, най- специалната е.  Heart Eyes

ivss, добре дошли.  bouquet Моята Доби я кастрирахме преди около месец, на 6месечна възраст, преди първото разгонване. И според нашия ветеринар е по- добре.

# 174
  • Варна
Персиана е прекрасна, тъкмо си помислих, че ние тука сме като рода и ето появи се ново братовчедче Simple Smile
Мунята е специална за нас, така е  Hug , както всички котаци са специални са човеците си Simple Smile
Кастрирахме я на година и един месец, беше се разгонвала два пъти. Аз нали съм много умна и понеже си страдам от стерилитет, веднага спретнах една асоциация, че сякаш моите тръби режат и се вкарах във филм.
Нямам спомен ходих ли и аз или мъжо я заведе ... Тотално съм го изтрила от главата си този ден ...

# 175
  • Варна
Персиана е прекрасна, тъкмо си помислих, че ние тука сме като рода и ето появи се ново братовчедче Simple Smile
Мунята е специална за нас, така е  Hug , както всички котаци са специални са човеците си Simple Smile
Кастрирахме я на година и един месец, беше се разгонвала два пъти. Аз нали съм много умна и понеже си страдам от стерилитет, веднага спретнах една асоциация, че сякаш моите тръби режат и се вкарах във филм.
Нямам спомен ходих ли и аз или мъжо я заведе ... Тотално съм го изтрила от главата си този ден ...

Hug И ние страдаме от стерилитет, вторичен, но за домашните любимци кастрацията никога не е била под въпрос.

# 176
  • Варна
Уф, съжалявам да го чуя  Hug
И при нас не беше под въпрос въобще, просто споделям какви лудости ми минаха през ума  ooooh!  Mr. Green

# 177
 Благодаря ви  Hug Видях прекрасни животинки тук. Всичките!
 Да ви кажа честно, отлагах с години взимането на домашен любимец. Винаги съм била на мнение, че преди да си вземем животинче, трябва да съм абсолютно сигурна, че ще го гледаме добре и качествено, а не с отбиване на номера. Поради тази причина почти не съм влизала в зоомагазин. Истината е, че гледката (поне в конкретния) беше покъртителна. Не искам да се сещам дори. И може би заради това, наистина не пазарувам от тях нищо. Храната купуваме от ветеринар. И съм на мнение, че този тип търговия трябва да се забрани.
 Благодаря ви за споделените мнения за кастрацията.  bouquet Най-вероятно ще я направим в края на януари. Обичайно първото разгонване е към 7-ми, 8-ми месец нали? Имах и аз разни колебания за кастрирането, но след изчетената информация и разговор с ветеринаря се убедих май, че няма да й навредя, а напротив.

И да си призная, толкова съм влюбена в котарачка, че се чудя защо съм я отлагала толкова време  Laughing

# 178
Нашите ги кастрирахме на по 6 месеца, и нашия вет каза, че е най- добре преди да се разгонят.

Мира, Стейси, ние също...

# 179
  • Варна
Нашите ги кастрирахме на по 6 месеца, и нашия вет каза, че е най- добре преди да се разгонят.

Мира, Стейси, ние също...
Събрахме се, казваш!  Hug Ако беше пожелание, досега трябваше да имам и дете около втори клас, освен девойката в осми.

Да ви разкажа какво се случва, като се прибера от работа. Мага ще изкърти вратата на детската и съответно веднага я пускаме. И....прайдът ме обгражда. Женя ми се гали, Мила бяга няколко отсечки и задължително ми показва как точи на драскалката. Мага-тя ту се завира в краката ми, ту се оттегля(Мила я подгонва). Давам вечерята и....спокойствие.  Laughing Само Женка ми преминава през ръцете, докато сърфирам из интернет. Иска да я галя и да се целуваме нос в нос.

Сега спят.

Общи условия

Активация на акаунт