Любители на котки – Тема 100

• 42 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Четирилинка, благодя за бележката, ще имам предвид. Знам, че има отровни стайни растения и сега като каза се сетих, че и фикуса е от тях.
Късметка го опропасти на млади години, на една конкретна височина листа няма вече Mr. Green, но тогава тя беше малка, а на саксията нямаше мрежа и падаше голям купон. Не гризе листата, играеше с тях, но ще внимавам сега като и го заврях под носа пак. Той си беше на два метра от нея, но ти си права  Hug

Hug Hug Hug

Всъщност, това, което съм чела за сока на фикуса (както и на всички растения, пускащи бял сок), е, че прави язви по хранопровода на котката, която го е погълнала. Повечето котки с такъв проблем не могат да бъдат спасени. Но има и други опасни растения, хубаво е всеки да потърси инфо по въпроса. Може да се окаже, че само случайността е попречила котето да се натрови. Това, за което се сещам сега, е хубавата коледна звезда. Тя има бял сок, ако й откършиш листо. Дифенбахията също. А има още много...

А ние си имаме инфото на първа страница!

Всъщност, опасността при твоята Късметка е голяма: ако счупи листо, докато си играе на катерушката, и после си оближе козинката... Бррр, не ми се мисли. Много са хубави съвместно Laughing, но по-добре е да върнеш старото положение Mr. Green

# 31
Хайде, както обещах  - плащам данък и аз . И благодарим с Грейси за новата тема .

# 32
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Танче,  Hug благодаря за новата тема!        bouquet   
Да ни е честит 100-ния й брой!  Grinning Peace

От мен данък с Шарнирчо, който от миналата седмица е успешно задомен в София и едно дете е по-щастливо. Grinning

# 33
Поздравления за юбилея на всички и  smile3501 за труда на Танчето. Нашето бебе Тина ни уплаши ужасно в събота. Опасност дебне отвсякъде любопитните бебета. Поставяхме стелаж за чинии на стената и бяхме го оставили в кухнята на дивана, докато слагаха мъжете релсата. Ако имате такива сушилници знаете, че имат едни подобни на куки с гумен накрайник закачалки. Какво е направила, как е захапала тази метална кука, не знам. Чухме ужасяващо мяукане и видяхме Тинчето да се бори за да се освободи от стелажа. Първоначално помислихме, че е пъхнала и заклещила някоя лапичка. Едва я освободихме, мъжа и сина са целите надрани. Веднага и дадох котешко мляко. Тя го обича много и не отказва. Идеята беше да видя дали не е много наранена устичката идали ще има кръв в купичката. Слава Богу пи, беше и чисто. След няколко часа се поду и веднага я заведохме в ОВК. Отока спадна още вечерта, сега е на антибиотик. Не видяха нещо притеснително, но предложиха да я заведем пак, за да я огледат за всеки случай. Обаче, тя хич не бе очарована от посещението, бори се като тигър, извикаха и подкрепление за да и поставят инжекция. Мисля да не я стресирам излишно, давам и антибиотика, храни се, играе. Как мислите, сгреших ли, че не я заведох още веднъж?!

# 34
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Каква сладка разбойничка!  Heart Eyes Hug
На рибка се правила милата  ooooh!.  Беба, просто я наблюдавай. Peace Не съм привърженик на постоянното мъкнене по ветеринарни кабинети, защото там се водят и животни със заразни болести. А и всяко ходене си е стрес за животинката.

# 35
  • София
Каква сладка разбойничка!  Heart Eyes Hug
На рибка се правила милата  ooooh!.  Беба, просто я наблюдавай. Peace Не съм привърженик на постоянното мъкнене по ветеринарни кабинети, защото там се водят и животни със заразни болести. А и всяко ходене си е стрес за животинката.

Подкрепям напълно! Дори при лошото здравословно състояние на Мъро, повечето ни консултации с лекуващия лекар са без котка. Щом се справяш с даването на антибиотика, спести ѝ тормоза.  Wink И бързо възстановяване!  Hug

Профи, радвам се за Шарнирчо! Ама такъв бонбон можеше ли да не го харесат?  Heart Eyes

Да кажа, че и новопостъпилите такси и данъци са прекрасни!  Laughing  Hug Hug Hug

# 36
  • София
Ох, този неизразимо сладък поглед! Само британски кот може да гледа така!

Дано му мине бързо на сладкишчето, любопитно навиращо си нослето навсякъде hahaha Но не се притеснявай, отокът е от травмирането, а и нали давате антибиотици. Цункай го това поразниче от мен!

Всъщност, и аз мисля, че няма нужда от ходене още един път при вет. ящи.

А на Шарнирчото с хубавите бели лапки и сладка муцунка му пожелавам новите му стопани да са безкрайно любящи.

# 37
Здравейте!
Не знам дали е удобно да си задам въпроса тук.
От доста време обмислям да си вземем коте вкъщи...Дълго време разглеждах снимки на котета от лицензирани развъдници ( искам британско късокосместо), но цена около и над 1000лв ще е доста висока за нас.

