От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 201 719
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • София
След 120х200см кои са следващите стандартни размери за матрак?

120x200
140x200
144x200
160x200
164x200
180x200
200x200
За двама души, ;55-60кг, колко е минимума?

Да знаете откъде мога да закупя HR- дунапрен 35/40 плътност на "Паралел", в София, поне 140см х200?

# 166
# 167
  • София

120x200
140x200
144x200
160x200
164x200
180x200
200x200
Странно, няма 150см... Мислех да е този размер, а не 144см. Явно ще е 144см.

ПП: Според вас 3см върху плътен еластичен дунапрен малко ли ще е или 4см да си поръчам? Търся ортопедичен ефект.

Смятам пак да мина през Зоната, да тествам някои матраци на Нани, но едва ли ще харесам нещо до 400лв bouquet

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 15:07 от Starrydream

# 168
  • оттам, откъдето започва България
Каспия Полифлекс на Нани са с ортопедичен ефект и цената е в рамките на това, което си посочил.
 Peace Но първо пробвай дали ти е удобен!

# 169
Моят също не е стандартен 170/190 поръчван е от "Нани". По поръчка можеш да си направиш и размери и коя страна да е по- твърда... По спомен мисля, че не се оскъпява много, чаках около две седмици. Много съм доволна.

Сега търся с подматрачна рамка и механизъм, че единият матрак на децата е заминал...

# 170
  • гр.София

120x200
140x200
144x200
160x200
164x200
180x200
200x200
Странно, няма 150см... Мислех да е този размер, а не 144см. Явно ще е 144см.

ПП: Според вас 3см върху плътен еластичен дунапрен малко ли ще е или 4см да си поръчам? Търся ортопедичен ефект.

Смятам пак да мина през Зоната, да тествам някои матраци на Нани, но едва ли ще харесам нещо до 400лв bouquet

За една определена марка производители 150х200 е стандартен размер. Цените са между 300 и 1138 лв. за различните модели.

# 171
  • София
Ок, само се чудя дали да си взимам мемори, какви са му предимствата и недостатъците?

# 172
  • гр.София
Предимствата са му много - по-удобно и комфортно спане, няма да се въртиш нощем, ортопедично е. Зимата ще ти е топличко и удобно.
Недостатък - само един - ако си много едър през лятото ще се потиш.

# 173
Моля, дайте мнения за качеството на матраци Блян. Главно ме интересува дали спарват и мухлясват. Това при пробването няма как да установя.

# 174
Малко страничен въпрос - имам матрак Магнифлекс с калъф.
Знаете ли дали може да се пере в пералня калъфа или се носи на химическо?

# 175
Здравейте, преди по-малко от месец сменихме и легло и матрак. Взехме Magniflex Relano Neo и легло от Икея. Мъжа ми имаше проблеми с болки в гърба още първите няколко дни и решихме първо да сменим подматрачните рами - бяхме взели от тези, които се навиват на руло. Сменихме ги с по-скъпите, които уж са с някакви зонирания за твърдост и като цяло изглеждат по-добре направени. Първата вечер беше добре, но на втората започна да се оплаква пак от схващане на гърба, този път по малко по-различен начин. Вечер се чувства комфортно, но сутрин става със схванат гръб. Болки в кръста няма. Преди нямаше такива проблеми на старото легло. Не знаем какво да правим вече, защото матрака е купен на изплащане и няма как да се върне вече. Мислим да го сложим на земята за 1-2 вечери и да видим - ако няма пдоблеми, значи всичко е от подматрачната рамка.

Подматрачната рамка трябва да е с тънки ламели и повече на брой от стандартната. Той принципно ли си има болки в гърба или се появиха със смяната на матрака?

Здравейте, преди това нямаше такива проблеми - понякога болки в кръста ако е седял на стол много дълго през деня, но не и от спане. Освен това сега болките са в горната част на гърба. Пробва да спи и без възглавница, обръщахме матрака от по-твърдата страна и все едно и също. Според него, подматрачната рамка поддава в областта на таза, а матрака е едновременно тънък и твърд и оттам се получава напрежение в гърба. Или това, или просто му е много твърд и го ръби Simple Smile Сега ще се пробва да смени подматрачната рамка с дебели дъски през няколко сантиметра за да се елиминира вероятния ефект от подматрачната рамка. Ако това не помогне или ще се продава матрака, или ще се купува топ матрак от мемори пяна.

# 176
  • гр.София
Трябва ви подматрачна рамка със флекс система-тънки ламели. Не знам дали ще свърши работа само рамката да смените. Най-вероятно самия матрак не поддържа тялото на мъжа ти и пропада.

# 177
Здравейте  Hug
Чета Ви от няколко седмици, но набързо  Blush
И аз като повечето тук търся матрак,даже 2  Grinning
Единият детски за 7годишно дете - какъв бихте препоръчали с рамката да е до 500-600лв, че доколкото разбрах след 6-7г трябва да се сменя... там където можем да тестваме имаше на Нани, едни италиански мисля с подобно име на Магнифлекс-а, но Магнифлекс нямаше, едни русенски и едни турски Мериноз. Към кои да се насочим специално за детския  newsm78 харесаха ми изброените, но вашето мнение какво е?
Също за спалня, за леки хора 55кг и 75кг долу-горе мисля че е хубаво да не е много твърд ?!
мерси на всички, които помагат тук  bouquet

# 178
 В момента сложихме дъски 3 см дебели през 5 сантиметра за да се проветрява и ще го пробваме довечера. Какво е това флекс система - за регулиране на твърдостта ли? Нашите рамки са отикея за 65 лв - втория вариант, не тези които се разгъват на руло. Ттнки ламели един до други имат отстрани гумени тампони.

# 179
  • София
Ние за децата сме с Магнифлекс.
За нас, на спалнята също. Доволна съм горе- долу. Но аз имам болки в гърба и чудеса не мога да очаквам.  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт