"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 129
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
само да допълня, че ми се струват малко прекалено сладки, а аз сложих 50гр кафява захар, от тази тип меласа и малко агаве и станаха много сладки. Замислих се дали да не сложа само 50гр захар и мисля че така ще е по добре. От стафидите си стават доста сладки и е излишна половината захар според мен.

Чак не мога да повярвам, успях да го приспя в 21,30ч.

За гърнетата да ви кажа като си свикнат им е все тая къде ще е. Моя като идем на гости в приятелчето му и знае къде му е гърнето и като му се доходи и си го взима, носи ми го и си върши каквото трябва. То е едно малко и не ми изглежда хич удобно, но на него му е добре, нали има къде да свърши работата.
Та не го мислете това толкова с гърнетата. Въпроса е да свикнат да седи на него и да разбере, че там се вършат сега нещата.

# 106
Аз нещо се вкарах във филм и ми стана едно притеснено. Нали заключението от снимката е бронхиолит,а педиатърката каза, че не е нещо кой знае какво и че така си пишат по снимките. И сега реших да прочета в нета за бронхиолита, пише такива неща, че се уплаших. Малката кашля повече от месец и се чувствам виновна, че не предприех нужните мерки. Ходихме по спешни кабинети и все ни казваха, че и няма нищо. Изобщо не се сетих да я заведа на пулмолог. Казваха, че е от секретите и затова бях спокойна. И сега като вдигна Т и направихме снимка. Запознати ли сте с този бронхиолит.

# 107
  • гр.София
Злате,съжалявам че сте в болница! Бързо изписване ви желая с Мони! Има ли при вас някой друг в стаята?
Аз съм на вълна мъфини и яко правя,почти всеки ден,сладки,солени,със шоколад с конфитюр,със всичко за което се сетя  hahaha Ми,лесно ми е и детето много ги яде,особенно солените.
За гърнето,след като неможах да го махна лятото го оставих за другото. Но сам започна да си казва и така от 2-3месеца ака само в гърне или на седалката на тоалетната. От няколко дни ме осведомява кога пишка в памперса,за това опитах два дни да го слагам на гърне,но не се получава. Махнах онзи ден пампата,че и не излизахме,като че за нарочно след като стане си свърши работата. Сега незнам да го оставя ли за по нататък или да упорствам   newsm78
П.п Фрейда,знам че ти е притеснено,но все пак сте взели нужните мерки! Около мен почти всички дечица са имали,остатъчната кашлица при някои беше по-дълга. Нещо с тия илачи твоята докторка не ме кефи. Давай си и сиропа и прави инхалации ако имаш възможност!

# 108
Къти, много прегръдки на теб и на Мони, както звучи до събота ще е като нов Simple Smile не мога да си представя какво е да си в болница с детенце. Гледах един клип с едно мъниче, на което му взимаха венозно.кръв и се разплака и после показаха баща му, който го държеше и той плачеше 5 пъти повече,.аз.май ще.съм така.

Фрейда, не се измъчвай да мислиш какво е трябвало или не. Сега детенце ще се излекува и всичко ще е наред. Не можеш да.знаеш.коя кашлица какво значи.

Фрауст,
Скрит текст:
само едно мога да кажа - свекърва ти поне не си длъжна да я виждаш всеки ден. Мен и това ми идва в повече понякога. Така че, сигурно ти е от хормоните, ама какво ти пука какво мисля тя за имената, които вие ще изберете?! Явно лошотията по свекървите е някаква константа и ако една е по-непоносима, другите са по-мили, та аз днес не.мога да се.оплача от.моята.пу пу пу. Но.ми мирише на затишие пред.буря.

И съм съгласна за гърнетата. Диването.на.всеки етаж има по едно и като е на зор.няма значение.къде. Засега казва за ако преди и за пиш след. Ние ще сме напролет с песен...

Лека и.спокойна нощ

# 109
  • София
Добро утро,
мъчат си тези зъби, но не искам да се оплаквам, че за сега в сравнение с другите направо леко си излизат. Нощем проплаква и се буди по Н пъти.

