"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
И аз я правя така пилешката супа само дето не слагам чубрица, а магданоз слагам само ако е пресен или имам замразен във фризера. Пробвах веднъж със суха подправка, но стана отврат.
Приспах си аз мъжете и седнах да ви надникна, ама само Мимето се е разписала newsm78 Къде сте всички... събота вечер е, елате на кОпон у мамата Laughing

# 121
Къти браво, че сте добре.
На нас АБ ни подейства скорострелно, още след първия прием спря да вдига Т и и се възвърна апетита. Сега се борим с кашлицата, но днес е по на рядко, направих и това с ряпата вчера и днес кашля по-малко  Joy. Най-вероятно е съвпадение, но така се получи. Сега зора е да се изчисти тази кашлица напълно, че ако се завлачи не е добре. И да походи малко по-дълго на ясла без да се разболява.
Днес вътрешен човек от детска градина ми каза нещо, което бях чувала от майки, но не вярвах. Нарочно отваряли прозорците на децата, тъй като вътре е много топло, за да се разболяват,  да остават по-малко деца и по-спокойно да им е на персонала  #Crazy.
Копче аз така бях забелязала от вътрешната страна на бузите едно синьо-черно, като рани. Много ми стана странно, но се позамислих, че най-вероятно си е бъркала с нещо в устата да си чеше венците и се е разранила. После мина. Така, че виж да не е това.

# 122
Момичета, (сега Фрейда ме подсети като каза ясла) има ли тук мами като мен, които няма да пускат детето на ясла? На какво ще се играе в дъъъългите зимни дни newsm78

# 123
  • гр.София
+1
Незнам на какво ще си играем. Днес закусихме,направих си кафе,а той разрушава къщата около мен и ясно ми показва че му е скучно. Неиска да играе с мен,и сам не играе иска си приятелчета. У нас 1001 играчки,себе си прескачам зарад тях,но не,той не ги поглежда. Като годим на гости,най-обикновената кола или кукла му е супер интересна. Направо незнам как ще избутаме зимата...

# 124
Къти, радвам се, че сте по-добре и сте си вкъщи вече.
Мария, мерси за рецептата, още не съм се престрашила, че у наше сел пилешко прясно карат вежднъж в седмицата и исках да събера повече мнения.
Фрейда, това с нарочното разболяване е ужасно...какви са тия хора, не знам.  #2gunfire

И аз няма да пускам на ясла, дивее в нас, разрушава, вади всичко. Два пъти в седмицата ходим на английски, но е само тя. Гостито е малко сложно, че познатите ми са все с болни деца. Аз поне имам жокер, че я пускам на бабата и дядота за по час-два и там да подивее - голям етаж, много играчки. От това поне не мога да се оплача - заиграва се, песнички и Маши и Пепи гледа.

А това на венците било нормално и термин си има, ако ви интересува
Скрит текст:
Ерупционен хематом - изтънява венецът, заради зъба и може да се травмира и посинее от най-малкото нещо - от дъвкане при хранене или от джвакане на играчка. Пишеше че не ги боляло, пък не знам. Аз днес за първи път дадох Нурофен преди да легне, не че е заспала, де, ама като се е развихрила и няма смисъл да се мъчим да се приспиваме, като не й се спи

Лека нощ

# 125
  • София
привет,
аз малко късно, но днес голямо ходене на горе на доло и на края приятелчето ни беше на гости та до преди малко дивяха тук в нас.
Моя заспа от раз и аз да ви нагледа Simple Smile

Копче и аз правя така супа. По принцип си взимам цяло пиле (но основно е домашно). Варя , после обезкостявам и една част отива на супа, друга на каквото измисля. Слагам зеленчуците да се варят, месото, после домати, накрая ако е без картофи слагам фиде и застройка, черно пиперче, магданоз и копър. Ние я ядем със сиренце и лимон Simple Smile. Това си е мой патент, но който пробва така супата и после все така я яде Simple Smile.

Фрейда това с отварянето не ми се вярва да го правят нарочно. По принцип нали знаеш че от студено децата не се разболяват, ето защо казват че дори и в студ може спокойно да ги извеждаме и че е дори полезно. Друг е въпроса че ако са изпотени нали не е добре да им отворят, но ако не отварят е по зле, защото топлия застоял въздух развива и разнася бацилите и вирусите и така се заразяват и разболяват. Едно като дойде болно и от застоялия въздух поне половината са го хванали после.
В нашата ясла е много топло, лелките отварят постоянно защото е ужас вътре. Отидохме и говорихме с директорката да им се намали парното, защото не може така. По добре да е по хладно, нещо около 21 градуса, а не да се потят като луди. Моя понякога по къс ръкав седи вътре, а като гледам как други майки ги оставят с пуловери и елек от горе ми става зле, а онзи ден едно беше чак и с чорапогащник под анцунга  ooooh!. Как да не се разболеят после, ми те станат вир вода вътре.
И спри да се обвиняваш че си си дала детето на ясла и само боледува , няма как изкарват го това когато и да са тръгнали. Ако не е в яслата ще е после в детската. Няма майка или педиатър дето не ми е го казала това.  С тези боледувания създават този пуст имунитет, така че няма шанс да го избегнем.

Къти браво че сте се прибрали. Взимай мерки за теб  Hug, че да не се влошиш.

Копче мерси, сините очи са единственото от баща му  Laughing за сега  Wink, другото е пълно копие на мен Simple Smile

ще се допълня с нещо за супите. Значи аз много обичам да експериментирам и един ден видя нахутено брашно и взех. Четох че е супер полезно и се чудех къде да го вмъкна и един ден правех супа топчета и реших да овалям топчетата в това брашно от нахут. Супата стана страхотна и вече всеки път я правя така. Омита се за нула време от всички Simple Smile. Пробвайте, може и на вас да хареса и е полезно.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 00:01 от guerry

# 126
Аз изобщо не се учудвам на това за прозорците, това вече го "чувам" поне за 4-5-ти пьт, така че по-скоро си е нарочно за мен. Зависи си от хората, разбира се, но кой знае кой при какви ще попадне.
Иначе това за имунитета е така, ама точно тоя подход не ми се нрави. Та аз поради тази и ред други причини няма да я пускам на ясла. Сега както няма да ходя скоро на работа, ще сме си ясла у нас. Grinning Е, ако видя зор с новото бебе и новата ситуация като цяло, ще пратя каката в един детски клуб до нас и така.
Радвам се, че при Злати и Фрейда нещата са добре вече.  Hug

# 127
  • NE
Добро утро!
Къти И Вилито няма да ходи на ясла. Баба му се пенсионира да го гледа, а и татко му е на линия през два дни. Мисля да го пусна на детска градина чак за предучилищна. Както ми боледува тежко ме е страх.
Радвам се че вече сте вкъщи. Оправяй се.
Добре сме. Двата почивни дни отлетяха почти неусетно за мен.

# 128
Добро утро!
Копче радвам се, че си се успокоила за зъба.
Гери и в нашата ясла е много топло, аз я пускам по тънко клинче и по тънка блузка и като я вземам е червена и даже си помислих веднъж, че има Т, а госпожата ми каза: спокойно това е от топлото. Не знам дали го правят това с прозорците в нашата ясла, но отваряли прозорците където са децата, а не в другия край например или само отгоре. Наистина трябва да се проветрява, но си има начин. Аз мисля да правя овесените ти курабийки, чак сега се наканих и ще потърся рецептата назад, че не я записах. chef
Иначе сега правя локумки, свеки вчера даде едно тесто и аз сега го метнах. Много обичам локумки  Blush

# 129
  • Бурса
Добро утро и от нас  Hug

И ние ще си се гледаме, въпреки че обмислям за следващия спортен сезон, разбирайте от септември да пробваме с ясла тук. Но има доста време до тогава, за сега е просто идея. Възпира ме езиковата бариера, която ще срещне детето  Thinking

Радвам се че болничките са по-добре вече.

Аз днес съм в очакване на гости. Майка ми ще дойде за две седмици и съм много щастлива. От сега си мисля как бързо ще отлети времето и няма да ни стигне ама... Няма как.

Мария мерси за рецептите за мъфини. Отдавна не бях правила и спретнахме с Теди една доза сладки. Днес съм взела тиква и тия дни ще направя и с нея.

Гери браво за фотосесията. Пусни тук някоя снимка с носията за фейсбук-нямащите Simple Smile

Хубав ден мами и деца

# 130
  • Англия
Тели, на съпруга ми му предложиха миналата година "шефска" позиция в Измир за първоначално 8г. (В неговата сфера договорите обикновенно се удължават на всяка 1-2г., тоест нямаш никаква сигурност в бъдещето). Аз спонтанно му викам-Хайде, тръгваме! И спокойно ще ти е, и България е близо и ще се прибираме често. А той :и детето като се прибере от училище и почне :"Баба, мераба, насъл сън? ", тогава какво ще правим? Честно казано в първия момент съвсем забравих за нея, само си представих баклавите и локумите на корем  Joy

# 131
Здравейте . Много се радвам че болничките са се оправили.Много бързо минаха почивните дни и днес ми е мн притеснено.Утре Мишо е на ясла.Тези дни не мога да заспя, а като заспя сънувам кошмари. Знам че всяко дете се разболява , трябва да изгради имунитет, но мн се притеснявам от тия вируси.А тези дни все лоши неща ми попадат да чета, за ясли. Опитвам се да мисля позитивно но нещо не ми се получава.Стискайте ми палци всичко да е наред утре.Иначе одеве приготви дрешки за там, пантофки и той ми помагаше и с въодушевление даже. Praynig

# 132
  • София
freyda  отидете и говорете с директорката на градината. Не знам вие комуникирате ли си родителите, но ние тук сме си спретнали една феусбук група и си обсъждаме нещата с яслата. Една от майките се нави и ходи да обсъди доста неща с директорката и едно от тях беше точно за това че е прекалено топло вътре и това как и кога се проветрява.
Аз ако съм на твое място до сега да съм отишла да се разправям.

pavlina-88 няма да ти е скучно, но няма как  Hug. Колкото ти си по спокойна, толкова и детето ще е.

Ние пак започнахме да кашляме  ooooh!, някакви обриви се мъчат да излизат. Или е от храна или не знам. Чакам с нетърпение резултатите от алерголога, че ми иде да се гръмна вече  #2gunfire

# 133
  • Бурса
Ана ана именно 😄. И все пак американското семейство тук си пуснаха детето на градина, тя е на 4 и пак думичка турски не знаеше а много и харесвало. После си викам ех ако бяхме в Испания или Италия да научи западноевропейски език, а после си мисля и какво от това, дали ще е турски или испански, колко ще го научи и колко ще и трябва за в бъдеще никой гаранция не може да даде. Така че живеем според обстоятелствата и така. А за Измир знам, че е страхотен град и няколко човека са ми казвали че биха живяли там, но аз не съм ходила. Вие как сте на новото място. Имате ли вече приятелчета за игра? Малката как се адаптира?

Павлина стискам палци за утре всичко да мине добре и на Мишо много да му харесва на яслата  Hug

# 134
Къти, добре сте се прибрали, бързо да се вземаш в ръце и ти и повече да не ви повтаря Hug

Фрейда, добре че сте се повлияли бързо Peace

Павлина, представям си как ти се е свило. Само като се поставя на твое място, и ми се свива и на мен. Знам, както пише Гери, че настроението на детето трябва да му го предадем ние, но много ми е притеснено за яслата. Дано всичко е наред и страховете останат зад гръба ви Hug

И на мен ми се искаше повече малкото да тръгне след 3 год. на детска градина, но ще трябва да се върна на работа, тъй като ако и третата година изкарам, неплатена не е оферта, после не знам дали ще ми пазят все още мястото, въпреки защитата от закона, частните фирми правят каквото е изгодно за тях, майка ми все още поработва, така че нямам голям избор. Предпочитам при този вариант да го дам на ясла, отколкото да наемем детегледачка, защото така и така се очертава да е на частна, а не общинска. Пък ще видим как ще тръгнат нещата - дали ще му хареса или напротив, как ще е с боледуването...

Мъфинките на Мария ги направих и солени , и сладки - аз не съм по тези фини кулинарни техники и не ми се получиха добре. Но соленките ги хапнахме, сладките....сама ги мъча Embarassed

За мен също събота и неделя минават неусетно бързо - излизаме насам-натам, с колата, пеш, малкото и диваче и половина - не се спира, по асансьорите и ескалаторите в моловете, ако не му изпълним желание да си поиграе още малко с нещо, което в момента му е привлякло вниманието, ляга на земята, в истерия и бърше пода Shocked направо ми се реве. Не ми дреме , че хората го заобикалят и гледат, мъчно ми е да го гледам в тези нерви и ревове как се мъчи. И не знам как да го преодолеем. Наистина ли е просто период, през който минава и като отмине детето ще е добре?! Притеснявам се...с нищо не мога да му отвлека вниманието, ако опитам, става по-зле - ръмжи , реве, рита, опитва да хапе и скубе...ох, направо не ми се пише повече, разстройвам се и аз ooooh!

Благодаря за споделеното за гърнето, но покрай излизанията навън и неискането на яке , а все паке  студено, слагаме пампата и така...развалихме работата, от утре ще сме отново в тренировъчен режим Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт