Любители на котки – Тема 100

• 42 725
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Танче, а какво стана с котката? Нали не евтаназирана?

На Коледа у дома се разрази лек спор по повод породата на моя Мърти. Да, да хубав бил, ама британчето на шурата на баджо на стринка ми- ето това е котка, Касита, ето това е котка. Такива като моето Мърти ги имало под път и над път, най-вече по пътищата.  Laughing

# 646
  • София
Танче, а какво стана с котката? Нали не евтаназирана?

От клиниката още тогава отказаха да направят такова нещо. С оставените пари са направили изследвания. Сега я лекуват. После ще я кастрират и ѝ търсят дом. В горния ми пост има скрит линк към публикацията на Animal Hope Varna.  Wink

# 647
Касита,водих котето на ветеринар каза,че е напьлно здрава.Само се проявило,като носител.Никьде не откри вьпросните гьбички.Сложили сме му ваксина и хапчета и давахме за по-сигурно,защото нямах намерение да я давам на никой.По вьпроса за вещите и-дадох всичко нейно.Тоалетните,купичките за храна,вода и пастет.Юрганчето на което спи,плюшената играчка на която си точи ноктите.И панерка с топчета за игра.Не се намери никой близьк,който да поиска да я вземе.Дано сестрата на мамчето с двете котета да ги вземе при себе си.Моята сестра не обича домашни любимци,освен това е в Австрия.А родиьелите ми имат котка,освен това изпитват ужас от моята,защото ги е хапала и двамата,когато имаше малко котенце,и го пазеше.И така...

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 10:57 от Shtastliva :)

# 648
Каква ваксина й е сложена?
Всяка котка е носител на спорите на гъбичките, нищо нечувано и невиждано не е. Пресича се с антимикотична ваксина.

# 649
Незнам,Касита,ветеринарката и слагаше ваксините и и даваше хапчетата.Аз само плащах...не сьм компетентна.

# 650
Щастрива, много е тъжно това, което пишеш. Стана ми много мъчно и за теб и за котето. Дай му и някоя твоя дреха - пуловерче. Да му я сложат якъде на скришно, да мое да си лежи на него. Ако хората са добри към него и го обичат котето постепенно ще се отпусне, но му е голям стрес. Мисля, че много добре действа и Рескю ремеди “от капките на д-р Бах“. Вземи му - но непременно търси за животни /за хора са с алкохол/, а за животни ги правят само с вода. Слагат се капки в устичката, а ако не излиза изобщо - се капят във водата, която пие. Действат много добре. Виж в интернет . Има жена, която ги прави за животни. Прави и други комбинации . Ако не ти се плаща за доставка, моеш да се уговориш да ги вземете от нея. Тя е някъди в Младост.

Тарияки, котето ти е просто великолепно. И снимката също. Да ти е живо и здраво - големи щастливци сте, че се имате взаимно.

Касита, как под пъд и над път, той - както и всяко друго коте е напълно неповторимо. А и Мърти си е разкошен. То това е все едно да кажеш, че деца всякакви - под път и над път, само манекенките или друга някоя известна е жена

# 651
Благодаря ти,Kalinass!Днес ми се обади човека,на който си подарих котето.Каза,че вече яде Simple SmileНезнам,как да кача снимка,за да ви я покажа.Бяла персийка,полуекстремал с едно синьо и едно жьлто око.Голяма красавица Simple Smile

# 652
На Коледа у дома се разрази лек спор по повод породата на моя Мърти. Да, да хубав бил, ама британчето на шурата на баджо на стринка ми- ето това е котка, Касита, ето това е котка. Такива като моето Мърти ги имало под път и над път, най-вече по пътищата.  Laughing
Мда, и аз познавам такива хора, даже майка ми така казва понякога Laughing подминавам със смях и това е.

# 653
  • София
Честита Коледа, мами и дечица! Нека да ви върви на много споделена обич и топлина за душата!

Тцъ, тцъ,тцъ, Касита, и сега к'во ще правиш с тази НЕИСТИНСКА котка? #Crazy Ще трябва да ходиш да правиш рекламация  Mr. Green

Щастлива, много ти съчувствам за раздялата с котето ти. Котето ще се адаптира, но на теб няма да ти мине лесно, така мисля аз. Бих ти дала препоръка да следиш какво се случва с котарачката, да не решат новите собственици, че нещо не им е както трябва, и да я засилят навън... Не е задължително да се случи, но е по-добре да си наясно със съдбата на писаната.

А аз изкарах Бъднивечер и Коледата заедно с моите дечица и внуче, беше ми направо вълшебно ... Скъсахме се от смях с тяхната Котка-идиотка. Набара един найлонов плик, намърда се в него и внучкото цяла вечер я влачеше из стаите. Тя съскаше и плюваше, но категорично отказваше да излезе от плика. Ето една снимка, не е излязла добре, но моя телефон така или иначе не прави добри снимки. Но ще й видите физиономията, която говори, че ''само да си ми барнал плика''!

Внучкото се заливаше от смях, а тя протягаше лапа да го драсне и накаже.

# 654
Права си,че котето ми започва да се адаптира.А аз по цял ден я мисля,как е,какво прави...Всеки ден ми изпраща снимки новият и стопанин.И ми пише,как е спала,как е минал денят и.Сьрцат човек е,дано да е много обичана и обгрижвана.

# 655
  • Сф
Много съжалявам за котето, Щастлива. И аз съм бременна и не знам какво ще стане с нашите 2 красавици, като нажлижи да раждам. Дано сестра ми си намери подходяща квартира до тогава и да ги вземе при нея.

A защо просто не си ги гледаш ти?  newsm78

Не мога да сварвам да чистя козината. Много и навсякъде. Сега не ми пречи, но с бебе трябва по- добра хигиена. Освен това те са свикнали навсякъде да са отворени вратите и да ходят във всички стаи, а мъжът ми категорично отказва да ги задържим с бебето. Едвам го убедих през бременността да са с нас. Имам и птиятелка, която каза, че може да ги вземе, но това е мноооооооого краен вариант. Или при сестра ми, или при мен искам да са.

# 656
Miraj*,дай ги на сестра ти за няколко месеца.После си ги прибери щом имате достатьчно място.Няма да ги пускаш само при бебето и готово Wink Така няма да имате душевни травми.Желая ти успех и всичко най-хубаво!

# 657
  • София
Не мога да сварвам да чистя козината. Много и навсякъде. Сега не ми пречи, но с бебе трябва по- добра хигиена. Освен това те са свикнали навсякъде да са отворени вратите и да ходят във всички стаи, а мъжът ми категорично отказва да ги задържим с бебето. Едвам го убедих през бременността да са с нас. Имам и птиятелка, която каза, че може да ги вземе, но това е мноооооооого краен вариант. Или при сестра ми, или при мен искам да са.

Освен това, ако космите пречат, има много лесен начин да се преодолее проблема, като се пострижат котките. Една прическа от 3-4 мм козинка няма да пуска косми, и нещата няма да са така трудни. Изобщо, когато искаме от все сърце да намерим решение, ще намерим начин. Ако обаче не искаме, тогава си търсим оправдания. А съвсем между другото, бебетата, расли в обкръжението на животни, са по-здрави от онези, пораснали в стерилни условия. Просто защото имунната система, ако няма дразнители, които да я държат във форма, става изнежена и неспособна да опазва здравето. Няма да се уморя да повтарям, някой виждал ли е циганче с алергия? А ако наше дете само един ден отиде в условията, в които живее едно циганче, още на другия ден ще се разболее от чума и холера едновременно Joy Шегувам се, но е самата истина. Затова, майките, които искат да отгледат здрави деца, нека постъпят разумно и да не прекаляват с поддържането на чистота. А животинчетата само могат да са от полза за дечицата. Има обаче една мания сред българките, всяка се стреми да докаже, че е по-голяма чистница от приятелките си. И се стига до глупости от рода на парочистачките, избиващи микробите у дома, и с това създаващи неестествено стерилна среда. А когато парниковото цветенце излезе навън, там няма парочистачки и парцал с препарати, с които мама да е пребърсала навсякъде. А в същото време имунната система е надеждно приспана от чистотата у дома. И ето ти сополи, алергии, грипове, ангини, и целия набор от прекрасности, които да прихванат с лекота. Скъпи бъдещи мами, потърсете информация по въпроса, в интернет е пълно. Има изследване, което показва, че алергиите са разпространени особено много в северните страни, където хигиената е висока, за разлика от Близкия Изток, Африка  и Латинска Америка. Сами си вадете заключение.

# 658
  • Сф
Детелистна, съгласна съм с теб, принципно. Но не мисля, че рязането на космите е решение. Въпррки че е разпространено и при кучетата, такова инвазивно действие от страна на хората променя терморегулацията на животното. Те са създадени с козина, свикнали са с нея, тя е изолация от жега и студ,а хората по този начин им пречат.
А за нашите косматки идеята е макс година да ги няма и после да си ги взема, толкова много ги обичм и съм свикнала с тях.

# 659

Общи условия

Активация на акаунт