Фрейда не се притеснявай толкова. Значи нормално е това, ние сме в същото положение. Влади кашля не от месец, а от месеци. Значи лятото му правиха снимка и сега преди има няма месец. Оказа се че снимката е една и съща. Аз се ядосах много, защото тогава ЛЛ зор за антибиотик, а той нямаше да оправи нищо и аз го отказах. Какво й пречеше тогава да ми беше дала един хубав сироп за откашляне и да ми каже много инхалации и да бях изчистила всичко това.
Слава богу че намерих тази лекарка сега и ми пооправи детето.
Аз като теб се бях притеснила и ако помниш писах, че го влача по специалисти. Ходихме на УНГ, на пулмолог - от тяхна страна всичко е ОК. Сега на частната лекарка нали установихме че  е задръстен от секрети и оттам и бронхиолита или бронхита. Тя каза че за сега е за без антибиотик и така за това се лекувахме така. Казах й че съм записала час за алерголог и тя също ми каза че трябва да идем. Та сега си чакам резултата от изследванията. Ходихме на алерголог (бяхме при Мустаков, той се води за най добрия при децата). Човека прегледа всичко и каза да ходим на изследвания, защото не му харесват сополите ни, чу го как кашля, от  делно ние имаме дерматит и често прави конюктивити.
Ако толкова си притеснена ако искаш да ти дам контактите на УНГ-то, много е добър и ако той заключи че е не е от неговата област иди и на алерголог.
Температурата може да е от много неща, може да си е вирусно, което да е различно от задръстените секрети и да се съвпада просто, може да е от зъби.
Аз просто съм по смела, не се притеснявай че даде антибиотика. Виж давай сега пробиотик с пребиотик за да не му скапе много организма и яко витамини за да подсилиш това което е скапал антибиотика.
Ще го надрастнат това, всички минават по този път като тръгнат на ясла. Ако не ходят на ясла после го минават в детската или в училище. Едни са с кашлица като нас, други с 3та сливица, други с ларингити. За съжаление докато не изградят имунитет , а това е след 5тата годинка - е така.

Фрау аз като бях бременна с Влади нарочно на никого не давах да казваме как ще се казва. До деня в който се роди Влади само аз и мъжа ми знаехме името. После като казахме на двете баби че е с тяхната буква и е на тях разбира се само майка се зарадва и до ден днешен си казва че е кръстен на нея. Другата баба на ММ още пита на кой е кръстен Joy.

Миме и аз съм много по мъфините. Дай някоя рецепта  Hug

# 110
Добро утро, мами.
Набързо от телефона, Фрау , не са хормони, не е само защото ти е свеки, просто "глупости правят умните хора, за останалите си е ежедневие. " Оскар Уайлд. Няма да се повтарям за моята свеки и името какво беше, че😈😈😈
Чао от мен, тук пак вали 😕

# 111
Гери мерси за успокоението, много се притесних като четох че бронхиолита може да доведе до астма. Може наистина да е съвпадение, защото кашля повече от месец, а Т се появи преди една седмица. Преди кашляше по-рядко, а сега кашлицата е много често. Чудя се какво да правя, да продължа ли лечението или да отида на пулмолог.  Реално сега и давам АБ, който не лекува бронхиолита а вируса, Изопринозин и сироп Гринтус. Според теб подходящ ли е този сироп. А дали да включа ксизал. Сега не ми го изписа, но преди ми го изписаха да го пие до нова година. Притеснявам се и за яслата, ти пускаш ли го на ясла сега.
Извинете ме, но в момента не мога да мисля за друго.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 09:59 от Freyda

# 112
Как сте, мами и дечица? Болничките оздравяват, надявам се Heart Eyes

И аз искам рецепта за мъфини bouquet

До кога да си сложим срок за картичките?

# 113
  • гр.София
Фрейда,успокой се вече! Всичко ще е наред,грийнтус е мн добър сироп. Ще се оправи бързо малката!
Злате,как е Мони?
Това е рецептата за солени мъфини по която ги правя. Дори незнам от къде я имама,ама е ужасно сполучлива и мъфините стават мн пухкави и вкусни!
2яйца,1ч.ч кисело мляко,50-80 мл.зехтин(може и разтопено масло),Сирене,кашкавал,колбас,маслини-кой каквото поиска слага Wink ,2ч.ч брашно,1 ч.л. с връх  бакпулвер  и подправки по избор(аз слагам чубрица и червен пипер понякога)!
Сладки мъфини:
2ч.ч брашно,1ч.ч прясно мляко,80гр разтопено масло,1ч.л бакпулвер и половин сода,2яйца,1ч.л канела,80-100гр захар. Ако искате да станат шоколадови се слага 2-3с.л какао. Смесват се сухите продукти и течните отделно,след което се разбъркват. Аз като ги сложа във фирмата боцвам понякога парче шоколад,може да се сложи малко от сместа,след това лъжица сладко и отгоре пак да се покрие със сместа за мъфини. Стават чудни. Да не забравите,че формите се пълнят малко над половината(аз даже до половината),защото много се надуват при печенето,трябват им не повече от 15 мин във фурната,предварително загрята на 200•! Да ви е вкусно!!!

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 14:07 от mariq13

# 114
Бизи, второто гърне (бяло със зелено) съм го купила и оставила при свеки. Удобно е за почистване, защото се мие само зелената част, но не знам дали е ОК за момченца. Имаме и икейската седалка за тоалетна - също се ползва активно.
Фрейда, пожелавам всичко да мине бързо. Надявам се вече има значително подобрение!
Къти, вкъщи ли сте вече?
Нели, много си права!;)Wink
Гери, днес обсъждахме с ММ ролери и кънки за детето и се сетих за вас. Карате ли? Ние май ще купим на пролет. А за имената - свеки предложила онзи ден на ММ да кръстим бебето Бианка. Добре, че бях седнала...
Имам насрочена дата за секцио - 29.12... Надявам се, че ще устискам до тогава. Wink

# 115
Оххх, в тоя час имам настроение само да се посмея заедно с Фрау на Бианка. Свеки да не би да се казва Консуело и да иска внучето да е на нея?  hahaha
Лека нощ от нас!  Hug

# 116
  • София
Добро утро,
много забавно ми започна деня  Laughing  с името на свеки. От де го измисли това Бианка  Joy. Фрау не й се връзвай  Hug
За кънките - кара си ги да, но в къщи, още не съм ги изнасяла на вън. В къщи си ги слага и сам си ги кара из цялата къща, даже и по ламината дето е много хлъзгаво и трудно се научи и сам си ги кара.
Не съжалявам че ги взех. На пролет ще го карам и на вън да ги кара, тогава ще е и по голям и ще е по лесно за него според мен. Аз ги взех от Амазон, че тук не намерих читави, а тези бяха в комплект с каска , наколенки и лакътници и бяха за никви пари. С шарки на Дисни. Имаше и вариант за момиченца.

Ние днес сме на Коледната ни фотосесия Simple Smile. Да видим как ще е . Ще го снимаме с народна носия Simple Smile.
Доволна съм от новия фотограф. Не е и скъп като повечето по София. Ако някой иска ще дам координати .

Хубав ден от нас. Hug

# 117
Ама като ни хване.липсата ииииии

Къти, как сте? Прибрахте ли се?

Фрейда, вие? Понамаля ли кашлицата? На мен много ми препоръчаха Проспан и сироп и капките за инхалация.

Гери, направо се.влюбих в.сините очи на Влади Simple Smile

Аз да питам нещо - днес след сън имаше около 20 минутна истерия, без да разбера защо и докато ревеше, надникнах в устата и.горе.венецът лилав, та черен направо при последния кътник.  #Crazy зъб ли ще излиза или да я нося на лекар?
А и някой, ако му се занимава, може ли да ми.обясни като на идиот, дето не знае от къде се.пали газта.на.котлона,.как да сваря супа от пилешки бутчета. С кожа, без кожа, да.кълцам ли месотп, да. го мия ли, колко време да варя, кога да слагам зеленчуците и какви. Такива основни.неща. Благодаря.предвартелно

Лека и спокойна нощ

# 118
Здравейте, момичета. Вече сме си у дома.
Мони е по-добре, но сега не може да си намести и да си оправи времето за сън. В болницата спеше през повечето време, предполагам от лекарствата и скуката го унасяше.
Много съм доволна от термомртъра и инхалатора (купихме този, на който се регулират частиците).
Благодаря на включилите се с мнение.
Сега мен ме е хванала настинката или Мони ме е заразил. Сополи, отпадналост.. дано да се размина, че за детето ме е страх. Нямах капки за нос, но си капнах от на Мони виброцила (имам в хладилника от предния път). Утре чакам гости от Бургас за 2дни - сестра ми, племенцата ми и малкия.
Хубава вечер на всички

# 119
  • гр.София
Къти,радвам се че сте си в къщи! Бързо се оправяй ти!
Лелее копче,чак лилав венеца  Close ,да не се е ровнала с нещо?
За супата-бутчетата ги вариш с кожата за да пусне мазнинка(ако са домашни де,то купешките нищо няма да пуснат). Като се свари месото махаш кожата и го накъсваш,слагаш картофите,морков и чушка и подправките(аз слагам сол,чубрица и магданоз). Като се сварят картофите слагаш фиде,и след 7-8мин сипваш застройката и си готова. Ти сигурно си я направила вече,ама и аз да кажа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт