Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 34

• 96 840
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Извинете за тъпия въпрос, но ...
Кое почисва повече - тоалетно мляко или ежедневен измиващ гел?

От години не ползвам тоалетно мляко. То "забива" прахта, ФДТ и всичко, което е сложено на лицето навътре в кожата и порите......Ползвам трици за почистване, които сама приготвям, измиващи гелове и почистващи лосиони и маси да дълбоко почистване на лицето.

# 166
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз също не ползвам тоалетно мляко от години.

Колкото до вредните съставки...Според мен е много субективно и всеки казва (разбирай лаборанти/изследвания/учени) това, за което му платят.За да навлезе модата на био/натуралните продукти изведнъж взе да се натрапва кое колко е вредно, а досега с години сякаш не беше.И "бам" изведнъж откриха топлата вода...

# 167
Аз също не ползвам тоалетно мляко от години.

Колкото до вредните съставки...Според мен е много субективно и всеки казва (разбирай лаборанти/изследвания/учени) това, за което му платят.За да навлезе модата на био/натуралните продукти изведнъж взе да се натрапва кое колко е вредно, а досега с години сякаш не беше.И "бам" изведнъж откриха топлата вода...

Аз много внимавам с био/натурални продукти, защото съм алергична към някои растителни съставки. Плюс това май няма много натурални консерванти и в повечето си слагат синтетични, защото все пак човек не дава 30-50 лева за био крем за лице, ако ще го ползва само седмица преди да се развали.

Коментираше се за алуминия в продуктите против изпотяване - реално няма достоверно научно изследване, което да дава доказана корелация между алуминиеви съединения и ракови заболявания, но едва ли не алуминият го представят като нещо страшно.

# 168
Аз списък мога да направя, но ще го изтрият, не е за темата  Peace И ще е според мен, а не като цяло

За алуминият точно има изследвания, най-малкото е light метал и трябва да си пълен идиот, за да си мислиш, че такъв метал може да ти помогне с нещо или да е полезен за организма ти. Който не вярва, да си пусне токсикология  Peace

В блога имам пост за чести заблуди относно някой съставки, ако може да е полезно, както и мнение за био козметиката, която далеч не е безвердна, защото колкото непречистено е нещо, толкова по-опасно, както и темата за цените на тези продукти - http://beautyandrelaxblog.blogspot.bg/2015/09/myths-2-dangerous- … ents-natural.html

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 15:17 от Holly Pink

# 169
Алуминият не е тежък метал и всъщност алуминиевите соли, каквито се използват в дезодорантите, въобще не се метаболизират от организма на човека, животни, че и растения. В какъвто вид навлязат в кръвоносната система, в такъв си излизат. Не се разпадат съединенията и да се образуват нови, не се и натрупват. За повишен риск от ракови заболявания има много други, наистина резонни фактори в начина на живот, чиято липса или наличие не се отчита. Не съм чула да са направили дългосрочно изследване с представителна извадка от хора, при които напълно са елиминирани всякакви други фактори като стрес, канцерогенни храни, тютюнопушене, алкохол и пациентите са оставени само на въздействието на алуминия, който в случая се нанася външно и кой знае какви количества от него не могат да навлязат в кръвоносната система.

п.п. Моля ти се, Холи Пинк, не става по-смислено и по-малко абсурдно след редакцията ти. Алумият най-малкото бил тежък метал, ерго - вреден, и хората, имащи елементарно понятие от химия, били пълни идиоти. Сега, след редакцията, вече е лайт (лек) метал, което е вярно, наистина е един от най-леките метали, обаче как трябва да си пълен идиот, ако мислиш, че ще ти е полезен лек метал? За магнезий, например, който е лек метал, да си чувала?

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 15:38 от кукумицинка

# 170
кукумицинка,
Скрит текст:
Алумният може да навлезе в кръвта, не излиза винаги така лесно. Във високи дози е много токсичен, а негово съединение е смъртоносно  Peace
За солите има изследвания, да, факт е, че след като е на пазара, все още няма точни данни. Можеш да прочетеш докладите на ФДА и Европейската комисия по въпроса, които са публикувани онлайн.
За пример ще ти дам, че европейският журнал за превенция на рак (който се публикува от европейската комисия за превенция на рака)  публикува статияя в която казва, че бръсненето на зоната и антиперспирантите може да играят роля в развитието  на рак на гърдата.
За другите вреди не ми се коментира, пък и темата не е за това

Като околоочен, бюджетен и с добър състав препоръчвам тези на Балеа  Peace

# 171
Холи Пинк, благодаря, аз още онзи ден започнах да чета блога ти, много полезни неща има  bouquet И само според теб да е списъкът, на мен не ми пречи да го погледна и да го имам предвид, ако не се сметне като спам и се надявам да не го изтрият  Praynig

Благодаря и на другите момичета! Знам, че начинът на живот, хранене и т.н. е по-важен от това с какво си мажем лицето, аз имах повече предвид поне съставките в дългосрочен план да не изсушават и съсухрят кожата. Да не предизвикват дерматити и т.н. Но се откланяме от темата де , за което се извинявам.

Едно мнение да дам за лилавия шампоан, разработка съвместно с Клаудия Шифър, сори, но не помня имена - при мен не даде желания обем и сякаш косъмът изглеждаше по-тънък, но пък беше много жив и с изключителен блясък, което скоро не бях постигала с шампоан. Ще ородължа да го ползвам, въпреки че искам ефект на тежък плътен косъм.

Балсамите на Орзен са разкошни също, всичките - само те се справят с разплитането на косата ми. Шампоаните за съжаление са ми  Sick Явно ми идват тежки.

Това, което използвам най-често в ежедневния грим от лятото насам е този хайлайтър на ГР. Ами много го харесвам, ползвам го за озарител, за контур, че даже и като сянка само за блясък  Flutter

# 172
Холи Пинк, отново пълни глупости си писала, бих могла да обясня, но на човек, който знае поне А-то и Б-то на химията. Ето на колко места се съдържа алуминият и какви са ефектите:
http://www.atsdr.cdc.gov/phs/phs.asp?id=1076&tid=34

# 173
Моля ви, не се карайте и не спорете  Hug Confused
Тъкмо бях в темата за спиралите, и там подобни спорове, а не са нужни и не са по тематаbouquet

# 174
Значи от Европейската комисия и от ФДА са пълни идиоти, нищо че отговарят за здравето на населението, според теб, класифицирайки следното:
Aluminium is a known systemic toxicant at high doses.

Също така, като толкова напред, да си чувала за Aluminium phosphide, който е смъртоносен?

Скрит текст:
Редакцията ми беше, защото бях допуснала грешката от бързане  Peace
За магнезий съм чувала, но надали приемаш алуминий на добавки и той е съставна част от тялото ти

Споровете наистина не са за темата и не са нужни, така че нека спрем, защото е ясно, че това ще бъде изтрито и е ненужно - ако някой мисли, че знае повече от друг или е по-компетентен, да отива да се дипломира по специалността.

# 175
  • Пловдив
Извинете за тъпия въпрос, но ...
Кое почисва повече - тоалетно мляко или ежедневен измиващ гел?
Пиши ни какви трици и маски си приготвяш  Praynig

От години не ползвам тоалетно мляко. То "забива" прахта, ФДТ и всичко, което е сложено на лицето навътре в кожата и порите......Ползвам трици за почистване, които сама приготвям, измиващи гелове и почистващи лосиони и маси да дълбоко почистване на лицето.
Пиши ни какви трици и маски си приготвяш  Praynig

# 176
Значи от Европейската комисия и от ФДА са пълни идиоти, нищо че отговарят за здравето на населението, според теб, класифицирайки следното:
Aluminium is a known systemic toxicant at high doses.

Също така, като толкова напред, да си чувала за Aluminium phosphide, който е смъртоносен?

Скрит текст:
Редакцията ми беше, защото бях допуснала грешката от бързане  Peace
За магнезий съм чувала, но надали приемаш алуминий на добавки и той е съставна част от тялото ти

Споровете наистина не са за темата и не са нужни, така че нека спрем, защото е ясно, че това ще бъде изтрито и е ненужно - ако някой мисли, че знае повече от друг или е по-компетентен, да отива да се дипломира по специалността.

Последно, както казах, дори и след оправянето на грешката ти, не стана по-смислено, макар и да бе противоположно като прилагателно. Алуминиевият фосфид случайно да ти прави впечатление, че е съединие и, че съдържа фосфор например? В много отровни съединия участват химични елементи, които сами по себе си не са токсични. В кой козметичен продукт се съдържа алуминиев фосфид?     Алуминий се съдържа и в питейната вода, и в храните, и в содата за хляб, набухвателите, оцветителите, аспирина, различни други лекарства и пр. Дават го, че при орална (вътрешна употреба) не е вреден и няма как да се натрупа в организма при хора със здрави бъбреци.  При вдишване на прах съдържащ алуминий може да причини белодробни проблеми, но пак учение не могат да разберат дали е заради алуминият или заради праха. Как изобщо си позволяваш да наричаш хора пълни идиоти, при условие, че ти самата не си наясно? Нямаше да коментирам изобщо, но правиш грешни изказвания, които по никакъв начин няма как да са полезни на някого.

# 177
Скрит текст:
А в предния ми пост ясно съм написала съединение, а ти каза, че са глупости, т.е. все едно няма такова  Peace

# 178
Скрит текст:
А в предния ми пост ясно съм написала съединение, а ти каза, че са глупости, т.е. все едно няма такова  Peace

Една вярна дума не прави вярно цяло изречение, особено в твоя случай. Има достатъчно отровни съединия, съдържащи кислород, водород и прочие неотровни химични елементи. Разбираш ли? Солите на алуминия, ако знаеш какво е сол, не са отровни и не се метаболизират от организма. Приключвам.

# 179
  • оттам, откъдето започва България
Кой точно на Перфект, че те са 1200? Rolling Eyes
От посочените по-долу съм ползвала: 3 в 1, калциев гел, гел за неравни нокти, активен заздравител, заздравител за меки нокти.
http://vianperfect.bg/5.Dekorativna_kozmetika/76.ZAZDRAVITELI_-_STARA_KOLEKCIQ/

Общи условия

Активация на акаунт