Вчера попаднах на обява за британчета в един сайт и днес разговарях с човека. Има снимки на котетата с майка им (големи пухчета  Heart Eyes) и изглеждат толкова сладко. Може ли да ми дадете съвет, ако отидем да ги видим какво да разпитам? Цената е 350лв с ваксина и 300лв без ваксина. В момента котетата са на 38 дена и все още не са ваксинирани.
На колко дена е препоръчително да се вземе котето?

Благодаря предварително и се извинявам, ако мястото на въпроса ми не е тук....  bouquet

# 38
Въпросът е точно за тук Hug Според мен котенцето може да бъде отделено от майката на около 5 седмици, когато има зъбки и започва да яде твърда храна. Аз бих взела котенцето без ваксина, за да мога сама да избера ветеринарния лекар, който освен ваксина ще му направи и цялостен преглед.

# 39
  • София
Love_fairy, добре е бебетата да са отбити от майката. Обикновено това става около втория месец. Иначе съм си взимала коте от улицата, което беше на около 45 дни и беше напълно самостоятелно в храненето. Имаше си хигиенни навици, т.е. майка му си беше свършила вече по-голямата част от възпитанието.  Grinning

Колкото до цената, това е цена, която не е за породисти котета. Нищо лошо няма в това да вземете някое коте, което само на външен вид прилича на британче, но трябва да сте наясно с това. Например таткото може да е всякакъв и просто гените на майката да са надделели. При развъждане в лицензирани развъдници се правят изследвания на родителите, които поне донякъде изключват наследствени болести. В случая не е така. Отделно, че има и недобросъвестни стопани, които само гледат да изкарат някой лев от това. Имаше случай в OLX, където се размножаваха безразборно котки сред множество "породисти". Родените котенца бяха с неизвестен баща и се "приобщаваха" към дадена порода по външни първоначални признаци. Не е казано, че в този случай са такива, но трябва да се има предвид.

Не знам дали сте попадали на публикацията в страницата КотоПёс за едно коте, което се е родило сивичко, подобно на Мъро (без райета Wink), но с оранжеви очи като британче. Боядисали са го да стане еднородно сиво, за да го продадат за британче. От боята се е разболяло и месеци наред се борят за живота му. За радост е оживяло, сега е на 11 месеца и му търсят дом.  Това е котето. В момента се вижда прекрасно, че не е британче, но може би като бебе е приличало. Sad

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 14:56 от Тaня67

# 40
Аddicted2U, благодаря за съвета относно ваксините  Hug

Таня67, много красиво коте! Добре, че са го спасили!
Обмислям вариантите...За съжаление породистите наистина са много скъпи. Прегледах и не малко обяви за осиновяване, но някак не си харесвам...

# 41
  • На края на вселената!
Да добавя към поста на Таня (с всичко съм съгласна) - може като порасне котето да не е съвсем в приетите норми на породата. Може да е твърде голямо/малко, да е без обичайните бузи, да се окаже с твърде големи уши. Трябва да се предвиди това, да не се окажете разочаровани. Понякога това разочарование води до "натирване" на котето.
Иначе, ако отидете, огледайте къде се гледа майката и бебетата - чисто ли им е, полагат ли грижи стопаните, имат ли играчки, какво е отношението (характера) на майката. Ако майката има поведенчески проблеми, това говори за грижите на стопаните - дали са само търгаши или наистина си обичат животинката. Разпитайте с какво е хранена майката, боледувала ли е - кога и какво, чисти ли са й очите, дупето, как е козината - лъскава, чиста, захранени ли са и с какво малките, колко често ядат. Освен ваксината, имат ли обезпаразитяване (външно и вътрешно), кога им е правено. Разпитайте и за характерите на малките - някои са по-поспаливи, някои игриви, хапливи, дерящи, мъркащи или пък всичко на куп. Няма тъпи въпроси, питайте за всичко което се сетите. Искайте им телефон за консултация  - всеки добър стопанин би искал да знае къде отива малкото и как се чувства в новия дом.
И успех! Чакам снимки

# 42
.....Боядисали са го да стане еднородно сиво, за да го продадат за британче.....

Shocked Божееее, за първи път чувам за такова зверство. Как може!?  #Crazy Идиоти!

Преди малко се върнахме от токсо-тест на Кити. Не питайте каква борба беше докато й вземат кръв. Горките доктори.  Confused Все пак успяха. Кити е 100% чиста, не е носител и никога не е била болна.
Сега мога да натрия носа на всички около мен, дето викаха "изхвърляй котката".  Twisted Evil
Ще продължа да внимавам как и с какво я храня и каква хигиена поддържам.  Peace

# 43
О, мен цялата рода се изреди деликатно да ме пита кога ще разкарам котката.  #2gunfire Щото не са ме видяли как ѝ гнявя корема с нос примерно Joy

# 44
DreamComeTrue, майка ми дава съвети на ММ да махаме хайванчето, а дори не живеем заедно. Даже му предлага екологично отглеждане на село /при свеки/. Laughing Stop

Общи условия

Активация на акаунт