Любители на котки – Тема 100

• 42 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Значи има разлика между това да не искаш да си кастрираш животинката и това да я размножаваш , за да станела майка или татко и да изпитала това щастие . Аз имам мъжко некастрирано куче , но не смятам да го размножавам и го пазя от разгонени женски . А не съм го кастрирал , защото нито маркира из къщи, нито се опитва да клати всичко, което намери . Просто си е кротък и възпитан . Не мисля ,че има нужда да го кастрирам при тези обстоятелства . Иначе Грейси е кастрирана след първото си разгонване , защото беше доста гласовита и освен това ходеше да се предлага на Чарли  Rolling Eyes

# 286
  • София
Аз за пръв път от как взех котаците ще отсъствам от къщи за 24 часа, защото ми се налага да пътувам за един ден и мисля да ги оставя двамата сами. Наскоро се коментира това, но на моите няма как да им оставя храна за един ден, защото са много лакоми и ще изядат всичко веднага. И се чудя как да процедирам. Дали да помоля една комшийка да дойде веднъж да им даде храна, не за друго, а да не се стресират, че са сами за толкова време. Иначе другият вариант е да ги понахраня малко повече през целия ден преди да тръгна и после чак като се върна. И двамата дойдоха у дома стресирани, защото са били на улицата и си мисля, ако ги оставя за толкова време сами, дали няма да се уплашат, че съм ги изоставила? newsm78

На всякаква храна ли са толкова лакоми? Мен, ако няма да ме има цял ден, оставям освен обичайната храна и нещо, което не ѝ е любимо, например пилешко месо.

# 287
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, моля котколюбителите от Варна да ми препоръчат фризьор за персийска котка.Ползвам ветеринарните услуги на Ултра вет и съм много доволна, но не подстригват.
Бях оставила котака на родителите ми, докато родя и се оправим с бебето, но сега е супер сплъстен и трябва да му докарам такава прическа, а само с ресане не става.

# 288
  • Варна
Спам  Mr. Green Да ви покажа "Малчо"
Скрит текст:

Посмях се днес(четох през телефона през деня) с чувството ви за хумор.  hahaha
А иначе ми се плаче де.
Утре почивам и маците ще имат на разположение майка през целия ден.  Mr. Green Не сме ги вчесвали от няколко дни!  ooooh!  Все не остава време.Абе утре е денят за голямото обгрижване, игри, засукани манджи и т. н.  Laughing

п.п. Забравих да напиша, че много ми хареса кучето на една потребителка(показа го по-рано)-едно бяло и рунтаво. На снимката имаше и котка Heart Eyes А Чарли ми е слабост.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 19:08 от Стейси Грей

# 289
Много мили оченца има кучо Heart Eyes

# 290
https://youtu.be/siWJhppg-jg

Плаках на този клип Sad

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 23:20 от ★★★amore★★★

# 291
  • Варна
Пуснах го, видях кой е и го спрях на втората секунда. Така правя и като видя във фейса на стената си обезобразени животни.Не разбирам споделянето на тези кадри.Гледала съм ги само по веднъж, ако видя на живо бих дала пари за док, бих завела животинката на док, но не разбирам споделянето из нета.
Не се заяждам и няма да продължа коментари по темата, просто споделям реакцията си на тежките клипове и снимки...

# 292
  • София
И аз съм против кастрацията на животни. Всеки си взема решение и си носи отговорност. Аз имам двама мъжки хубавци и в началото като споделих тук, че не искам да ги кастрирам, доста зле се прие. Но сега виждам, че и на сайтовете на някои клиники пише, че за мъжките котараци дори ветеринарите препоръчват само в определени случаи кастрация - ако маркират, притесняват комшии и така нататък. Така че мисля, че не е добре да се изпада в крайности и да бъдем агресивни, ако някой не споделя мнението ни.
Иначе темата е много полезна и всички в нея много обичат котките, така че няма смисъл да се нападаме.  Simple Smile
Аз за пръв път от как взех котаците ще отсъствам от къщи за 24 часа, защото ми се налага да пътувам за един ден и мисля да ги оставя двамата сами. Наскоро се коментира това, но на моите няма как да им оставя храна за един ден, защото са много лакоми и ще изядат всичко веднага. И се чудя как да процедирам. Дали да помоля една комшийка да дойде веднъж да им даде храна, не за друго, а да не се стресират, че са сами за толкова време. Иначе другият вариант е да ги понахраня малко повече през целия ден преди да тръгна и после чак като се върна. И двамата дойдоха у дома стресирани, защото са били на улицата и си мисля, ако ги оставя за толкова време сами, дали няма да се уплашат, че съм ги изоставила? newsm78

Не мисля, че за 24 часа ще им стане нещо, ако са без храна.
Аз, моята я забравих веднъж за 3 - 4 дни - нищо страшно. Леко вталена. Wink
Ако с комшийката котетата са в добри отношения - Ок, ама ако не са свикнали с нея, по-добре да не идва. Peace Варианта да ги понахраниш преди да излезеш и после пак си е супер. А може да им оставиш нещичко да не прегладнеят момчетата. Wink
Ще има стрес от това, че са сами, ама няма как; трябва да свикват. Wink
Само да не забравиш да им оставиш достатъчно вода. Simple Smile

# 293
...
Импейшънтс, специално погалване за любимката ми Стейси!
Изпълнено  Hug
Много е хубаво кучето, голям симпатяга!

# 294
  • София
Пантера, не мога да препоръчам фризьор, но те съветвам като намериш, да разбереш дали упояват котката. Така им е по-лесно, а за кротко коте това е излишен риск.

Джак, а представяш ли си какви котко-кученца биха се получили!  Mr. Green Нещо като Магебрата Ипо:

Laughing

Стейси, симпатяга е!  Wink

"Онази" тема ще я подмина ...

# 295
 Няколко дена бяхме на почивка и съседката наглеждаше Дъсти. Като се прибрахме първо почна на кавга и ескалира в скандал, освен това не ни разрешаваше да затваряме вратите няколко дена. Много беше обиден горкия, но артилерийския мустак все така наперен.

# 296
  • Варна
so what, сега се сетих да те питам нещо.  Grinning
Преди няколко дни в друга тема постнах котешката за споделяне, а ти написа, че включването в нея е самоубийство. Защо го написа?  Grinning

# 297
Касита, с това ли се занимаваш, мила?  Моите адмирации!  Безкрайно уважавам нората с кауза. А от хората с кауза, най-много уважавам тези, които помагат на животинките Hug

Започнах и с това, да. Започнах да плащам за кастрацията и лечението на несретничета, дечица на майки, които са били щастливи родилки и Ами Ка-та са чакали да проплачат. Врънкам приятели, разхождам котки и кучета с колата из София и страната. Такива ми ти работи. Но нямам много време, уви.
Едно такова преди дни остана без очички от котешки херпес вирус.
Въпросната с дългото словоизлияние няма да коментирам. Само ще продължа да плащам за децата на котките й.

Аморе, какво имаше на клипчето, защото съдържанието му вече не е налично.

Това коте прилича ли ви на някого? Не, това не е Мърти. Това е бил Тошко. Бил, защото Тошко е вече само снимка и една тъжна история. Мислете преди да отречете кастрацията.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 22:25 от Касита

# 298
Благодаря за съветите и споделения опит! На всичко налитат, без изключение. Досега съм забелязала, че големият малко се мръщи на ориз, но откак и малкият е тук, вече нищо не остава неунищожено. Притеснявам се, че ако им оставя нещо в повече ще го изядат веднага и после имат стомашни проблеми. Съседката въобще не са я виждали и може би не е добра идея.
Пускам една снимка от новият им приятелски период  Simple Smile. Дано така да продължи.
http://shirley123.snimka.bg/animals/rijko-i-sisko.880309.36346646

# 299
Здравейте!
Бих искала да се присъединя към вас  bouquet
От два дни имаме котенце у дома (живеем в апартамент). Котанката е на около 4 месеца, подариха ни я, защото дамата, която е прибрала навремето майката на котанката вече не може да се грижи и за малката. Беше много драматична раздяла Cry
Притеснявам се за мацинкаа, защото откакто е у дома не пие вода. Едва тази нощ похапна няколко гранулки и си ползва тоалетната (има явно навици милинката). Много уплашена изглежда, все търси да се скрие някъде, а нощем жално хленчи. Къса ми се сърцето Sad Кажете, моля ви, има ли начин да й помогна? Какво да правя, как да се държа, че да разбере, че е на сигурно място и обичана?

Влязох само за да попитам какво стана с това коте, по-добре ли се чувства вече? направо ми се доплака като прочетох за него. Дано се е съвзело миличкото Sad
Аморе, Hug, радвам се, че те засичам тук. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт